Szaturnusz visszatérések: ébredések időszakai

A Szaturnusz – visszatérés az az időszak, amikor a Szaturnusz bolygó visszatér, hogy találkozzon radix Szaturnuszoddal. 29,5 évbe telik, hogy ez a lassú bolygó visszatérjen abba a pozícióba, ahol születésedkor tartózkodott. Az első Szaturnusz – visszatérésre a ’20-as évek végén kerül sor, és hatása a harmincas évek elején is érzékelhető. Van egy második (és a hosszú életűek számára egy harmadik) Szaturnusz – visszatérés is, amely 57 – 60 vagy 58 – 61 korunkban köszönt ránk. Mindkét életszakasz egy fajta útelágazásnak tekinthető, amikor olyan döntéseket hozhatsz, amelyek az egész életutadat megváltoztathatják.  (Judy Tsafrir cikke)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Az első Szaturnusz – visszatérés

A Szaturnusz visszatérés egy fajta ébresztő, ezért övezi annyi félelem kijózanító igazságait. Ha ködben botorkálva, fiatalságod bűvöletében ejtőzve töltötted húszas éveidet, immár egyértelmű: hosszabb távú céljaidat illetően nem állsz valami szilárd alapokon. Amikor fiatal vagy, úgy tűnhet, végtelen idő áll rendelkezésedre ahhoz, hogy kitaláld, mi leszel, ha „nagy leszel”. De amikor 30 felé közeledsz, Idő Apó lecsap és azt mondja: már elég felnőtt vagy, válassz ki egy utat.

A realizmus ideje

Időnként az előtt hozunk életre szóló döntéseket, hogy tisztában lennénk, kik vagyunk valójában. Aztán, Szaturnusz – visszatérés környékén kiderülhet, hogy néhány döntésünk nincs szinkronban valódi sorsunkkal. És ez elég komoly dolog, hiszen házasságok és egész karrierek felülvizsgálatra szorulhatnak. A Census (egy amerikai statisztika, a szerző az Egyesült Államokban él – ford. megj) felmérése szerint 30 éves kor körül kiugróan magas a válások száma, ugyanis e fordulóponthoz közeledve kiderülhet, hogy az ifjúság hevében tett fogadalmak már egyik fél személyiségével sem állnak összhangban. Másfelől a Szaturnusz végzetszerűnek tűnő kapcsolatot is hozhat, amely akár hosszú távra is szólhat és komoly elköteleződést jelent.

A fiatalság álmai

A Szaturnusz visszatérés hatására úgy érzel, présel az idő, és gyakran ilyenkor ébredsz rá első ízben halandóságod tudatára. Felméred, mennyi időbe telik megvalósítani azokat a nagy álmokat és gyakran annak puszta gondolatától is kiráz a hideg, hogy valaha is célba érj. De szerencsére ez az az időszak, amikor olyan tulajdonságok, mint a fegyelem, összeszedettség, tisztánlátás is segítségedre sietnek, így egy fajta pragmatikus reménykedés tölt el. Nagyjából képes vagy rájönni, mi lehetséges még, és sort kerítesz a változtatásokra, melyek szükségesek ahhoz, hogy tartani tudd az irányt.

Ez az időszak egy fajta útelágazásnak tekinthető, amikor olyan döntéseket hoznak, amelyek az egész életutat megváltoztathatják. Vincent van Gogh pl. 30 évesen festő lett, nem pedig miniszter.

Pőrére vetkőztetve

A Szaturnusz – visszatérés gyakran generál olyan válságot, amely arra kényszerít, hogy farkasszemet nézz félelmeiddel. Ezek közül sok a saját pszichédben gyökeredzik, de vannak olyanok is, amelyeket a társadalmi elvárások támasztanak. A Szaturnusz kisebb fajta földrengést kelt, amely megrengeti alapjaidat és amely lehetővé teszi, hogy mindent lerázz magadról, aminek nincs köze valódi önmagadhoz. A Szaturnuszt a Karma Urának is nevezik és most próbára tesz: elég erős vagy ahhoz, hogy a magad ura légy?

Képes vagy e felfedezni azt a megingathatatlan lényeget magadban, amely életed végéig tartó fejlődésed alapjául szolgál ?

A Szaturnusz és a depresszió

A Szaturnuszt a Nagy Rossztevőként is ismerik, és tranzitjait rettegve várják. Pedig a Szaturnusz egyszerűen csak a változások elősegítője, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a gyógyulás útjára és önmagad valódi, hiteles alapjai felé tereljenek. Ha épp Szaturnusz visszatérésedet éled és nehezen kezeled, szokj hozzá, hogy elengeded mindazt, ami nem működik. Ha kapaszkodsz azokba a dolgokba, amelyeket a Szaturnusz szét akar zúzni, a szenvedés fokozódni fog.

Néz körül a Szaturnusz – visszatérés témájának szentelt blogokon, hogy megoszthasd tapasztalataidat és ne érezd magad annyira egyedül. Meg fogod látni, az emberek nagy része zavarodottnak, elveszettnek érzi magát, sőt a reménytelenség és a kétségbeesés is hatalmukba kerítheti őket.

Tudj meg minél többet a Szaturnuszodról !

Ha nem tudod, melyik jelben áll a Szaturnuszod, az alábbi (angol ny.) oldalon kereshetsz rá. Az asztrológusok gyakran hangoztatják, mennyire fontos, hogy „tudatosan éld meg Szaturnuszodat”, „betöltsd az általa szabott feladatokat.” Ez azt jelenti, hogy kézzelfogható lépéseket teszel annak érdekében, hogy otthonosan kezeld az általa jelképezett témákat. Olvass Szaturnuszod jegy-és házhelyzetéről és képleted többi bolygóival képezett kapcsolatairól is !

(A leghatékonyabb segítséget ilyenkor egy részletes horoszkópelemzés jelentheti, amelyet jó esetben az asztrológia komolyabb tanulmányozása követ. Utóbbi életed legjobb befektetése lehet, de készülj fel arra, hogy az alapozás – most nem a hétvégi instant „asztrológus-képzőket” értem alatta – kb. 4 -6 éves projekt, a tanulási folyamat viszont életre szóló. Ha még nem vagy kész e lépésekre, a szerző által javasolt tippek is remek kiindulópontokat adhatnak – ford. megj.)

Én pl. első Szaturnusz – visszatérésemkor egy folyóiratot alapítottam, amelynek fejlécén egy Kos volt (ebben a jegyben áll a Szaturnuszom – Judit Tsafrir 1968-ban született), és ide írtam le gondolataimat. Olvass Szaturnusz – pozícióddal kapcsolatos értelmezéseket és szánj időt arra is, hogy magadtól rájöjj, mit akar tőled a feladatosztó. (Az álomnapló vezetése ilyenkor is nagyon fontos: tapasztalataim szerint Szaturnusz – visszatéréskor nagyon gyakoriak az ún. „sorsálmok”, „Nagy Álmok”. Ezek más Szaturnusz – tranzitoknál is megjelennek. Bár üzenetük szimbolikus, és eltart egy darabig, míg megismerkedsz belső világod képi nyelvével, az üzenet többször ismétlődik és elég egyértelmű ahhoz, hogy ha valóban akarod, meg is értsd. – ford. megj)

Jutalmak és felelősségek

A Szaturnusz – visszatérés egyértelművé teszi, mire jutottál az elmúlt 29 év alatt. Egyes „öreg lelkek,” akik kapásból bölcs döntéseket hoztak, olyan átjáróként érzékelik majd, amikor megszilárdulnak a dolgok. Nem minden házasság esik szét. Néhányan megerősödnek, ha közösen sikerül megbirkózniuk ezzel az érési szakasszal.

Egy másik lehetőség

Ha ellenállsz azoknak a változásoknak, amelyeket a Szaturnusz hoz, mindig van egy második kör is. Ez azonban nem tanácsos, mert sokkal nagyobbat puffanhatsz, mint egyébként. Az ilyen, a szaturnuszi folyamatokkal notóriusan szembeszegülők pl. akkor is ragaszkodnak munkájukhoz, ha már borzalmasan érzik benne magukat, vagy lelkükre – szellemiségükre ártalmas kapcsolataikba vannak ragadva. Mint a Ji – Csing mondja, a káosz csupán a lehetőség egy másik neve. Átadva magad a Szaturnusz visszatérésedkor jelentkező nyomásnak és kételyeknek, összeomolhatsz, de ne feledd: ez az áttörés előtti összeomlás. A Szaturnusz megpróbál elvezetni önmagadhoz.

A mélypont

A Karma Uraként a Szaturnusz azt teszi eléd, amit céljaid fegyelmezett követése és tapasztalataid révén összegyűjtöttél. A Szaturnusz – visszatérés folyamán kiderül, mit valósítottál meg mindeddig és mennyire jól sáfárkodtál készségeiddel. Nem csoda, hogy annyira félik ezt a tranzitot: olyan, mint egy félévi vizsga !

A mitológiában a Szaturnusz az aratás istene volt, és Szaturnusz – visszatérésed az aratás ideje. Ha semmit nem vetettél, nagyon keveset fogsz aratni, úgy hogy ráébredsz: ideje összekapnod magad. A Szaturnusz sarlója nyeseget, levagdossa a felesleges darabokat, és ez az ego halálának tűnhet. A Szaturnusz gyakran hozza a régi utak, szokások, módszerek halálát, ami fájdalmas lehet. Később azonban megkönnyebbülten sóhajtasz fel: „de jó, hogy megszabadultam tőlük!” A halál fázisa sohasem könnyű, de ne feledd: a következő állomás az újjászületés !

A Szaturnusz a felelősségvállalás tartománya és meg fogja mutatni, hogyan fejlődhetsz kapcsolataidon, gyerekeid nevelésén, karriered kihívásain, a művészeti alkotás követelte fegyelmen, stb. keresztül. Ha a vágyteljesítő fantáziálást eddig összetévesztetted a valósággal, a Szaturnusz megtalálja a módját, hogy ezt fájdalmasan nyilvánvalóvá tegye. Mindezt nem azzal a céllal, hogy megalázzon, hanem hogy arra sarkalljon: állj szilárdan a valóság talaján.

A Szaturnusz ahhoz a bölcs öregemberhez hasonlít, aki keresztüllát kifogásaidon és üres blöffjeiden. Próbálj megbarátkozni a Szaturnusszal oly módon, hogy fegyelmet gyakorolsz és lépésről-lépésre megvalósítod céljaidat. Egyszerű, de nem mindig könnyű feladat oly módon megvalósítani álmaidat, hogy naponta teszel értük valamit.

Amikor a komoly Szaturnusz birtokába veszi életedet e felnőttkorba való, fontos beavatás révén, fontos szem előtt tartanod: ez is elmúlik egyszer. Ennek az időszaknak a keménysége miatt kilúgozottnak, kiszáradtnak, kiábrándultnak érezheted magad. De lehet olyan időszak is, amikor felveszed a kesztyűt, mindenféle poggyásztól megszabadulsz és célodat világosabban látva kezded újra. Sosincs túl késő azzá lenned, akivé lenned kell. A Szaturnusz – visszatérés emlékeztetni fog rá, mi a valóban lényeges és gondoskodik arról, hogy olyan ösvényen járj, amelyen a legjobbat hozhatod ki magadból.A második Szaturnusz – visszatérés

57 -59, 58 vagy 60 év között vagy ? Ha igen, eljött a második Szaturnusz visszatérésed ideje. Ez azt jelenti, hogy a Szaturnusz másodszorra is végig járta vagy hamarosan végig járja a Nap körüli, 29 éves pályáját és most ugyanazon a helyen áll az égen, ahol születésedkor. Ez nagyon befolyásos és vélhetően kihívásokban gazdag időszak, amikor számos lehetőséged van arra, hogy meghatározd életed utolsó harmadának a hangulatát és irányait. A Szaturnusz visszatérése radixbeli helyzetére arra utal, hogy a Szaturnuszhoz kapcsolódó témák kiemelkedő szerepet fognak betölteni életedben. Valamennyi bolygó az emberi tapasztalás valamely, archetípusos aspektusára utal. A Szaturnusz témái az időhöz, az éréshez, hitelességhez, tapasztalathoz, az öregek bölcsességéhez, felelősséghez, kötelességhez, autoritáshoz, az egyetemes törvénnyel való összhanghoz kötődnek.

A második Szaturnusz – visszatérés magával hozza a halandóság tudatát. A Szaturnusz lelassít és arra kényszerít, hogy vess egy hosszas, súlyos pillantást a valóságra. Mennyi időd maradt ? Hogyan akarod eltölteni ? Most már tényleg nincs idő a halogatásra, különben lejár az időd és nem fogod soha megírni azokat a könyveket sem megfesteni azokat a képeket. Ironikus módon, ahogy zsugorodik a maradék idő, szubjektív szempontból úgy tűnik, annál nagyobb sebességgel halad.

A második Szaturnusz visszatérés az életedre való visszatekintés és a lélekkeresés időszaka. Hogyan jutottál el idáig? Valóban ide akartál megérkezni ? Gyakran mindenféle válaszút ideje is, és egy lehetőség, hogy végre- valahára lezárd befejezetlen ügyeidet. Ez időnként azt jelenti, hogy megszabadulsz az olyan emberektől, munkáktól, helyzetektől, amelyek már nem illenek ahhoz az emberhez, aki vagy – vagy lenni szeretnél. Egy olyasfajta számvetésről van szó, amelynek csúcspontjaként nagytakarítást viszel végbe és átszervezed életedet. A régi utak és módszerek halála fájdalmas lehet, de később a megkönnyebbülés és a hála érzése tölt el, hogy már nem vagy olyan körülmények foglya, amelyek nem szolgálták javadat.

A Szaturnuszt a Karma vagy az Aratás Urának is nevezik. Azt fogod learatni, amit elvetettél. Ez az az idő, amikor a kemény munkát megjutalmazzák, de a mulasztások és a gondatlanság következményei sem kerülhetők el.

Az emberek beszámolóiból kiderül, hogy életük végén leginkább azt bánják meg, hogy nem tartották eléggé tiszteletben saját igazságaikat, hogy ahelyett hogy a szívükre hallgattak volna, mások elvárásainak vagy saját „kellenéiknek” megfelelően viselkedtek. A második Szaturnusz – visszatérés általában nem a könnyű átkelés ideje, de rendszerint bőséges alkalmat ad arra, hogy oly módon építsük újra életünket, hogy a lehető legértelmesebb és legélettelibb módon tölthessük maradék éveinket. Így elégedetten sóhajthatunk fel a halálos ágyunkon: „jól megélt élet volt !”
 

Kapcsolódó

Szaturnusz – visszatérések tematikus oldala

Párbeszéd álmainkkal

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!