Heti bolygóállások : 2019 április 15 – 21

Az előttünk álló héten sokat enyhül a nyomás. A haladási irányok körvonalazottabbak, nagyobb biztonsággal lehet kezdeményezni. Túltolni a dolgokat, túl nagy kockázatokat vállalni azonban továbbra sem ajánlott.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

 

Bizakodó hangulatban kezdődik a hét: a Nap és a Jupiter vasárnap bepontosult trigonja még erősen érződik és (jó) hatással lesz a következő napokra is. A lendületet és az inspirációt a hétfő hajnaliban a Kos Nap, Oroszlán Hold, Nyilas Jupiter között bepontosult nagy tűztrigon is fokozza. Ez a jótékony befolyás sokat javíthat a dolgok kimenetelén; főleg ha előkészítjük a terepet a kedvező hatásoknak.

A Jupiter tolatása ellenére ez a hatás igen jótékony lehet. Ambiciózussá tesz, új reményekkel tölt el, tervek fogannak, késztetést ad a terjeszkedésre, fejlődésre. A külvilágból is segítség érkezhet, spontánul új megoldások merülhetnek fel. (A kapott ígéreteket azonban az egyidejűleg érvényesülő hatások miatt ajánlott kettővel…többel elosztani, a lehetőségekből, projektekből pedig nem biztos, hogy annyi mindent ki lehet hozni, mint elsőre tűnik) Most nem kell feltétlenül új területek meghódítására indulni, hanem a meglévőket ajánlott fejleszteni, egy projektnek másodszor is nekirugaszkodni. Bár még mindig erős a kapkodásra való hajlam, a szóba jöhető lehetőségek közül egyet érdemes kiválasztani (az előző napok tendenciái segíthetnek a döntésben)

A Nap – Jupiter trigon ; Kos – Nyilas 24°19

Ez a fényszög hatalmas injekciót ad önbecsülésünknek. A kedvező alkalmakat és lehetőségeket világosabban látjuk, mint általában és könnyebben is ragadjuk meg őket. A kreativitás, vállalkozószellem, hosszú távban gondolkodás, optimizmus, inspiráció, szabadságvágy további növelik a siker esélyét. Gond csak akkor lehet, ha túlzásokba esünk (a Jupiter köztudottan mindent felnagyít), annyira beleéljük magunkat vízióinkba, hogy megvalósításukról már meg is feledkezünk, ill. sokkal szívesebben beszélünk róluk semmint érdemi erőfeszítéseket tennénk gyakorlatba ültetésükért.

Az egyidejűleg érvényesülő, a visszafogottságra intő fényszögek (a múlt heti Nap- Szaturnsuz kvadrát, Nap – Plútó kvadrát) remélhetőleg elegendő ösztönzőerőt képviselnek ahhoz, hogy önfegyelmet gyakorolva megvalósítsuk álmainkat, tőkét kovácsoljunk az esetleges veszteségekből. Sajnálatos módon azonban a Nap – Plútó kvadrát hatására ( április 13-án pontosult be) a jupiteri impulzusok túl nagy kockázatvállalásra, arrogáns, lehengerlő magatartásra is hajlamosíthatnak, vagy környezetünk részéről tapasztalhatunk hasonlót. Az Vénusz – Jupiter április 16-án egzakttá váló erőpróbáló fényszöge szintén felelőtlenségre, túlköltekezésre, könnyelműen tett ígéretekre hajlamosíthat.
Április 15 – Vénusz – Plútó szextil ; Halak – Bak 23°07

E jótékony hatásnak köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól.

A harmonikus fényszög energiáit arra is felhasználhatjuk, hogy beazonosítsuk és elengedjük mérgező kapcsolatainkat, ily módon pedig visszanyerjük testi- lelki egészségünket. A bolygóállás üzleti tranzakcióknak is kedvez (amelyeknek azonban lehet valamilyen alvilági jellege is. Bővebben: Vénusz – Plútó tranzitok

Április 16 – Vénusz – Jupiter kvadrát; Halak – Nyilas 24°18

Sajnálatos módon a fentebbi, a realitásérzéket és gyakorlatiasságot erősítő hatással egy időben erőteljesen érvényesül a Vénusz kvadrátja is a Nyilasban tolató Jupiterrel. E fényszög arra figyelmeztet, hogy nagyon könnyű túlzásokba esni. Jóllehet a Jupiter diszharmonikus aspektusait nem tartják túlságosan kártékonynak, az általuk jelzett pazarlásnak, túlkapásoknak lehetnek kellemetlen következményeik. Jelen esetben ez fokozottan igaz, hiszen a Vénusz, mint pénz-és szívügyek jelölője egy álmodozásra hajlamos, romantikus, érzelmes jegyben áll, amelynek a korlátok érzékelése sem kimondottan az erőssége. A Nyilas Jupiter sem éppen visszafogottságáról és realitásérzékéről híres, így fennáll a fedezet nélküli ígérgetés, az anyagi és érzelmi témák felelőtlen kezelésének a veszélye. A Vénusz – Jupiter kvadrát a valódi és hamis értékrendek közötti konfliktust is jelezhet, beleértve annak megkérdőjelezését is, mennyire valódiak a saját értékeink. Bővebben : Vénusz a Halakban 2019

Április 17 – május 6 Merkúr a Kosban

Április 17-én a Merkúr kilép a retrográd árnyékból, egyszersmind jegyet is vált. A hozzá tartozó területeken (kommunikáció, mindenfajta információcsere, kereskedelem, utazás, stb.) újra akorábbi sebességgel haladhatunk. A Kosba lépő Merkúr egyszersmind feltüzesíti a kommunikációt. A gondolatok gyorsabban pörögnek, könnyebben, és talán a szokásosnál elhamarkodottabban adunk hangot véleményünknek. Megszólalás előtt persze a gondolkodás sem árt, különös tekintettel arra, hogy május 1-jén a Szaturnusszal, május 3-án pedig a Plútóval létesít kvadrátot, arra figyelmeztetve: a kását ezúttal sem eszik olyan forrón. Ezt elsősorban azoknak fontos megszívlelniük, akik a retrográd szakasz által kikényszerített kényszerparkolás után hajlamosak lennének levágni a kanyarokat. Május 2-én azonban egy Merkúr – Mars szextil, május 2-án pedig egy Merkúr Jupiter trigon is bepontosul, jelezve, hogy aki nem akar fejjel menni a falnak, szép sikereket érhet el.
Április 19 – telihold a Mérlegben

A telihold a Mérleg 29°06-án teljesedik ki, helyi idő szerint 13h 12′-kor. E tavasz folyamán ez a második, a Mérlegben létrejött telihold (az első a március 21-i volt), és mint ilyen, az előző témáinak a folytatása is. Míg az a jegy legelején, a jelenlegi a legvégén, annak kritikus, anaretikus fokán jön létre.

Mint az előző bejegyzésekben már szó volt róla, a Mérleg teliholdak általában az egyéni igények és a partnerek, társulások követelte kompromisszumok közötti egyensúly megteremtéséről szólnak. Természetesen, a képletek egyéni sajátosságai szerint sok más kombináció és dilemma is lehetséges. Ezt, a teliholdképlet sajátosságai szerint hol könnyebb, hol nehezebb megteremteni. A jelenlegi teliholdképlet esetében nagy kihívás. A teliholdképletről bővebben a következő napokban lesz szó.

Április 20 – a Nap a Bikába lép

A Nap Bikába lépése bizonyos fokú megkönnyebbülést jelenthet. Ez a földjegy valóságérzék, gyakorlatiasság mellett az élet kellemes dolgait is nagyra értékeli. Olyan apróságoknak is tud örülni, mint a tavaszi napsütés, a virágzó fák – így egy kiadós séta még a legmélyebb mélyponton is gyógyító hatású lehet. Arról nem is beszélve, hogy közben kitűnő ötleteink támadhatnak azt illetően, mi módon tehetnénk örömtelibbé életünket.

Április 20 – május 15 – Vénusz a Kosban

Míg a Vénusz, a társulások jelölője a Halak jegyében romantikus, sejtelmes, álmodozó, kétértelmű volt, a rámenős, spontán Kosban lényegre törőbbé, nyersebbé vagy sokkal közvetlenebbé válik. Rokon- vagy ellenszenvét pillanatok alatt hozza a világ tudomására (és tesszük mi is a hatására, vagy éljük át másoktól ugyanezt). A kihívások szeretete, az újdonság utáni vágy azonban felelőtlen kalandozásba is torkollhat. Mivel az asztrológiai hagyományok szerint a Vénusz száműzetésben van a Kos jegyében, a túlzások sok kárt okozhatnak (pl. felelőtlen költekezés, meggondolatlanul, „első felindulásból” kötött üzletek, beruházások, szerelmi kalandok vagy éppenséggel szakítások –esetleg a kettő együtt.)

 
Kapcsolódó

Áprilisi előrejelzés

Retrográd Jupiter 2019

Vénusz – Plútó tranzitok

Vénusz a Halakban

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!