Retrográd Merkúr az elemekben | Erin Sullivan

Részletek Erin Sullivan Retrograde Planets (Retrográd bolygók) című könyvének retrográd Merkúrról szóló fejezetéből. A világhírű szerző (magyarul a Szaturnusz tanításai című könyve jelent meg) a klasszikus és a jungiánus asztrológia tükrében tárgyalja a bolygók retrográd ciklusait. Asztrológiát tanulók, gyakorló asztrológusok számára szintén alapkönyv.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

I. rész. Általános tudnivalók

Retrográd Merkúr

Személyes szinten figyeljétek meg, hogy a stacionáriusba majd retrográdba váltás valamennyi ciklusa egy bizonyos elemhez tartozó trigont helyez fókuszba a születési képletben. E ciklus használva felfigyelhetünk a reflexió tudattalan ritmusaira. Annak tudatosítására tett erőfeszítéseink, hol van a legnagyobb szükség koncentrációra és introspekcióra, ráhangol bennünket belső óránkra. A Merkúr tolatásának magasabb célja ugyanis az, hogy ráébresszen, mikor kell egyéni belső óránknak megfelelően átgondolni és felülvizsgálni ötleteinket, terveinket, kapcsolatainkat, életstílusunkat.




II. rész. Retrográd Merkúr a víz elemben: milyen az életem minősége ?

Víz : milyen az életem minősége ? A vizes jegyekben tolató Merkúr kitűnő alkalmakat teremt régi szokásmintáink és a különböző élethelyzetekre adott érzelmi válaszaink felülvizsgálatára. A visszavonulás utáni vágy akkor a legerősebb, amikor a két éves időszak folyamán a víz elem válik hangsúlyossá. A következő néhány év folyamán 3 – 6 alkalommal lesz lehetőségünk megtapasztalni belső, reflexből adott válaszainkat és tudatosítani, hogy megérthessük őket.




III. rész. Retrográd Merkúr a levegő elemben : mit jelentenek a kapcsolatok életemben ?

A levegős jegyekben tolató Merkúr számos lehetőséget kínál arra, hogy eltöprengjünk: milyen szerepet játszanak a kapcsolatok életünkben.




IV. rész. Retrográd Merkúr  a föld elemben : milyen kézzelfogható  eredményeket tudok felmutatni életemben ?

Az az időszak, mialatt a Merkúr föld jegyekben tolat, nem különösebben inspiráló, de sok mindent tető alá hozhatsz , ami később busásan megtérül a gyakorlatban. Paradox módon kreativitásod is felszabadul, ha jobban megszervezed mindennapi életed részleteit.



V. Retrográd Merkúr a tűz elemben: hogyan teremtheti meg inspirációm a jövőmet ?

Retrográd Merkúr tűz jegyekben

Tűz: hogyan teremtheti meg inspirációm a jövőmet ? A tűz asztrológiai szimbolikájának sok köze van a psziché és a szóma, azaz a lélek és a test közötti kapcsolathoz. Mivel a test a lélek járműve, az inspirált lélek mindenfajta kreativitás alapja. A Tűz funkció inspiráló ereje nagy hasonlóságot mutat a jungi intuitív funkcióval. Ebben az esetben és kontextusban az intuíció nem paranormális képességet jelent, hanem az arra való képességet, hogy minden dologban felismerjük a múltbeli, a jelenlegi és a jövőbeli lehetőségeket. Így teremtjük a jövőt. Nem csak a múltunkból állunk, hanem a jövőnk is mi vagyunk.

 

Kapcsolódó

Retrográd Merkúr – általános tudnivalók

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!