Menu
Mars – Neptun együttállás a horoszkópban és tranzitként
2018-12-05 asztropszichológia

A Mars – Neptun együttállások trükkös kombinációk. Akár születési képlet állandó elemeként fordulnak elő, akár ideiglenes tranzithatásként érvényesülnek, általában irracionális cselekedetek jellemzik őket. Ezeket a tudattalanból érkező impulzusok motiválják, a józan ész, ítélőképesség nem mindig tud rájuk befolyást gyakorolni. Az érzelmeknek, hangulatoknak, sejtelmeknek (valós megérzéseknek és képzelgéseknek egyaránt) jóval nagyobb szerepük van. Az elragadtatottságnak jó esetben lenyűgöző művészeti alkotások (pl. festmények) vagy mély vallási/ spirituális élmények lehetnek a gyümölcsei, de sajnos konkrét vagy átvitt értelemben vett ámokfutásra, önsorsrontó magatartásra, kicsapongásra is ösztönözhetnek. Az Astrology King összefoglalója.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Mars – Neptun együttállás személyi horoszkópban

Egy Mars – Neptun együttállás a személyi horoszkópban szenvedélyessé, romantikussá, elbűvölővé tesz. Sajátos kisugárzásod van, amely képes betölteni a helyiséget és rád irányítja a figyelmet. Erős, magnetikus vonzerő árad belőled, amellyel fizikai, szexuális és mentális szinten is meg tudod ragadni az embereket. Mindenek előtt erőteljes spirituális energiád az, amely nagy vonzerőt gyakorolhat az emberekre de el is riaszthatja őket.

Erős hited vezérel, ez ad célt életednek. Vágyaid plasztikusan jelennek meg belső mozivásznadon, és arra ösztönöznek, hogy keményen megdolgozz álmaid valóra váltásáért. Lehetséges, hogy úgy érzed, életednek különleges célja van, vagy spirituális elhivatottságot érzel. Különös élményekre tehettél szert a spirituális tartományokban és akár szellemi harcos is lehetsz.

Ideáljaid és saját erkölcsi kódexed, erőteljes vágyaid követése azonban viszályokba és botrányokba is sodorhat. Ezért nagyon fontos, hogy rendben tartsd ügyeidet és maradj törvényes keretek között, hogy elkerüld a pletykákat, rágalmakat és a becsületvesztést. Született látnok és álmodozó vagy, de egy pillanatra se feledkezz meg arról, hogy az itt és most valóságába is mély gyökereket kell verned. Ellenkező esetben, ha illúziók ködén át érzékeled az embereket és körülményeidet, széteshetsz, csalódások érhetnek, függőségek csapdájába eshetsz.

Az együttállások megítélése változó, attól függően, milyen más aspektusokat képeznek születési képleted többi bolygójával, a horoszkóptengelyekkel, házcsúcsokkal, állócsillagokkal és érzékeny pontokkal. Joan Collins (Neptun Szűz 7°24′, Mars Szűz 9°16′) és Richard Branson (Neptun Mérleg 14°42′, Mars 16°40′) jó példák lehetnek a Mars – Neptun együttállások közötti eltérésekre.

Mindkettőjüknél nagyjából ugyanolyan hatókörön belül, szorosan áll együtt a két bolygó. Mindkét hírességnél megtaláljuk e konjunkcióra jellemző bűbájt és csillogást, mindketten sikeresen követték álmaikat. Joan sorozatos magánéleti kudarcairól híres: ötször kötött házasságot. Érdemes tanulmányozni azt a kvadrátot is, amelyet a Mars- Neptun együttállás Vénuszával, a szerelmi élet egyik jelölőjével képez. Horoszkópja itt.  (A Vénusz a házasságot, társulásokat jelző VII házának az ura is, ford. megj)

Richard még mindig teljes gőzzel dübörög előre, vállalkozásaiból birodalmat  épített, sztár módjára él. Álmodozó Mars – Neptun együttállását egy energikus Plútó szextil támogatja. A Plútó jelezhet nagy üzleteket és vagyont is. Horoszkópja itt. 

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…



Mars – Neptun együttállás tranzitként

Egy Mars- Neptun együttállás hatására egyaránt kerülhetsz romantikus, érzéki hangulatba, tölthetnek el paranoid képzetek és érhetnek csalódások. Hogy miként kezeled ezt a furcsa energiát, attól függ, hogyan állnak ezek a bolygók a képletedben és milyen állócsillagokkal van kapcsolatuk. Más bolygók tranzitja is árnyalhatja a képet, saját fejlettségi szintedről már nem is beszélve.

Ha nagyon érzékeny és ijedős típus vagy, bizonyos óvintézkedéseket kell tenned. Ha magabiztos, tudatos és fejlett személyiség vagy, élvezni fogod ezt a spirituális utazást.

Pozitívumok: a szokásosnál lelkesebben és energikusabban követed álmaidat és spirituális céljaidat. Szerelmednek nagy örömöt okozol mágikus érintéseiddel, ha randevúzni mész, szexuális vonzerőd, karizmatikus kisugárzásod tesz ellenállhatatlanná. Eredményesen fordíthatod energiáidat jótékonykodásra, olyan önkéntes tevékenységekre, amelyekkel azonosulni tudsz. A belőled áramló energia a szó fizikai értelmében is gyógyító hatású lehet.

Negatívumok: vigyázz, nehogy túlidealizáld partnereid és nehogy csalódás, csalás áldozatává válj vagy botrányba keveredj. Állj olyan szilárdan a valóság talaján, amennyire csak lehetséges. Segítőkészségeddel most könnyen visszaélhetnek. Egyesek gyengeségnek láthatják nagyvonalúságodat és tudat alatt energiavámpírok mágnesévé válhatsz.

Mivel most sokkal fogékonyabb vagy, mint általában, kerüld el az erőszakkal, bűnözőkkel és bűncselekményekkel, drogokkal telített negatív környezetet. Szervezeted a szokásosnál érzékenyebb lehet a mérgekre, drogokra, alkoholra, gyógyszerekre , fertőzésekre. A biztonságos szex nem csak új ismeretségek esetén ajánlatos.

 

Hírességek Mars – Neptun együttállással

F. Scott Fitzgerald 0°20′, Adair Lara 0°24′, Bill Clinton 0°29′, Brutus de Villeroi 0°30′, Bill Wyman 0°33′, Charles Manson 0°35′, Carl Sagan 1°02′, Dane Rudhyar 1°05′, Pierre Laval 1°09′, Alan Whicker 1°23′, Fela Kuti 1°40′, Erik Satie 1°42′, Joan Collins 1°55′, Richard Branson 1°57′, Michael Caine 2°21′, Percy Bysshe Shelley 2°29′, Quincy Jones 2°34′, Danielle Egnew 2°53′, Rollie Fingers 2°57′, Jacques Chirac 2°58,.



A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.




Kapcsolódó

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Mars – Neptun kvadrát tranzitként

Mars – Neptun szembenállás tranzitként

Mars – Neptun fényszögek  : a mámor

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *