A pokoli libikóka folytatódik – 2021 július

Oroszlán Vénusz-Vízöntő Szaturnusz – Bika Uránusz T-kvadrát

Július második hetében a Vénusz is csatlakozik az Oroszlán Mars – Vízöntő Szaturnusz- Bika Uránusz borulékony formációhoz, így nem csupán a feszültség növekszik, hanem a már eddig is terítéken levő témák újabb részletekkel gazdagodnak. Hosszabb összefoglaló következik, hiszen az Oroszlán bolygók részvételével összeálló T-kvadrátokkal kapcsolatba hozható folyamatoknak történelemformáló erejük van.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalin

mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

6-án a Merkúr harmadszorra is elérte a Neptunnal való kvadrátját, ami átmenetileg növeli a zűrzavart, de hosszabb távon valamelyest letisztul a május óta meglehetősen homályos kép. Ez persze egyáltalán nem jelenti, hogy a helyzet kezelhetőbb is lesz: nem minden veszteség orvosolható ugyanis. A 10-i Rák újhold – jelezte kezdés/-újrakezdés, indulás inkább a romokon való építkezésre hasonlít. Az analógialáncban az alapvető eszközök, források hiányában való folytatás is benne van- úgy is, mint levágott végtagokkal versenyt futni. Ezek után az is jó kérdés, milyen új ciklust nyit meg a július 13-i Oroszlán Vénusz-Mars együttállás. A ködevő széplelkek például, párkapcsolatok vonatkozásában az ikerlángok eljövetelét várják ettől a konjunkciótól, hónapok óta teleszemetelve a közösségi médiát csodaváró ömlengéseikkel. Releváns elemzéseket alig találni. Jelen hatások ismeretében a hosszas huzavonát követő boldogító nem kimondása, illetve a se veled se nélküled forgatókönyvek újabb szintlépése sokkal valószínűbb.

Mint annyiszor szó volt róla, az adott tranzitok -és az ebben résztvevő bolygók egymáshoz való kapcsolódásai nem elszigetelten érvényesülnek, hanem egy folyamat részeként. Ebben hol az egyik, hol a másik elem a hangsúlyosabb, bepontosulásoktól függően. Jelen helyzetben az Oroszlánban tranzitáló bolygók Vízöntő Szaturnusszal és Bika Uránusszal képezett T kvadrátjáról van szó; a stafétabotot július második hetében a Vénusz vette át, aztán jön némi szünet (pihiről szó nincs a gyors bolygókYodokká összeálló kvinkunxai, illetve a Nap/Merkúr – Plútó szembenállások miatt)- aztán augusztus első hetében, amikor az Oroszlán Nap/Merkúr részvételével újra összeáll a T-kvadrát, folytatódik a borulás.




Az 5-én este bepontosult Nap- Uránusz szextil (Rák – Bika 13°58′) energiája csupán a hét közepéig jelent kis szusszanásnyi időt. Ez viszonylag kellemes tranzit, ami spontánabbá, kísérletezőbb kedvűvé tesz, hatására nyitottabbakká válunk az új dolgok kipróbálására, újfajta megközelítésmódokra. A határok feszegetése továbbra is jelen van (ez persze magából a Szaturnusz- Uránusz kvadrátból és a Mars/Vénusz csatlakozásából létrejött T-kvadrátból is adódik), de talán nem annyira sorskísértő módon.

Az, hogy a tudatosságnak, a gyakorlati szempontoknak, a hétköznapi józan észnek nagyobb beleszólása van a hétköznapokba, üdvözlendő. Az időszak jellegéből adódóan vannak azonban olyan, semmiféle tudatossággal és szabad akarattal nem befolyásolható összeomlási folyamatok, amelyekkel szembe kell néznünk és el kell szenvednünk őket. (New Age Disneyland „asztrológiában” persze ilyen fel sem merülhet, egyszerre vagyunk a nagy kozmikus kívánságműsor rendezői és főszereplői. A valósággal meghittebb kapcsolatot ápoló -és ezért több ezer éve beváltan működő hagyományos irányzatok viszont nagyon jól ismerik az efféle forgatókönyveket. Ahogy az élet is; kollektív és egyéni szinten egyaránt).

Az időminőséggel tisztában lenni azonban, tapasztalataim szerint még akkor is hasznos lehet, amikor ún „szabad akarattal” nincs befolyásom az eseményekre. Ha ugyanis tudom, hogy több mint valószínűleg le fog égni a házam, nem gondolkodom például ingatlanbővítési projektben (pláné nem veszek fel hitelt hozzá). Vagy, ha magát a tűzvészt nem is akadályozhatom meg, talán ki tudom még menteni az újraépítkezéhez legszükségesebbeket. Talán. Kivéve, amikor nem. (Ez csak példa volt, az időszak kiszámíthatatlansága miatt nem lehet eseményszintű előrejelzéseket készíteni, és tuti tippek ezúttal még annyira sincsenek, mint egyébként)




Merkúr- Neptun kvadrát-harmadszor

Július 6-án, az Ikrek- Halak 23°10-en újra összeállt a Merkúr-Neptun kvadrát. A jó hír, hogy egy darabig nem kell már bajlódni vele. Mint már szó volt róla, először május 22-én pontosult be, amikor még mindkét bolygó direktben haladt, másodszor pedig június 5-én, amikor a Merkúr már tolatott, a Neptun még direktben mozgott. A másodszori bepontosulás húzósabb volt, mert tovább tartott, a Merkúr ugyanis napokig a hatókörön belül toporgott. Így a május 26-i teljes holdfogyatkozás -és a június 10-i gyűrűs napfogyatkozás képletében egyaránt kulcsszerepet játszik ez a fényszög . A hozadékok részben már akkoriban gyaníthatók voltak, de sok minden csak az után derül ki, hogy a direktbe váltó Merkúr eléri, majd elhagyja a kritikus pontokat.




Emlékeztetőül, a Merkúr idei Ikrek tranzitjának fontosabb dátumai:

A Merkúr belép az Ikrekbe : május 4
A Merkúr belép az árnyékba: május 15. – 16°07 Ikrek
Merkúr-Nap legnagyobb elongációja : május 27. – 18°27 Ikrek
A Merkúr retrográd stacionáriusba vált: május 29. – 24°43 Ikrek
A retrográd Merkúr együttállása a Nappal: június 10 (gyűrűs napfogyatkozás egyszersmind) – 20°21, Ikrek
A Merkúr retrográd stacionárius: Ikrek: június 22. – 16°07
Merkúr-Nap legnagyobb elongációja: július 5. – 22°20 Ikrek
A Merkúr kilép a retrográd árnyékból: július 7. – 24°43 Ikrek
A Merkúr belép a Rákba: július 11

Merkúr- Neptun kvadrátok : május 22., június 5., július 6.
Merkúr és Vénusz együttállás – május 29.




Az Ikrek Merkúr- Halak Neptun kvadrát– jelezte hatásokról külön cikk van a blogon, így nem megyek bele részletesebben. Néhány általános sajátosság:
A Merkúr és a Neptun közötti diszharmonikus kapcsolatokat hagyományosan a megtévesztés, ködösítés, hazugságok, csalások, csalódások klasszikus formációinak tartja az asztrológia. Az okmányokkal elkövetett szélhámosságok, trükkös lopások (beleértve a kibertérben elkövetetteket is) kétes szerződések, eltűnt iratok, pletykák, rágalmak, félreértések, csúsztatások is bonyodalmakat okozhatnak. Szétszórtság, figyelmetlenség, hangulati hullámzás miatt is érhetnek kisebb – nagyobb károk. A szervezet a szokásosnál érzékenyebben reagál alkoholra és más tudatmódosító szerekre, és ezek a balesetekben, különféle bűncselekmények (főleg lopások, csalások) esetén is komoly szerepet játszanak.




Mit mondjak, azt hiszem az analógialáncba tartozó események maximálisan képviselték magukat. A közélet tele volt csúsztatásokkal, féligazságokkal és nettó hazugságokkal. A karatergyilkosságok, rágalmak, lejáratások eszköztárával valamennyi politikai tábor módszeresen él és visszaél. Az újabb hackelési hullám május közepén kezdődött az Egyesült Államokban. Múlt heti hír, hogy Magyarországon 150 millió forintot nyúltak le kamu webáruházakat működtető csalók. A bitcoin -lufi újabb kidurranása is május közepére datálható (itt persze maga a Szaturnusz- Uránusz kvadrát és az ehhez bekapcsolódó fényszögek is szerepet játszanak; a Bika – Uránusz egyes vélemények szerint pedig éppenséggel a kriptovaluták bukását hozza. A Biden-Putyin találkozóról is el lehet mondani, hogy teljes összhangban zajlott egy retrográd Merkúr-Neptun kvadrát analógiáival. Születtek olyan törvények, rendelkezések is, amelyek talán megfelelnek a törvény betűjének (Itt az uralmi Halak Jupiter eklipsz -képletekben játszott problémás szerepét se hagyjuk figyelmen kívül), de köszönőviszonyban sincsenek annak a szellemével. Sok ilyen jogi eljárás indult magánszemélyek, kisebb cégek ellen is, esetenként kafkai forgatókönyveket idézve.

Hogy most végre felbomlik a kvadrát, nem jelenti szükségszerűen, hogy a dolgok visszatérnek a normális mederbe. Ez is egyike lehet a forgatókönyveknek, de sokkal valószínűbb, hogy teljes sebességre kapcsolnak az eklipszeknél elindult folyamatok. ( A Hold július 6-án hajnalban lépett be az Ikrekbe és július 8 délutánig marad, így az eklipszekhez köthető események még inkább képbe kerülnek.)



A vesszőfutás a Vénusz – Szaturnusz-Uránusz T-kvadráttal folytatódik

Anna Karenina – a Szentpétervári Eifman Balettszinház feldolgozásában – 2017

Először, július 7-én a Vénusz- Szaturnusz szembenállás pontosul be (Oroszlán – Víztöntő 12°01), a Vénusz- Uránusz kvadrát (Oroszlán – Bika 14°04) pedig 8-án. Ugyanaznap egy Merkúr – Plútó kvinkunx (Ikrek – Bak 25°46′) is fokozza az instabilitást.

Az erőpróbáló radix -és tranzit Vénusz – Szaturnusz ( Karmikusan terhelt viszonyok? ) Vénusz-Uránusz (Vénusz – Uránusz kvadrát a radixban, tranzitként, Uránusz – Vénusz tranzitok) vannak bejegyzések a blogon. Természetesen a két hatás összeadódva érvényesül (közben a Mars befolyása is erőteljesen érződik)

A Vénusz-Szaturnusz szembenállásnál bizonyos, kellemetlen realitásokkal kell szembenézni, valószínűleg azt illetően, ahogy pénzügyeinket és társulásainkat kezeltük. Ilyenkor szokott kiderülni, mennyire térülnek meg anyagi-érzelmi befektetéseink. (Az egyidejű, diszharmonikus Uránusz- hatás miatt a befektetések, értékek pusztulásáról is szó lehet; megmentésük-ha egyáltalán lehetséges és szükséges, óriási erőfeszítéseket igényel). A prioritások átcsoportosítása, a határok megvonása, a stratégiákon való változtatás is fontos. Mindenkire egyformán alkalmazható receptek nincsenek. Lehet, hogy mélyebben elköteleződünk egy befektetés irányában (nemcsak anyagi, érzelmi jellegű is lehet), de az is megtörténhet, hogy felismerve hiábavalóságát, kiszállunk belőle. Általában olyan időszakról van szó, amikor valami véget érhet, vagy helyzetünk stresszesebbé válik, mert nehéz döntéseket kell hoznunk.

A Vénusz- Uránusz kvadrátok időszakai kiszámíthatatlan vagy bizonytalan pénzügyeket jelezhetnek. Ez részben saját magatartásunknak tudható be (pl impulzív költekezés, meggondolatlan kockázatvállalás), de rajtunk kívül álló okokból is történhet (gazdasági válság, bankcsőd, hackertámadásokból fakadó károk, stb). Érzelmi szempontból is kiszámíthatatlan időszakokról van szó, látszólag derült égből villámcsapásként érkező szakításokkal és/vagy olyan tények felszínre kerülésével, amelyek után a kapcsolat nem folytatható a régi kerékvágásban. (Valójában előzmények ilyenkor is vannak, csak a problémákról vagy nem vettünk tudomást, vagy, jóllehet tisztában voltunk velük, nem voltak eszközeink kezelésükhöz. Most azonban, akár akarjuk, akár nem, valamilyen irányba elbillen a mérleg nyelve. A billenés általában sokkoló – még ha hosszabb távon nagyobb szabadságot is hoz.)




A nagyobb szabadság, széthulló struktúrák-nyújtotta előnyöket bizonyos esetben-pl egy leégő ház, csődbe ment vállalkozás, rákdiagnózis, valamelyik szerettünk halála – viszonylag nehéz rögtön észrevenni. Sz@rkenegető new-age-asztro olvasatban (meg az ezt művelő széplelkekében, akiket egyébként csak addig tűrök meg az oldalon, amíg el nem picsogják magukat,) ennek nyilván a saját rövidlátásunk és spirituális „fejletlenségünk” az oka. A hagyományos irányzatok szerint azonban vannak olyan dolgok, amelyeket az ember azért érzékel objektíve rossznak, merthogy azok is. Ilyen egyszerű. (Persze, akár ilyen összeomlásokat követően is kerülhetnek felszínre olyan lehetőségek, amelyek másképp nem tudnának, olyan is van, amikor csak nagyon traumatikus módon lehet kiszabadulni a már puszta létünket fenyegető struktúrákból. De ez nincs mindig szükségszerűen így).



Egyéni szinten ezek az állások általában érzelmi bonyodalmakat jeleznek. (Ez már a Mars- T kvadrátról is elmondható; hiszen a Vénusznak és a Marsnak is fontos szerepük van a párkapcsolatokban.) A Merkúr- Neptun aspektus valamiféle csalással, becsapással, önbecsapással, titkokkal, hazugságokkal, bizonytalansággal kapcsolatos patthelyzetet is jelez, az Oroszlán MarsVénusz duó pedig drámai színezetet ad az eseményeknek.

Persze, vannak olyan alkatok, akiknek kapcsolódási stílusa aktuális tranzitoktól függetlenül a szappanoperák forgatókönyveire emlékeztet. Ők maradéktalanul „kiélvezik” ezt az időszakot, noha látszólag látványosan szenvednek (főleg, amikor közönség előtt tehetik). Valójában tanácsért legfeljebb azért fordulnak (beleértve az asztrológiai konzultációkat is), hogy látványosabb legyen a felhajtás, és még dörzsöltebb játékosakká váljanak. A tényleges megoldások keresése akkor sem szerepel terveik között , ha a rájuk jellemző patetikus stílusban azt hangoztatják, ez lenne életük nagy célja.

Vannak természetesen olyanok is szép számmal, akik – ha születési képleteik sajátosságai is megerősítik – éppen most találják magukat egy érzelmi patthelyzetben , vagy egy régebb óta húzódó állapot vált tarthatatlanná. Ez bárkivel előfordul- főleg kritikus életszakaszokban (pl Szaturnusz-visszatérés, élet dele tranzitok, a Jupiter, Szaturnusz, Urán usz, Neptun, Plútó más, erőpróbáló tranzitjai). Hogy ilyenkor mi a megoldás, egyéne válogatja. Van, amikor egyik pillanatról a másikra „magától” szétesik egy kapcsolat, van, amikor az illetőnek magának kell tudatos erőfeszítéseket tennie, hogy kijöjjön egy mérgező kapcsolatból, és van olyan is, amikor csupán a húzd meg ereszd megnek egy újabb fejezete kezdődik el.




Kollektív szinten

Forrás: Portfolio

Az egyik leglátványosabb megnyilvánulási forma a hagyományos és az alternatív kapcsolatmodellek összecsapása – idehaza ez is elég látványos elemekkel gazdagodott az elmúlt hetekben. Folytatás még biztos lesz. (Ez sokkal régebbi ügy, az Oroszlán Mars, majd a Vénusz részvételével létrejött fix T-kvadrát csak újabb elemeket hoz a képbe. Magának a jelenségnek a Bika Uránuszhoz, ill. a Szaturnusz- Uránusz fényszöghöz van a legtöbb köze.) „Igazságot tenni” nem állok be; a konzervatív és a progresszív álláspontokat képviselőknek is megvannak a maguk megszívlelendő szempontjai. (E szélsőséges befolyásoknál azonban a mindkét tábor szélsőséges formában képviseli álláspontját. A másik fél ellenállása nem az ellenvélemények higgadt megvizsgálását és egyes elemek integrálását váltja ki, hanem még vehemensebb ellenállást. Magyarországi vonatkozásokban például melegek ellen uszítani, összemosni a homoszexualitást a pedofíliával elfogadhatatlan szélsőség. És az ereszcsatornás epizód után nagyon vicces. Nyugati vonatkozásokban más jellegű szélsőségek vannak a polkorrekt kurzus és egy nem sok jót ígérő kulturális forradalom részeként: pl kamaszoknak nemváltoztató műtéteket engedélyezni, eredetileg férfi sportolókat nemváltás után női sportolókkal verenyeztetni, istentudja hányféle nemet bevezetni, a nemeket megkülönböztető nyelvek gendersemlegessé alakítása – hogy csak pár példát soroljak kapásból.) A manipulatív szándék, demagógia, álszentség szintén érvényesül, helye, érdekcsoportja válogatja, milyen mértékben, és milyen más, fontosabb problémákról tereli el a figyelmet.




A gazdasági vonzatok, anyagi károk. Ezekről részben az előző bejegyzésben is volt szó; a következő napok híreit böngészve még több megfelelésre bukkanhatunk. (Én pl – amikor épp van időm- a fontosabb havi bolygóállások listájába bemásolom az adott bepontosulásokra jellemző eseményekről beszámoló hírek linkjeit is, így aztán könnyebb visszakeresni is őket.)
Jelen helyzetben pl nyilvánvaló, hogy a koronavírus-járvány, a tűzesetek és más természeti katasztrófák, kibertámadások hatalmas anyagi károkat okoznak –ld előző rész. A július 1-től életbe lépett új vámegyezménynek (Bika Uránusz tranzit alatt valószínűleg még lesznek ilyenek) pl egész hónapban hatása lesz a még július folyamán érkezett kükdeményekre- ami jelentős kár a kisembereknek. A webáruhazak nemzetközi forgalmában is jelentős visszaeséseket okozhat-hiszen a szabályozás nem csak a Kínából érkező termékekre, hanem a nem EU-tagállam nyugati országokéira is vonatkozik. A bitcoin továbbra is mélyrepülésben van, a tőzsdékről változó hírek érkeznek. A pénzügyi blöffök, fedezet nélküli ígérgetések , illetve olyan „ajándékok”, amelyekért a nem is olyan távoli jövőben kamatostul meg kell fizetni, szintén az időszak specialitásai közé tartoznak.




Pár, más idevágó hír, gondolatébresztőnek a napi sajtóból, a lista még jelentősen fog bővülni. Ha nem is ennél a bejegyzésnél, saját linkgyűjteményemben mindenképp.

Július 2 : Óriási bajra figyelmeztet Roubini, amihez képest szinte semmiség volt a 2008-as válság (HVG)
Július 3 : 150 milliót nyúltak le, ezrével verték át kamu webáruházakkal az embereket a most elfogott csalók (HVG)
Július 5 : Eldurvult a vita a nagyhatalmak között, akár szét is eshet az olajkartell (Portfolio) ,
Az IMF-vezér szerint nagyon veszélyes, amit jelenleg a gazdaságban látunk (Portfolio)
Észak-Korea a filmbe illő banki csalások mellett a világ legprofibb kriptovaluta-rablójává vált (Telex),
Szinte mindenki a durva drágulástól fél, kétszámjegyű ugrás is jöhet a lakáspiacon (HVG)
Börtönbővítésről döntött a kormány (HVG)
Július 6: 20 milliárd a váltságdíj: soha ennyit nem követelt még hackerbanda az áldozatoktól (HVG)A kiberbűnözők a múlt héten kezdtek károkozásba. Világszerte bénítottak meg cégeket, illetve zároltak kritikus információkat.
Újra a nagy tech vállalatok részvényárfolyamának esésére figyelmeztetett a Wells Fargo Securities részvénystratégája, Chris Harvey, aki szerint a leszámolás napja még előttünk áll, írja a CNBC. (Portfolio)
A szállodaigazgatók már lemondtak arról, hogy jó szezon lesz az idei a fővárosban. (HVG)
12 ezerrel csökkent a vállalkozások száma az első félévben, az egyéni vállalkozók szenvedték meg leginkább a válságot (HVG)
Kiéleződő konfliktusokat hozhat az infláció meglódulása, de csak közös erővel lehet megnyerni a harcot (Portfolio)
Ismét gyengül a forint, már 353 felett az euró (Portfolio)
Videót posztolt a miniszterelnök a nemzet aranytartalékáról (Mandiner)




Kapcsolódó

Pokoli libikóka: Oroszlán  Mars- Vízöntő Szaturnusz – Bika Uránusz T kvadrát

Szaturnusz – Uránusz ciklusok

Foto : Kholo Berhouz

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!