Újhold és gyűrűs napfogyatkozás a Mérlegben 2023: új világrend születik?

Az októberi előrejelzésben már szó volt arról, hogy a 14-i újhold, ami egyszersmind gyűrűs napfogyatkozás is, sok mindennek ígérkezik, csak kellemesnek nem. Az azóta történtek tükrében ez enyhe kifejezés – és ez még csak a hónap első fele. Nagyjából két és fél órán át tartott, így ptolemaioszi időkulcs szerint két és fél évig érvényesül a befolyása. Jelentősége azonban ennél is nagyobb, hiszen egy évekkel ezelőtt kezdődött folyamat része. A levegőben lógó változások már egy olyan világ előszelei, amelyben bealkonyul a béke, harmónia, szeretetteljes együttműködés eszményeinek. Hogy ténylegesen -e, vagy csupán az derül ki, hogy ezek a jól csengő szólamok köszönőviszonyban sincsenek azokkal a realitásokkal, amelyeket kikozmetikáznak, majd elválik. Addig is itt van ez a szokásosnál hosszabbra sikeredett poszt.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon.

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet), erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Mivel helyi idő szerint 19:54’ kor került rá sor, Magyarországon nem volt látható, elvileg nem érvényesül a hatása – a gyakorlat ennek elég gyakran ellentmond. Észak – és Dél-Amerikában, ahol megfigyelhető volt, szembetűnőbbek a befolyások, illetve, mint Izrael példája is mutatja, azok az országok, amelyek képletében jelentős pontokat érint. Hasonlóképpen, személyi horoszkópokban akkor erősebb, ha együtt áll valamelyik bolygóval, horoszkóptengellyel vagy sarokházban jön létre. Bővebben: Sorsfordulók hírnökei: nap-és holdfogyatkozások az asztrológiában; Eklipszek tematikus oldala

 

A fővilágítók a Déli holdcsomópont közelében találkoznak, így eleve súlyosabb következményekkel kell számolni, mint az Északi csomópontos fogyatkozások esetén.  Az aszcendens ura, a Merkúr nagyjából a fallban levő Nap közelében tartózkodik, elégetett, a fővilágítókkal együtt kvadrátban a Plútóval. A Nap, Hold, Merkúr ura, a Vénusz esésben, szembenállást képez a Szaturnusszal. E tényezők már önmagukban is jelentős károkra, válságokra, törésekre utalnak -írtam már az októberi előrejelzésben is.

Ott azonban csak nagy általánosságokat tudtam felsorolni. Az a meglátás, miszerint az asztrológus sokszor jobban tudja, mit hoz a múlt, mint a jövő, ezúttal is érvényesült. Kalo Jenőnek van egy összefoglalója az október 7-i, Hamász által elkövetett terrorcselekményről. (Az izraeli helyzet  )  Bár sok tekintetben nagyon különbözik a világnézetünk, egy képlet kiértékelésének a főbb szempontjait ez nem befolyásolja. (Az ideológiai háttér, amivel a jelenségeket magyarázzuk, más lapra tartozik, de hát mindkettőnknek jogunk van a saját véleményéhez, és nem járunk egymás platformjára keresztesháborúzni, ez teljesen lényegtelen). Így ennél a videónál is inkább a találkozási pontokat ragadnám ki, mint azokat, amiben nem értünk, és ebben az inkarnációban valószínűleg nem is fogunk egyetérteni.

Ilyen közös pont pl az előrejelzés „lehetetlenségéről” mondottak. Magam is úgy látom, erről szó sincs; az Izrael horoszkópját érő tranzitok, illetve az őszi napéjegyenlőségképlet – 2023 szeptember 20, Tel-Aviv, 20:55  ( a tavaszi aszcendense náluk változó jegybe esett, így csak hat hónapig volt érvényes), mutatta, mutatja  a komoly problémákat. Csak kiesett a fókuszunkból. Magam is más területekre figyeltem – részben szándékosan, mert kb 2017-ig, evilágibb munkaköreimből adódóan rengeteget, nagyjából 0-24 időbeosztásban foglalkoztam közel-keleti témákkal. Emellett még egy hasonló tematikájú külpolitikai blogot is írtam, miközben meg az asztrológiára is igyekeztem érdemi időt fordítani.

Őszi napéjegyenlőség, Tel Aviv 2023 szept 23, 9h 50, Astro com

Ilyen előzményekkel eljön az a pont, amikor az ember elfárad és egy kis szünetet akar tartani. Fél szemmel figyeli ugyan az eseményeket, de lesznek más prioritások. A nyári, retrográd Oroszlán Vénusz tranzitot kísérő, de annál régebbre visszanyúló izraeli kormányválsággal, az asztrológiai háttérrel természetesen képben voltam, azzal is, hogy a legutóbbi, Mérleg- Kos tengelyen végbemenő eklipszek (2014 – 2016), más befolyásokkal összeadódva véres időszakot fémjeleztek – ahogy az egész Közel-Keleten, de ennél mélyebben nem mentem bele. Az Astro.com-on elérhető képletet magam is pontosnak tartom.

Izrael horoszkópja, forr. Astro.com

A Hamász nagyszabású terrorakciói 2023 október 7 reggel, a szimchat Tóra ünnepre virradóan kezdődtek  ( negyed 7-fél 7 között, én fél 7-re számoltam), egy nappal az 1968- ban az izraeliek győzelemével végződő Jom kippuri háború 50 évfordulója után. Mint a hírekből is tudjuk,   a Gázai övezetben működő iszlamista terrorszervezetek rakéták ezreit lőtte ki Izraelre, a terroristái a szárazföldön behatoltak izraeli területre, településeket rohantak le, és egy, a Negev sivatagban rendezett zenei fesztivált. Iszonyatos vérfürdőt rendeztek, akiket nem öltek meg, vagy nem sikerült elmenekülniük, túszként magukkal hurcolták. Nem biztos, hogy kronológiai sorrendben, de kigyűjtöttem jónéhány, a témával foglalkozó, hazai és külföldi forrásból származó cikket, amelyek nevén nevezik a gyereket, nem vonják kétségbe Izrael önvédelemhez való jogát. Ezeket majd külön linkelem be és csatolom, ha lesz időm. Persze a régivágású antiszemita jobbereknek, és a terrorszervezetek  „progresszív” hasznos idiótáinak teljesen mindegy, nem is az ő kedvükért strapálom magam.

Hamász terrortámadás, 2023 okt 7 Beersheba, 6h30 (Egy, Be’erihez viszonylag közel eső települést vettem alapul,amelynek koordinátáit a program is ismerte. Környékbeliek, ha van jobb támpontjuk, jelezzék

A példátlan mészárlás teljes összhangban volt az október első napjaiban érvényesülő hatásokkal; a havi előrejelzésben részletesen be is mutattam majdnem mindegyiket. (Október 4 : Mars együttállása a déli holdcsomóponton, lerontva a Spica állócsillag jótékony hatását, október 9-én Mars-Plútó kvadrát, a támadás napján a Nap a terrorakciókkal is kapcsolatba hozható Algorab állócsillaggal képezett konjunkciót. A 2015 november 13-i Bataclan színház elleni terrorakció idején szintén Mérleg Mars-Bak Plútó kvadrát volt, és akkor a Mars állt az Algorabon. A témával egy régebbi blogbejegyzésem  foglalkozik. Az ilyen tragédiák tanulságairól nagyon részletesen írtam benne, asztrológiai megközelítésmódom azóta árnyaltabb lett, nézeteim nem sokat változtak, maximum néha cenzúrázom magam 😊 Sok észosztót kellett letiltanom anno a poszt miatt, de nem volt nagy veszteség, mert jött helyettük pár ezer (!!!!) másik normális olvasó.Tapasztalataim azóta is azt igazolják, hogy ez a modell működik. Október 9, Vénusz Szűzbe lépése, október 10: Vénusz-Szaturnusz szembenállás.) „Az aljas, nemtelen harci eszközök bevetése borítékolható, akár párkapcsolatban, munkahelyen, akár harcmezőn vagy a közéletben gyepálják egymást a felek. Az egyenlőtlen felállás, pszichoterror, kegyetlen túlélőpróbák, amelyekkel szinte eszköztelenül kell felvenni a harcot, szintén.” – írtam október elején. A terroristák vérgőzös őrjöngése azt hiszem kimerítette az analógiákat. Utólag visszaolvasva akár a bataclani vérfürdőt elemző 2015-ös posztból is kimásolhattam volna; semmi nem változott.
A világ más részein is inkább a brutalitás volt a jellemző, semmint a csend és békesség. Mégis, amikor az október elei hatásokról azt írtam, hogy felvezetik az eklipsz témáit, ezt a terrorakciót tartom a legjelentősebb szinkronicitásnak. 2001 szeptember 11-hez hasonlóan ez is mérföldkő, és kétlem, hogy a normalitáshoz való visszatérés fordulópontja lenne. Ezért részletesebben is foglalkozom vele. Szokás szerint nem készítek szabályos elemzést a fogyatkozásról, hanem csak pár olyan szempontot emelnék ki, amivel még a hónap elején nem voltam képben.
A levegő jegyekben végbemenő eklipszekhez éhínséget, betegségeket, járványokat, szélviharokat társítottak régen. Nem szerencsések a parlamentre, pártszakadásokat, viszályokat jeleznek, törvényeket nem lehet keresztülvinni, sérülnek a nemzetközi kapcsolatok, szövetségek és szerződések kérdőjeleződnek meg. A Mérleg harmadik dekanátusába eső napfogyatkozásokról úgy tartották, hogy bajt hoznak a nemességre, károkat jeleznek ingatlanaikban. (Green, Raphael, Carter: Mundane Astrology). Földrajzilag Ausztria, Argentina, a Kaspi tenger határai, Kína, Tibet, Japán és Felső-Egyiptom tartozik ehhez a jegyhez, Régi források az egykori Arábiát és magát az iszlámot is összefüggésbe hozták a Mérleggel és a Vénusszal. (Más besorolásokban az ún Nyugati Part és Szíria Kos, Törökország a Skorpióhoz tartozik).

Ez kapásból nem jutott eszembe az előrejelzés írásakor, de az október 7-i Negev sivatagi partin és a Be’eri kibucban elkövetett mészárlás során újabb ízelítőt kaphattunk a “béke vallása” szeretetteljes megnyilvánulásaiból. Azóta Európa-szerte voltak, vannak agresszív palesztinpárti tüntetések, Németországban mentőautókra dobott Molotov-koktélokkal, Angliában többek között a sheffieldi városháza tetején való pókemberkedéssel, Franciaországban történelemtanár-késeléssel zajlik a kulturális gazdagítás, update, október 17-én, a Brüsszelben  megrendezett Európa – bajnoki selejtező mérkőzésen két ember életét követelte egy iszlamista terrortámadás. Nem az első, és nem is az utolsó. Sajnálatos módon, mint az utóbbi években egyre gyakrabban, a „progresszív” baloldal és a régi típusú szélsőjobb egyaránt Izraelt azonosítja bűnösként. Nyugati, palesztinbarát akadémikusok sorra csatlakoznak a Hamászt támogató gyűlésekhez. Vegán lattét ivó egyetemisták gond nélkül racionalizálják több mint 1300 ember meggyilkolását, az emberrablásokat, a nők elleni szexuális erőszakot, csecsemők lefejezését és ártatlan gyermekek felgyújtását.
És sajnos ez még csak a kezdet: ami kicsiben Izraelben történik, a nyugati világ, Európa sorsát is előrevetíti. Az Arab Tavaszt követően, a térséget sújtó háborúk elől nemcsak jószándékú, beilleszkedni akaró emberek menekültek el. Többségben olyanok jöttek, akiknek vagy eleve eszük ágában sem volt, vagy a kultúrsokk, nyelvismeret hiánya, képzetlenség miatt nem tudtak  alkalmazkodni a nyugati életformához. Ehelyett, egyre szembetűnőbb módon próbálják újrateremteni nálunk is azt a környezetet, amelyben egy idő után, odahaza ők maguk se tudtak létezni. Ezért kerestek alternatívákat Euróbában, az Egyesült Államokban és Kanadában. Az utánpótlás folyamatosan érkezik, az elmúlt hónapokban egyre nagyobb és egyre agresszívebb tömegek, egyre több és eltussolhatatlan incidenssel a határok mentén. Így az emberanyag is adott a hasonló forgatókönyvekhez, melyeknek, mint a 2015 – 2016-os, nyugati nagyvárosokat érintő terrorhullám esetén láthattuk, már évekkel ezelőtt is volt reaálitásuk.

Akik intoleranciával és riogatással vádolnak, egész nyugodtan visszaolvashatják a régebbi, 2014 – 2018 közötti, asztrológiai és evilágibb blogbejegyzéseimet. Magam is így tettem, hogy rájöjjek: szinte semmi újdonságot nem tudok hozzátenni. Akkoriban is így, sőt még ígyebbül láttam, más aktualitások miatt azonban háttérbe szorult a téma. Attól, hogy a jobboldali populizmus meglovagolja és a maga érdekei szerint torzítja azokat a tényeket, amelyeket a baloldali populisták szeretnének kikozmetikázni, vagy egyenesen nem létezőként feltüntetni, még TÉNYEK maradnak. Aki nem bírja őket elviselni, nyugodtan lekattanhat. Az előző évekhez képest csupán annyi különbséget látok, hogy az akkoriban aggódva figyelt trendek felerősödtek. Az egyik szélsőség a másikat táplálja. A politikai iszlámra a keresztény fundamentalizmus a válasz. Az altright életre hívta sötét ikertestvérét, a woke-ot. Izraelben az ultraortodoxok ugyanolyan kevéssé szerethetők, mint a terroristákat „haladó szellemben” mosdató baloldal. Így mára még annyi remény sem maradt az arany középútra való visszatéréshez, mint mondjuk 2016-ban. Jómagam, maroknyi más hasonlóképpen gondolkodóval együtt egy szekuláris társadalomban látnám a megoldást, kultúrák és vallások közötti átjárhatósággal. A kilencvenes évek nagyjából ilyenek voltak, legalábbis abban a mikrokörnyezetben, ahol húszas éveimet töltöttem a rendszerváltás utáni Budapesten. Nagyon naivan – mentségemre szolgál, hogy nem voltam vele egyedül – azt hittem akkoriban, hogy egy általános, és egyre markánsabb irányról van szó.
A Mérleg analógiáinál maradva, a harmóniát, békét is ehhez a jegyhez szokás társítani. Olvasatomban a 14-i napfogyatkozás ennek a hiányát is jelzi. Paradox módon a Mérleg másfelől a háborúhoz is kapcsolódik, ahogy a VII ház sem csak a házastársat, partnereket, hanem az ellenfeleket is mutatja.

Az olyan megállapításokhoz, hogy ez a háború kiszélesedhet, és egy nagyobb világégés lőporos hordóját is felrobbanthatja, nem kell asztrológusnak lenni. Teljesen evilági források is elmondták már előttem, és csak annyit tudok hozzátenni, hogy az asztrológiai trendek is erősen valószínúsítik. Ha nem is holnapután, de középtávon mindenképp. Azonban a következő hetek se adnak túl sok esélyt a bizakodásra – erről már volt szó az októberi előrejelzésben is.
Oroszország és társai

Hogy Oroszország nyakig benne van, szintén nemcsak az én meglátásom. És ami engem illet, az asztroblogjaimon és más, evilágibb platformokon nagyjából tíz éve igyekszem hozzájárulni annak tudatosításához, hogy a világ jelenlegi állapotáért a ruszkik is vastagon felelősek. Az, hogy a terrortámadás napja pontosan egybeesett Vlagyimir Putyin születésnapjával , szinkronicitásként is sokatmondó lenne, de sokkal valószínűbb, hogy Irán, és proxy hadserege, a Hezbollah rá is segített picit a véletlenre. Oroszország és Irán már jó ideje kebelbarátok, az meg, hogy a sokoldalú Wagner – csoport részt vett a Hamász és a Hezbollah pribékjei  képzésében csak a legnaivabbaknak okoz meglepetést. Amerika figyelmének megosztása, és ami még fontosabb, forrásainak apasztása nagyon is egybevág Putyin cár érdekeivel. Ezért, ahogy eddig, továbbra is biztosra vehető, hogy Oroszország továbbra is mindent megtesz majd, hogy feszültséget keltsen és/vagy fenntartsa/eszkalálja a meglévőket a Fekete-tenger térségében, a Közel-Keleten, a Balkánon és a balti államokban. Ettől még, mint az októberi előrejelzésben írtam, még nem biztos, hogy Putyin élete csupa móka és kacagás ebben az időszakban, de hogy tesz arról, hogy az emberiség jobb érzésű felének is nagyon sz@r legyen, hétszentség.Amerikai Egyesült Államok

Az eklipsz az Egyesült Államok és Kanada fölött volt látható. Az októberi előrejelzésben írtam arról, hogy a Sibley-képlet  X-es házába esik, illetve hogy értelmetlen azon őrjöngeni, hogy az Ikrek vagy a Nyilas aszcendensű horoszkóp érvényes. Egyfelől lehetne örülni, hogy még a jelenlegi kormányt sem hülyítette meg annyira a woke ideológia, hogy ne ismerte volna fel: végre kilövési engedélyt kell adni a buckalakókra, meg az ehhez szükséges munícióba is kellene-illene beszállni. A Washington DC-re felállított fogyatkozáshoroszkópban a fővilágítók és maga a már saját jegyében álló Mars is a 9-es házba kerül, behozva az egyenletbe a külföldi szövetségesnek nyújtott segítséget. Hogy ebben mennyi köszönet lesz, jó kérdés, ugyanis az iszlamistáknak komoly lobbijuk van a demokraták körében. Így akár már rövid távon is elképzelhető, hogy mint a demokrata kormányok alatt általában, most is az önvédelem tényleges lehetőségének korlátozásával érkezik Izraelbe a támogatás.

Az Amerikai Egyesült Államok horoszkópja, forr: Astro.com

Ha azonban kiszélesedik a háború és/vagy egyidejűleg több fegyveres konfliktussal is foglalkoznia kell, az Egyesült Államoknak óhatatlanul meg kell hátrálnia, vagy akár vereséget is szenvedhet. Akármennyire fájdalmas is, be kell látni, hogy Ukrajna megsegítésének projektje egyre kevésbé finanszírozható, és a véráztatta ország legalább részben orosz kézbe kerül. Szerbia és Koszovó nem is annyira a felszín alatt parázsló konfliktusa egy újabb balkáni tűzfészek kialakulásának veszélyét hordozza. Kína, ahol egyébként a napokban egy izraeli diplomatát is megkéseltek Pekingben, szintén hajlamosabb a Hamász pártját fogni, és közben Tajvanra feni a fogát. És – mit ad a véletlen, az éppen a két eklipsz között tartott tartandó pekingi Egy Övezet-két út konferencia az Egyesült Államokat és en bloc a Nyugatot gyengítő gazdasági szövetségeket táplálja. (Kétes dicsőség, hogy egyetlen EU-tagállamként Magyarország is részt vesz rajta  , de erről lentebb.) Egy Iránnal és Szíriával való háborúba keveredéshez is adottak a lehetőségek. Egyelőre úgy tűnik, hogy Amerika el szeretné ezt kerülni, hiszen tart egy, az első világháborúéhoz hasonló dominóeffektus kialakulásától  , és ezért szándékosan nem hajlandó szembenézni Irán bűnrészességével. Hogy ez meddig maradhat így, jó kérdés; az október 28-i Bika holdfogyatkozás ugyanis fontos szerepet kap Irán képletében, ráadásul Izrael horoszkópjának a 7 házába esik, amely nyílt ellenségként akár a Bikához tartozó Iránt is jelezheti.
Ez mit sem változtat azon a lehetőségen, hogy esetleg Izrael fog elsőként odacsapni, mert erre kényszerül. (Jó esetben, mint II Reza Pahlavi  , a jelenleg Egyesült Államokban élő iráni koronaherceg, a száműzött iráni sah fia – felvetette a napokban egy, a Fox Newsnek adott interjújában  , az Egyesült Államok besegíthetne a jelenlegi terror-rezsim megbuktatásába, és akkor a viszonylagos költséghatékonysághoz képest rendkívül eredményesen lehetne megszabadítani a térséget a fő rákos daganattól. A Hamászhoz hasonló áttéteket innentől már könnyebben lehetne kezelni – de sajnos ez a javaslat túlságosan praktikus ahhoz, semhogy egy, a valósággal hadilábon álló woke-kormány megszívlelje.) Közvetlenül a poszt közzététele után, október 17-én úgy néz ki, hogy Irán készül támadni, de ez a szitu is percről percre változhat.

Hogy létezik, hogy a Biden-kormány titkosszolgálata figyelmét elkerülte ez a Hamász-támadás ? A Biden-kormány

Az se jó ómen, hogy a Plútó visszatérését élő Egyesült Államok 2021 augusztusában, az afganisztáni kivonulással már jelentős presztízsveszteséget szenvedett. Az egzakt Plútó-visszatérés – Vénusz direktbe fordulása, kikerülése a retrográd árnyékból a Plútó szomszédságában az orosz-ukrán háború kitörésével köszöntötte 2022 februárjában. Októberben, mint írtam, a Plútó ismét majdnem egzakt együttállást képez radixhelyzetével; a Vénusz nyári tolatása után vagyunk, és íme egy újabb komoly háborús konfliktus, amivel érdemben kezdenie kellene valamit. (Már az jelentős presztízsveszteség, hogy egyáltalán megtörténhetett egy ilyen formátumú terrorakció Izraelben. Hogy mennyire volt szándékos szemet hunyás vagy tényleges inkompetencia jó kérdés. Ugyanezt Izrael részéről is fel lehetne tenni, ahol a kormánynak és a progresszív baloldalnak is állhatott érdekében, más és más okokból egy slampos titkos szolgálat. Most a felek egymásra mutogatnak, és a nyilvánvaló hülyeségek mellett mindkét részről vannak plauzibilis érvek is. Ami az Egyesült Államok puhányságát illeti, nem tudom megállni, hogy ne mellékeljek fentebb egy nempolkorrekt mémet, amely többet mond ezer szónál.)

Napfogyatkozás a Mérlegben, 2023 október 14, 13h55 Washington

Az sem ígér sok jót az Egyesült Államoknak, hogy a jelenlegi eklipsz , bár más jegyben jött létre, folytatja azokat a trendeket, amelyekre már évekkel ezelőtt, a 2017 augusztus 21-i teljes napfogyatkozásról írt posztomban, meg az utána következőkben felhívtam a figyelmet. Ezt néhány más is követte, melyekben nagyon sok szó volt arról, mennyire destruktívnek tartom a woke/progresszív balos irányt, és hogy a szélsőjobb, altright vonallal sem tudok azonosulni. A tervezett tematikus oldalt még mindig nem volt időm összerakni, úgyhogy bemásolom a cikkek linkjeit. Aki evilágibb forrásból akar tájékozódni a szellemi leépülési folyamatról, és a szélsőségek egyidejű előretöréséről , olvassa el az Egyesült Államok Plútó-visszatérése apropójából készült könyvajánlóban említett munkákat. A folyamatnak még korántsincs vége, várjuk (várja a fene) az október 14-i eklipsz további szinkronicitásait, aztán majd 2024 április 8-án, helyi idő (Washington DC) szerint 14:20’ -kor szintén lesz egy teljes napfogyatkozás az ország fölött.

Izrael

Bár elvileg meglenne a katonai kapacitása a győzelemhez, nem biztos, hogy Izrael jól jön ki a háborúból hosszú távon. Az országnak egyébként sincs könnyű képlete – ezt a megalakulását követő évek eseményei is igazolták. Ennek ellenére, a nép talélékonyságának, intelligenciájának és hősiességének köszönhetően valahogy a felszínen tudott maradni. A következő években azonban olyan tranzitokat kap a képlete (ld fentebb), amelyek a puszta létét is veszélybe sodorhatják, vagy legalábbis nagyon komoly krízisek várnak rá.

Az Uránusz nemsokára rámegy az ország eleve problémás, 8-as házas Napjára, amely az Algollal is konjunkciót képez. Az Algolon létrejövő Jupiter-Uránusz együttállás, mint 1941-ből emlékszünk (akkor ráadásul a Szaturnusz is betársult ), iszonyú pusztítást hozott. A képletben adott egy Nap-Szaturnusz és egy Nap-Mars kvadrát is; a Nap tehát a két rossztevő „szendvicsében” ostromlott.
A Plútó immár a 4-es házban van; mundán asztrológiában nemcsak az ország földje, hanem az ellenzék is ezen a területen található. A Plútó 4-es házas tranzitja vandalizmust, ingatlanok, vagyontárgyak elleni bűnözési hullámot is elszabadíthat. Az országon belüli Palesztin Hatóság fennhatósága alá tartozó területek nyugodtan tekinthetők ellenzéknek; „jóvoltukból” bűnözési hullámokban és vandalizmusban Plútó-tranzit nélkül is kijutott. Magának a kormánynak a „progresszív”-baloldali ellenzéke eddig is hajlamos volt belső ellenségként viselkedni; ez a tendencia a Plútó 4-es házba lépésével erősödött. Akkor is, ha maga a kormány jogos elégedetlenségre is szolgáltat okot : az utóbbi 2-3 évben kormányválság kormányválságot követett, kielégítő megoldások nélkül. Ez volt a Szaturnusz végigvonulása a 4-es házon, előbb a Bakban, aztán a Vízöntőből szembenállást képezve a Holddal, Plútóval, önmagával, a Marssal, a Nappal (és persze a tranzit Uránusszal) pedig kvadrátot, hozva a Szaturnusz erőpróbáló tranzitjainak megfelelő „papírformát”. Benjamin Netanjahu elnöknek, akinek éppen a 10-es házába   esik az eklipsz, alaposan megnyírbálják tekintélyét a történtek. Erről evilágibb forrásokban is lehet olvasni. Nem biztos tehát, hogy a jelenlegi izraeli kormány pozíciójában fog maradni, de kompetens alternatívára sincs sok remény. A Vízöntő Plútó az utópisztikus nézeteket valló progresszívek előretörésére is lehetőséget ad, szembekerülése ugyanezekkel a bolygókkal – elsőként a Holddal – pedig sokkal súlyosabb, véresebb lehet.

Mérleg napf ogyatkozás, 2023 október 14, Tel Aviv,20h55, Astro com

Az október 7-i mészárlás könnyen lehet egy nagyobb szabású pogrom-sorozat előfutára is, amennyiben Izrael elveszíti önvédelemre való képességét, alulmarad az Iránnal (Hezbollahval), Szíriával, és az Ábrahám egyezményekig inkább ellenséges arab országokkal szemben. Főleg, ha még realitás-és morális érzéküket elvesztett ún szövetségesei és támogatói is megbénítják. (Az október 7-i mészárlást eredetileg elítélő EU pl megháromszorozza a végül mindig a Hamász bankszámláin landoló humanitárius segélyeket, holott első felindulásból még esetleges felfüggesztésükről beszélt.)

Bár jelenleg Skorpióban, saját jegyében van a Mars, a napéjegyenlőség-képletben még a Mérlegben volt, ráadásul az állam horoszkópjának a 12-es házában, ahol eleve nem túl cselekvőképes. A napéjegyenlőségképletben a 11-es házban van, így a hangzatos ígéretek valószínűbbnek tűnnek a kézzelfogható lehetőségeknél. A VII ház pedig kívülről jövő megrázkódtatásokat jelez, amelyekkel ugyan fel lehet venni a harcot, de azért így is jelentős veszteségek várhatók. Ez-ld 2-es ház, az anyagiak terén is megmutatkozik majd. (Utóbbi trend általános; ha nem a napéjegyenlőség, akkor a napfogyatkozás- képlet mutatja).
Magyarország

Hazánkból nem látszott a fogyatkozás. Az októberi előrejelzésben írtam róla pár gondolatot. Egyes társításaimat felülírták az azóta történtek, másokat nem, hogy még milyen megfelelések lesznek a konszenzuális valóságban, majd kiderül.

Az újhold maga a képlet 6-os házában jött létre (ld fennebb), igy közegészségügyi, munkaerőpiaci témákra lehet hatással. Hogy ez azt jelenti-e, hogy a szaporodó Covid-esetek újabb járványhullámmá duzzadnak, nem tudom. A Plútó a 9-es házból vet kvadrátot a világítókra: külkapcsolataink is megsínylik. (Magyarország horoszkópjában pedig maga az újhold esik a 9-es házas Mérleg Marsra: újabb „kiváló” alkalom hidjaink felégetésére, diplomáciai melléfogásokra).

Nos, ilyenek elvileg máris vannak: Szijjártó Péter oroszországi, majd Orbán Viktorral közös kínai utazását annak látom, mert ezek a lépések egyre  távolabb vezetnek a minden tökéletlenségével is élhetőbb Nyugattól. A Pekingben rendezett Egy övezet egy út fórumon október 17–18-án az orosz államfő is részt vesz, hogy úgymond, a Magyar Nemzet narratívája szerint Hszi Csin Pinggel közösen lerakják a többpólusú világ alapjait Magyarország egyetlen EU-s tagállamként lesz jelen. (Kína szintén Mérleg ország, nem véletlenül emeltem ki a bejegyzésben.) Update: közben, október 17-én létrejött egy Orbán – Putyin találkozó is; kellemetlen, veszélyes, de cseppet sem váratlan fordulat.
Szijjártónak azzal a meglátásával  , miszerint új világrend van kialakulóban, történetesen egyet tudok érteni. Nagyon régóta írok erről, részben asztrológiai, részben teljesen evilági eseményekből kiindulva, bár kissé másképp, és más hangsúllyal, mint a konteó oldalak 😊. Azt is hasonlóképpen látjuk, hogy egyelőre teljesen bizonytalan, hogyan is fog ez majd kinézni, de félő, hogy meglehetősen nyomasztóan.

Nyilvánvaló, hogy számomra egész más okokból mint számára, nekem ugyanis az az egyre erősödő megérzésem, hogy nem a jó és a rossz, hanem a pokoli különféle változatai között fog kelleni hamarosan mazsolázni. Az egyik csapat ezért, a másik azért, a sokadik (?) pedig amazért lesz elviselhetetlen. Élhető alternatívák talán csak itt-ott, elszigetelten lesznek, vagy a nagyon szerencsésen konstellált egyéni életekben, de ebben sem vagyok túl biztos. A tömbösödés veszélyére egyébként már egy 2015-ös, Vasfüggönytől vasfüggönyig  című blogbejegyzésemben felhívtam a figyelmet. Az ott vázolt folyamatok azóta sajnos azóta még nagyobb lendületet vettek, bár akkoriban még reménykedtem benne, hogy a nálam tapasztaltabb asztrológusokkal együtt, rosszul látom. Utána még sokat foglalkoztam a témával, egyre pesszimistább alapállásból. (Ld. többek között a 2020 decemberi Vízöntő Jupiter-Szaturnusz Nagy konjunkció tematikus oldalát.)
Továbbra is úgy érzem, nem szeretnék egy olyan tömbbe tartozni, ahol az Oroszországhoz, Kínához, Iránhoz hasonló latorállamok a modellek. A woke tombolását, nyakon öntve az elmúlt napok palesztin szolidarítási tüntetései ürügyén előadott tömegpszichózissal, a fontos társadalmi kérdésekről való őszinte párbeszédet ellehetetlenítő polkorrekt cenzúrát szintén elviselhetetlennek tartom. Kis dózisban még csupán vicces, vagy idegesítő, nagyobb adagokban viszont konkrétan életveszélyes.

Ezért, bár kevés kormányintézkedéssel tudok egyetérteni, a dzsihádisták és az őket simogató “progresszív” ( = hasznos idióta) széplelkek „szolidaritási tüntetésének” betiltásával maximálisan. Persze, sokkal jobb lenne, ha Erdogan és Ilham Olijev nem lennének országos cimboráink, az Irán felé suttyomban tett gesztusoknak se örülök, Putyin cárról, aki nyakig benne van ebben az Irán-Hezbollah-Hamász kavarásban, meg még annyi minden egyébben, már nem is beszélve. Az iszlamista kockázatot pedig nem feltétlenül abban a Down-kóros kamaszfiút nevelő jemeni családban látnám, akitől a kormány nemcsak megtagadta a menedékjogot, hanem embertelenül is bánt velük. Éééés ha már Magyarország a keresztény értékek mellett foglal állást, az újabb örmény népirtás ellen is ki kellene állni. (Mert amit a muszlim azeri haverok művelnek Hegyi -Karabahban, illetve most már Örményországban is,  pontosan az ). Abban sem vagyok biztos, meddig tart az iszlamista – és ennek keretén belül – a palesztin terror akként való azonosítása; hiszen a történelmi kamu-nép nem is olyan régen még a jobboldal kritikátlan szolidáritását élvezte. (Akkoriban furcsa módon inkább balról érkezett bírálat, manapság, az ordító tények ellenére csak elvétve akad józanabb vélemény ebből a táborból. Bartus László legutóbbi cikke kellemes meglepetést okozott, mert nem csinált elvi kérdést abból, hogy most legádázabb politikai ellenfeleivel van egy véleményen.  Ebben az esetben ugyanis ők látják jól, ami távolról sem jelenti, hogy minden más tekintetben is igazuk lenne.)
Így, és ezt minden irónia nélkül, a lehető legkomolyabban mondom- mégiscsak pozitívum, hogy Budapest utcái még mindig nem úgy néznek ki, mintha mondjuk Ramallahban vagy Libanonban lennénk. Az elmúlt napok európai nagyvárosaiban zajlott fakesztinpárti (csak szólok, a “palesztin nép” KGB találmány, még a régi szép időkből) demonstrációkat elnézve ugyanis nem az ún civilizált Nyugat jutott eszembe, hanem a Közel-Kelet valamelyik pokolbugyra. (Ebben az esetben ugyanis nem szabad véleménnyilvánításról van szó, hanem a terror támogatásáról). Írom ezt úgy, hogy TÉNYLEG szeretem a sokszínűséget, multikultit, amikor az valóban a kultúrák közötti átjárhatóságról, toleranciáról, békés együttélésről szól. De ez sajnos teljesen idegen a politikai iszlámtól.

Ehhez képest a fa alatt duzzogó mama kedvence , meg az a néhány hülyén ácsorgó nyári mikulás, akit a rendőrség elhajtott a Bem térről, csupa ártatlan rém. Az a bizonyos Muhammad Zaky Yamani nevű úriember, aki annyira allergiás a kék-fehérre, hogy hamászos haverjaival akarja megsemmisíttetni a Lánchidat, mint egy kommentben kifejtette, már nagyobb gáz . Szerencsére egyelőre még belőlük sincs annyi, mint más európai városokban. Bár, mint az ifjú Hussein Zyad példája mutatja, autodidakta módon is lehet annyira indoktrinálódni, hogy valaki egész Európa rettegését kiváltó merényletet akarjon végrehajtani.  Biztos sokan emlékeznek még V.Kendére – eredetileg így hívják , a piaristáknál végzett kecskeméti egyetemi hallgatót – a búnügyi hírekből, aki titokban muzulmán hitre tért (a vallásváltás még önmagában nem lenne baj, én pl 1991-ben buddhista menedéket vettem, amit máig jó döntésnek tartok akkor is, ha menet közben rájöttem, hogy belső utamat az intézményesült vallásoktól függetlenül kell járnom.) Nagyobb gond, hogy ahelyett, hogy mondjuk a kora- középkori muszlim asztrológusok munkáit tanulmányozta volna,  az Iszlám Államra esküdött fel, aztán terrorcselekményeket akart végrehajtani.*

Még bőven lenne mit írnom, de az időszak beharangozójaként egyelőre elég. Az október 18 – 21 közötti időszak a hónap második felének leghúzósabb szakasza: a Nap és a Merkúr leszálló holdcsomóponton létrejött találkozójával és a Plútóval képezett kvadrátjaikkal fémjelezve. Asztrológiában járatosabbak kedvéért néhány kulcsszó: a Merkúr elégetett, a Nap és ura a Vénusz fallban van, a leszálló holdcsomópont fokozza a destruktivitást, és ha mindez nem volna elég, adott a két bolygó kvadrátja is a Plútóval. (Merkúr -Plútó, Nap-Plútó erőpróbáló fényszögekről már többször volt szó a blogon: itt, itt, itt.) Biztos vagyok benne, hogy a 14-i eklipsz analógialáncba illő szinkronicitásokban nem lesz hiány, és hogy ez a napfogyatkozás „méltó” párja lesz az április 20-inak. Ott a fővilágítók szintén kvadrátban voltak a Plútóval, volt egy erőpróbáló Vénusz-Szaturnusz fényszög – akkor épp kvadrát, a Bika Merkúr és az Ikrek Vénusz között egy kétes értékű recepció állt fenn, akárcsak most.
Néhány zárógondolat a lehasított Mars-Plútó elvről és hozadékairól

Hogy az eddigieken kívül milyen egyéni és kollektív törések, elválások, krízisek társulnak majd ehhez az újholdhoz majd kiderül. Némi vigaszt jelent, hogy az otthonában, a Skorpióban tartózkodó Mars elegendő muníciót, kitartást és eszköztárat ad a poklok bugyrából való kikapaszkodáshoz. Csupán az a kérdés, hogy milyen mélyről és milyen áron fog ez megtörténni. És ugyanilyen jó kérdés, hogy a tranzit szolgál-e elegendő tanulsággal ahhoz, hogy kollektív szinten is integrálni akarják az őselvet ( a szintén népszerűtlen Szaturnusz bevonásával), vagy árnyékba taszítva még eszelősebb tombolásba kezd az ún. civilizált világ Mérleg-cukormázzal bevont babaházakban.
Hiszen, míg az 1989-’91-ben véget ért hidegháború idején a Nyugat egyértelműen követendő modell, menekülési útvonal volt a szabadabb, jobb élet után vágyóknak, ez most csak feltételes módon mondható el, és ki tudja meddig. (Eközben, mondanom sem kell, azok keleti típusú diktatúrák, az intézményesült tahósággal, nemlétező emberi jogokkal, a csak kiváltságosaknak kijáró szabadsággal – amelyeket pártunk és kormányunk követendő modellként igyekeznek feltüntetni, szintén nem lehetnek alternatívák. Akkor sem, ha a viszonylagos jogállamiság kellős közepén, az EU-tagság védőernyője mögül az egyszerűbb lelkeknek annak tűnnek. Hogy a csábító demo-verzió mögött valójában a pokol bugyrai tátonganak, majd számukra is kiderül az EU-ból való kilépést, vagy széthullását követően. Ezek az országok egyébként a toleranciát és a polkorrektséget diktatórikussá fokozó demokráciák sötét tükörképei, de ez nem jelenti, hogy jobbak lennének. )  A nyugati országok kedvezőbb gazdasági körülményei még mindig megkérdőjelezhetetlenek, de mint más posztjaimban, többek között a Bataclan elleni terrorakció apropójából írt 2015-ös bejegyzésben már rámutattam, a Mars /Plútó – princípium olyan mérvű lehasítása, kirekesztése (ez meg a rosszul megélt Szaturnusz), ahogy a jóléti társadalmakban történik, veszélyes hozadékokkal jár.

Az elmúlt években egy fajta törésnek lehettünk tanúi, amelyre már szociológusok, pszichológusok, politológusok is rámutattak, más és más ideológiáktól és motivációktól vezérelve. Az egyébként nagyon dicséretes, és általam is vallott tolerancia, a másság elfogadása – beleértve  a melegeket is, a gyengébbek, kiszolgáltatottak támogatása, egyenlő esélyek biztosítása groteszk végletbe csapott át. A kifinomult betegesen túlfinomulttá vált, teljesen elidegenedve ösztöneitől. Az a meglátás, miszerint ha egy kultúra eljut erre a szintre, óhatatlanul kiszolgáltatja magát a másik pólusnak: betörnek például a barbárok, primitív néptömegek véres forradalmai, polgárháborúi elsöprik az urakodó osztályt, nem tőlem származik. A 2015-ös bejegyzésben például Marie-Louise von Franz gondolatait idéztem, Az elűzött királylány című esszéjéből. Sajnos az Archetípusos minták a mesékben magyar kiadása is csak vagyonokért kapható már. Nyugaton még megfizethető árban érhetők el munkái, de a nemrég még kötelező önismereti irodalomként számon tartott szerző egyre népszerűtlenebb, mert nem elég polkorrekt. Ahogy mestere, C.G.Jung sem volt az.)

Attól, hogy politikai manipulációs célokra is használják, sajnos, nagyon is helytálló párhuzamot vonni a leáldozóban levő Római Birodalom dekadenciája, és az őket elárasztó barbárok, az idejüket bukolikus jelmezekben mulató francia nemesek, köztük Marie Antoinette királynő  és az őket lemészárló forradalmi csőcselék, a krónikus valóságelhárításban élő utolsó Romanov cár és családja , és bolsevista gyilkosaik, illetve a túlfinomult, polkorrekt gondolatrendőrködő széplelkek és a no go-zónák lakói között. Izrael, amelyet a woke ideológia fénysebességgel foszt meg önvédelmi ösztöneitőlés a Palesztin Hatóság ellenőrzése alatt levő terrorállam a jogállamban képződmény további analógiája lehetne a túlcivilizáltságában életidegenné vált intellektus, és az önálló életre kelt, és destruktívvá torzult Mars/Plútó elv pusztító és önpusztító  interakcióinak.
Minimum megmosolyogtató például az a látvány, amikor szivárványzászlós, elvarázsoltabbnál elvarázsoltabb szerkóba öltözött LMBTQ-aktivisták és békeharcosok tüntetnek, a vallás-és gondolatszabadság nevében a tömeggyilkos iszlamisták mellett. A feministának, aki Meetoo-t üvölt akár egy vetkőztető pillantás miatt is, semmi baja a feleségveréssel, csiklócsonkítással meg a muszlim bevándorlói hátterű diaszpórában elterjedt más, nem kimondottan nőbarát gyakorlatokkal. (Hogy Magyarországon a nők akkor is nagyobb eséllyel botlanak el vak komondorokban, mint Nyugaton, ha honfitársaik köréből választanak partnert, más kérdés, de ezúttal irreleváns ilyen irányba csúsztatni a témát.) A mássággal és a hátrányos helyzettel szembeni érzékenyítés önmagában nagyszerű, de akár életveszélyes valóságelhárítás is lehet belőle.

A fentebbi Facebook – videóban (csak idő kérdése, mikor fogja törölni a platform) például egy meleg férfi így áradozik: „ Meleg férfiként Palesztina mellett állok, mert mindenki tudja, hogy a palesztinok a szeretet, a tolerancia és az elfogadás jelképei. Ha valahol a világban melegként akarnék élni, a Gázai övezetet választanám” . Úgy tűnik, kicsit sem zavarja az tény, hogy a Palesztin Hatóság által felügyelt területen, éppen úgy, mint bármilyen muzulmán rezsim alatt a homoszexualitást halálbüntetéssel sújtják. Sok gázai, vagy a nyugati parton élő meleg arab éppenséggel Izraelben kér és kap menedékjogot, hogy akadálytalanul önmaga lehessen. És, hogy ott sincsenek biztonságban, nem az izraeliek hibája. A 25 éves Ahmad Abu Murkiyeh-t például, aki mássága miatt menekült el a Palesztin Hatóság területéről, saját honfitársai rabolták vissza, hogy lefejezhessék  2022 októberében. Ennek ellenére az LMBTQ-aktivisták úgy tűnik, továbbra se tettek le arról, hogy a  megfelelő névmás használatáról csevegjenek a Hamásszal.
Mint más bejegyzésekben is rámutattam, ezen nehezen kezelhető őselvek mederbe terelése nem elfojtásukat és nem szabadon tombolni hagyásukat jelenti. A folyamathoz a Szaturnusz megfelelő kezelése is elengedhetetlen. A Skorpió Marsról írt régi posztomban elég behatóan foglalkoztam vele, a Mérleg Nappal, Skorpió Marssal (és Aszcendens, Merkúr, Vénusz) rendelkező békeharcost, Mahatma Gandhit  hozva fel tragikus példának. Az október 7-i terrortámadás egy másik történettel is bővítette a listát, Shani Louk tetoválóművész-és influenszerével, aki a vérfürdőbe fulladt sivatagi parti ikonikus alakjává vált. Róla egy másik bejegyzésben részletesen írtam.

Kapcsolódó

Októberi előrejelzés

Eklipszek tematikus oldala

Egy rosszul kezelt Skorpió Mars: Shani Louk

A terror éjszakája-Európa éjszakája

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!