Hold – Plútó együttállás, kvadrát, szembenállás a horoszkópban

Ha a Plútó valamilyen fényszöget képez a Holddal a születési képletedben, valószínűleg mélyen érdeklődsz az ezotéria, okkult, metafizikai témák iránt. Vizsgálódásra való hajlamod, erős önismereti igényed a lélek kutatása irányába terel. Mivel mélyen megérted az embereket, képes vagy pszichéjük mélyére hatolni és kifürkészni, mi rejtőzik odalent. Amennyiben születési képleteben konfliktus van a Hold és a Plútó között, a túlélés témája valamilyen értelemben központi kérdés számodra. Ezek az (erőpróbáló) fényszögek érzelmi zavarokat, lelki betegségeket vagy legalábbis drámaian túlfokozott érzelmeket jelezhetnek. ( Forrás : The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Mivel hajlamos lehetsz hosszú időn keresztül elnyomni őket, ezek az érzelmek sokkal nagyobb erővel törhetnek a fel, mint abban a normális esetben tennék, amikor nem száműzik erőnek- erejével a felszín alá őket. Gyakran hajlamos lehetsz túlelemezni érzelmeidet, de ez segíthet egy adott téma gyökeréig hatolni és felszabadítani a blokkolt energiát. Azonban amikor ezek az intenzív érzelmek felgyűlnek és egy fajta megszállottságot okozva a felszínre törnek, olyan erőszakos konfrontációkban is részed lehet, amelyek hirtelen és drámai változásokat idéznek elő életedben.

Mély érzelmeid és intenzív emócióid nagy hatással lehetnek másokra. Jóllehet adott esetben féltékenységed, titkolózásra való hajlamod áldozataivá is válhatnak, megmagyarázhatatlanul vonzódnak érzelem-vezérelte személyiségedhez. Néhányan túlreagálással, fájdalmaid dramatizálásával vagy teatrális viselkedéssel vádolhatnak, nem ismerve fel, mekkora szükséged van a hitelesen megélt emóciókra.

Erőpróbáló Hold – Plútó aspektusokkal olyan érzelmi gátlásaid is lehetnek, amelyek megakadályozzák, hogy megoszd mi rejtőzik a szíved mélyén. Ha kisgyerekként visszaéltek bizalmaddal, most rosszul érzed magad, szégyenkezel, esetleg rettegsz attól, hogy újra feltárd sebezhető oldaladat. Talán erőteljes védőfallal bástyázod körül érzelmeidet, és éberen igyekszel elhárítani valamennyi, ezek ellenőrzésére irányuló kísérletet és hatalmi játszmát.




 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Gyakran válsz magnetikus erejű vonzalmak rabjává. Ezeknél a szexuális elem is jelentős szerepet játszik, és kényszerítő erővel hatnak rád. Valójában gyakran olyan partnerekre van szükséged, akik nagy hatással vannak rád és bizonyos értelemben átalakítanak. Rendszerint egész életedben hajlamos lehetsz nehéz kapcsolatokba bonyolódni, amelyekben személyiségetek árnyék -tartományaiból származó érzelmekkel gyűlik meg a bajod. E problémákat hajlamos lehetsz a másik félre kivetíteni, de ne feledkezz meg arról a pszichológusok által gyakran ismételgetett tényről, hogy törvényszerűen olyan társakat választunk, akik velünk azonos vagy a miénkéhez nagyon hasonló konfliktusokat hordoznak magukban. Köztudottan birtokló és elnyelő természetedből kifolyólag nem valószínű, hogy alkalmi szeretőkre pazarolod idődet. A kötelékek, amelyeket kialakítasz gyakran mindent felemésztenek, de túlságosan követelőző, túl intenzív alkatoddal sokszor éppen azokat az embereket üldözheted el magadtól, akikre a legnagyobb szükséged van.

Az ilyen aspektusokkal rendelkező személyek ritkán veszik félvállról az életet. E fényszögek gyakran utalnak arra, hogy a szülött otthonosan mozog a krízisek birodalmában ( a horoszkóp adottságaitól, tudatossági szinttől függően hatékonyan kezeli, vagy éppenséggel gerjeszti és konzerválja őket – ford megj). Ez gyakran annak tudható be, hogy már kora gyermekkorában családi tragédiákkal, halálesetekkel, elmebetegséggel szembesült. Nem fél konfrontálódni és porig rombolni. E lunáris – plútói adottságok felhasználhatók arra is, hogy lelket öntsenek másokba, családi forgatókönyveket alakítsanak fel, fizikai szinten pedig otthonok és kertek felújítása révén kamatoztathatók” The Contemporary Astrologer’s Handbook (Astrology Now)




E fényszögek tulajdonosaira több- kevesebb manipulációra való hajlam is jellemző lehet. Ezt az eszközt általában azért vetik be, hogy maguk mellett tartsanak másokat. Ez még abban az esetben is igaz lehet, ha sikeresen teremtesz kapcsolatokat és remekül megérted az érzelmek pszichológiáját, ugyanis még ennek ellenére is gyengének érezheted magad. Egy Hold – Plútó aspektussal rendelkező személy könnyen érezheti úgy, hogy megalázták, ugyanis érzelmi élményeit igen komolyan veszi és az esetleges sérülések mélyen érintik. Mindent hajlamos élet- halál kérdésként kezelni, ami emocionálisan megérinti; a komfort és az intimitás pedig esetenként a manipuláció eszközeivé válhatnak számára.

Mások intenzív érzelmeit jól tudod kezelni, nem jössz tőlük zavarba. Semmit sem szeretsz jobban, mint az átalakulást. Annyira érzelmes, megszállott és intenzív vagy, hogy hajlamos vagy kizárólag a partneredért élni és meghalni érte ( Ez a horoszkóp más adottságaitól is függ. Gyakran fordul elő az is, hogy az ilyen Hold – Plútó aspektusokkal rendelkező látszólag rideg és közönyös, de manipulatív viselkedésével képes a fentebb leírt reakciókat kiváltani másokból – ford megj). Mindenekelőtt teljes elköteleződésre van szükséged, olyan emberek helyett, akik megjátsszák magukat olyanokra vágysz, akik valóban törődnek veled.



Forrás : The Astrology Place Membership

Kapcsolódó

A Plútó archetípusa

Szaturnusz és Plútó : az ember árnyéka

Hold – Plútó : a dráma varázsa

Hold – Plútó fényszögek : a családok sötét oldala

Veszedelmes viszonyok

Megszállott szerelem

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!