A második Szaturnusz – visszatérés: újraéledő ambíciók

A Szaturnusz kezelésének művészete, IV.rész (Dawn Bodrogi)

A jó hír, hogy egészében véve ez a Szaturnusz visszatérés nem olyan súlyos, ijesztő tapasztalás, mint a második. Első Szaturnusz – visszatérésünk azért taglóz le és sebez meg bennünket, mert még nem ismerjük eléggé a világot. A második visszatérés koppanásai és a sérülései csak túlzott ragaszkodás esetén következnek be.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Nem sokkal azt követően, hogy felszólítást kaptunk arra, hogy egyszer és mindenkorra tájoljuk be belső iránytűnket (és értsük meg, mit kell megtanulnunk jelenlegi életünkben, milyen irányba kell fejlődnünk), az élet újabb kihívás elé állít. Nyakunkon a második Szaturnusz – visszatérés! Hip-hip- hurrá !

Szerencsére mostanra legtöbbünk már összebarátkozott a Szaturnusszal. Vagy, ha nincsenek is túl meghitt viszonyban, kapcsolatuk barátinak nevezhető. A Szaturnusz többé már nem elnyomó- vagy autoritás figura. Már nem az apuka, aki gondot visel ránk és nem azok a felelősségeink, melyeket vonakodunk vállalni. Ha minden jól megy, a Szaturnusz azokat a feladatokat jelképezi, amelyeket készségesen hajtunk végre, a gondoskodás, amelyet örömmel vállalunk, az útmutatás, amely nem csak a saját életünket, hanem a másokét is alakítja. A Szaturnusz jelképezi azt, amit küzdelmek árán nagyon jól megtanultunk és nagyon jól tudunk csinálni. És ezen a ponton a Szaturnusz megjutalmazhat bennünket. Ez a tranzit elismeréseket, ajándékokat és jutalmakat hozhat a jól végzett munkáért. Munkánkért, amely az idő folyamán letisztult, megérett. Senki nem tételezné fel, hogy a Szaturnusz ajándékozó, de tapasztalataim szerint az erőteljesen szaturnikus hatás alatt álló időszakokban több jutalmat osztanak, mint a jupiteri időszakokban. A Szaturnusz ugyanis már hosszú ideje figyel minket és helyeslő bólintását gyakran kíséri valamilyen kedvező anyagi jellegű változás.

De mint minden Szaturnusz fényszög esetén most is azoknak a dolgoknak a mérlege nyomaszt, amelyeket megvalósítottunk és amelyeket nem. E Szaturnusz – visszatérés egyik legjelentősebb témája, és erről senki sem beszél szívesen, az, hogy bele kell nyugodnunk jelenlegi pozíciónkba és az eddig bejárt útba, Ebben a korban már nem valószínű, hogy azzá a DJ-vé válunk, akik annyira szerettünk volna lenni fiatal korunkba. Nem leszünk olimpiai bajnokok sem egy nagyvállalat vezérigazgatói. Kevés esélyünk van arra is, hogy tévé -celebbé vagy rap-énekessé váljunk. Vennünk kell egy mély lélegzetet és azt kell mondanunk: „rendben van. Elengedem.” A szaturnuszi érettségnek az is részét képezi, hogy tisztában vagyunk határainkkal és nem erőltetjük olyan dolgok megvalósítását, amelyekről magunk is tudjuk, nincs sok esélyünk. Senki sem szereti ezt beismerni, különösen ebben a kultúrában és különösen Amerikában (a szerző az Egyesült Államokban él), de időnként el kell engednünk bizonyos álmokat. Meg kell tanulnunk, hogy rendben van, ha ezt mondjuk: „jó, életemnek egy szakasza lezárult. Talán a következő alkalommal.”Sokkal jobban tesszük, ha azt kérdezzük magunktól: „mit jelentett ez számomra és miért ?” Ezzel egy olyan folyamat veheti kezdetét, amelynek révén lehántunk bizonyos aktualitásukat vesztett fogalmakat és újra lélegezni engedjük lelkünket.

Aztán, ha egy ilyen valóban őszinte és mélyreható önvizsgálat után, ha tényleg maradtak még olyan álmok és dolgok, amelyeket nem vagyunk képesek elengedni, bármennyire is igyekszünk is, hozzá kell kezdenünk megvalósításukhoz. Ez sokkal nagyobb bátorságot és találékonyságot igényel, mint feladni őket.

A második Szaturnusz – visszatérés ekkor megsokszorozhatja elszántságunkat. Érezzük, hogy az idő szorít és az óra ketyeg. Ambícióink újraéledhetnek ebben az időszakban, sokkal tisztában látjuk, mit vagyunk képesek megvalósítani, mit nem és mit nem szükséges megvalósítani. Jóllehet ennek az időszaknak az általános témája (beleértve az előző részekben tárgyalt, 50′-es éveinkben megtapasztalt fontosabb fényszögeket is) a visszaadás és a szolgálat, a második Szaturnusz – visszatérés inkább személyes jellegű. Mit akarok csinálni, mit kell csinálnom ? A Szaturnusz mindig a valóságos emberről szól és arról az életről, amelyet valójában élünk. Ha vannak kielégítetlen igényeink vagy megvalósítatlan személyes céljaink (függetlenül attól, hogy hasznosak-e az emberiség számára vagy sem), a Szaturnusz fel fogja hívni rájuk a figyelmünket. Az asztrológiában több bolygó és bolygókonfiguráció is utal olyasmikre, hogy az „én” fölé kell kerekednünk. A Szaturnusz nem tartozik közéjük.

Egészében véve a Szaturnusz a mesterfok. Azt akarja, hogy megvalósítsuk magunkat, bölcsek legyünk, valamilyen területen tekintélyre tegyünk szert. A második Szaturnusz visszatérés idejére annak a jegynek és háznak a szakértőivé kell válnunk, ahol a Szaturnusz áll, a Szaturnusz többi bolygóval képezett fényszögei pedig a történet részleteit mesélik el. Életünk folyamán minél több időt szentelünk radix-Szaturnuszunk tanulmányozásának, annál jobban járunk. Ezt nem lehet túlzásba vinni. Minél többet tudunk arról, hogyan működik képletünk Szaturnusza, annál szabadabbakká válunk. Ha pl. Szaturnuszunk a 3. házban áll, életünk első időszaka nem lehetett könnyű. Valószínűleg kommunikációnk valamilyen fajta korlátozást szenvedett, belénk fojtották a szót, felnőtt korunkban azonban rájöttünk, nagyon fontos kimondanunk azt, amit igaznak tartunk.

Ha a Szaturnusz kvadrátot képez egy 12. házas Plútóval, szaturnikus utazásunk egyik témája annak megtanulása lesz, hogyan mondjuk el, hogy mindennapi életünk isteni, és gondolataink az isteni energia megnyilvánulásai. Meg kell tanulnunk, hogy nagyobb hatással vagyunk környezetünkre, mint kezdetben gondoltuk. Egy Plútó – Szaturnusz kvadrát biztosít bennünket afelől, hogy életünk és gondolkodási mintáink időről – időre összeomlanak és újraépülnek annak érdekében, hogy összehangolják a lélek (Plútó) és az ego (Szaturnusz) szükségleteit. Nem könnyű feladat, de mire eljön második Szaturnusz – visszatérésünk ideje, már hatékonyan kell kezelnünk ezeket a területeket. És elég tapasztaltak, elég bölcsek kell lennünk ahhoz, hogy mások is értékeljék ezt a tudásunkat.

A jó hír, hogy egészében véve ez a Szaturnusz visszatérés nem olyan súlyos, ijesztő tapasztalás, mint a második. Első Szaturnusz – visszatérésünk azért taglóz le és sebez meg bennünket, mert még nem ismerjük eléggé a világot. A második visszatérés koppanásai és a sérülései csak túlzott ragaszkodás esetén következnek be. Ha magukba szippantanak életünk apró-cseprő ügyei, ha úgy ragaszkodunk a múlthoz, mintha mentőcsónak lenne, késői éveinkben /életünk késői szakaszában arra leszünk kárhoztatva, hogy a semmiben botorkáljunk. A második Szaturnusz – visszatérés kulcsmondata: „használd fel!” Dolgozz azzal, amit már tudsz, add tovább, járj be egy új utat régi tudásoddal, keress új távlatokat. Amit szükséges, vágj le vagy vágd ki. A Szaturnusz a bátrakat, bölcseket és ambiciózusakat jutalmazza. A Szaturnusz legtisztább megnyilvánulási módja e három kombinációja.

Ha rászánjuk magunkat arra, hogy ily módon új fejezetet kezdjünk, ha valamilyen formában újrakezdve megújítjuk lelkünket, nagy jutalmakban lesz részünk a „reneszánsz” évtizedének következő és utolsó főfényszöge idején: amikor progressziós Napunk szextilbe kerül radix Napunkkal. Erről egy következő alkalommal lesz szó.
 

Kapcsolódó

 

Szaturnusz – visszatérések tematikus oldala

Szaturnusz -tranzitok tematikus oldala

A Szaturnusz – tanításai az akarattalan kihívásról

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!