Menu
Vigyázz, kész, rajt !
2018-01-05 aktuálasztro

Mars – Jupiter együttállás a Skorpióban

A január 6-án bepontosuló Mars Jupiter együttállás a lehető legjobb alkalom, hogy önbizalmat, bátorságot, kezdeményezőkészséget, energiát és kockázatvállalási kedvet igénylő projektekbe kezdjük. Az előző hónapokban, hetekben volt elég idő gondolkodni a kívánatos haladási irányokon. A toprengést döntések követték, most pedig elérkezett a cselekvés ideje is.

A Jupiter arra ösztökéli a Marsot, hogy a dolgok mélyére hatoljon, mindent beleadjon, a Mars pedig inspirálóan hat a Jupiterre; kézzelfogható közelségbe hozva a jövő látomásait. A két bolygó által jelképezett önbizalom, energia-és motivációdömping most a mindent vagy semmit kategóriákban gondolkodó Skorpió mélységeivel párosul. Ez a kombináció arra ösztönözhet, hogy tiszta szívből elkötelezzük magunkat egy ügy, egy cél mellett (Vigyázat: a jegy szélsőségei, érzelmi érintettsége és a bolygójátékosok féktelensége miatt az elköteleződés könnyen fanatizmussá fajulhat még jó ügyek esetén is.)

Most tehát sikeresen válthatunk egészségesebb életmódra, kezdhetünk valamilyen tisztító kúrába, testi- lelki állóképességünket növelő programba, önismereti tanulmányokba. Bevételek növelésére, üzleti vállalkozások, projektek indítására is kedvez az előttünk álló néhány nap: a muníció újholdig kitart, azt követően pedig a Jupiter – Plútó szextil energiája segít tartani az irányt. A hatalmas dózisú energiát célszerű intenzív mozgással levezetni, a fix jel és a Bakban álló Naptól, Vénusztól, Plútótól kapott, rövidesen bepontosuló szextilek a kitartást növelik, míg a fogyó Hold a kilók leadásának kedvez: mindez ideális kombináció valamilyen edzésprogram elkezdéséhez. A földes jegyben álló bolygók másik jótéteménye, hogy az egyébként vakmerőségre, túlzásokra és lehetőségeink túlértékelésére hajlamosító Mars- Jupiter kombináció most gyakorlati érzékkel párosul. Így nagyobb esély van a sikerre is, mint máskor. Az együttállás és a szextilek együttese eredményes üzleti tranzakciókra, jogi ügyekre, katonai akciókra is utalhat. A megnövekedett önbizalom, a magasabb energiaszint a másik nemre is jó hatással van. Hogy egy éjszakás kalandok vagy tartós kapcsolatok jönnek össze, a horoszkóp más tényezőitől is függ.



A nagy lendület hatására azonban áteshetünk a ló másik oldalára is. A Mars, a Jupiter és a Skorpió egyaránt hajlamosak lehetnek túltolni a dolgokat. A Jupiter a Mars és a Skorpió olyan, kevésbé rokonszenves vonásait is felnagyíthatja, mint a düh, a bosszúvágy vagy a rögeszmésség. Míg a dühnek, megvan a maga nagyon jótékony funkciója is, bizonyos esetekben pedig elégtételt venni nem csak jogos, hanem a gyógyulás előfeltétele is (l. Skorpió Mars: mélységeink ösvényein, A Plútó archetípusa), a rögeszmésségnek, megszállottságnak mindig van valami önpusztító jellege. Túlzásokba esve a még olyan nemes szándékok is visszájukra fordulhatnak, a finom részletek megkülönböztetése pedig sem a Jupiternek sem a Marsnak nem erőssége. Így aztán azokat a pillanatnyilag még alig észrevehető buktatókat, hajszálrepedéseket, törésvonalakat is nehéz észrevenni, amelyeket a december 22- én bepontosult Jupiter – Szaturnusz félkvadrát sejtet. Az egyik legerősebb gyenge fényszög most a Mars energiáival is kiegészül, így ahelyett hogy pozícióink megszilárdítására, vagy valami értelmes célra használnánk a bolygókombinációk energiáját még inkább hajlamosak lehetünk kísérteni a sorsot. Öreg hiba, most ugyanis az a bizonyos banánhéj akár nyaktöréssel végződő balesetet is okozhat…..




 

Kapcsolódó

 

Januári előrejelzés

Telihold a Rákban

Hajszálrepedések, törésvonalak: Jupiter – Szaturnusz félkvadrát

A Mars általános jelentéstartalma

Mars a Skorpióban: mélységeink ösvényein

Mars a Skorpióban tranzitként és a radixban

A Jupiter általános jelentéstartalma

Hozd ki a legjobbat a Skorpió Jupiter tranzitból !

A Plútó archetípusa

Növeljük állóképességünket !

 

 

Kép: Róma, ilyen lehetett a Circus Maximus




Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *