Részleges Holdfogyatkozás a Bikában 2023 | Peter Stockinger

„Tudjuk, hogy Irán és a Hamász régóta szövetségesek, és meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a Közel-Keleten. A valamennyi holdfogyatkozás által megtestesített sötétségből a jövőben keserű igazság kerülhet felszínre”. Peter Stockinger

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Szinte semmi olyasmit nem tudok hozzátenni az október 28-i részleges Bika holdfogyatkozáshoz, amit már ne említettem volna elöljáróban az októberi előrejelzésnél és még részletesebben az október 14-i gyűrűs napfogyatkozásnál. Mint a hírekből -és közvetlen környezetünkben is tapasztalhatjuk – a stabilitásról, biztonságról alkotott fogalmaink drámai átalakuláson mennek keresztül, persze nem először az utóbbi években. A világban zajló átrendeződési folyamatok felgyorsultak, az apokaliptikus forgatókönyvek pedig sokkal reálisabbak a hamarosan ránk köszöntő prosperitáséinál. Ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, szinte kár is szót vesztegetni rájuk. Abból a szempontból valóban így van, hogy többségünk, jómagamat is beleértve, bele fog dögleni, de mint tudjuk, a lét körforgása ilyen apró malőrök miatt még nem ér véget. Ettől függetlenül persze írtam volna, ha lett volna időm, de hát nem volt.
Ami érdekesebb, hogy az Irán szerepét kidomborító asztrológiai vélemények nagyjából egybevágnak, maximum az asztrológusok világnézete, politikai, ideológiai betagozódása tér el. (Ajánlom még Kalo Jenő videóját is a témában, eltérő világnézeteink nem változtatnak az asztrológiai tényeken). A blogomon néhányszor idézett Peter Stockinger az eklipsz előtt kb két héttel írta előrejelzését, ahogy én sem a tegnap óta figyelmeztetek. Hangvétele nagyon óvatos, de a sorok között…és még inkább a közzétett képletekből lehet olvasni. Mivel a fogyatkozás hatása alatt álló kb fél év az instabilitás újabb időszakába vezet minket, tanulságosnak éreztem lefordítani. Ha az ún. „szabad világ” addig lúzerkedett, hogy Irán mégiscsak atomfegyvereket barkácsolt az elmúlt évek alatt nem biztos, hogy van ennyi időnk. Ha majd csak ez után fog, mert nem lesz aki leállítsa, kétes értékű haladékot nyerünk.

Részleges holdfogyatkozás 2023 október 28 | Peter Stockinger

Részleges holdfogyatkozás lesz 2023. október 28-án. Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Afrikában, Észak-Amerikában, Dél-Amerika nagy részén, a Csendes-óceánon, az Atlanti-óceánon, az Indiai-óceánon, a Jeges-tengeren és az Antarktiszon lesz látható.

A teljes holdfogyatkozás 18:02 -kor (egyezményes világidő ) kezdődik és 22:26-ig (egyezményes világidő) tart. Az eklipsz maximuma (egzakt Hold – Nap szembenállás) 20:14-kor következik be.  A részleges fogyatkozás időtartama 77 perc.

Az alábbi térkép a holdfogyatkozás láthatóságát mutatja.

Az alábbi, Teheránra, Irán fővárosára készített horoszkóp asztrológiai szempontból szemlélteti az eseményt:


Mielőtt az egyénre gyakorolt lehetséges hatásokról beszélnénk, vessünk egy pillantást e holdfogyatkozás mundán asztrológiai vonatkozásaira. Ehhez meg kell állapítanunk, hogy várhatóan hol fejti ki legnagyobb hatását a fogyatkozás. Ehhez meg kell vizsgálnunk a Bika uralma alá tartozó országokat vagy városokat, vagyis azt a jegyet, amelyben az eklipsz idején a Hold tartózkodik. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a fogyatkozás láthatósága nagymértékben fokozza a hatását.

A fenti térkép a Nap (piros) és a Hold (fekete) angularitási ösvényét ábrázolja:

Különösen figyelemreméltó az a tény, hogy az eklipszis az MC és a fogyatkozást szenvedő Hold konjunkcióját mutató angularitási vonala, nagyon közel van Teheránhoz, Irán fővárosához. Ez a holdfogyatkozás időpontjára felállított horoszkópban is látható, fentebb.


A hagyományos forrásanyagot böngészve azt találjuk, hogy Arábia, Perzsia, Egyiptom (esetleg a termékeny deltavidék), a Küklád-szigetek (Görögországtól délkeletre), Ciprus, Kis-Ázsia partvidéke, Nagy-Polónia (Lengyelország), Észak-Svédország, Oroszország, Írország, Svájc, Lotaringia és Campania azok a helyek, amelyeket a hagyomány a Bika uralma alá sorol. (Ford. megj: a források eltérnek, ezen kár vitatkozni.William Lilly például a Bikához, más források a Vízöntőhöz rendelik Oroszországot).

A fentiekből kitűnik, hogy Iránt (a tradicionális asztrológusok Perzsiának hívták), amely éppen ennek a holdfogyatkozásnak az útvonalára esik, hagyományosan a Bika uralja. Ez erősen valószínűsíti, hogy ott is történnek majd bizonyos, a fogyatkozással kapcsolatos események. Ezt tetézi az a tény, hogy a fogyatkozó Hold a Sheratan állócsillaggal képez konjunkciót. Az asztrológia általában Mars-Szaturnusz természetű állócsillagnak tartja a Sheratant, amely tűz, háború vagy földrengés által okozott sérüléseket, vereséget vagy pusztulást hoz. Elsbeth Ebertin írja, hogy azt tapasztalta, hogy azok az első világháborúban harcoló katonák, akiknek ez az állócsillag kiemelkedő helyen állt horoszkópjukban, különösen merész és vakmerő módon cselekedtek.
A Bikában bekövetkező fogyatkozások általában az üzletet, a kereskedelmet, a mezőgazdaságot, valamint az ügyvédeket és a mások ügyeiben eljáró közvetítőket érintik. William Lilly azt írja Annus Tenebrosus című művében, hogy a Bika első dekanátusában bekövetkező holdfogyatkozás a következőket jelenti:

” … a házi barmokat több szokatlan betegség gyötri, azaz a szántóvető ökrei és lovai megbetegszenek és megfakulnak, és általában kórság terjed a marhák között.”

A Vénusz, amely a Merkúrral együtt a holdfogyatkozás uralkodója, az elegancia és a bőség időszakát jelzi, a kormányok közötti baráti kapcsolatokkal.

Mindezt összerakva feltételezhetjük, hogy mezőgazdasági és állattenyésztési problémák is várhatnak Iránra. A fogyatkozó Hold és a Sheratan állócsillag együttállása a Szaturnusz és a Mars, a Nagy és a Kis Rossztevő energiáit is hozzáadja a keverékhez. Ez számomra azt a lehetőséget sugallja, hogy a fent említett kormányok közötti baráti kapcsolatok az Irán és Palesztina (sic!) közötti kapcsolatokra utalhatnak. Tudjuk, hogy Irán és a Hamász régóta szövetségesek, és meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a Közel-Keleten. A minden holdfogyatkozás által megtestesített sötétségből a jövőben keserű igazság kerülhet felszínre. További bonyodalmakat okozhat, hogy a holdfogyatkozás Szaúd-Arábiában is anguláris. A közelmúltban olyan tudósítások láttak napvilágot a hírekben, hogy Szaúd-Arábia közel állt ahhoz, hogy történelmi stratégiai partnerséget kössön Izraellel, de ez a közelmúltbeli izraeli események után még kérdésesebbé válhat.
Azok kedvéért, akiket különösen érdekel a mundán asztrológia, mellékelem az Iránra kiszámított idei tavaszi napéjegyenlőség-képletet, valamint az Iráni Iszlám Köztársaság alapítási horoszkópját.

Az eklipsz foka és a tavaszi napéjegyenlőség-képlet holdcsomópontjai közötti együttállás azonnal szembeötlik. Szintén figyelemre méltó a fogyatkozó Hold és napéjegyenlőségképlet Vénusza közötti szoros konjunkció, ami rímel arra, hogy a Vénusz egyben a holdfogyatkozás uralkodója is. Az ingressz- horoszkóp holdcsomópont- tengelye szintén együtt áll a Nap-Hold oppozícióval, ami drasztikus események bekövetkeztére utal.


Személyes szinten egy fogyatkozás általában csak kevés embert érint. Annak megállapításához, hogy várható-e bármilyen hatás, a születési képletet kell megvizsgálni az alábbiak szempontok szerint:

  • A Hold a Bika 5°-án vagy annak környékén áll
  • A Hold az 5° Skorpióban vagy annak környékén áll (szembenállás).
  • Az 5° Bika a születési horoszkópban tetőzik (konjunkció az MC-vel).
  • 5° Bika felkel a születési képletben (konjunktció az aszcendenssel).

Amennyiben ezek közül a tényezők közül egy vagy akár több is fennáll, a születési képlet alapos vizsgálatára lehet szükség, hogy megtudjuk, hogyan és milyen mértékben befolyásolhatja ez a szülöttet.

 

Az eredeti cikk: Partial Lunar Eclipse 28 October 2023

Fotó : Holdfogyatkozás Persepolisz fölött, Reddit

Kapcsolódó

Októberi előrejelzés

Újhold és gyűrűs napfogyatkozás a Mérlegben 2023: új világrend születik?

Egy rosszul kezelt Skorpió Mars : Shani Louk

Eklipszek tematikus oldala

Sárkányfej és Sárkányfarok: a holdcsomópontok | P. James Clark

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!