Február – 2020

A zord januárt követően februárban számottevő enyhülést tapasztalhatunk. Idilli légkörről továbbra sem lehet beszélni, hiszen a Szaturnusz – Plútó együttállás hatása továbbra is érvényesül – ahogy jóformán egész évben. Ráadásul a viszonylagos nyugalom is csak ideiglenes, hiszen a március jócskán tartogat majd próbatételeket. A megtépázott idegrendszer pihentetéséhez, regenerálódáshoz, a közeljövőben esedékes vesszőfutásra való felkészüléshez viszont nagyon is alkalmas a következő néhány hét.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Mindjárt az elején hozzá kell tenni azonban, hogy az önfegyelemnek, gyakorlati megfontolásoknak, a valósággal összhangban levő értékrend felállításának, a tudatosan egészséges mederbe terelt energiának kulcsszerepük van e viszonylagos egyensúly létrejöttében. A hónap elején (Halak Vénusz szextilben a Plútóval és a Szaturnusszal, Halak – Merkúr szextilben az Uránusszal), közepén – és vége fele ( Bak Mars – Uránusz trigon, Nap Mars, Nap Uránusz szextil, a 20-án bepontosuló, de egész februátrban jótékony hatást gyakorló Jupiter – Neptun szextil, stb) kialakuló fényszögek ilyen pozitív forgatókönyveket is lehetővé tesznek. De nem magától értetődően.

A fentebb ajánlott, tudatos törekvések híján ugyanis főleg egy helyben toporgást tapasztalhatunk, hiszen a Szaturnusz – Plútó együttállás hatása még mindig erőteljesen érvényesül. Ez a rendkívül jelentős konjunkció nem csupán 2019 – 2020-ra van befolyással, hanem sokkal hosszabb távú folyamatokra is- ld tematikus oldal. Most C.E. O Cartert, az egyik legnagyobb brit asztrológust idézem, aki már 1951-ben megjelent Bevezetés a politikai asztrológiába (An Introduction to Political Astrology) című munkájában is ezt írta erről a kombinációról: „Azt tartják tehát, hogy a [Plútó] – Szaturnusz együttállásnak bénító hatása van, amely megakadályozza és meggátolja a pozitív cselekvést. (….) Egyesek szerint a nehéz adóterhek és a kormányok által – bölcs megfontolásokból vagy oktalanul – bevezetett számtalan korlátozás teljesen lebénítja az üzleti kezdeményezőkészséget.” Az általános paralízis – analógia természetesen nem csak a gazdaság, pénzügyek, hanem más területeken is érvényes.

Az egész évre jellemző lelassulást a rövidebb távú hatások is fokozzák. A Merkúr már február 2-án belép a retrográd árnyékba, így már február 16 -i tényleges hátraarca előtt is csak vánszorognak a dolgok. Aki tehát abban reménykedik, hogy a januári leállást követően hétmérföldes csizmákban haladhat előre, nagyot fog csalódni. Aki ráadásul még megpróbálja le is vágni a kanyarokat, erőlteti a továbblépést, jelentős veszteségeket könyvelhet el. Erre főleg a hónap vége felé van lehetőség, amikor az elhamarkodottságra és pazarlásra hajlamosító Kos Vénusz a Jupiterrel, aztán a Plútóval képez erőpróbáló fényszögeket. A behúzott kézifékkel való száguldozás erőltetése márciusban okoz majd igazán nagy problémákat, de már most sem jó ötlet.

Mint egyébként egész évben, az új kezdetek helyett februárban is jobb az eddig elértek konszolidálására, az elvarratlan szálak elvarrására , amennyire lehet, pozíciónk bebiztosítására törekedni. Ebben a hónapban nyugodtabb körülmények között, kevesebb frusztráció – és akadály közepette keríthetünk sort erre, mint a későbbiekben. Belső tartalékainkhoz is könnyebben hozzáférhetünk, a jövő trendjeire való ráhangolódást, erőgyűjtést kevesebb zavaró tényező hiúsítja meg, mint akár néhány héttel később is.

Videó: Élet a jégpáncél alatt

Ez a 2014 telén készült videó jól szemlélteti a jelenlegi időszak hangulatát. David Cook vlogger csatornáján találtam. Az Egyesült Államokban élő férfi nagyon aggódott aranyhalaiért, amikor odakint mínusz 25°C-ra hűlt az idő, kerti halastavát pedig kb 25 cm vastag jégréteg borította. Meglékelte hát a jégpáncélt és egy videokamerával körülnézett a tavacska fenekén. Mint a felvétel mutatja, a halacskák kitűnően elvoltak, a szigetelő jégréteg alatt a víz +8°33 C maradt.




És most röviden a főbb hatásokról

Ezúttal is fontos szem előtt tartani, hogy ha több befolyás is érvényesül nagyjából egy időben, ezek hatása összeadódik.

Február 2 : Vénusz – Plútó szextil, Halak – Bak 23°26
Vénusz – Plútó szextil jótékony hatásának köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól. A harmonikus fényszög energiáit arra is felhasználhatjuk, hogy beazonosítsuk és elengedjük mérgező kapcsolatainkat, ily módon pedig fokozatosan visszanyerjük testi- lelki egészségünket. Bővebben: Vénusz – Plútó tranzitok

Február 3 – március 4: Merkúr a Halakban
Február 3-án a Merkúr, a kommunikáció bolygója a Halakba lép. A logika és az intellektus bolygója ugyan nem érzi jól magát ebben a vizes, érzelmes jegyben, de kárpótlásként fogékonyabbak lehetünk pszichénk képes nyelvének üzeneteire, mint általában. Nem csupán szokatlanságuk miatt érdemes lejegyeznünk álmainkat, hanem azért is, mert hasznos információkat hordozhatnak ébrenlétünk eseményeiről és szereplőiről. Mint később még lesz azonban szó róla, ez a pozíció nem csupán ilyen pozitív megélési lehetőségeket tartogat: hatására a valósággal is könnyebb elveszíteni a kapcsolatot. Idén retrográd időszaka miatt akkor is tovább, április 11-ig – tartózkodik a szokásosnál ebben a jegyben, ha március 4 – 16 között a Vízöntőbe is visszakukkant. Ami a tavalyi időszakhoz képest jó hír, hogy sok zűrzavart generáló Jupiter – Neptun kvadrát (ld I. rész, II. rész ) helyett idén a Halak két ura szextilben van egymással. Így tudatos erőfeszítésekkel sokkal könnyebb a valóság talaján maradni, a látomásokból kézzelfogható értékeket létrehozni, a megérzések pedig a gyakorlatban is kamatoztathatók.

Február 3: Vénusz – Szaturnusz szextil, Halak – Bak 25°22
Ez a jótékony fényszög esélyt ad arra, hogy a januári hullámvasutazást követően visszanyerjük az egyensúlyt, drámamentesen, az elviselhetőség határán belül, a hasznos, tápláló elemeket megtartva eszközöljünk változásokat. Lehetőséget teremt arra is, hogy őszintén szembenézzünk érzelmi igényeinkkel, az adás és a kapás egyensúlyával társulásainkban, és ha szükséges, dolgozzunk kapcsolatmintánkon. Rá lehet érezni azokra a stratégiákra és megoldásokra is, amelyek révén a jelenlegi és a közeljövőbeli szűkösebb időszak átvészelhető. Bővebben : Vénusz – Szaturnusz szextil tranzitként

Február 5 :  Merkúr – Uránusz szextil , Halak – Bika 02°55
Egyfelől segítséget nyújthat ahhoz, hogy az utolsó simításokat elvégezve még időben, könnyen, gyorsan hatékonyan tető alá hozzuk teendőinket. A horoszkópunkban hatása alatt álló témákkal és területekkel kapcsolatban szerencsés fordulatokra számíthatunk, különösen, ha erőfeszítéseket is teszünk az ügy érdekében. Sajnos azonban meggondolatlan, felelőtlen, „széllel bélelt” viselkedésre is hajlamosíthat. Extravagáns, tetszetős teóriákkal kábíthatjuk magunkat és környezetünket, ahelyett hogy fontosabb ügyeinkkel foglalkoznánk, a közösségi médiában szórakoztatjuk gondolatsziporkáinkkal ismerőseinket.

Február 7 – március 4: Vénusz a Kosban, 21:2h

A Vénusz február 7-én este 9 körül vált jegyet, amivel újabb jelentősebb energiaváltás kezdődik. Míg a Vénusz, a társulások jelölője a Halak jegyében romantikus, sejtelmes, álmodozó, kétértelmű volt, a rámenős, spontán Kosban lényegre törőbbé, nyersebbé vagy sokkal közvetlenebbé válik. Rokon- vagy ellenszenvét pillanatok alatt hozza a világ tudomására (és tesszük mi is a hatására, vagy éljük át másoktól ugyanezt). A kihívások szeretete, az újdonság utáni vágy azonban felelőtlen kalandozásba is torkollhat. Mivel az asztrológiai hagyományok szerint a Vénusz száműzetésben van a Kos jegyében, a túlzások sok kárt okozhatnak (pl. felelőtlen költekezés, meggondolatlanul, „első felindulásból” kötött üzletek, beruházások, szerelmi kalandok vagy éppenséggel szakítások –esetleg a kettő együtt.) Ilyesmikre főleg a hónap vége felé ajánlott odafigyelni. Bővebben : Vénusz a Kosban, tranzitként




Február 9 , telihold az Oroszlánban (20°), Bp 8h 33

Telihold az Oroszlánban, 2020 február 9, Bp 08:33

A február 9- i telihold az Oroszlán 20°-on teljesedik ki helyi idő szerint reggel 8h 33’kor. Az előző évek Oroszlán teliholdjaihoz képest, amelyek vagy eklipszek voltak, vagy olyan erőpróbáló hatások érvényesültek, amelyek jó adag ürömöt vittek az örömbe, most felhőtlenebbnek ígérkezik a szórakozás. Az Oroszlán jegye végső soron a játékkal, kreativitással, hobbikkal is kapcsolatban áll, a telihold ráadásul vasárnapra esik, így ha semmi egyebet, legalább egy jól sikerült hétvégét ki lehet hozni belőle. A szívügyek is kedvezően alakulhatnak. A Hold- Mars trigonnak köszönhetően eredményesen végezhető minden olyan tevékenység, amellyel érzelmileg azonosulni tudunk, inspirál, felcsigázza fantáziáinkat. Az egyéni érdekek összehangolhatók a szűkebb- tágabb közösségével is. A Hold Neptunnal képezett kvinkunxa azonban túlzásokra is hajlamosíthat; az elkényelmesedés, csodavárás pedig a kézzelfogható eredmények rovására mehet.

Február 16 – március 30: Mars a Bakban


Ugyanezen a napon, 12h33′-kor vált jegyet a Mars is: idén március 30-ig tartózkodik majd a Bakban. Az asztrológiai hagyomány szerint a Mars jól érzi magát, erőben van a Bak jegyében. Ez talán kissé furcsának tűnhet, hiszen a Bak ura a Szaturnusz, az aktív, asszertív sőt agresszív Mars pedig nehezen viseli a fékeket és a korlátokat. Ebben az esetben azonban a szaturnikus fegyelem kifejezetten jót tesz neki: célorientálttá, hatékonnyá válik. Pontosan tisztában van erősségeivel és gyengéivel, a rendelkezésére álló tartalékokkal és eszközökkel, a folyamatok időigényességével – így aztán gyakorlatiasan, jó ütemben valósítja meg elképzeléseit. Nem valami gyors: ne felejtsük el, hogy föld jegyről van szó, ráadásul a Szaturnusz uralma alatt, így az anyag – adta lehetőségek és korlátok között kell cselekednie. Ezzel együtt jó hatásfokkal, energiáit jól beosztva tevékenykedik.
A jelenlegi tranzitja azonban a szokásosnál gubancosabbá válik, hiszen március folyamán néhány, önmagában is problémás együttállást képez, március 20-án a Jupiterrel, 23-án a Plútóval és a hónap végén már a Szaturnuszhoz is meglehetősen közel tartózkodik. (Konjunkciójuk csak a Vízöntüben pontosul be, március 31-én, de az együttállás befolyása már akkor is érezhető, amikor mindketten a Bakban vannak). Ezek más, nagyobb ciklusok kezdeteit jelző hatásokkal is összeadódnak (Jupiter – Plútó együttállás, Jupiter – Szaturnusz együttállás, Szaturnusz – Plútó együttállás – még ha ezek már/ még nem is egzaktak); az agresszív/asszertív Mars aktivátor, egy föld jegynél a szokásosnál könnyebben manifesztálódnak a dolgok fizikai síkon– így március sok minden lesz, csak békés nem. Ez egyéni és kollektív szinten is elmondható, szó is lesz még róla részletesebben; de a február még az erőgyűjtés ideje.




Február 16 – március 10 : a Merkúr hátraarcot vág


Február 16-án este 23h17′-kor a Merkúr a Halak 12°53′-en retrográd stacionáriusba vált és elkezdi március 10-ig tartó tolatását. A retrográd árnyékból csak március 29-én lép majd ki. Mint a blogban többször szó volt róla, a Merkúr retrográd időszakaiban gyakoriak a késések, a félreértések, balesetek, a különböző típusú összeomlások, valamint a frusztráció. Ezekben a hetekben nem ajánlatos házasságot kötni, nagyobb befektetéseket eszközölni, munkahelyet váltani, később ugyanis megbánhatjuk. Ahelyett hogy új projektekbe kezdenénk jobban tesszük tehát, ha újra átgondoljuk dolgainkat, lezárjuk függőben maradt ügyeinket. Bővebben : Retrográd Merkúr, általános tudnivalók, Retrográd Merkúr az elemekben-Erin Sullivan, Retrográd Merkúr vizes jegyekben, Retrográd Merkúr levegős jegyekben
A jelenlegi retrográd időszak a szokásosnál problémásabbnak ígérkezik, hiszen a Merkúr száműzetésének jelében, a Halakban tolat. A félreértések, a határok és a hatáskörök összemosása, a hazugságok, csúsztatások keltette zavar egész hónapban gondot jelenthet. Nehéz különbséget tenni a profetikus sugallatok, és az önbecsapás, a jó megérzések és a remények vagy félelmek által keltett belső képek között, ahogy a valódi áldozatokat sem egyszerű megkülönböztetni azoktól, akik ilyennek állítva be magukat igyekeznek jogtalan előnyökhöz jutni.
. A minimum, ami elmondható: a dolgok igen képlékenyek, és nem minden az, aminek látszik. Ez az időszak semmiképp sem alkalmas nagy horderejű döntésekre, szerződéskötésre, üzleti tranzakciók lebonyolítására, utazásokra. A tisztítókúrák, belső képeinkkel (pl álmokkal, fantáziákkal) végzett kreatív tevékenység, a meditáció, a külső – és belső környezetünk tisztán tartása csökkentik a zavart és növelik a tranzit pozitív megélési módjának esélyét.

A Merkúr első , idei tolatásának állomásai:

Ismétlődő aspektusok:
Merkúr – Uránusz szextil: február 5, február 28, március 22
Merkúr trigonban az Északi Holdcsomóponttal: február 8, február 26, március 21
Merkúr – Mars szextil : február 26, április 18
Merkúr – Vénusz szextil : március 4, április 18

A legfontosabb dátumok:
retrográd árnyékba lép: február 2, Vízöntő 28°12′
retrográd stacionárius : február 16, Halak 12°53
a tolató Merkúr együtt áll a Nappal : február 25, Halak 6°55′
direkt stacionáriusba vált : március 10, Vízöntő 28°12′
kilép a retrográd árnyékból : március 29, Halak 12°53
a direkt Merkúr együtt áll a Nappal : május 4, Bika 14°52′

Február 19: Nap a Halakban 05:57 Bp
Amikor a Nap a Halakban tartózkodik, a szokásosnál fogékonyabbak lehetünk belső világunk üzeneteire, vallásos, spirituális tapasztalatokra. Erős késztetést érezhetünk, hogy a karakterünknek megfelelő önismereti utakra lépjünk, szellemi útmutatást kérjünk, valamilyen terápiába kezdjünk. Ez nagyszerű, de nem szabad egy pillanatra sem megfeledkeznünk arról, hogy a Halakban uralkodó Neptun nem csupán a transzcendens élmények, magas szintű spirituális tapasztalatok, az istenséggel való eggyé válás, hanem a szemfényvesztés, illúziók, csalódás, csalás, önbecsapás princípiuma is. Utóbbi tévutak veszélyeire idén a szokásosnál is jobban kell figyelni




Február 20:  egzakt a Jupiter – Neptun szextil, Bak – Halak 17°45

A Jupiter – Neptunusz fényszögekről már sok szó volt a blogon. Ez a tudatos igyekezetet, gyakorlati erőfeszítéseket feltételező aspektus több lehetőséget ad arra, hogy látomásainkat, álmainkat a gyakorlatban kamatoztassuk, mint a tavalyi, valóságelhárításra hajlamosító kvadrát- (ld I. rész, II. rész ). A hiteles belső tapasztalatok, a valóságban is helytállónak bizonyuló megérzések, az a bizonyossággá érő sejtelem, hogy az erőpróbáló helyzetek is tanítást hordozhatnak számunkra, hozzásegíthetnek az időszak átvészeléséhez. A valóságérzék megőrzése természetesen itt is fontos kihívás – mint minden Jupiter – Neptun fényszög esetén. Jó hír, hogy a Bakban a Jupiter a realista Szaturnusz uralma alatt áll, így a tavalyi kritikátlan optimizmus helyét remélhetőleg idén a tényeken és a mérhető eredményeken alapuló bizakodás váltja fel. Eddigi teljesítményeinkből kiindulva pl bízhatunk pl abban, hogy egy még annyira nehéz időszakban is helyt tudunk állni, ha megérzéseink korábban is jók működtek, okkal reménykedhetünk abban, hogy belső iránytűnk most is megmutatja a helyes utat, meg abban is, hogy ha minden tőlünk telhetőt megteszünk a megoldás érdekében, a szerencse is szövetségesünkül szegődik. Amennyiben a konkrét, külső lépésekről, kézzelfogható eredmények produkálásáról sem feledkezünk meg, a belső képek teremtőerejét is kihasználhatjuk a kedvezőbb valóság megformálásához. Kapcsolódó : Jupiter – Neptun szextil tranzitként, Robert Hand ,

Bepontosulások : Ez a kedvező befolyás az év legnagyobb részében velünk lesz. A fényszög háromszor pontosul be; hatása az egzakttá válás előtti és az azt követő 2-3 hétben a legerősebb.
Első bepontosulás: 2020 február 20, Bak 17°45, Bp 16h56′, második bepontosulás : 2020 július 27, Bak 20°30′, harmadik bepontosulás 2020 október 12, Bak 18°45′




Február 21:  Mars- Uránusz trigon, Bak – Bika 3°21
A Mars és az Uránusz két nap múlva bepontosuló trigonja növeli annak a lehetőségét, hogy konkrétan kezdeni tudjunk valamit a meglepetésszerűen felbukkant kedvező alkalmakkal. Az uránuszi ötletek is nagyobb eséllyel valósulhatnak meg. Ez a, nagyjából tíz napon keresztül érvényesülő hatás lehetőséget adhat a váratlan, frappáns megoldásokra. Jelezheti persze azt is, hogy a pillanat hevében nagy esély van őrült tettek elkövetésére, de ez most kevéssé valószínű, hiszen az óvatos Bak tisztában van azzal, milyen kockázatos fejjel menni a falnak. (Bővebben: Uránusz – Mars tranzitok, Mars – Uránusz trigon)

Február 22:  Nap – Uránusz szextil, Halak – Bika 3°23

Nap – Uránusz szextil az esetleges mélypontok ellenére, vagy azokat épp motiválóerőként használva hozzásegíthet, hogy kreatív hozzáállással, saját, független nézőpontunkat képviselve javítsunk társas viszonyainkon, anyagi helyzetünkön, és így nagyobb külső- belső függetlenségre tegyünk szert. Bonyolult helyzetekre is adódhat váratlan megoldás, de a problémák elbagatellizálása, a túlságos leegyszerűsítés, kapkodás gondok forrásává is válhat.




Február 23, újhold a Halakban (4°28), Bp 16 h 31

Újhold a Halakban, 2020 február 23 Bp, 16:31

Az újhold a Halak 4°28′-en születik meg, helyi idő szerint 16h 31’kor.Halak újholdnál az egyetemes szeretet, együttérzés, áldozathozatal, könyörületesség, spiritualitás témái válnak fontossá; az anyagi világ és a belső síkok határi pedig feloldódnak és átalakulnak. Mindez nagyon fennkölten hangzik, de a hétköznapi életben ennek súlyos következményei is lehetnek, a Vénusz – Jupiter közötti kvadrát ugyanis szintén aznap pontosul be. A kis-és nagy jótevő közötti erőpróbáló fényszögeket nem tekintik igazán kártékonynak, de a lehetőségek túlbecsülése, a kereteket meghaladó költekezés most azért problémásabb mint általában, mert hamarosan bepontosul a Vénusz Plútóval, illetve, március legelején a Szaturnusszal képezett kvadrátja is. A habzsi -dőzsit így szűkös napok követhetik; a realitásoktól való elrugaszkodás, mértéktelenség pedig más területeken is megbosszúlhatja magát.

Február 23: Vénusz – Jupiter kvadrát, Kos – Bak 18°17

Mint fentebb szó volt róla, az éppen újholdkor bepontosuló Vénusz – Jupiter kvadrát arra figyelmeztet, hogy nagyon könnyű túlzásokba esni. Jóllehet a Jupiter diszharmonikus aspektusait nem tartják túlságosan kártékonynak, az általuk jelzett pazarlásnak, túlkapásoknak lehetnek kellemetlen következményeik. Jelen esetben ez fokozottan igaz, hiszen a Vénusz, mint pénz-és szívügyek jelölője tüzes jegyben áll, ahol ráadásul száműzetésben is van, így fennáll a fedezet nélküli ígérgetés, az anyagi és érzelmi témák felelőtlen kezelésének a veszélye. A lehetőségek, potenciálok összetévesztése a jelenleg rendelkezésre álló forrásokkal (ezek, Bak Jupiterről lévén szó, meglehetősen szűkösek) további súlyos hibákhoz vezethet, különösen ha a nagy álmok, utópisztikus törekvések a megvalósítás elől rabolják az energiát. A Vénusz – Jupiter kvadrát a valódi és hamis értékrendek közötti konfliktust is jelezhet, beleértve annak megkérdőjelezését is, mennyire valódiak a saját értékeink.

Február 25: Nap – Mars szextil, Halak – Bak 5°52
A Nap – Mars szextil hatására energiaszintünk, önérvényesítési készségünk megnövekszik. Elképzeléseink megvalósításához ezúttal nem szükséges harcba bocsátkozni; amennyiben mégis, nyerési esélyeink jók. De általában az egyéni érdekek jól összehangolhatók a közösségiekkel – a Halak ráadásul nem is erőszakos jegy. Mivel most a Nap – Merkúr együttállás hatása is érvényesül, az esetleges küzdelmek verbális szinten zajlanak; a mondásnak, miszerint többet ésszel, mint erővel, szintén sok az aktualitása. Lendületesen, jó ütemben haladunk, az esetleges akadályokra kreatív megoldásokat találunk. Mint minden Nap- Mars fényszögnél, a fizikai tevékenység (pl sport, kiadós séta, valamilyen fajta fizikai munka) fontos az energiák egészséges mederbe tereléséhez.

Február 26 Nap – Merkúr együttállás, Halak 6°55
Nap és a Merkúr találkozása azt jelzi, hogy a Merkúr retrográd időszakának felénél járunk. Konjunkciójuk célirányosabbá, tudatosabbá teszi a kommunikációt, egyszersmind azonban nagyfokú szubjektivitást, egyoldalúságot is adhat. A Halak szentimentális jegyében az sem meglepő, ha a gondolatok tisztaságát elhomályosítják az érzelmek. Egyszersmind azonban tudatosabban kezelhetjük álmainkat, megérzéseinket, aminek hétköznapjainkban is hasznát vesszük.

Február 26: Merkúr- Mars szextil, Halak – Bak 6°33
Ez a fényszög jó lehetőséget ad arra, hogy empatikus, egyszersmind határozott stílusban, a gyakorlati szempontokat figyelembe véve, egyértelműen fogalmazzuk meg mondanivalónkat. Most a gátlásosabbaknak is könnyebb kiállni igazukért. Eközben azonban túl is lőhetünk a célon: a szempontok ütköztetése fölösleges szócsépléssé fajulhat, a viták eldurvulhatnak; a makacsság, korlátoltság megnehezítheti a közös álláspontra jutást.

Február 28 Vénusz – Plútó kvadrát , Kos – Bak 24°12
A Vénusz – Plútó kvadrát által jelzett radikális változások valószínűleg társas viszonyainkat és pénzügyeinket érintik majd szakítások és egymásra találások, nagy nyereséget, de sokkal valószínűbben nagy padlót fogást eredményező üzletek, befektetések formájában.
Az idilli légkör pillanatok alatt felborulhat, s a perpatvar hevében hajlamosak lehetünk a kád vízzel a gyereket is kiönteni. Felesleges hangsúlyozni: a vitás kérdések tisztázására nem ez a legalkalmasabb időpont, a hallgatni arany, az okosabb enged –típusú szólások pedig nem a véletlennek köszönhetik népszerűségüket.
Ezek a formációk nagy anyagi veszteségeket is jelezhetnek: a korábbi, elhamarkodott pénzügyi döntéseknek, befektetéseknek most mutatkozik meg az árnyoldala, illetve váratlan anyagi károk is lehetségesek. A pénzpiacok is tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket. Bővebben: Vénusz – Plútó tranzitok,

Egyéni szinten remélhető, hogy az egyidejűleg érvényesülő kedvezőbb befolyások (Nap – Mars szextil, Merkúr- Mars szextil, a hónap utolsó napján újra bepontosuló Merkúr – Uránusz szextil révén segíthetnek elkerülni a legrosszabb forgatókönyveket. Ehhez természetesen tudatos erőfeszítések szükségesek.




Fontosabb bolygóállások

Február 2 első holdnegyed, Bika 12°39

Február2, a Merkúr retrográd árnyékba lép

Február 2 Vénusz – Plútó szextil, Halak – Bak 23°26

Február 3 – március 4 Merkúr a Halakban

Február 3 Vénusz – Szaturnusz szextil, Halak – Bak 25°22

Február 5 – Merkúr – Uránusz szextil , Halak – Bika 02°55

Február 7 – március 4 Vénusz a Kosban, 21:2h

Február 9 , telihold az Oroszlánban (20°), Bp 8h 33

Február 14 Vénusz kvadrátban a holdcsomópontokkal, Kos – Rák/Bak 5°53

Február 15 , 23h:17 második holdnegyed, Skorpió 26°41

Február 16 Mars a Bakban, 12h 33

Február 16 – március 10 Merkúr retrográd stacionárius Halak 12°53, 23 h 17

Február 19 Nap a Halakban 05:57 Bp

Február 20 egzakt a Jupiter – Neptun szextil, Bak – Halak 17°45, 16:56 Bp

Február 21 Mars- Uránusz trigon, Bak – Bika 3°21

Február 21 Mars – Chiron kvadrát

Február 22 Nap – Uránusz szextil, Halak – Bika 3°23

Február 23, újhold a Halakban (4°28), Bp 16 h 31

Február 23 Vénusz – Jupiter kvadrát, Kos – Bak 18°17

Február 25 Mars együtt áll a déli holdcsomóponttal Bak 5°19

Február 25 Nap – Mars szextil, Halak – Bak 5°52

Február 26 Nap – Merkúr együttállás, Halak 6°55

Február 26 Merkúr- Mars szextil, Halak – Bak 6°33

Február 28 Vénusz – Plútó kvadrát , Kos – Bak 24°12

Február 29 Merkúr R – Uránusz szextil Halak – Bika 3°38

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!