Miben segíthet a Tarot? | Traci Anderson

 

A Tarot rendkívül hatékony eszköz, amelynek révén mélyebb önismeretre tehetsz szert és jobb rálátást kaphatsz életedre. De a többi személyiségfejlesztő módszerhez hasonlóan, a lehetőségek mellett a Tarotnak is megvannak a korlátai. Jóllehet rengeteget tehet érted, nem tudja valamennyi problémádat megoldani és nem arra való, hogy döntéseket hozzon helyetted vagy megmondja, mit tegyél. (Az Amerikai Tarot Szövetség – American Tarot Association/ ATA oldalán elérhető cikk a Tarot lehetőségeiről és korlátairól)

Egy Tarot vetés olyan, mint egy pillanatfelvétel, amely megmutatja, hogyan néz ki életed a tanácskérés pillanatában. A kártyák ráhangolódnak a kérdező energiájára, hogy képet adjanak a láthatatlan befolyásokról, energiamintákról, erősségekről és gyengékről. ( Én inkább azzal az elmélettel értek egyet, hogy a Tarot, más kártyákhoz hasonlóan a tudattalan tartalmakat hozza felszínre és a szinkronicitás elvén működik, de ez is csak egy elmélet. Valójában senki sem tudja megmondani miért működnek ezek a régi hermetikus rendszerek, de a lényeg, hogy működnek. – ford).  A kártyavetés révén képet kaphatsz arról, hol tartasz most, honnan indultál, hova szeretnél megérkezni és hogyan juthatsz el odáig.

Míg a Tarot javaslatokat tesz arra, hogy mit tegyél, és megmutatja a dolgok lehetséges kimenetelét amennyiben követed ezeket a lépéseket, nem jelzi előre a jövőt. A jövő ugyanis nem holmi statikus és megváltoztathatatlan dolog. Akár tudatában vagy akár nem, életed minden pillanatában döntéseket hozol. A szabad akarat ajándéka lehetővé teszi mindenki számára, hogy oly módon alakítsa jövőjét, ahogy szeretné. A Tarot olyan rálátást adhat, amelynek segítségével jobb döntéseket hozhatsz és megteheted azokat a lépéseket, amelyek a leginkább összhangban vannak érdekeiddel és fejlődéseddel.



Amikor a kártyavetés egy, a jövőt vagy a lehetséges kimenetelt mutató lapot tartalmaz, ezt úgy kell értelmezni, mint egy megelőlegezett vagy valószínű végeredményt, amelyre akkor számíthatsz, ha életed valamennyi aspektusa ugyanolyan marad, mint a vetés időpontjában. Azaz, ha továbbra is ugyanúgy gondolkozol, cselekszel, érzel, ugyanúgy látod a dolgokat, akkor az eredmény valószínűleg az lesz, amit a végkifejletet jelző kártya mutat. De változtass meg akár csak egyetlen tényezőt is, válts szempontot akár egyetlen alkalommal is, járj be egy másik utat, és a végeredmény – miként a jövőd is – megváltozhat.

A Tarot segít felelősséget vállalni életedért, amelyet te magad alakítottál ilyenné. Útmutatást és megerősítést ad, hogy sort keríts azokra a változtatásokra, amelyekre szeretnél. A kártyavetés arra szólít fel, hogy őszintén nézz szembe helyzeteddel, és birtokába juttathat azoknak a kulcsfontosságú információknak, melyek hozzásegíthetnek, hogy tudatosabban alakítsd életedet és jövődet. Az útelágazások vagy a döntési pontok életünk azon állomásai, ahol fejlődünk – és a Tarot nem veszi le vállaidról e tapasztalatok terhét. Jóllehet a Tarot tanácsai megszívlelendők, senki se hozzon fontos döntéseket vagy eszközöljön nagy változtatásokat életén kizárólag a kártya útmutatásai alapján.

A kártyavetés semmiképp sem helyettesítheti a szakszerű orvosi, jogi, pénzügyi vagy pszichológusi/ pszichiátriai segítséget. Nem adhat diagnózist, kezelést, sem megoldást a súlyos pénzügyi vagy lelki problémákra. Ennek ellenére azonban nagyszerűen kiegészítheti a megfelelő, képzett szakemberektől kapott segítséget és lehetőséget nyújthat, hogy mélyebben megértsd a problémád. Az életben azonban adódhatnak olyan konfliktusok vagy blokkok, amelyek olyan súlyosak, hogy azonnal szakszerű segítséget kell kérni megoldásukhoz és csak ezt követően kezdheted a mélyebb összefüggéseket vizsgálni. A Tarot azonban feltárhatja azokat a mélyben munkáló tendenciákat és mintázatokat, amelyek az elakadáshoz vezettek.

Ha például pénzügyi gondjaid vannak, akkor jársz el felelősségteljesen, ha egy pénzügyi tanácsadóval konzultálsz, bevételforrásokat keresel magadnak, lefaragsz kiadásaidból és ehhez az gazdaságosabb költségvetéshez tartod magad. És, ha eközben a Tarot tanácsát is kikéred, először is azt járd körül, hogyan viszonyulsz a pénzhez, milyen mintáid vannak ezzel kapcsolatban ? Mit jelképez számodra a pénz? Bölcsen vagy balgán használtad a rendelkezésedre álló anyagi eszközöket eddigi életed folyamán ? ( Tapasztalataim szerint az ilyenfajta hátterek vizsgálatára az asztrológia sokkal alkalmasabb, de a Tarot hasznos kiegészítő információkat adhat, pl. azt illetően, hogyan kezeld most a pénzügyeidet, stb. – ford.) Ez a fajta tudás megóvhat attól, hogy legközelebb is elkövesd ugyanezt a hibát. Ilyenkor két szinten dolgozol egyidejűleg: a külvilágban oly módon, hogy gyakorlati módszerekkel igyekszel orvosolni a közvetlen problémát, a belső munka pedig magatartásod, a korábbi mintáid átalakításából áll. Ez felkészít arra, hogy tényleges és tartós változásokat eszközölj életedben, ily módon pedig beteljesülést találj.

A Tarot ritkán ad közvetlen „igen” vagy „nem” válaszokat. Pontos dátumok, időpontok és helyszínek meghatározására sem alkalmas. Kiválóan működik azonban olyankor, amikor az események sorrendjét kell megállapítani. Ha például azt kérdezed, „Mikor lesz az esküvőm?” soha nem fogsz ilyesféle választ kapni: „ 2001 június 4-én, szerdán, délután 6 -kor.” Megmutathatja azonban, minek kell megtörténnie, min kell változtatnod, mit kell átalakítanod ahhoz, hogy megtaláld életed párját. (Ld. ugyanennek a témának az asztrológiai vonatkozásait: Illik hozzám a párom ? , Ikerlángok, duálok és társaik a Párkapcsolat menüpont alatt). A kártyák ráhangolódnak a teljes életedre, rámutatva azokra a fontos lépésekre, amelyeket megtehetsz annak érdekében, hogy elérd céljaid. Természetesen hajlandónak is kell lenned e lépések megtételére.

Összefoglalva, a Tarot segíthet abban, hogy rálátást nyerj a problémád mélyén munkáló, rejtett tényezőkre, ötletek kapj, hogyan kezelj egy dilemmát és reménnyel tölt el, hiszen már nem lesz szükségszerű megrekedned a jelenlegi helyzetedben. Olyan, mélyebb kérdésekre is választ kaphatsz általa, amelyekről fogalmad sem volt, hogy fel kéne tenned őket. Ez hozzásegíthet ahhoz, hogy elégedettebb légy életeddel és több beteljesülést találj benne. Ez minden, amit a Tarot nyújthat neked.

 

 

Kapcsolódó

 

Bevezetés a Tarotba (Tarr Dániel oldaláról. A kép is onnan származik)

Mit árul el a Tarot ?

Tizenkét tipp a Tarot értelmezéséhez

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!