Újhold a Halakban – 2019

Az újhold március 6-án, helyi idő szerint 17h 04′-kor születik meg a Halak 15°47-en. A két fővilágító a Neptunnal is együttállást képez (a Nap – Neptun konjunkció másnap, a Halak 16°-án pontosul be.) Halak újholdnál az egyetemes szeretet, együttérzés, áldozathozatal, könyörületesség, spiritualitás témái válnak fontossá; az anyagi világ és a belső síkok határi pedig feloldódnak és átalakulnak. Mindez nagyon fennkölten hangzik, de a hétköznapi életben ennek súlyos következményei is lehetnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jóllehet a Halak álmodozó, passzív jegy, az egyidejűleg érvényesülő hatások (Uránusz jegyváltása, Jupiter kvadrátban a Neptunnal és a fővilágítókkal) alapos felfordulást jeleznek. (Kapcsolódó cikkekMit hoz 2019? , A Neptunusz szövevényes ösvényein,Jupiter – Neptun kvadrát I. rész, II. részSzaturnusz és Neptunusz: a Nagy Ismeretlen feltérképezése, Merkúr a Halakban 2019Bika Uránusz tranzitok a történelem tükrében ) Az események egy része egyik pillanatról a másikra, sokkszerűen következhet be, máskor pedig félreérthetetlen jelekből következtethetünk a későbbi fejleményekre. (Persze, még az ún. „váratlan” történéseknek is könnyen azonosíthatók az előzményei : a trendeket eddig is lehetett sejteni.) A végleges irányok csak később bontakoznak ki: impulzív cselekvés helyett jobb tehát kiváró álláspontra helyezkedni. (Akkor is, ha az életünkben fontos szerepet játszó személyek és/vagy körülményeink mielőbbi döntésre sarkallnak.)

újhold a Halakban 2019 március 6 , Budapest 17h 04′




Magunknak keressük a bajt, ha az igazság bajnokait és a többi megmondóembert követjük: az érdemleges válaszok ezúttal is belső világunkból jönnek. ( Az újhold szextilje a Bika Marssal és a Bak Szaturnusszal, a Mars és a Szaturnusz föld- trigonja jelentős stabilizáló erőt képviselnek.) Minél nagyobb távolságot tartunk a kollektív őrület karneváljától, annál nagyobb esély van az egyéni vészkijáratok megtalálására. Ez nem csak erre a hónapra, hanem a következő 7 – 8 évre is igaz.

A látványosabb, a külvilágban is érzékelhető, eredményeket produkáló tettek ideje csak augusztus környékén jön el. Akkorra egyértelműbbé kristályosodnak a dolgok (saját motivációinkat, lehetőségeink és korlátaink felmérését is beleértve.) Addig is rengeteget haladhatunk azonban, ha időt szánunk a regenerációra, belső egyensúlyunk visszanyerésére, a jelenlegi – esetleg ismétlődő – események mögötti minta azonosítására, a nagyobb összefüggések felismerésére. pontosabbá teheti megérzéseinket, elősegítheti, hogy kapcsolatba kerüljünk belső erőforrásainkkal (az álmokkal, belső képekkel való munkának, különféle kreatív tevékenységeknek most is nagyon nagy a jelentőségük), növeljük állóképességünket, érzelmi – fizikai és lelki értelemben is regenerálódjunk.




A február 19-i Szűz telihold által jelzett méregtelenítési folyamat még mindig zajlik, sőt, a március 6-i újhold egy újabb, mélyebb fázis kezdetét jelezheti. Ez többféleképpen is megnyilvánulhat: valamilyen tisztítókúra, teljes vagy részleges böjt, belső leltár készítése, takarítás, rendrakás, szelektálás külső környezetünkben és odabent, stb.Az egyelőre csendes, a színfalak mögött zajló munkálkodás a külvilágban is érzékelhető változásokat hoz majd.

A következő napokban bepontosuló fényszögek az újhold- képletben is jelen vannak. Hatásuk akkor sem lebecsülendő, ha visszafogottabban, a háttérből érvényesülnek. Elfogadva, hogy a tolató Merkúr időszakai sokkal kedvezőbbek a dolgok átismétlésére, újragondolására, a részletek kidolgozására, mint az új kezdetekre, nekünk is inkább az eddig elértek tartósításra, álláspontunk tisztázására kell törekedni.

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!