Pokoli libikóka – 2021 július

Oroszlán Mars- Vízöntő Szaturnusz-Bika Uránusz T-kvadrát

Július első két hetét puskaporos légkör hatja át. A váratlan sokkok éppen úgy jellemzők, mint a régóta esedékes robbanások. Később valamelyest oldódik a feszültség, bár ezt megelőzően lehetnek olyan borulások is, amelyekkel tartósan együtt kell élnünk. Ez személyes szinten és kollektíve is érvényes. Ebben a bejegyzésben a hónap elei Oroszlán Mars- Vízöntő Szaturnusz – Bika Uránusz közötti T- kvadrát mérlegéről lesz szó, a teljesség igénye nélkül. Egy eseményszinten gyakorlatilag előrejelezhetetlen időszakban az utólagos reflexió jobban megy. Hogy a havi előrejelzés műfajhoz visszatérek-e nem tudom. Jelenlegi életszakaszomban egyike azoknak a nehezen kezelhető terheknek, amelyeket inkább letennék.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalin

mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Amikor e sorokat írom, már nem egzakt az Oroszlán Mars- Vízöntő Szaturnusz – Bika Uránusz közötti T- kvadrát, de a hónap második hetében még mindig elég szoros ahhoz, hogy az időszak sok minden lehessen, csak békés nem. Ráadásul július második hetében a Vénusz is csatlakozik a borulékony formációhoz, így nem csupán a feszültség növekszik, hanem a már eddig is terítéken levő témák újabb részletekkel gazdagodnak.

Jelenleg nem jönnek létre olyan jelentős fényszögek a lassú mozgású bolygók (Jupitertől Plútóig) között, amelyek ellensúlyoznák a destabilizáló hatásokat. (A július 5-én bepontosuló Nap- Uránusz szextil, aztán a 15-i Nap- Neptun trigon hozhat egy kis lehűsülést, de semmiképp sem erős kapaszkodót. Ehelyett, a fix T kvadrátok után Yodokká összeálló kvinkunxok alakulnak ki, amelyek inkább a bizonytalanságot növelik, és azokat a szitukat, amelyekre nincs igazán jó megoldás. Napi szinten a Hold többi bolygóval képezett harmonikus vagy erőpróbáló fényszögei javítanak-vagy éppenséggel rontanak a hangulaton.




Kétségtelen, hogy a Mars – Szaturnusz-Uránusz T-kvadrát fontos mérföldköve a 2021-’22-es Szaturnusz- Uránusz fényszög által fémjelzett időszaknak. Mint már sokszor szó volt róla, a Szaturnusz – Uránusz kvadrát június 15-én állt össze másodszorra (így lényegében a májusra is erős befolyást gyakorolt; érdemes felidézni az eseményeket – többek között pl a május 26-i holdfogyatkozáshoz és a június 10-i napfogyatkozáshoz kapcsolódókat. A Mars – Szaturnusz szembenállás (12°20 Oroszlán- Vízöntő) július 1-jén, a Mars- Uránusz kvadrát pedig 3-án ( 13°54′ Oroszlán – Bika) pontosult be. A szintén július 3-án egzakt Nap – Szaturnusz kvinkunx fokozta az instabilitást.  Mint mindig, jelen helyzetben is összeadódva érvénysültek-érvényesülnek a hatások.

A legintenzívebben tényleg a hónap első hét végéjén hatott, de a vele kapcsolatba hozható események már a bepontosulás előtt jó egy héttel elkezdődtek, és még kb a hónap közepéig számolni kell velük. Az erőpróbáló Mars – Szaturnusz- Uránusz aspektusokkal sok bejegyzés foglalkozik. T kvadrátjuk olyan időszakot fémjelez, mint tapasztalhatjuk is, amikor a különböző világnézeti, ideológiai ellentétek egymásnak feszülnek, szűkebb-tágabb környezetünkben tombol az erőszak, az események kifuthatnak a kontroll alól, nincs hiány irracionális reakciókban (ezek sokszor az eszelősségig fajulnak); a szélsőségek között maximum egyéni szinten lehet egyensúlyt találni. A kollektívumnak eddig sem volt erőssége az árnyalás, az elmúlt időszakban azonban az egymással marakodó táborok fekete- fehérben adják elő narratíváikat. Persze ez sem most kezdődött.




Június utolsó és július első napjai rendkívül eseménydúsak voltak, a hírek egy része talán a történelemkönyvekbe is bekerül. A Szaturnusz- Uránusz kvadrát második bepontosulását követő, látszólag semmit, valójában meglehetősen sokatmondó, június 16-i Putyin Biden találkozó  például valószínűleg igen, akárcsak az új, keményvonalas iráni elnök megválasztása június 17-én.  A június 24-i Bak teliholdat megelőző Defender -incidens (orosz hadihajó figyelmeztető lövéseket adott le a brit haditengerészet HMS Defender rombolója felé),  Putyin 3. világháborút emlegető szellemeskedése,  az USA – Kína szkander, az  egyre kézzelfoghatóbb lehetőség, hogy Irán nukleáris fegyver birtokába jusson (vagy, ha már van neki, használja) egyre valószínűbbé teheti a közelgő világégés forgatókönyveit. (Ez, a 2022 – 2032 -es  nagy tranzitokat elnézegetve, egyébként is benne van a pakliban.)



Ha az amerikai elnökkel való találkozásakor látszólag jó is volt a kedve, július  nem találta túl jó hangulatban a Kreml fura urát,Legalábbis  ez derült ki június 30-án tartott, maratoni sajtótájékoztatójából. Ukrajna és az USA, valamint több mint húsz NATO-tagország hadgyakorlatba kezdett a Fekete-tengeren és ezt Oroszország egyértelmű provokációnak tartja.

Hazai vonatkozásokban június végén /július elején a melegeket és pedofilokat összemosó törvény  és ennek nemzetközi visszhangja osztotta, osztja meg a közvéleményt.  Zajlik az EB, ami idén nem csupán arról szól, hogy a különböző kultúrájú népek megélhetik a futball iránti rajongásukat, hanem identitáspolitikai csörtéknek is tanúi lehetünk. A lopakodó weimarizálódás a focipályákon is felütötte a fejét- ld Puzsér Róbert elemzése .

A többi analógia is képviseltette magát: fizikai atrocitásokban nem volt hiány, és valószínűleg még bőven jut belőlük. Ausztriában, Németországban  dzsihádista késelések- legutóbbi július 5-én
, 13 éves kislány brutális meggyilkolása  , Kanada nemzeti ünnepén ledöntötték  Viktória királynő és II Erzsébet szobrát, idehaza meleg orvosok megverése  , a nagy nyitás feletti örvendezésben tömegverekedéssé fajult július 3, 4-i bulik- a helyi specialitásoknak megfelelően.




A hónap elején brutális mértékű támadást indított a világ ellen egy
orosz hackercsoport. Ennek részeként az Egyesült Államokban olyan nagyszabású, zsarolóvírussal elkövetett kibertámadások
zajlottak a hónap elején (pontosabban, folytatódtak), hogy Joe Biden titkosszolgálatok bevetését fontolgatja, Svédországban pedig a
Coop bolthálózatot vették ostrom alá az orosz hackerek.

A természeti katasztrófák, balesetek is hozzák az analógiákat. Rengeteg a tűzeset, robbanás, Kanadában a szokatlanul nagy hőség miatt már napok óta tűzvész tombol (ld júl 2  , júl 3, júl 4) , Cipruson  az ország történelmének legnagyobb erdőtüze pusztít, a Déli Sarkvidéken
18,3°-os rekordmeleget mértek , 2-án hatalmas robbanás volt a Navodar-i (Románia) kőolajfinomítóban , 3-án, a Mexikói öbölben kigyulladt egy tenger alatti gázcső (ld videó) , 4-én Atamiban (Japán) több mint száz ember tűnt el egy földcsuszamlás következtében, a Kaspi -tengeren  okozott hatalmas robbanást, a 92 emberrel a fedélzetén, Fülöp-szigeteken  egy katonai repülőgép



Miközben idehaza az 5,5 milliomodik beoltott után szombaton szinte minden járványvédelmi szigorítást megszüntettek , a világ más részeiben újabb hullám fenyeget. Általános, és nem is alaptalan a félelem, hogy ha túl gyorsan engedik el a korlátozásokat, újabb mutáns-változatok terjedhetnek el. Így jó kérdés, meddig lehet nyugodt  a nyár Európában. Oroszországban  újra nagy számban betegednek meg az emberek (érdemes felidézni mit írtam tavaly nyáron a kapkodva kifejlesztett orosz vakcináról) , Izraelben  szintén nőtt a megbetegedések száma, bár a Pfizer legalább a súlyosabb tünetektől megvéd, Angliában nő ugyan az esetszám, de kitartanak a lazítások mellett ( sokszor volt már szó róla, hogy ebben az esetben nincs jó döntés). Spanyolországban  a delta -variáns miatt újra berobbant a járvány, de főleg az oltatlanok között terjed, Franciaorszagban  július végére esélyes lehet egy negyedik hullám. Hogy Magyarorszag – az utóbbi időszakban látványosan javuló adatok ellenére mennyire tudja elkerülni a negyedik hullámot, jó kérdés.

 

Kapcsolódó

A pokoli libikóka folytatódik -2021 július: Vénusz -Szaturnusz-Uránusz  T kvadrát

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!