Menu
Uránusz a Bikában – beharangozó
2018-04-27 aktuálasztro

Szép, új világ …?!

Míg az Uránusz a szabadsággal, felszabadulással, hirtelen, váratlan eseményekkel, lázadással, forradalmakkal, változásokkal hozható kapcsolatba, a földies, fix Bika a biztonsággal, a fizikai élet fenntartásához szükséges tartalékokkal, stabilitással, pénzügyekkel, érzékiséggel. Annak belátásához, hogy a két őselvhez társítható analógiák nehezen összeegyeztethetők, nem kell elmélyülten tanulmányozni az asztrológiát. Elég a józan paraszti ész is.

Ennek fényében nem véletlen, hogy a cikket Chen Wenling szobrász alkotásával illusztráltam. A polgárpukkasztó pekingi művész Bernie Madoffot, a világ legnagyobb brókerbotrányának „hősét” ábrázolja, akit egy, az amerikai tőzsdét képviselő, hatalmasat szellentő bika szögez a falhoz. A párhuzam azért is kézenfekvő, mert a 2008 -as gazdasági válság lightos és rövid lefutású verziója volt a most várhatónak. A szobor egyébként a teljes, 2018 – 2026 közötti Uránusz – tranzit hangulatát, lehetőségeit és esélyeit tartalmazza, nem csak pénzügyek tekintetében,,,,

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ha egy külső, lassú mozgású bolygó jegyváltásához kapcsolódó eseményekről és jelenségekről szeretnénk tájékozódni, érdemes utána nézni, mi történt legutóbbi ott- tartózkodása éveiben. Az Uránusz 1934 – 1942 közötti Bika -tranzitjához az alábbi emlékek kapcsolódnak: gazdasági válság kellős közepe, a porteknő, a második világháború, fasizmus és a többi eszelős diktátor, kollektív bizonytalanság, éhínség, nyomor, a kollektív értékrend átalakulása. Nem biztos, hogy mindez pont az akkori formában ismétlődik meg, de azért nem árt elgondolkodni.

A Plútó – Szaturnusz együttállásokhoz (2020-ban, miközben az Uránusz a Bikában halad, a két kozmikus terminátor is összefut) világháborút, mélyreható gazdasági – társadalmi átalakulásokat társít az asztrológia. Ezek valamely válság hatására alakulnak ki. A történelmi események természetesen nem mindig ismétlődnek hajszálpontosan ugyanúgy, de a trendek között sok hasonlóság lehet. (A lehetőségek és kockázatok felismeréséhez természetesen az egyidejűleg érvényesülő többi külső bolygó befolyását és más tényezőket is figyelembe kell venni.)

2017 őszén, a 2017 november 4-i Bika teliholdról írtam, hogy az akkori hatások előrevetítik az Uránusz jegyváltásának témáit. Közelgő földindulás c. bejegyzésem szerint a forradalmak, váratlan változások princípiumának belépése a biztonsághoz, anyagi értékekhez kötődő jegybe, hatalmas földrengéseket vetít előre.

„A 2018 május – 2026 közötti időszakban kiszámíthatatlan fordulatok, összeomlások, újraszerveződések, megújulások várhatók pénzhez és más fizetőeszközökhöz, pénzügyi intézetekhez, világgazdasághoz, befektetésekhez, hitelekhez, adórendszerhez, ingatlanpiachoz, tulajdonhoz, javakhoz, élelemhez, élelmiszerellátáshoz kapcsolódó témákban. Ez, a képletek adottságaitól függően felszabadító erejű is lehet, másokat viszont maga alá temethet a lavina.

(Jóllehet a new ages “asztrológia” előszeretettel áradozik az Uránusz felszabadító hatásáról, valamint arról is, hogy Bikában való áthaladása mekkora áldás lesz, hiszen épp az anyagi világ kötöttségeitől, terheitől mentesít, ezek a derűlátó jóslatok minimum fenntartásokkal kezelendők. Az Uránuszt valóban nagy felszabadítóként és a forradalmi változások hírnökeként emlegetik csak arról feledkeznek meg, hogy ezt a maga sajátos módján teszi, nulla tekintettel az ezeket átélő individuumok tűréshatárára és sebezhetőségére.

Valószínűnek tartom, hogy valamennyi, ilyesmiket firkáló „kolléga” rögtön átfogalmazza majd meglátásait, mihelyt a tranzit bizonyos, legnyilvánvalóbb formái történetesen őt vagy szeretteit érintik. Nem vagyok benne biztos például, hogy amikor neadj’ Isten  a saját lakhelyétől szabadítja meg egy természeti katasztrófa/ háború, bedől egy hitelkonstrukciója, addig holtbiztosnak tűnő vállalkozása, munkalehetőségei, befektetései/ megtakarításai semmivé válnak órák leforgása alatt, az égbe szökő árak/ eltűnő termékek miatt még az alapélelmiszerek beszerzése is gondot okoz számára, vagy más módon tűnnek el jóformán egyik pillanatról a másikra a fizikai léte fenntartásához szükséges eszközei, az anyagi világ e béklyói alól való üdítő felszabadulásként fogja ünnepelni a fejleményeket.)

A Skorpióban haladó Jupiter által jelzett hullámhegyekről és hullámvölgyekről a Kidurrannak a lufik vagy dőlni fog a lé ? című bejegyzésben írtam bővebben, röviden kitérve a Bikába lépő Uránusz által sejtetett földrengésekre.”




A földindulás trendjei

Az azóta eltelt időszak történései és más asztrológusok ezekhez fűződő kommentárjai megerősítik az akkor írtakat. Íme néhány trend- a teljesség igénye nélkül:

Pénzügyi instabilitás

Az egyik legnagyobb meglepetést az aktuális tranzitokat rendszerint rózsaszínben látó, és a new ages valóságelhárítás technikáitól sem idegenkedő ElsaElsa blog szerzője tartogatta, aki az alábbi, szókimondó címet adta bejegyzésének. Az Uránusz a Bikába lép: pénzügyi instabilitás

Bal oldali ábra: Uránusz a Bikába lép, Bp. 18:16 , jobb oldali ábra: újhold a Bikában, Bp 13: 48′

„2018 május 15-én, (budapesti idő szerint 18: 16′-kor ) az Uránusz a Bikába lép. Több szempontból is eseménydús napra számíthatunk.

Először is, külső bolygó változtat jegyet. Ugyanaznap születik meg az újhold is a Bika jegyében. E két eseményre néhány órával tőzsdenyitás előtt kerül sor. (Megj. a blogger Kaliforniában él. Los Angeles és Budapest között  az időeltolódás – 8 óra)

Azért említem a tőzsdét, mert a pénzügyek a Bikához rendelhetők. Az Uránusz mindent destabilizál, amivel kapcsolatba kerül. A fordulatok ilyenkor teljesen hétköznapinak számítanak. Nem nehéz elképzelni azokat a személyeket, akiknek jó vagy rossz értelemben megfordul a sorsa ilyenkor.

Továbbá, jegyváltás közben a Mars kvadrátot képez az Uránusszal. Egzakt kvadrátot! Reggel a Bak 29°-án álló Mars kvadrátot képez a Kos 29°-en álló Uránusszal. Éjfél körül a Mars belép az Uránusz uralma alatt álló Vízöntőbe, és az akkor már Bika 0°-ra érkezett Uránusszal újabb erőpróbáló fényszöget képez. Tagadhatatlan energiaváltásról van szó. A megrázkódtatás, sokk talán találóbb kifejezés lenne.

Az Uránusz esésben van a stabilitásáról és kiszámíthatóságáról híres Bikában. Szintén megjegyzésre érdemes, hogy az Uránusz együttállást képez a Bika Merkúrral, ami nagyon valószínűvé teszi a sokkoló híreket.

Az Uránusz 2018 május 15-től november 6-ig tartózkodik a Bikában

A bolygó 2018 november 7 – 2019 március 5 között a Kosban tolat, majd 2019 március 6-tól 2025 július 7-ig folyamatosan a Bikában vendégeskedik.”

Anyukák, jobban teszitek, ha cowboyokat, nem bankárokat neveltek gyerekeitekből.”

Hasonló tendenciáról ír Raymond Merryman világhírű tőzsdeasztrológus is, akinek tudása nagyságrendekkel biztosabb lábakon áll az ElsaElsa blog szerzőjéről. Merryman gazdasági előrejelzéseit az elmúlt évek folyamán sokszor idéztem és mindig helytállónak bizonyultak.

„Ezek az összefüggések teljes mértékben alátámasztják azzal kapcsolatos nézeteinket, mi fog történni a következő 3 – 7 év folyamán a világbankokkal, központi bankokkal. Az Uránusz a zavarok, forradalmak, a hagyományokkal való szakítás planétája. Bármi számított is ‘normának’ az elmúlt 84 év folyamán a központi bankoknál, most forradalmi változások elé néz. Kézenfekvő arra asszociálnunk, hogy mindez óriási hatással lesz a különböző pénznemekre, különös tekintettel az amerikai dollárra, amely 1944 óta (nem sokkal az Uránusz Bika tranzitját és Szaturnusszal képezett kvadrátját követően) standard fizetőeszköznek számított. Erre a témára még részletesen kitérünk a következő bejegyzésekben, de feltételezésem szerint a következő néhány év alatt a bankok még küszködni fognak egy darabig, aztán a falnak mennek.

A bankokra, pénzintézetekre vonatkozó szabályozások és törvények sokat változnak majd az Uránusz Bika tranzitja alatt, különösen 2020 március 22-ét követően, amikor kvadrátot képez a Vízöntő Szaturnusszal. Új fizetőeszközök jelenhetnek meg, amelyeket oly módon használnak fel, melyről mos még fogalmunk sincs. Ez az átalakulás kezdetben jót tehet a részvényeknek, de aztán drasztikus változások várhatók, amelyek tömeghisztériát válthatnak ki a banki -és befektetői szféra, tőzsde munkatársai, részvénytulajdonosok körében. Valószínű, hogy képtelenek lesznek alkalmazkodni kísérleteik következményeihez.(…) A kezdeti fellendülést több mint valószínű, hogy tőzsdekrach követi.

A szülőknek üzenném: ‘Anyukák, jobban teszitek, ha cowboyokat, nem bankárokat neveltek gyerekeitekből.’ ”

Amikor egy kép többet mond ezer szónál….

A leírtak fényében nem véletlen, hogy a cikket Chen Wenling szobrász alkotásával illusztráltam. A polgárpukkasztó pekingi művész Bernie Madoffot, a világ legnagyobb brókerbotrányának „hősét” ábrázolja, akit egy, az amerikai tőzsdét képviselő, hatalmasat szellentő bika szögez a falhoz. A párhuzam azért is kézenfekvő, mert a 2008 -as gazdasági válság lightos és rövid lefutású verziója volt a most várhatónak. A szobor egyébként a teljes, 2018 – 2026 közötti Uránusz – tranzit hangulatát, lehetőségeit és esélyeit tartalmazza, nem csak pénzügyek tekintetében,,,,

További bonyodalmak a kriptovaluta körül

A kriptovaluta körüli bonyodalmak szintén a Bika Uránusz hozadékainak tekinthetők. Mint a témához kapcsolódó, Kidurrannak a lufik vagy dőlni fog a lé ? című, tavaly őszi bejegyzésben szó volt róla, a tényleges értékkel nem rendelkező digitális fizetőeszközök térhódítása egy globális gazdasági összeomlás útját egyengeti. Az azóta a cikkhez csatolt linkek alátámasztják a 2017 októberében írtakat.

A Brexit és folyományai

Jóllehet a Brexitre ténylegesen csak 2019 március végén kerül sor – nem sokkal az után, hogy az Uránusz újra bedübörgött a Bikába, idei, első belépése is jelezhet fontos fejleményeket. A Brexit egyike a Bika – Uránusz tranzit mérföldköveinek, és eleinte akkor is gazdasági megrázkódtatást jelenthet az EU és az Egyesült Királyság számára is, ha a legjobb forgatókönyvek lépnek életbe. A párhuzamosan érvényesülő bolygóhatások mellett azonban utóbbiakra vajmi kevés az esély. Világszerte számos asztrológus ért egyet abban, hogy egy újabb, világméretű gazdasági válság küszöbén állunk, amelynek akár az EU felbomlása, egy teljes pénzügyi átstruktúrálódás, kiterjedő háborúk is folyományai lehetnek. Az első sokkhullám 2018 májusától, az Uránusz jegyet váltásakor söpör végig, az elemi erejű földrengések a következő évtől várhatók. A változások legintenzívebben a Bika uralma alatt álló országokat és városokat érintik (Svédország, Svájc, Írország, Ausztrália, Hollandia, Görög szigetek, Irán; Dublin (Írország), Mantua (Olaszország), Palermo(Olaszország) , Rhodosz (Görögország), Lipcse (Németország), stb. A témáról számos jó elemzés érhető el az angol nyelvű asztrológia- oldalakon, ha lesz időm, fogok is belőlük fordítani.  Ízelítőként Jessica Adams néhány írását ajánlom : a 2018 -2026 között esedékes gazdasági átrendeződésről, az újabb világgazdasági válságról, a tőzsdéről, pénzintézetekről.




Túléli majd a Facebook ?

„Mi történik, amikor az Uránusz, a lázadások, elutasítás, forradalom , szabadság, függetlenség, sokk, találmányok, felvilágosodás bolygója összeütközésbe kerül egy szervezettel és annak szülőatyjával?” (…) – teszi fel a költői kérdést Jessica Adams mundánasztrológus, aki sok más jóhiszemű felhasználóhoz hasonlóan már torkig van a Facebook polkorrekt cenzúrájával, kettős mércéjével és etikátlan marketing- fogásaival.

„Pontosan ez játszódik majd le az Uránusz Bika tranzitja idején, amikor is együttállásba kerül Zuckerberg Bikában álló bolygóival, a Skorpióban levőkkel pedig szembenállást képez. Mindez hatással lehet a cég és megálmodója pénz-és üzleti ügyeire, megosztott tartalékaira, titkaira is.

Hosszú, elhúzódó harc lesz. Az Uránusz 2018 augusztus 7 – 2019 január 6 között visszatér a Kosba, 2019 elejétől azonban 7 éven keresztül a Bikában halad – tartósítva az általa jelzett változásokat.” Ezek természetéről az elmúlt időszak fejleményei, a Zuckerberg és a Facebook körülieket is beleértve (a Cambridge – Anyalytica-botrány, a közösségi oldal alapítójának meghallgatása a kongresszus előtt, a valósággal egyre nagyobb ellentmondásba kerülő polkorrekt cenzúra), ízelítőt adhattak.

Jessica később tömören össze is foglalja választ a témának szentelt egyik cikkében:

„A Facebook jövője. Nem lesz ingyenes. Talán nem is lesz. Ha a Facebook képes lesz túlélni a következő hét évet, mindent túlél. De kisebb fajta csoda kell ahhoz, hogy valamely intézmény átvészeljen egy olyan uránikus támadást, mint amilyen a Bikából érkezik a következő hét év folyamán. Szinte kizártnak tekinthető, hogy az elmúlt évek adatbányászaton, adatgyűjtésen, ezen alapuló célzott marketingen és hasonló fogásokon alapuló üzleti modellje hosszú távon ellenálljon a 2018 május 15-el kezdődő uránuszi (forradalom, lázadás, sokk) csapásoknak.”

Egy újabb uránuszi szörnyszülött: a GDPR

Sajnálatos módon azonban most sem a valódi bűnösök, hanem egy ártatlan és zömében hasznos réteg fog lakolni. Az adatkezelés biztonságára irányuló, jelenlegi intézkedések ugyanis köszönő viszonyban sincsenek a tényleges adatvédelemmel. Bár nem csak a Facebookhoz kapcsolódik,  tipikusan az Uránusz jegyváltásához köthető intézkedés a Magyarországon május 25-től életbe lépő, az EU által ránk kényszerített GDPR- szabályzat foganatosítása, melynek „köszönhetően”, optimista becslések szerint a digitális szolgáltatási platformon tevékenykedő cégek 30-40 százaléka fog eltűnni.(Realista szemmel mérlegelve az arány nagyságrendekkel több – 50 -60%-os). Elsősorban azok a mikrovállalkozások, amelyek  a bizalmas adatkezelés szempontjából olyan “közveszélyes” elemek számára nyújtottak megélhetési vagy kereset-kiegészítési lehetőséget, mint a nyuszifigurákat horgoló kisgyerekes anyukák, a szabadidejükben szívesen bérbarkácsoló ezermesterek, stb.

Mindez állítólag emberbaráti szándékkal történik, a szóban forgó blogok hírleveleire feliratkozók adatvédelme érdekében. A gyakorlatban azonban az ő érdekeik szintén sérülnek, ha nem is annyira, mint az említett bloggereké és webshop-tulajdonosoké, akik a rendeletnek „köszönhetően” sok esetben a lakhatáshoz, maguk és hozzátartozóik életben maradásához szükséges alapélelmiszerek beszerzéséhez nélkülözhetetlen tartalékok beszerzésétől fosztatnak meg. Piacról való eltűnésük ugyanis éppenséggel a bárki által megfizethető, jó minőségű szolgáltatások és termékek eltűnését is maga után fogja vonni, illetve azoknak, akiknek valamely csoda folytán mégis sikerül túlélniük a halálosnak szánt csapást, kétszeresre -négyszeresre kell emelniük majd áraikat. Arról nem is beszélve, hogy az adatok, melyek biztonsága iránt a Nagy Testvér annyira aggódik, most sokkal könnyebben kerülnek kezei közé, mint valaha. Uránuszra jellemző módon az életszerűtlen, valójában jogtipró és velejéig embertelen intézkedés gyakorlatba ültetése hónapokon, ha nem éveken át tartó digitális káoszt fog eredményezni, amelynek szolgáltatók, fogyasztók sőt maguk az ellenőrök is egyaránt vesztesei lesznek. (Bővebben: A digitálisan dolgozó cégek 30%-át eltüntetheti az új EU-s rendelet )




Hús -vér társ helyett élethű szexrobotok

A Bika az érzéki élvezetekkel, a szexualitással is kapcsolatban van, az Uránusz pedig a technológiával. És az elmúlt egy – két évben egyre több hír tájékoztat arról, hogy a guminőket az élethű, a hús -vér partnerekre mind jobban és jobban hasonlító robot-partnerek váltják fel – lelkendezik Petra Tauchbert. Sajnálatos módon a magát „progresszívnek” valló asztroblogger a kizökkent értékrend újabb kor – és kórtünetét a tudományos haladás jeleként ünnepli.

De akár különbözik egymástól világképünk akár nem, az asztrológiai analógia tagadhatatlan: Egyesült Államokban már vásárolni és bérelni is lehet ilyen gépeket, Londonban pedig már megszületett egy olyan „kávézó” terve, ahol erotikus kiborgok jelentenék a személyzetet. És, mielőtt valaki a nők eltárgyiasításáról kezdene erkölcsi prédikációt tartani: elterjedőben a gyengébb nem számára készült virtuális partnerek is, akiknek nem csupán szerszám- méretét lehet kiválasztani, hanem egyéni ízlés szerint „kalibrálhatók” is, azaz felruházhatók különböző személyiségekkel, és még arra is képesek, hogy megjegyezzék a tulajdonos szülinapját, illetve „kedves” kedvenc ételéről vagy zenéjéről csacsogjanak.

Hogy milyen hatással lesznek a technika eme „vívmányai” a párkapcsolatokra, és ezen belül az intimitás, egymás megbecsülése, egymással szembeni tolerancia, érdemi kommunikáció, felelősségvállalás témáira, most inkább ne firtassuk…



Kapcsolódó:

Közelgő földindulás

Kidurrannak a lufik vagy dőlni fog a lé ?

Bika Uránusz tranzitok  a történelem tükrében

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *