Őszi napéjegyenlőség – 2021

Őszi tűnődések

Szeptember 22-én, helyi idő szerint 21:21′- kor a Nap a Mérlegbe lép. Az őszi napéjegyenlőséggel hivatalosan is elkezdődik az ősz. Az asztrológiai év feléhez érkeztünk, ideje visszapillantani, leltárt készíteni.

„Szakszerű” elemzést szerettem volna írni a Budapestre felállított őszi napéjegyenlőségképletről. Aztán  a szeptemberi előrejelzésben írtakat kiegészítő eszmefuttatás lett belőle.  Többen is publikáltunk erről a témáról, az én véleményem is egy a sok közül. Az analógiák több szinten érvényesülnek, többféle módon konkretizálódhatnak. A trendeket ezúttal is könnyebb beazosnosítani, mint a velük kapcsolatba hozható konszenzuális valóság eseményeit.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalin

mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Miért  is “kell” egy asztrológusnak politikai, közéleti témákkal is foglalkoznia ?

Azóta letiltott és jelentett privátban észosztóknak arra a monoton rendszerességgel visszatérő kérdésére reflektálva: miért kell egy asztrológusnak politikai, közéleti témákkal is foglalkoznia, a válasz nagyon egyszerű.

(Már azon kívül, hogy a SAJÁT OLDALAMON jogom van azzal foglalkozni, amivel éppen jól esik. A kedves olvasónak szintén joga van lekattanni az oldalról, ha nem tetszenek a posztok. Nincs joga azonban kéretlen okosságokkal bombáznia emiatt. Privátban sem. Ha pedig  mégis erre vetemedne, jogomban áll zaklatásért vagy spammelésért jelenteni és LETILTANI .De ezt már többször is leszögeztem. Nem véletlenül-ld bekeretezett figyukák, pl fentebb 🙂 Tudom, más kollégák is kapják a hasonló csesztetéseket, egyesek tolerálják, mások nem. Én nem. Ez egy ilyen oldal 🙂 )




A további okok 🙂  :

A legalapvetőbb szempont -és becsszó, ezt sem én találtam ki 🙂 Az asztrológia -így művelői, az asztrológusok mindig is foglalkoztak politikai, közéleti kérdésekkel. Ez az ún mundánasztrológia, a régi időkben – ún hellenisztikus asztrológia , középkori asztrológia kora – elsősorban ez futott. Személyi horoszkópok is voltak, de leginkább politikai, egyházi vezetők számára. A ma népszerű natális asztrológia később hódított teret.

Az is természetes, gondolom, hogy történelmi időkben az asztrológusok -akárcsak bárki más figyelme is – a történelmet formáló események felé fordul.

Még természetesebb, ahogy telnek az évek, úgy tűnik, ez a dolgok természetes menetrendje, hogy egy öregedő asztrológus figyelme egyre inkább a kollektív események felé fordul, a személyes történések egyre kevésbé izgatják. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem, csak nyitottabb a kollektív trendekre, mint mondjuk a harmincasnegyvenes éveiben ?

A zeitgeistet, korszellemet formáló hatásokról számos bejegyzés van a blogon, és még valószínűleg lesznek. (Ld.  a Miért lett ilyen a világ ? című, nekik szentelt tematikus oldalt. Ahogy időről-időre ez után is megosztom, (ill. írásaimba linkelem) az asztrológiai tényeket alátámasztó teljesen “evilági” cikkeket, mint a jelenleginél is. A merítés széles.

Hozzáteszem,  semmilyen-párti nem vagyok. Pontosabban, az általam, és sok más hozzám hasonló módon gondolkodó honfitársaim által képviselt neokonzervatív/ konzervatív-liberális (régebb klasszikus liberális)/ szabadelvű- beállítottságnak  nincs olyan platformja ma idehaza, akire érdemes lenne szavazni. Így valószínűleg nem is fogok szavazni. Nem először, és nem is utoljára… Ettől függetlenül, igyekszem követni a világban zajló eseményeket,  kortárs társadalomtudományi kiadványokat olvasok, rendszeresen szemlézem az egymással homlokegyenest ellentétes nézeteket valló sajtóorgánumokat, hogy tárgyilagosabb képet alkossak . Itthoniakat és külföldieket egyaránt.

Egykori, mainstream médiában dolgozó újságíróként ugyanis tisztában vagyok azzal is, hogy valamennyi politikai tábor, ellenzéki és kormányárti egyaránt, a maga érdekeinek megfelelően manipulálja a hozzá közelálló sajtóorgánumokat. Időnként ez a manipuláció teljesen spontán: politikai, világnézeti beállítottságától függően maga az újságíró látja így vagy úgy az eseményeket. Nézőpontja, életkorától, társadalmi-történelmi folyamatoktól függően akár változhat is az évek során. Ez persze külföldön is jellemző. egyszerűen ilyenek vagyunk mi, emberek. Máskor viszont nagyon is jól felfogott gazdasági/ hatalmi érdekek diktálják…




És most jöjjön a napéjegyenlőség-képlet !


Vértessy Flóra, Ónódi Lóránt: Parlament (Arc 2021)

Mint más bejegyzésekben is szó volt róla, a napéjegyenlőségek és a napfordulók időpontja asztrológiai szempontból kiemelt jelentőséggel bír. Az őszi napéjegyenlőség időpontjára felállított képlet pl a következő három, egyes iskolák szerint hat hónapról ad jelzéseket. (A téli napforduló természetesen még a második esetben is nagyon fontos mérföldkő).

A jelenleginél nem sok jót ígér a születési uralkodó, a Merkúr a 6-os házban, főleg egy, a Kos Hoddal, Bak Plútóval képezett borulékony T kvadrát részeként. A közegészséget, egészségügyet is jelző 6 ház nem túl fényes, a Merkúr maga légzőszervi betegségekre utal. A légzőszervi megbetegedések tipikusan merkúri jellegűek, a Plútó járványindikátor. Az elégedetlenkedő dolgozók további analógia.

A Merkúrral szemben álló Hold- részben a nép jelölője – a 12 házban: kórházak, zárt intézmények, bezártságban keringő energiák, rossz közérzet. De Magyarországon ebben sincs semmi szokatlan. Hogy ugyanolyan súlyossá válhat-e a helyzet, mint koratavasszal, nem tudom.  A jelenlegi hivatalos “járványkezelési stratégiák mellett a veszteségek minimalizálása kisebbfajta csoda lenne.  (Az egészségügyi helyzet egyébként is katasztrofális. Rákbetegei ellátását illetően pl. Magyarországon  már régóta , a koronavírus járvány előtt is borzalmas állapotok uralkodtak, mára meg toronymagasan vezeti a rákban elhalálozottak listáját. És ez csak egy baj a sok közül. )

( Csodák helyett inkább az a valószínű, hogy a Skorpió Vénusz, Nap/Merkúr, majd Mars részvételével létrejövő fix T-kvadrátoknál fokozódó egészségi és gazdasági problémákkal kell számolni.  Pénzügyi, gazdasági gondokra, ingatagságra,  bölcs gazdálkodás helyett impulzívan elégetett összegekre, ide vezető,  átláthatatlan folyamatokra utal a 2 ház ura, a nem túl jól pozícionált 12-es házas Kos Hold is.  A hivatalos verzió dübörgő gazdaságával, látványos béremelési ígéreteivel, meg a többi beharangozott kedvezményével nincs kimondottan összhangban ez a pozíció [sem].  A prosperitás hosszú távon fenntarthatatlan, legkésőbb választások után, összeomolhat a kártyavár. Komplikációk, a már ismerteken kívül akár előbb  is felmerülhetnek, váratlanul – ld továbbiak. A gazdasági trendek egyébként világszerte sem valami biztatók -ld a bejegyzés alá linkelt híreket)

Őszi napéjegyenlőség, 2021 szeptember 22 Bp, 21h21

A Vénusz szintén a 6 házban van, igen kedvezőtlen helyzetben az álmoskönyv (ja nem, hanem mondjuk HS Green, Raphael, Carter asztrológiával foglalkozók számára alaptankönyvnek számító Mundane Astrology szerint) munkanélküliséget, betegségeket jelez, Szaturnusszal kvadrátban szerencsétlen a pénzügyekre, üzleti tevékenységre. Fiatal nők számára különösen előnytelen (a Merkúr pedig a gyerekek, a 12 házas támadott Hold pedig az idősebb nők szempontjából) . A 12 házas Uránusszal: elégedetlenség a különböző társadalmi rétegekben. Becsszó, enélkül a napéjegyenlőségképlet nélkül, az életben nem jutottam volna ilyen következtetésre !  🙂





Bár a feszültség napról-napra egyre nehezebben elviselhető, nem törvényszerű, hogy  súlyosabb erőszakos megmozdulásokig  fajuljon. (A robbanékony hangulat,  helyenként elfajuló erőszakkal szintén általános nemzetközi trend, bővebben pl Charlie Obert  A Nagy Ébresztő című, angolul elérhető bejegyzését. Vehemens demonstrációktól polgárháborúkig, háborúkig világviszonylatban széles a skála. )

A még 9-es házban levő, de már az MC / X ház közelében a Vízöntő Szaturnusz otthonában van: a kormány erős, bár nem egyértelműen népszerű. Trigont képez a Nappal. Marssal – nagyjából ura a helyzetnek.  Az ideológia szemellenzős, a megszorító intézkedésekkel párhuzamosan erőteljes propaganda -tevékenység zajlik. A felsőbb rétegek köszönik szépen, jól elvannak. (Jupiter a X házban), folyik a választások előtti jófejkedés, így fosztogatás mellett osztogatás is van az arra érdemes kádereknek (Merkúr – Jupiter trigon), és jut támogatás a fősodorral kompatibilis kultúrális életre, művészetekre, alkotókra  is. Hű de finoman fogalmaztam, mégiscsak jó valamire ez a Mérleg Merkúr tranzit… 🙂

A markánsan jelen lévő alapproblémák ellenére tehát nekem úgy tűnik, a detonációkat ebben a felvonásban sikerül kontroll alatt tartani. Még...Legalábbis remélem… (A Szaturnusz- Uránusz kvadrát még nem egzakt, majd az lesz a téli napforuló után nemsoká’, de ez legyen a téli napforduló,-meg az azt követő kvartál-képletek baja. Carpe diem 🙂 )

Nem mintha annyira szeretném a jelenlegi felállást. Nagyon nem szeretem. De a szóba jöhető „alternatívákat” sem. Szintén nagyon nem. A polgárháborút pedig a legkevésbé. (Ez egyébként nem csak az én félelmem,  Kaló Jenő, akivel nagyon különböző politikai álláspontokat képviselünk, asztrológiai szempontból  hasonló következtetésekre jut, csak a helyzet értékelése, súlyozás tér el.) Érdemi megoldást ugyanis a szintén alkalmatlan, széthúzó, demagóg ellenzéki “összefogás” sem hozna, rendszerváltás helyett maximum gengszterváltásról lehetne szó. Ha és egyáltalán. Ez a meglátás nem az idei napéjegyenlőség képletre vonatkozik, hanem úgy általában, az ország realitásainak – illetve a 2022-es év, meg az azután következők bolygóhatásainak  ismeretében ). Mint a Szaturnusz-Uránusz kvadrát kapcsán felmerült „döntéshelyzeteknél” általában, jelenleg is csak a nagyonsz@r és a nagyonsz@r között van választási lehetőség. Vagy – egyéni szinten, az efféle meccsekből való totális kiszállásra. Én az utóbbira voksolok, a kívülálló megfigyelő pozíciójából.




A 9-es ház is “érdekes”.  Mint már volt szó róla, adott egy Hold (12)-Plútó(9)- Merkúr(6) kardinális T kvadrát,  tengelybolygóként a Plútóval (9). Ez a kombó szintén gondoskodik a cirkuszról: ideológiai viták, nemzetközi szájkarate-business as usual.

Kétségem sincs afelől, hogy a Holddal szembenállást képező Merkúr a megosztottságot, irracionalitást, ítélőképesség hiányát (nem mintha eddig jelen lett volna, maximum egyéni szinteken…), Plútóval a képben az őrületig, a politikai pszichózisig fokozódó elfogultságot,  kollektív paranoiát jelzi. Ez valamennyi, egymásra acsargó táborra érvényes. (Lehet, hogy a 12 ház jelképezte bezártság, korlátozottság, kilátástalanság ventillációja? A beteg kollektív psziché pótcselekvései?) .

Kis kitérő, kicsit visszakanyarodva más életterületekre: rossz légkör uralja tehát a közbeszédet, a sajtót ( a Hold a 3-as ház ura is). Tényszerű, tárgyilagos újságírás helyett zsigeri indulatoktól fűtött fröcsögés, uszítás tölti meg a szembenálló felek sajtóorgánumait. Ellenzéki-és kormánypártok sem fukarkodnak a sárdobálás, karaktergyilkosságok és manipuláció eszközeivel. A propaganda eszköztárával szintén mindkét fél él.

A munkahelyeken  nemcsak a Vénusz-Uránusz szembenállás – jelezte gazdasági instabilitás, hanem a Merkúr-Plútó-Hold kardinális T- kvadrátja fokozza elviselhetetlenségig a már eddig sem kellemes légkört. A NagyTestvér figyel, munkahelyi pszichoterror, spicliskedés, a munkavállaló felé támasztott elvárásokkal még köszönőviszonyban sem levő bérek (emelés ide vagy oda), bizonytalanság, kenyérharc, munkaközösségekbe beszivárgó ideológiai harcok, soroljam tovább annak a 6-os háznak a “gyönyörűségeit”, amellyel a bejegyzést kezdtem?

Magyar Köztársaság, 1989 október 23, Bp 12h,05





De  vissza a 9-es házhoz….A külföldi befolyás többféle lehet. Az a  fránya Brüsszel teljesen elzárja a pénzcsapot / vagy kicsit szorít rajta?  Benne van a pakliban. No és persze nyugati polkorrekt őrület, kultúrharc ide vagy oda, (ami egyébként tényleges probléma, még ha mifelénk ez a sajátos, félfeudális politikai kapitalizmus  a szembetűnőbb gond),  mi sem vagyunk teljesen ártatlanok abban, hogy nem csupán a jó hírünk gyarapszik 🙂

A 9 házban levő Plútó a Merkúrral és a Holddal képezett T-kvadrát fókuszbolygója szintén utalhat a belpolitikai helyzetre, az általános légkörre hatással levő külföldi médiumokra. Ebbe nagyon sokminden belefér: a közösségi média- és  egyre  inkább eldurvuló hangneme,  a “féknyúz” és a valós tényeken alapuló hírek közötti képlékeny határok,  a Magyarországról általában nem túl hízelgő véleménnyel levő nemzetközi sajtó, stb.  A 9 es ház társura, a 12-es házas Uránusz egyszersmind az MC/X ház új ura is. Erről nekem valahogy inkább az orosz/kínai hatás ugrik be, persze ők puszipajtásaink az utóbbi időben. Ettől függetlenül, a folyamat még kiszaladhat a kontroll alól. Van amikor a jóbol is megárt a sok……

Mint más bejegyzésekben, pl az Oroszlán bolygók Szaturnusszal és Uránusszal képezett  nyári T- kvadrátjairól írtakban, ld itt és itt, szó volt róla, a különféle kibertámadások szintén az analógialáncba tartoznak. Ez is általános trend. Tudunk világszerte tevékenykedő orosz és kínai hackerekről, ilyen jellegű amerikai botrányról, a Pegazus ügy szintén a nyáron, a lecsengő Oroszlán Mars T-kvadrát, éppen összeálló  Oroszlán Nap- Merkúr részvételével kialakuló T-kvadrát  időszakában pattant ki, vannak aztán szimpla kis kétkezi, saját szakállukra dolgozó kiberbűnözők is, szóval zavarba ejtően széles a skála. Ezek az elemek a közeljövőben is jelentős károkat fognak okozni.

Idehaza a zűrzavart a hisztérikus hangulat, egymásra mutogatás, projektálás is tetézi. Emlékszünk pl az április 30-i “terheléses támadásra”, amikor  lefagyott az a honlap, amelyen végre Pfizer vakcinára is szabadon lehetett oltási időpontot foglalni. Akkor az Operatív Törzs és a kormányközeli médiumok kiáltottak terheléses támadást. Kísértetiesen hasonlóan  alakult a  szeptember 18 -i ellenzéki előválasztás, amikor meg az előválasztási oldal informatikai rendszere dobott hátast. Gyorsan  kész  volt az ellenzéki  magyarázat a kormányerők részéről érkező hackertámadásról, holott szakmai hibák is okozhatták az összeomlást. (Bővebben: Terhelési kérdések , ill. a Kiberblog valóban elfogulatlan cikke,  informatikai alapismeretekkel könnyebben követhető.) Ehhez hasonló incidensek, és az őket követő, megalapozott vagy előítéletekből fakadó vádaskodások a közeljövőben is  előfordulhatnak.

A másik, nem kevésbé valószínűsíthető forgatókönyv, és még asztrológusnak sem kell lenni az efféle következtetések levonásához, hogy a komoly bajokat  nem feltétlenül idegen befolyás okozza, hanem , mint már a nyári napfogyatkozás/ majd napforduló- képletnél is diszkréten rámutattam, fejétől bűzlik a hal… (A szóba jöhető “alternatívák” pedig sajnos nem alternatívák, hanem önmaguk paródiái. Hogy a későbbiekben mi lesz, nem csak számomra jelent fejtörést.) És ilyen problémákat nem is  lehet  hosszú távon a szőnyeg alá (vagy, ha úgy tetszik, a 12 ház) söpörni. Előbb- utóbb ugyanis súlyos krízishelyzetek adódhatnak belőlük.

Az Uránusz ugyanis nem csupán a 9 ház társura, hanem az MC ura is, és ő néz farkasszemet a Vénusszal a 12 házból.  Az ellenzéket támogató “külföldi felforgatóerők” nélkül is lehet tehát ebből pár aprócska gond már október végén/ novemberben, amikor a Skorpió Nap/Merkúr Mars  részvételével kialakul az újabb fix T-kvadrát. A mélyrepülést eredményező impulzusokban november 19-i, az Algolon, az egyik legkártékonyabb állócsillagon bekövetkező Bika holdfogyatkozás, és november 5-én Bakba lépő (és ott majd retrográdba váltó Vénusz ) is markáns szerepet játszik. És ezzel a poggyásszal megyünk majd a téli napforduló sokkal instabilabb képlete, nomeg a december 25-én újra bepontosuló Szaturnusz- Uránusz kvadrát felé. Hajrá!




Hogy konkrétan, a felsoroltakon kívül még milyen más szívás várható, nem tudom, de az a gyanúm, hogy elég hamar ki fog derülni.

Nemzetközi szinten, az egyre erősödő Kína és Oroszország,  és az őszinte aggodalmamra egyre látványosan gyengülő Nyugat ( beleértve az Egyesült Államokat is), mellé az egy hónapon belül saját nukleáris fegyver előállítására képes Irán – egy tébolyult iszlamista diktatúra – csak a külpolitikában járatosabbaknak okoz fejfájást. Cseppet sem megnyugtató, hogy (a tálibokat lelkesen támogató) Kína és Oroszország éppenséggel ezeket a gyanús  diktatúrákat karolják fel. – Irán pl szeptember 17-én csatlakozott a Moszkva és Peking által vezetett Sanghaji Együttműködési szervezethez, az “ázsiai NATO-hoz” . Az egyebek mellett Plútó rádioaktivitással, rádioaktív fegyverkezéssel, tömegkatasztrófákkal is kapcsolatban van, 9-es ház pedig a külföld. Az álmoskönyvek szerint egy ilyen, még akár tőlünk egészen tisztes távolban levő háborús góc, vagy annak reális veszélye egészen rossz hatással bír  lenni a gazdaságra. Akkor is, ha nem tör ki fegyveres konfliktus, vagy a nagyvilág más piromániás gyerkőcei nem kezdenek el nukleáris robbanófejekkel parittyázgatni.)

A jelenlegi napéjegyenlőségképleten jóval túlmutató, és egyre reálisabb  veszély az is, hogy  Amerika nemsokára alulmaradhat a Kínával vívott hidegháborúban. „Évtizedekig fanyalogtunk Amerika világgazdasági, világpolitikai szerepén, a Pax Americanán, az amerikai életmódon. Most viszont olyan nagyhatalom világgazdasági dominanciája fenyeget, amely az amerikai individualizmus és versengés helyett a demokrácia korlátozását hozhatja el”. Válasz



Charlie Obert bejegyzésének illusztrációja ; Angelo Giordano fotója, Pixabay

Az ilyen hosszabb távú  problémák mellett vannak azonban  aktuálisabb, és kimondottan az őszi napéjegyenlőségképletben tettenérhető, világviszonylatban  érvényesülő trendek.  Hazai összefüggésekben ezek is beletartozhatnak a külföldhöz köthető válságok, problémák (9-es házas Plútó) analógialáncába. Például, a blogomon is idézett Charlie Obert tradicionális asztrológus amerikai nézőpontból elemzi az őszi napéjegyenlőségképletet.  Mint más bejegyzésekben szó volt róla, Nyugaton a woke-izmus, a polkorrekt véleményterror, a valós társadalmi problémák szőnyeg alá söprése okoz robbanásveszélyes helyzeteket.

Bár életfelfogásunk, asztrológiai látásmódunk sok szempontból különbözik, hiteles forrásnak tartom a szerzőt. Ráadásul személyesen is érintett. Minneapolisi lakosként  például volt alkalma meggyőződni róla,  mennyire voltak békések valójában a 2020 nyarán,  a George Floyd halála után kitört zavargások. (Blogomon: Merre tart Amerika? , Újabb kaotikus napok) Hogy milyen érzés volt magányosan élő, kiszolgáltatott idős emberként , a járvány miatt mozgáslehetőségektől megfosztva végigasszisztálni az őrjöngő csőcselék (píszí mainstream tálalásában többségükben békés demonstrálók) tombolását Astrology and Politics: Drawing the Line című írásában számol be. Ebben a new ages és a woke “kultúra” hiteles szellemi utakra, pl asztrológiára gyakorolt destruktív hatásáról is ír.

Nos, Obert szerint világviszonylatban forró ősznek nézhetünk elébe.  (Nem tudom, lesz-e időm lefordítani a teljes cikket és videót (ebben most kivételesen nem a tradicionális eszköztárral, hanem egy modernebb irányzatokat kombinálva  elemez), angolul értők kattintsanak az oldalára. Obert a modern irányzatoktól  indulva kötött ki a  tradicionális asztrológiánál, így más szempontok szerint elemez, mint a klasszikus vagy a modern asztrológusok):

“Tavaly év végén és az idei év elején nem egy asztrológust láttam, aki a Nagy Ébredés vagy a Nagy Újraindulás csodálatos közelgő napjairól beszélt – mindezt aranyló árnyalatokban ábrázolva, mintha egy magasabb tudatosság és az igazi Béke, Egyenlőség és Szeretet korszakának küszöbén állnánk.

“Ez a Vízöntő kor hajnala… “

Miután sok időt töltöttem az idei év kvartálképleteinek tanulmányozásával, és közben a híreket is figyeltem – úgy gondolom, hogy valójában egy másfajta Nagy Ébredés küszöbén állunk.

Ez az a fajta ébredés, mint amikor egy reggel felébredsz, és rájössz, hogy a házastársadnak évek óta tartó viszonya van a legjobb barátoddal. Ott a szörnyű sokk, az ólomsúly a gyomrodban és beleszédülsz, miközben biztonságérzeted összeomlik, és az a rettenetes felismerés –

“Hazudtak nekem. Azok az emberek, akiktől a leginkább függtem, hazudtak nekem, és elárultak”

Valami ilyesmi – csakhogy ezúttal nem a házastárs vagy egy barát árult el és hazudott nekünk. Ez a mi közelgő Nagy Ébredésünk – amit én Nagy Ébresztőnek nevezek. Nem szép”. (Charlie Obert: A nagy ébresztő)




Helyi viszonylatban, az egyre növekvő munkanélküliség, a mélyülő gazdasági krízis (Bak Vénusz nem sokkal a téli napforduló előtt, a Plútóval való együttállásán kezdi meg tolatását, hmmm, nem az a tejjel-mézzel folyó Kánaán-kombó) szintén benne vannak a pakliban, akkor is, ha a hivatalos verzió szerint dübörög a gazdaság. Nyilván vannak szerencsés kivételek, no meg kivételezettek, de a többség számára újabb súlyos megpróbáltatások jönnek.

Az utazásokat illetően nem tudom milyen szintűek lesznek a lezárások. A külföldre utazás, ha nem is lesznek teljes körű korlátozások, szigorúbb feltételekkel lehetséges, esetleg lazítások és szigorítások váltogathatják egymást. Az elmúlt egy – két évben rengeteget írtam a nyitás és a lezárások pozitívumairól és negatívumairól, így most semmi értelme újra állást foglalnom. Egyik sem ideális megoldás, a jelenlegi, Szaturnusz-Uránusz kvadrát által fémjelzett  időszakban, hozzá kell szokni, nincsenek egyértelműen jó megoldások, csak kevésbé rosszak. És ami ma kielégítőnek tűnik, holnapra kifejezetten kártékonnyá válhat és fordítva. Az is változó, kinek mi jó: az egyik szakmai ágazat/ egyéni szinten elvan a lezárások alatt, a másiknak halálos ítélet, ismét mások meg prosperálnak.

Az itthoni szórakozási lehetőségek hozzáférhetőbbnek tűnnek. Hogy ez folyamatos nyitva tartást jelent-e, és ha igen, mi lesz az ára, más kérdés. A Mérleg levegős, társasági jegy, hogy mennyire lesz korlátozva a társasági élet, kontaktusok, jó kérdés. Az 5. ház részben a színházak, szórakozóhelyek is, így nem biztos, hogy életbe lépnek olyan szintű korlátozó intézkedések, mint az elmúlt hónapokban. Hogy akár telített kórházaknál is folytatódnak a tömegrendezvények, megint csak jó kérdés. (Tartok egy ilyen forgatókönyvtől, hiszen az 5-ös ház urai, a Merkúr és a Vénusz a fentebb már tárgyalt 6. házban vannak, a klasszikus asztrológia egyik alapszabálya szerint pedig a ház ura az ok, lokális helyzete a következmény,, és a 6. ház lakóit elnézve ezek a következmények nem valami szívderítók. Akkor sem, ha nem biztos, hogy pontosak a hivatalos statisztikák…)




Az ilyen apróságoktól eltekintve amúgy  kitűnően lehet szórakozni, ha kenyér csak egyeseknek jut is, cirkuszból legalább túlkínálat van. (5. házas Nap , együttállásban a Marssal, trigonban a Szaturnusszal.) A helyzet tehát a problémák ellenére stabil. Tényleges cselekvőerő nem érződik; a meglévő (látszatok, díszletek) fenntartása esélyes, a teatrális gesztusok úgyszintén.  Az úri muri még egy darabig finanszírozható. (Azért persze ne felejtsük el, hogy a Nap fallban, a Mars pedig száműzetésben van a Mérlegben. Az 5-ös ház urai pedig a fentebb már tárgyalt Merkúr és Vénusz: a csicsás díszletek mögötti valóság tehát sokkal kevésbé tetszetős).

Mellesleg, az 5-ös házas Nap az ellenzéket is jelképező IV ház ura, a vele csakhamar együttállást képező Mérleg Mars pedig a 11 ház ura, 12 ház társura. Tehát, bármennyire is szeretne más benyomást kelteni, az ellenzék is része a shownak, produkciójuk ellenőrizhető és kézben tartható keretek között zajlik  (Mars is trigonban a Szaturnusszal), és vezetőik nem is élnek túl rosszul ripacskodásaikból. A Mérleg Marsról pedig köztudott, hogy általában gyorsan visszatáncol, amint tényleges tétje lesz a viadalnak. Ezt az asztrológiai következtetést folyamatosan visszaigazolják szerepléseik; mondjuk e meglátások sem csupán a jelenlegi napéjegyenlőségképletre érvényesek.

Egyéni szinten az idő kreatív kitöltése, lezárások esetén új dolgok, esetleg új szakmák tanulása, szórakozva tanulás kézenfekvő ötlet. Addig sem forgácsolódnak szét az energiák a közösségi médiában folytatott észosztások formájában. A konstruktív egyéni utak, vészkijárat-építések, túlélési stratégiák sokkal szerencsésebbek, mint a kilátástalan szájkarate.

Összegezve: a jelenlegi napéjegyenlőség-képletnél a problémák még cuki kis Mérleg stílusban szőnyeg alá söpörhetők. (Egyéni szinten inkább meg kéne próbálni óvintézkedéseket tenni, amíg még ez egyáltalán lehetséges. Én ebben nem tudok és nem is akarok tanácsot adni; az egyéni életösztön, ha hallgatunk rá,  sokkal jobb útbaigazítást ad bármiféle horoszkópelemzésnél). A téli napforduló képlete már elég lehangoló, 2022 tavaszi-őszi napéjegyenlőségei, téli napfordulója meg egyenesen brutális. A 2022 – 2032 időszak cseppet sem szívderítő mundánasztrológiai trendjeit Jessica Davidson blogomon magyarul is elérhető írása taglalja. És a kollektív trendek azért kollektívek, mert Magyarországra is érvényesek. E tekintetben tehát szinte  mindegy, hogy kormánypárti vagy a jelenleg ellenzéki pártokból álló koalició vezeti majd az országot. De ne szaladjunk ennyire előre az időben…





Kapcsolódó

Szeptemberi előrejelzés

Szaturnusz – Uránusz kvadrát

Szaturnusz – Uránusz ciklusok (Jessica Davidson)

Szaturnusz- Uránusz ciklusok tematikus oldala





Más oldalak

Asztro

The Great Wake Up Call (Charlie Obert)

Astrology and Politics: Drawing the Line (Charlie Obert)

Evilági:

Mérlegen 20 év háború: a terror az életünk része lett, de nem ez a legnagyobb baj (Válaszonline)

Sokkoló igazság: így szálltak el az árak Magyarországon (Portfolio, szeptember 12)

Egyre nagyobb a para az amerikai államadósság miatt, a pénzügyminiszter katasztrófával riogat (2021 szept 20, Portfolio)

Gigantikus csőd fenyeget, megremegtek a tőzsdék (2021 szept 20, Portfolio)

Lesújtó állapotban a magyarok egészségi állapota – Komoly problémákat okoz a túlsúly (Portfolio, 2021 szeptember 20)

Terhelési kérdések (Forgókínpad)

Készüljünk a háborúra (HVG)

Hogyan készülhet fel a NATO az Oroszországgal való háborúra? (Neokohn)

Hogyan vezetett a terrorizmus elleni háború az örökké tartó háborúkhoz? (Neokohn)

Vlagyimir Putyin étvágya megállíthatatlan (Portfolio, szept 13)

Robotrepülőket tesztelt sikeresen Észak- Korea, amikkel nukleáris robbanófejeket juttathat sikeresen célba (Portfolio, szeptember 13)

Kína máris a talibán legfontosabb partnerévé vált

„Őrület uralta el az egyetemeket” – Peter Boghossian tudománykritikus a Mandinernek

Politikai kapitalizmus, leválthatatlan elitek (Válasz)

A sas és a sárkány harca – el sem hinné, Kína milyen sok tekintetben hagyta le máris Amerikát (Válasz )

Mindent az oltásokra tett fel a kormány, de az angol és osztrák példák alapján ez kevés lehet (Válasz)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!