Menu
Mars – Jupiter fényszögek: a szerencsejátékos
2018-11-18 általános asztrológia

Ha születési képletedben a Mars együttállást, kvadrátot, szembenállást, szextilt vagy trigont képez a Jupiterrel, te vagy a szerencsejátékos. Igencsak kalandvágyó kombinációról van szó, amelyben a cselekvés-orientált Mars energiája a terjeszkedő és felfedező hajlamú Jupiterével ötvöződik. Így, Mars – Jupiter karakterű alkatként mindig kész vagy arra, hogy szélesítsd látóköröd. Ez energetizál, ez tölt el szenvedéllyel, ettől érzed úgy, hogy teszed a dolgod. Valami folyamatosan arra késztet, hogy elvesd a kockát – és miközben fogalmad sincs, milyen fordulatot vesznek majd a dolgok, hiszel benne, hogy számodra kedvezőt. És, mint valamennyi szerencsejátékos esetén, ez vagyonhoz is juttathat, de katasztrófába is torkollhat. El kell tehát sajátítanod annak a művészetét, hogy megérezd: mikor tehetsz fel mindent egy lapra és mikor nem. (AstroArena12)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A marsikus – jupiteri alkatok számára minden a lehetőségekről szól. Amikor mások haboznak és toporognak, aggódva, mi módon fordulhatnak rosszra a dolgok, te egyenesen a kellős közepükbe csapsz. Aztán hadd hulljon a forgács ! Ez a fajta viselkedés gyakran sokkolóan hat másokra, akik nagyon vakmerőnek és nyughatatlannak tartják megnyilvánulásaidat. Úgy tűnik számukra, hogy maximális sebességgel hajtasz végig az életen, miközben elengedted a kormányt. És ha képletedben nem érvényesül valami erős szaturnuszi hatás is, amely strukturálná és irányt szabna életednek, felelőtlenséged botrányos mértéket ölthet. Ez még olyan esetekben is jellemző lehet rád, amikor nagy tételekben veszítesz – akárcsak az a pasi, aki már majdnem az összes pénzét elkártyázta, de még mindig tenne egy utolsó fogadást a maradékból.

A Mars – Jupiter fényszögek egyébként utalhatnak tényleges játékszenvedélyre vagy más, ilyen jellegű függőségre, különösen, ha a két bolygó kvadrátot vagy oppozíciót képez egymással. Szembenállás esetén szintén szélsőségessé fajulhat az a törekvés (Mars), hogy a szülött mindent egy lapra tegyen fel (Jupiter). A szextil vagy a trigon több megfontoltságot sejtet, de még mindig megvan a kockázata, hogy időnként hatalmas butaságokat csinálsz. Néha merő hősködésből. A Mars – Jupiter fényszögek tulajdonosai hajlamosak lehetnek hősködni, hiszen a Mars jelzi azt a késztetést is, hogy bizonyítsuk bátorságunkat, a Jupiter pedig mindezt felnagyítja és a szélsőségekig fokozza. Szóval könnyen hozhatsz bizonyos döntéseket pusztán azért, hogy ország- világ lássa, te aztán nem rettensz meg az árnyékodtól, és minden lehetséges forgatókönyvet nagy optimizmussal fogadsz. Vigyorral és hahotával kerekedsz felül félelmeiden!

Végül is ez a legcsodálatosabb benned. De nagyon fontos, hogy azt is megtanuld, hogyan mérd fel a kockázatokat, különösen ha épp valami vakmerő döntésre készülsz. Tanulj meg leltárt készíteni arról, mit nyerhetsz és mit veszíthetsz. Ha nem érintenek mélyen az esetleges veszteségek, hajrá ! Ha mégis igen, lépj néhányat hátra és mérlegelj tovább egy kicsit. Egy Mars- Jupiter fényszög tulajdonosának elsősorban a kiszámított hazardírozás tudományát kell elsajátítania. Ez valamivel könnyebb, ha Marsod és/vagy Jupitered föld jegyben áll. Néha még azt sem árt megkérdezned magadtól: valóban megéri kockáztatni?

Azonban mindig is kockázatvállaló alkat maradsz. Tulajdonképpen sok Mars – Jupiter típus tanúsít ilyen hozzáállás. Kedvenc mottójuk: „Semmi veszítenivalóm, de mindent megnyerhetek!” Veszteségeidet és kudarcaidat általában igen pozitív hozzáállással és jó humorérzékkel kezeled. E hatásnak köszönhetően nagyon hamar képes lehetsz feltápászkodni a padlóról. Gyakran túlságosan is hamar. Hold – Jupiter fényszögek tulajdonosainál ez a rugalmasság inkább érzelmi jellegű. Nálad agresszív, aktív módon nyilvánulhat meg. Nem akarsz túl sok időt tölteni tétlen ücsörgéssel, kudarcaidat, vereségeidet, veszteségeidet babusgatva. Ehelyett inkább útra kelsz és újabb lehetőségeket keresel. A Jupiter végső soron egyre többet és többet és többet akar. Akár győzöl akár veszítesz, ez a hozzáállás általában jellemző lehet rád. (Ismételten hangsúlyozom: ez az a pont, ahol már a játékszenvedély veszélye fenyeget.) Bármit érsz is el, te még többet akarsz.

Átugrod? Vagy beleesel?  Természetesen, mint valamennyi „asztrológiai recept” esetén, az itt írtak sem alkalmazhatók automatikusan, mindenki esetében, hanem a horoszkóp egyéni sajátosságaitól függően színeződnek át. Tranzithatásként való olvasatban az itt bemutatott sajátosságok valamilyen értelemben át fogják hatni a légkört. Pl. a mi viselkedésünk színeződik át a fényszögre jellemző elemekkel, vagy környezetünkből érkező hatásként tapasztaljuk meg.

Na most, bármely bolygóval kerül is kapcsolatba a Jupiter, hatalmas túlzásokra sarkallhatja. Rossz esetben a Jupiter számára ismeretlen fogalom a visszafogottság vagy kifinomultság. Egy Jupiter – Mars fényszög esetén tehát nagyon könnyen túlzásokba eshetsz minden tekintetben. Vágyaid, motivációid olyan lehengerlő módon nyilvánulhatnak meg, hogy önző vagy kétségbeesett ember benyomását keltheted, aki látványos mohósággal, eszeveszett tempóban fut az után, amit épp megkívánt. Ez főleg akkor valószínű, ha Marsod a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban van. Ha mondjuk a Szűzben, Vízöntőben vagy a Halakban áll, akkor lehet, hogy szeretnél másokon segíteni, de ezt vagy nagyon lehengerlő módon teszed vagy erőnek erejével rájuk tukmálod segítségedet. A Mars jelképezi önérvényesítő képességünket. Nos, te hajlamos lehetsz egy úthenger bájával és finomságával keresztülvinni vágyaidat és terveidet.

Egy Mars – Jupiter fényszög legtalálóbban a „nyers erő” kifejezéssel jellemezhető. Te aztán cseppet sem vagy hajlandó visszafogni magad, ha el akarod érni, amit akarsz. Így általában nagyon egyértelműen hozod mások tudomására. Mármost az emberek meg is tagadhatják Marsukat, ugyanúgy, ahogy egyesek nem bontakoztatnak ki teljes mértékben más bolygóállásaikat. Ezért, ha rendelkezel egy Mars – Jupiter fényszöggel, és mégsem indulsz el ekkora lendülettel azért, amit szeretnél, nem leszel valami boldog. [pl. valakinek a születési képletében van egy Mars-Jupiter együttállás, amely szemben áll vagy kvadrátban a Szaturnusszal – ford. megj]. Ha megtagadjuk Marsunkat, depressziósak leszünk. Így tehát nagyon lehangoló lehet számodra, ha nem képviselheted erőteljesen azt, amit akarsz. Emiatt vigyáznod kell, hogy mindig nagyon- nagyon őszinte légy magaddal vágyaidat illetően!

És ha nem rejted többé véka alá azt, amit mások tudomására szeretnél hozni, biztos lehetsz benne, hogy több ezer mérföld távolságból is meghallanak majd. A Jupiter hatása nehezen hagyható figyelmen kívül, olyan nyíltan és látványosan fejeződik ki. A tőled kőhajításnyi távolságra levők is pontosan tudni fogják, mit akarsz. Ez az elnyomhatatlan ambíció és az eredményesség utáni hatalmas sóvárgás kombinációja. Hol itt vagy, hol ott, és ezt mindenkinek észre kell vennie ! Gyakran a szó szoros értelmében is hol itt vagy, hol ott. A Mars – Jupiter alkatok nagyon nyughatatlanok is lehetnek. Ha egész nap otthon ücsörögsz, energiád elszivárog. De ugyanilyen energiacsapoló lehet számodra, ha egy munkahely, egy város vagy egy gondolkodásmód foglyává válsz. Mindig arra törekszel, hogy túlnőjj határaidon. A fejlődés állandó célod .

Sok, ilyen fényszöggel rendelkező szülöttnek ezért válik szenvedélyévé az utazás, akár odahaza, akár külföldön. Semmi sem villanyoz fel ennél jobban, mint ha új területeket fedezhetsz fel. A feltérképezetlen tartományok sokszor azért csigázzák fel érdeklődésedet, mert ily módon lehetőséged van valami újat tanulni. Olyan tudásra szomjazol, ami szárnyakat ad szellemednek Ez főleg a harmonikus fényszögek (trigon, szextil, bizonyos típusú együttállások) esetén van így. Egy kvadrát vagy szembenállás esetén talán ugyanennyire szeretnél fejlődni és tanulni, de valami folyton visszatart. El akarsz távolodni a megszokottól,.de mégsem vagy képes rávenni magad. Emiatt annyira nyughatatlanná válsz, hogy az már izgágasággá és túlzásokká fajulhat. Engedd hát magad levegőhöz jutni, nyúlj ki azok után a lehetőségek után, amelyekre szabad szellemed annyira sóvárog.



Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a Jupiter spirituális, filozofikus bolygó egyszersmind. Egy Mars – Jupiter fényszög esetén tehát jellemző lehet az erőteljes vonzódás valamely hiedelemrendszer iránt. Ennek nem kell kimondottan vallásos jellegűnek lennie – bár a Jupitert gyakran hozzák kapcsolatba ilyenekkel. Ez lehet valami olyasmi is, amit személyes hitvallásodnak tekintesz, ami áthatja mindennapjaidat és ébren tartja benned a reményt. Ez azonban életre keltheti a Jupiter sötét oldalát is, amit önkényességnek nevezünk- A Jupiter fényszögek azt is megmutathatják, miként nem tudunk leszállni a magas lóról. Egy Jupiter – Mars fényszög birtokában könnyen válhatsz önkényessé abban az értelemben, hogy minden cselekedeted teljes igazolást kap és tökéletes összhangban érzed őket a világegyetemmel. Annyira hiszel (Jupiter) a vágyaidban (Mars), hogy túltolod őket. Ha nem vigyázol, azon kaphatod magad, hogy agresszíven prédikálsz.

A Mars mutatja, hogyan szállunk szembe másokkal, milyen harci technikákat alkalmazunk. És e pozícióval hajlamos lehetsz úgy viselkedni, mint egy fundamentalista imám vagy egy misszionárius prédikátor egy hitvita kellős közepén. Valahányszor „hitetlennel” találod szembe magad, felpattansz a szószékre és bősz mennydörgésbe kezdesz. Ha valaki nem áll oldalara egy vita során, minden tőled telhetőt megteszel, hogy meggyőzd, akár erőnek – erejével is. E pozícióval rendelkezők egyik legfontosabb tanulnivalója: mindenkinek megvan a maga véleménye. Ahelyett, hogy tárgyilagosan végighallgatnád a másikat, túlságosan is készségesen taglózod le saját elfogult véleményeddel. Persze felesleges hangsúlyozni: lehengerlő érvelési stílusodnak, rögeszmésen képviselt álláspontjaidnak köszönhetően már jó néhány vitát megnyertél. Te aztán csak tudod, miért és hogyan érdemes kiállni !

Nagyfokú egyenességed szintén hozzájárul győzelmedhez. A Mars – Jupiter alkatok nem született szarkeverők. Persze, amikor mondjuk arról osztod az embereknek az észt, hogyan kellene öltözködniük, nem a legjobb oldaladról mutatkozol be. De bármi problémád van is másokkal, valószínűleg nagyon őszintén megmondod nekik. Van valami gyermeki ártatlanság ebben a nyíltságban, amely teljesen lefegyverzi őket. Mivel olyan egyértelműen, olyan világosan és nyíltan – sokszor annyi gondtalan humorral fűszerezve is – adod elő mondanivalódat, ez a fajta konfliktuskezelési mód gyakran késztet arra másokat, hogy ők is becsületesebbek, nyíltabbak legyenek, humorosan kezeljék az ügyet.

Azonban, ha nem őszinték, gyakran annyira zavarba hozod és sarokba szorítod őket, hogy végül igazat mondanak. Mivel te olyan nyíltan érvényesíted szempontjaidat, már azelőtt megakadályozhatod az embereket abban, hogy elbújjanak vagy elsomfordáljanak, hogy egyáltalán sort kerítenének rá. De ez részedről a véletlen műve is lehet. Időnként így remekül fején találod a szöget, máskor pedig nagy pácba is keveredhetsz. Ha olyankor kiáltod el magad például, hogy a király meztelen, amikor ezzel mindenki tisztában van, de azzal is, hogy ezt gondosan titokban kell tartani, alaposan megnézheted magad.

Mivel az indulatok is a Mars uralma alá tartoznak, ezek kifejezésekor nem nagyon fogod vissza magad. A Mars- Jupiter fényszögek tulajdonosai hajlamosak lehetnek tornádóként végigsöpörni, ha dühbe gurulnak. Ha valaki végignyomkodta indítógombjaidat, brutálisan őszinte szóáradatot zudítasz rá. Hacsak nem érvényesülnek képletedben erős plútói hatások is, fel sem ismered, mennyire sértő vagy sokkoló igazságokat vágsz a másik fejéhez. (Vagy ha vannak, akkor úgy gondolod, pontosan ilyeneknek kell lenniük, vagy pedig azt hiszed, mások nem is tartották olyan sértőnek őket.) A legjobb dolog, hogy általában megtalálod a módját, hogyan tanulj dühödből vagy azokból a helyzetekből, amelyek ennyire kihoztak a sodrodból. De nagyon fontos, hogy felelősséget vállalj dühödért. Ne engedd csak úgy szabadon a világba !

A Mars jelképezi szexuális késztetéseinket is. És egy Mars- Jupiter fényszög határtalan szexuális étvágyat is jelezhet. Mint fentebb említettem, a Jupiter mindig többet és többet akar. Ezzel eleget mondhat. Ez rossz esetben promiszkuitást, sorozatos hűtlenkedést vagy szexuális függőséget jelezhet. Jó esetben azt, hogy nem tudsz betelni partnereddel. A szexuális élményeknek egyszersmind változatosaknak és kalandosaknak kell lenniük számodra. Mindenre kész vagy mindenhol, és egyáltalán. És, mint annyi más tevékenység révén, a szex révén is sok újat tanulhatsz.



Mars – Jupiter fényszögek

Mars – Jupiter együttállás: egy ilyen konjunkciónak köszönhetően te leszel a nagymenő a csapatban. Hajlamos lehetsz mindent feltenni egy lapra. Olyan kihívásokat vállalsz be, hogy folyamatosan a szakadék szélén táncolsz. De ne ámítsd magad azzal, hogy te nem eshetsz bele, mert igenis beleeshetsz és gyakran bele is fogsz. Ennek ellenére gondtalanságod és arra való vágyad, hogy nagystílűen élj, másokra is felszabadítóan hat.

Mars Jupiter kvadrát vagy szembenállás. Kvadráttal vagy szembenállással gyakran nehezen ismered fel, milyen kockázatokat érdemes vállalnod és mikor. Emiatt folyton túltolod. Gyakran nem tudod akadálytalanul kiélni arra való vágyadat, hogy szabadon száguldozz, a megrekedt energia pedig izgágává, nyughatatlanná tesz. Ne feledd, bármikor elhagyhatod a kalitkát ! Mihelyt megteszed, személyiséged intenzív pozitív hatást áraszt majd !

Mars – Jupiter szextil vagy trigon. A szextil vagy trigon által kölcsönzött laza, vidám stílusod azt jelzi: a vereséget, nyereséget egyaránt könnyedén kezeled. Számodra mindig félig tele van az a bizonyos pohár ! Ezt az optimista bölcsességet másokkal is készségesen megosztod. Azonban emiatt hajlamos lehetsz a naivitásra is, főleg ha nem tartasz némi szünetet, hogy valóban tanulj hibáidból.

Forrás: AstrologyArena12

A szerzőről

Wayman Stewart egyike a legtehetségesebb fiatal amerikai asztrológusoknak. 1989 augusztus 8 -án született Little Rockban (Arizona, Egyesült Államok) Kamaszkora óta érdekli az asztrológia, komolyan 2008 -ban, 19 évesen kezdett foglalkozni vele. Astroarena12 című blogját 2012-ben, 23 évesen indította. Fiatal kora ellenére cikkei figyelemre méltó tárgyi tudásról, koraérettségről és kreativitásról tanúskodnak. Az esetleges hiányosságok a még viszonylag csekély élettapasztalatnak tudhatók be, de valószínűleg Szaturnusz – visszatérését követően ez változni fog. A blogon így is sok értékes cikk érhető el. Asztrológiát tanulóknak, akik értenek angolul, nagyon ajánlom. Néhány bejegyzése magyarul is olvasható az oldalamon.



 

Kapcsolódó

 

Mire jók, jók- e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek ?

A Mars általános jelentéstartalma

A Jupiter általános jelentéstartalma

A Jupiter és Mr Hyde

A Jupiter, a Nyilas és a kilences ház

Így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *