Merkúr- Mars együttállás tranzitként

A Merkúr többek között a gondolkodási folyamatok, a kommunikáció különböző formáinak jelölője. Az írások, okmányok, kereskedelem, utazások is hatása alatt állnak. Nagyon leegyszerűsítve, a Mars az ösztönös késztetések, hajtóerő (drive), lendület és aktivitás princípiuma. Nélküle cselekvés sincs. Egyszersmind azonban a düh és az erőszak bolygója is. Nem érdekli, hogy egészséges kihívások keresésére vagy értelmetlen háborúskodásra használják fel energiáját: számára az a lényeg, hogy történjék valami. A Mars feltüzesíti azokat a témákat és területeket, amelyekkel kapcsolatba kerül.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Két vagy több bolygó együttállása esetén energiájuk összeadódik és karakterükre jellemző kombinációban érvényesül. Hogy kedvező vagy kedvezőtlen irányban, a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás mellett ezúttal is a horoszkópok egyéni adottságaitól, az illető tudatossági szintjétől, szabad akarattal hozott döntéseitől függ. Az együttállás minőségére, az energiák irányára döntő hatással van a bolygók jegy-és házhelyzete is. Így mindenkire mindenkor érvényes receptek helyett most is csak néhány általános szempontot következik.

A Merkúr gyors mozgású bolygó, tranzitjai általában 3 -4 napig tartanak. Retrográd mozgásai idején hosszabb időtartammal ( nagyjából egy hét), illetve a bolygókapcsolat megismétlődésével kell számolni. Az együttállás általában először akkor pontosul be, amikor mindkét bolygó direktben halad, aztán a tolató Merkúr részvételével is létrejön, harmadszor pedig akkor, amikor a Merkúr már direktben halad. Ilyenkor az aspektus által képviselt téma hosszabb távon is munkát ad, azon jegy(ek) karakterének megfelelően, amely(ek)ben létrejött.

A fentebb írtak arra az esetre is érvényesek, amennyiben a Merkúr a születési képlet Marsán halad át. Ha a tranzit Mars érinti a radix Merkúrt, nagyjából 8 -9 napos időszakról van szó, ha a Mars retrográd, akkor az időintervallum is kitolódik.




Mars – Merkúr együttállások idején akkor is feszültnek, ingerlékenynek érezhetjük magunkat, ha erre nincs is külső ok. Azon kaphatjuk magunkat, hogy folyton – folyvást vitába bonyolódunk másokkal. Akinek egyébként is könnyen durran el az agya, most semmiségek miatt is képes tűzijátékot rendezni. Egyszersmind azonban rengeteg mentális energia is rendelkezésre áll, így a kiemelkedő szellemi teljesítmények, sporteredmények is lehetnek e tranzit hozadékai.

A Mars és a Merkúr együttállása összeszedettebbé tesz, pontosabban fogalmazunk, hatékonyabban érvelünk. Ez az állás a versenyszellemet, vállalkozószellemet, kockázatvállalási kedvet is fokozza. Kommunikációnk szenvedéllyel és erővel telítődik. Lelkesedésünknek, meggyőző erőnknek köszönhetően a szokásosnál eredményesebben tálaljuk mondanivalónkat. Határozottan, céltudatosan érvelünk, rögtön a tárgyra térünk, nevén nevezzük a gyereket. Mindez jó esetben segít elfogadtatni ötleteinket, érvényesíteni elképzeléseinket, kedvezőtlen feltételek között is kiállni magunkért. Kevésbé szerencsés forgatókönyveknél jelentéktelen ügyek miatti vitákra fecséreljük energiánkat, szurkálódásainkkal boldog – boldogtalant megsebzünk, értelmetlen rivalizálásba, kockázatos kalandokba bonyolódhatunk. Túlzásokba esni könnyű ilyenkor: a túlzott nyomulás, a túl erőszakos kommunikációs stílus ellenszenvet válthat ki. A másik fél letaglózása így maximum a csata megnyeréséhez elegendő, de hosszabb távon a háború elveszítéséhez készítheti elő a terepet.

Akár tudatában vagyunk akár nem, ezekben az időszakokban a szokásosnál nagyobb szükségünk van az intellektuális kihívásokra. (Ha ennek nem vagyunk tudatában/ nem találunk ilyeneket magunknak, megnyerhetetlen intellektuális sakkjátszmákba bonyolódhatunk, az élő fába is belekötünk, elpufogtathatjuk szellemi muníciónkat). A szokásosnál fogékonyabbak vagyunk a szellemi impulzusokra, nagyobb szellemi teljesítményre vagyunk képesek, mint általában. Ennek köszönhetően hatékonyan tanulunk, fogalmazunk szóban és írásban, megvan bennünk a lendület, önbizalom, nyitottság, vállalkozószellem új projektek (pl tanfolyam, iskola, cikk, tanulmány) elkezdésére is. (Amennyiben a Merkúr vagy a Mars tolat, új projektek helyett a régiek befejezése, valamilyen meglévő tudás, készség felfrissítése, tökéletesítése a feladat.) Ezekben az időszakokban jobban átlátunk helyzeteket, megoldjuk a feladványokat. Mivel a Merkúr – Mars aspektusokhoz egy fajta türelmetlenség is társul, a részletekkel nem sokat bíbelődünk. Ez segíthet akkor, amikor legfőbb ideje elvágni a problémák gordiuszi csomóját, de a dolgok túlságos leegyszerűsítése tévutakra is vihet.




A tranzit energiáinak eredményes kezeléséhez fokozott tudatosság ajánlott. Minél hamarabb ismerjük fel, hogy halmozódik bennünk a feszültség, annál könnyebb lesz egészséges mederbe terelni mielőtt még értelmetlen konfliktusokba bonyolódnánk vagy kisebb- nagyobb balesetek érnének bennünket, megbetegednénk. (Amennyiben egyik vagy mindkét bolygó tolat, ez még fontosabb feladat, hiszen ilyenkor hosszabb időn keresztül állandósul a feszültség, az energiák blokkolódhatnak, hogy aztán karakterüknek megfelelően, kiszámíthatatlanul robbanjanak. Ld. retrográd Merkúr, retrográd Mars). Ezekben az időszakokban legjobban tesszük tehát, ha nem várunk addig, amíg már pattogunk, mint egy gumilabda. Az a sajátos előérzet, hogy bal lábbal keltünk fel, apróságok is felbosszantanak, úgy tűnik, még a tárgyak is összeesküdtek ellenünk, úton – útfélen provokációkat vonzunk, de mi is kiszekírozunk mindenkit a világból, figyelmeztető jel, hogy alkalmas terepet kell találni a fölös energia levezetésére. A konfliktusok nem feltétlenül rosszak; gyakran elengedhetetlenek az élet folytatásához. A csatateret és az ügyeket, amelyekért hadba vonulunk azonban meg kell válogatni. A Merkúr – Mars együttállások egyikei azon tranzitoknak, amikor ez fokozottan ajánlott.

Az intenzív sporttevékenység, fizikai munka – akár egy kiadós takarítás is segít egészséges mederbe terelni ezt az energiát. (A szellemi igénybevétel önmagában nem elegendő). Ezzel együtt fontos szem előtt tartani, hogy ez az aspektus balesetekre is hajlamosíthat. Ezeket részben figyelmetlenség, részben pedig túlerőltetés (pl ínszakadás, húzódás, izmok gyulladása) okozhatja. A szúró- vágó szerszámokkal is ajánlatos körültekintően bánni. Az égési sérülések, rovarcsípések további kellemetlen hozadékok lehetnek.




Kapcsolódó

Vigyázat, balesetveszély !

A Mars princípiuma az asztrológiában

Így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!