Menu
Érzelmi viharok- viharos érzelmek
2018-10-30 asztropszichológia

 

Október 31-én újra egzakttá válik a Vénusz – Uránusz szembenállás, a Vénusz pedig egyszersmind visszalép otthonába, a Mérlegbe.

A szív-és pénzügyi instabilitással, váratlan változásokkal összefüggésbe hozható fényszög először szeptember 12-én pontosult be, amikor a Vénusz még direktben haladt, utoljára pedig november 30-án áll össze, amikor már abbahagyta tolatását. A feszültséget fokozza egy ezzel a hatással nagyjából egy időben érvényesülő Szaturnusz – Mars félkvadrát is. A félkvadrátok a legerősebb „gyenge fényszögek”, így nem jó ötlet elbagatellizálni őket.

E bolygókapcsolathoz társítható témák ezekben az időpontokban újra meg újra aktuálisak lesznek. Ez mindenkinél más és más módon nyilvánul meg, a születési képlet egyéni adottságaitól, tudatossági szinttől függően. Ezzel kapcsolatos kommentekre nem áll módomban válaszolni. Bővebben: Kommentelési etikett

Ezek a hatások már az előző néhány napot is átszínezték; a kedélyek pedig csak a hét végére nyugszanak le valamelyest. Mindent egybevéve, ezek a napok nem kimondottan alkalmasak a tisztázó beszélgetésekre – főleg akkor nem, ha az adott kapcsolatban (nem csak párkapcsolatra, más társas viszonyokra is vonatkozik) már eddig is voltak feszültségek. A pénzügyi döntésekkel is szerencsésebb várni. És- bármekkora késztetést érzünk is, hogy azonnal „kezdjünk valamit” egy helyzettel, alaposan megmondjuk a magunkét, ne feledjük: a Vénusz retrográd ciklusai is azok közé az időszakok közé tartoznak, amikor átértékelünk, visszatekintünk, mérleget készítünk. Döntéseket később kell hozni; az eddigi tapasztalatok fényében.

Persze, az ilyen időszakok arra is alkalmasak, hogy a már rég időszerű leválások, törések, elengedések akkor is bekövetkezzenek, ha minden tőlünk telhetőt megtettünk egy kapcsolat vagy egy helyzet egyben tartásáért. A görcsös kapaszkodás, a status quo visszaállítására tett kétségbeesett kísérletek ilyenkor többet ártanak, mint használnak. Jobban tesszük, ha napjainkat az alábbi zen bölcsesség szellemében éljük: „Ami jön- fogadjátok. Ami megy- engedjétek”



Vénusz – Uránusz szembenállás a személyi horoszkópban

Sia, Sesame street

Vénusz – Uránusz szembenállás

Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként

tiszta cirkusz

A Vénusz – Uránusz szembenállás jellegét remekül szemléltetik az Adieu (Recirquel Társulat, alapító, rendező Vági Bence) jelenetei.  A képen a két főszereplő, Pintér Áron és Lakatos Leonetta

 




 

Kapcsolódó

Aphrodité a tükörbe néz : általános tudnivalók a Vénusz retrográd időszakairól

Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakaihoz

Retrográd Vénusz a Skorpióban és a Mérlegben

Így kezeld érzelmi hullámvasutazásaidat !

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *