Telihold a Rákban – 2020 december 30

A telihold a Rák 8°53′-on teljesedik ki, december 30-án, helyi idő szerint 4h 28′- kor. Egyes vélemények szerint gyenge holdfogyatkozás is, az én meglátásom szerint azonban a fővilágosítók túl messze vannak a holdcsomópontoktól, és ráadásul más jegyben is, semhogy eklipszről lehessen beszélni. Ettől függetlenül a teliholdképletben erőteljes hatások érvényesülnek.

“Telihold a Rákban – 2020 december 30” bővebben

Egy szép, új világ hajnalán : Nagy Konjunkció a Vízöntőben

December 21-én, helyi idő szerint 19h20′- kor válik egzakttá a Jupiter – Szaturnusz együttállás a Vízöntő 0°29-én. Mélyen szimbolikus, hogy ez a Nagy Konjunkció, mely egyben korszakváltó Nagy Mutáció is, éppen a téli napforduló napján áll össze. Sokan a Vízöntő kor kezdeteként üdvözlik ezt a dátumot, de nagyon jó kérdés, vajon miféle szép új világ kezdetén állunk. A folyamatosan bővülő tematikus oldalon nemzetközileg ismert és elismert szerzők (Liz Greene, Stephen Arroyo, Raymond Merriman, Jessica Davidson ) írásai olvashatók a Vízöntő Szaturnusz és Jupiter,  általában véve a Nagy konjunkciók és a jelenlegi  Vízöntő  Jupiter – Szaturnusz együttállás lehetséges gazdasági, társadalmi hozadékairól, és valamelyest egyéni vetületeiről is. Az Asztropresszen szokásos módon, new ages hőzöngés és fantáziálás helyett minőségi írások, realista megközelítésmódok, minőségi szerzőktől.

“Egy szép, új világ hajnalán : Nagy Konjunkció a Vízöntőben” bővebben

Szaturnusz a Vízöntőben | Jessica Davidson

Társadalmi reform és identitáspolitika

A Szaturnusz 2020-tól 2023-ig halad a Vízöntőben, és az emberek máris megőrülnek az izgalomtól. Vérmes reményeket táplálnak, megosztják látomásaikat és azon lelkendeznek, hogy egy mini-Vízöntő kor köszöntött rájuk. Sajnálatos módon ennek nagy része hőzöngés és fantáziálás: a valóság merőben különbözhet. Bármi történjék is, munkát és erőfeszítéseket igényel – elvégre mégiscsak a Szaturnuszról van szó! ( A szerző 2020 márciusában, a Szaturnusz első Vízöntőbe lépésekor írta a cikket. Aktualitásából mit sem veszített. Eredeti elérhetősége:  Saturn in Aquarius : Social Reform and Identity Politics )

“Szaturnusz a Vízöntőben | Jessica Davidson” bővebben

Vízöntő Jupiter a horoszkópban | Stephen Arroyo

“Mivel a Vízöntő társuralkodója a kockázatvállaló, lázadozó Uránusz, nem meglepő, hogy az ilyen Jupiter – pozícióval rendelkezők az élet számos területén könnyen vállalnak kockázatokat. A társadalmi, politikai, intellektuális és kreatív kockázatok valójában serkentően hatnak rájuk, sőt, egyenesen szükségesek is ahhoz, hogy úgy érezzék, élnek. Az emberi kapcsolatok területén, kapcsolataik formáját, struktúráját, meghatározását illetően szintén kísérletező kedvűek, de talán annak betudhatóan, hogy a Vízöntő társura a Szaturnusz, amint érzelmileg érintetté válnak ezekben a kapcsolatokban, már nagyon idegenkednek a kockázatoktól”. Részlet Stephen Arroyo : Exploring Jupiter. The Astrological Key to Progress, Prosperity and Potential (1996) c könyvéből

“Vízöntő Jupiter a horoszkópban | Stephen Arroyo” bővebben

Újhold és teljes napfogyatkozás a Nyilasban – 2020

A december 14-i újhold a Nyilas 23°08′-en született meg, helyi idő (Budapest) szerint 17h 17′-kor . Egyszersmind eklipsz is, Chiléből és Argentínábül teljes, Boliviából, Brazíliából, Ecuadorból, Paraguayból, Peruból és Uruguayból részleges napfogyatkozásként látható. Jóllehet hazánkból nem látható eklipszként, Magyarország a Nyilas uralma alá tartozik, így számottevő hatással lesz az ország ügyeire . Ez egyébként a következő év Ikrek – Nyilas tengely mentén zajló fogyatkozásaira is érvényes.

“Újhold és teljes napfogyatkozás a Nyilasban – 2020” bővebben

December – 2020

Szinte hihetetlen, hogy 2020 utolsó hónapjához érkeztünk. Nagyon sűrű év volt, szerencséseknek mondhatják magukat azok, akik viszonylag tisztes távolságból, biztonságosnak mondható körülmények között szemlélhették, amint világunk betonbiztosnak tartott struktúrái recsegni, majd omladozni kezdenek. Hogy mely elemei maradnak meg és melyek tűnnek el a süllyesztőben, jó kérdés, és nem ebben a hónapban fog kiderülni. Ami teljes bizonyossággal elmondható: decemberben sem fogunk unatkozni, és még mindig  érhetnek meglepetések.

“December – 2020” bővebben

Visszatekintés/előre tekintés

2020 asztrológiai értelemben sem volt mindennapi év. Egyidejüleg három kozmikus ciklus is elkezdődött, amelyek külön- külön is figyelemreméltók, de együttesük különleges kombinációt alkot. Ez gyaníthatóan nagyon hosszú távra meghatározhatja az emberiség életét. Így – jóllehet az évnek ebben az időszakában már inkább az előrejelzések szokásosak, e részleges visszatekintésnek nagyon is van jogosultsága. Az alábbi gondolatokat  eredetileg a decemberi előrejelzés bevezetőjének szántam, aztán terjedelmi okokból szerencsésebbnek láttam külön bejegyzésként közzétenni.

“Visszatekintés/előre tekintés” bővebben