Menu
Jupiter - Szaturnusz kvadrát
Jupiter – Szaturnusz kvadrát személyi horoszkópban és tranzitként
2018-11-26 általános asztrológia

A blogon többször is idézett Jamie Partridge  cikke könnyed, közérthető stílusban tárgyalja, hogyan működik a Jupiter – Szaturnusz kvadrát egy személyi horoszkópban, hogyan hat tranzitként -azaz, ha képleteink bizonyos pontjait érinti, időszakos hatásként. (Astrology King)

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Jupiter – Szaturnusz kvadrát a személyi horoszkópban

A Jupiter és a Szaturnusz kvadrát a radixban azt az érzetet kelti, mintha behúzott kézifékkel próbálnál kerékpározni. A körülötted élő emberek és körülményeid már gyerekkorod óta komoly próbatételeknek vetik alá hitedet és optimizmusodat. Rendkívül tehetséges vagy, de valamilyen fajta felelősség vagy más gond nehezedik rád, ami behatárolhatja önkifejezési lehetőségeidet. Ez önértékelésedet is alááshatja. A szülők és tanárok részéről tapasztalt akadályoztatás, a tőlük kapott kritika különösen fiatal korban árthat sokat az önbecsülésednek.

Csakhogy lelkednek éppen ezekre a visszahúzó erőkre és küzdelmekre van szüksége ahhoz, hogy tökélyre fejleszthesd bizonyos képességeidet és megerősítsd hitedet. Mint a lentebb felsorolt hírességek esetén láthatod, ebben az aspektus óriási lehetőségek rejlenek ahhoz, hogy az élet sok területén sikert és elismerést vívj ki. Bármilyen hivatást választasz is, képesnek kell lenned arra, hogy kifejezésre juttasd határozott értékrendedet, magas szintű erkölcsi normáidat és személyes hitedet. Arra vágysz, hogy pozitív és kézzelfogható hatást gyakorolj a társadalomra.

Mint Russel Brand és Angelina Jolie esetében láthatjuk, folyamatosan nagyon keményen dolgozol azon, hogy nyomot hagyj a világban. Az ilyen erős eltökéltség egyaránt von dicséretet és kritikát maga után. Ez szerves részét képezi a kvadrát dinamikájának. Erőpróbáló aspektusoknál a jupiteri -és szaturnuszi minőségek kezdetben harcot vívnak a dominanciáért. Az egoizmus időszakait az alacsony önbecsülésé követik, az extravagancia szigorú önfegyelembe csap át, a remény pesszimizmusba fordul.

E próbatételek és kihívások során azonban magasabb tudatossági – és önmegvalósítási szintekre jutsz. Eredményeidhez a belső feszültség ad hajtóerőt. Hogy hogyan hozható közös nevezőre a Szaturnusz önfegyelme és felelősségérzete a Jupiter erőteljes kreatív késztetéseivel és szórakozás vágyával? A kulcsszó: folyamatos, kemény munka révén, de a gyakorlatban is módot kell találnod erős hited és kreatív képességeid kifejezésére.

Ha kellőképpen eltökélt és kitartó vagy, végül beteljesülés és elégedettség lesz a jutalmad. Mivel nagyon magasra helyezed a mércét, folyamatosan arra törekszel, hogy valamit javíts, változtass magadon. Elsősorban saját erkölcsi érzékedre és hitedre hagyatkozz, a negatív visszajelzések ne bátortalanítsanak el. Ugyanis több mint valószínű, hogy sokszor bonyolódsz vitába és magadra vonod a kritikát is . De ez a fényszög azt is jelzi, hogy kemény munkád megtérül: jó alkalmaid adódnak arra, hogy vagyonra, magasabb képzettségre tegyél szert vagy utazások révén fejlődj.

Hírességek Jupiter – Szaturnusz kvadráttal

Russell Brand 01′, Angelina Jolie 02′, Jean-Claude van Itallie 12′, Philippe Petain 16′, Sally Field 19′, Melanie Brown 24′, Marcel Duchamp 26′, Joanna Lumley 40′, Candice Bergen 54′, Woody Allen 1°06′, George Bowering 1°08′, Edwin C. Moses 1°08′, Konrad Adenauer 1°12′, Matthew Manning 1°12′, Leontyne Price 1°19′, George Bernard Shaw 1°36′, XIV Lajos francia király 1°42′, Jack London 1°43′,  Aly Bain 1°46′, Mel Gibson 1°53′, II. Erzsébet királynő 1°56′.



Jupiter – Szaturnusz kvadrát tranzitként

A tranzithatásként megtapasztalt Jupiter – Szaturnusz kvadrát belső feszültséget gerjeszt, ugyanis életed bizonyos területein kritikával vagy korlátozó körülményekkel szembesülsz. A korábbi struktúrák, a megcsontosodott hiedelemrendszerek összeomlanak, ami mélységesen elbizonytalanít és bizalmatlanul tekintesz a jövő felé. Bármely olyan életterület, amely kicsúszott az ellenőrzésed alól, vagy amely ilyen feszültségeket gerjeszt, ki lesz téve ezeknek a kemény szaturnuszi hatásoknak.

Lehetnek anyagi gondjaid, emiatt pedig részben vagy teljesen le kell mondanod luxusigényeidről vagy a szórakozásról. Egy ingatag talajon álló kapcsolat most szakítással végződhet vagy nagy megrázkódtatáson megy keresztül. A körülötted zajló események arra kényszerítenek, hogy felülvizsgáld korábbi – még oly sziklaszilárd meggyőződéseidet is. Ebben az időszakban a destruktív viselkedésminták – pl. a különböző típusú függőségek is felszámolhatók.

Drog -, szerencsejáték vagy pornótól való függőség esetén pl. e fényszög által jelzett elvonási fázis fájdalmas lehet és azt is megkövetheti, hogy átmenetileg visszavonulj a társasági élettől. Küzdelmes időszak lesz, amikor a benned maradt űrrel is szembe kell nézned. De ha már túljutottál ezen a szakaszon, rengeteg alkalmad adódik, hogy olyan fajta tevékenységekkel töltsd fel ezt a vákuumot, amelyek lehetővé teszik, hogy szabad utat engedj kreatívitásodnak , és elégedettebb leszel életeddel.

A fentebbi példa azonban bármilyen más nehézségre is vonatkozik, amit e tranzit során meg kell tapasztalni. A kezdeti szakaszra, amikor kritikus pontra jutsz egy régóta hurcolt problémával, a frusztráció és bizonytalanság jellemző. Ezt követi a küzdelem szakasza, amikor kemény munkára és nagy- nagy türelemre van szüksége. A harmadik szakasz az, amikor a befektetett kemény munka és az eltökéltség megtérül. A lehetséges jutalmak: jobb anyagi helyzet, magasabb képzettség, utazás.

Mire keresztülvergődsz ennek a kihívásokban bővelkedő tranzitnak az időszakán, felelősségteljesebb pozícióba kerülsz, nagyobb rálátásra teszel szert, egyszersmind azonban elégedettebb és boldogabb is vagy, hiszen sikerült véghezvinned a pozitív változásokat és magasabb fejlődési szakaszba léptél. Hosszabb távon az elismerés sem marad el, sőt a szakmai ranglétrán is emelkedhetsz.



 

A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.





 

Kapcsolódó

A Jupiter általános jelentéstartalma

A Jupiter, a Nyilas és a kilences ház

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

A Szaturnusz tanításai az akarattalan kihívásról

A Jupiter és a Szaturnusz ciklusai I.

A Jupiter és a Szaturnusz ciklusai II

Jupiter – Szaturnusz félkvadrát: hajszálrepedések, törésvonalak

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *