Menu
Újhold a Bikában 2018 május 15
2018-05-15 aktuálasztro

A május 15-én megszülető újhold (Bika 24°35 – , Bp. 13:48′). nem csupán egy 28 napos ciklus, hanem egy hosszabb távú, nagyon instabil időszak előhírnöke. Az Uránusz ugyanaznap, néhány óra múlva ( Bp.18h 16′) kezdi meg 7 évig tartó vándorlását a Bikában – bővebben l. a beharangozó cikket, ill a korábbi Bika Uránusz tranzitokat a történelem összefüggéseiben tárgyaló fordítást – így Marssal képezett kvadrátja immár két fix jegyet köt össze. Nem egészen 24 órán belül a Mars is elindul hosszú és viharos útjára a Vízöntőben.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A fentebb önmagában is nagy formátumú, váratlan változásokat sejtet. Az újhold egyszersmind két igen kártékony állócsillag, az Algol és a Capulus szomszédságában van, ami arra utal, hogy ezek, legalábbis a ciklus elején és a tömegek számára inkább sorscsapásokat semmint szerencsés fordulatokat tartogatnak. A Bika 26°10′-en levő Algol az egyik legrosszabb hírű állócsillag (Bővebben: Algol, a Démoncsillag). Kulcsszavai erőszak, terror, rombolás, balszerencse, tömeges túlkapások, kegyetlen halálnemek, mint a lefejezés, lincselés tömegszerencsétlenségek. Az időjárás szélsőségei, háborúk, terrorakciók sok ember halálát okozhatják. A Capulus Mars – Merkúr természetű csillaghalmaz, Perseus pajzsában. (Lehetséges hozadékok: primitív, lerohanó jellegű maszkulin szexualitás, kalandor természet, gátlástalanság, szembajok, vakság. Az időjárás szélsőségei.). A Bika 24°-on levő Capulus olyan közel van az Algolhoz, hogy hatásuk együttesen érvényesül.



Jóllehet a Bika a stabilitás, kiszámíthatóság, szilárdság jegye, fentebbiek tükrében elmondható: a jelenlegi újhold éppenséggel a destabilizálódás, nem pedig a megállapodás előhírnöke. Bármit hozzon is, a szintén Bikába lépő Uránusz által jelzett földindulás előrengéseként értékelendő. Jóllehet az Uránusz és a Mars jegyváltásához köthető események fokozatosan következnek be, képlete adottságaitól, tudatossági szintjétől függően mindenkit más és más módon érintenek, a jelenlegi újholdat megelőző és követő néhány nap fejleményei hosszabb távon is jelzésértékűek.

A május 16-án egzakttá váló Mars – Uránusz kvadrát hatása már egy ideje érződik, és az újholdképletben is meghatározó szerepet játszik. Erről az egész nyáron át kitartó fényszögről még lesz szó, ugyanis más bolygóhatásokkal kombinálódva kisebb- nagyobb detonációkat jelez a következő hónapokra. Az átalakulások hosszabb távon is meghatározó erejűek lesznek.

Ez a fényszög rendkívül impulzívvé és türelmetlenné tesz. A koncentráció hiánya, kapkodás, szétesettség, változó energiaállapot, hangulati hullámzás (beleértve a tettlegességig fajuló dührohamokat is) szintén jellemző lehet. Mindenfajta korlát felrúgására hajlamosít – akár jogosak ezek, akár nem. Az uránuszi hatásokkal kombinált marsi energia nagyon nehezen irányítható és szabályozható. Lehetséges következményei: cselekedeteinknek egész más hatásuk lehet, mint terveztük. Ez természetesen hozhat áttöréseket, felszabadulást is ( a hullámvasutazás ebben az esetben is stresszes), de az összeomlások, sok éves erőfeszítéseket romba döntő melléfogások ugyanennyire lehetségesek.



A napok óta vezérhírekben szereplő Hawaii vulkánkitörés méltó szinkronicitása az új korszaknak.

A vulkánkitörés inkább Skorpió, Plútó természetű semmint Bika -jellegű, de ne feledjük: a két jegy egyazon tengely két pólusa; egymást kiegészítő archetipális energiaformát képviselnek. Ha a Skorpió a hamvaiból feltámadó főnix, akkor a Bika a földi maradványokból kialakuló talaj, amelyen gyökeret ver az új élet. A Skorpió Jupiter újholddal képezett szembenállása miatt a Bika – Skorpió tengely fokozott jelentőséget kap.

Jelen esetben a Bika elv segíthet rátalálni erőnkre, belső szilárdságunkra akár a legnagyobb zűrzavarban is. Ily módon nem csupán saját egyensúlyunkat őrizhetjük meg, hanem másoknak is támaszai lehetünk. A következő 7 – 8 év folyamán jó eséllyel a legtöbb dolog darabokra hullik majd, ami eddig biztonságot, kapaszkodót, stabilitást nyújtott. Ha sejthető is a változások jellege, ezek pontos forgatókönyve, külső megnyilvánulási formái nem számíthatók ki előre. Így csak egy módon biztosíthatjuk be magunkat: ha olyan készségeket fejlesztünk ki magunkban, amelyek a legnehezebb, legváltozékonyabb körülmények között is segíthetnek talpon maradni. (Ez több dolgot is jelenthet, új szakmai jártasságok elsajátításától a testi- lelki állóképesség növeléséig).

Az újhold- Plútó trigon segít ráérezni, melyek azok a területek és készségek, melyek fejlesztése hasznos lehet a következő évek folyamán is, milyen belső erőtartalékok és külső eszközök segítenek most tovább jutni, melyek az átmentendő értékek, amelyekből akár a nulláról, a romokról is újraépíthetjük életünket, és poggyászunk mely darabjaitól kell végleges búcsút vennünk. Utóbbi lehet nagyon fájdalmas, sokkszerű élmény is, amelynek során addig hasznos, életvitelünk szempontjából nélkülözhetetlennek tartott kapcsolatok, helyzetek, tárgyak is odaveszhetnek. Mégis, most ezek nélkül kell folytatni utunkat, abban a reményben, hogy az új tapasztalatok, erőforrások, készségek révén hosszabb távon az eddiginél teherbíróbb alapokat építhetünk. Akkor is, ha egyelőre, akár hosszú évekre is kifut talpunk alól az eddig szilárd(nak vélt) talaj.




 

Kapcsolódó

Májusi előrejelzés

Uránusz a Bikában – beharangozó

Bika Uránusz tranzitok a történelem tükrében

Algol, a Démoncsillag

Hozd ki a legtöbbet a Skorpió – Jupiter tranzitból !

Jupiter a Skorpióban: kidurrannak a lufik vagy dőlni fog a lé?

Ha most szelet vetsz, vihart aratsz !

 

Illusztráció: A megvadult csorda – Tom Lea texasi művész festménye

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *