Intenzív álmok, rémálmok, jelentős „véletlenek”

Amikor több bolygó is áll vizes jegyekben (elsősorban a Halakban, de az alábbiak a Skorpióra és a Rákra is vonatkoznak) és/vagy erőteljes Neptun – hatások érvényesülnek, ne csodálkozzunk, ha álmaink élénkebbekké, intenzívebbekké válnak. Ez nagyszerű impulzust adhat ahhoz, hogy érdemben foglalkozni kezdjünk belső világunkkal. Bár rohanós, haszonelvű hétköznapjainkban ez túlságosan időigényes hóbortnak tűnhet, az álommunka könnyebben kezelhetőbbé teszi az erőpróbáló bolygóhatások által terhelt időszakokat is. Ha eddig nem kerítettünk sort rá, most itt az ideje megismerkednünk álmaink nyelvezetével.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Amikor a Halak jegy hatása erőteljesen érvényesül (tranzitként és radixban egyaránt), elvékonyodik a látható és a láthatatlan, az anyagi és az anyagtalan világ közötti fátyol. A dolgok vizessé, síkossá , megfoghatatlanabbakká válnak, nehéz őket pontosan meghatározni. Ébrenlétünk is álomszerűbbé, szürreálisabbá válik, a világmindenség különös véletlenek, szinkronicitások formájában üzen.

Az alvással töltött órákban tudattalanunk a szokásosnál is több, élénkebb álommal bombáz bennünket. Ilyenkor jó okunk van feltételezni, hogy álmaink valami fontosat akarnak tanítani nekünk. Profétikus vagy előrejelző álmokban lehet részünk, védőszellemeink jövőbeli eseményeket tárnak elénk, hogy betekinthessünk az előttünk álló út állomásaiba. Persze könnyen előfordulhat, hogy ezek az álmok különös, képes nyelvén érkező üzenetek csak később válnak számunkra értelmezhetőkké, amikor események formájában megtörténnek.

Ilyen kozmikus feltételek mellett álmodás közben intenzívebben, aktívabban dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk problémáinkra vagy begyógyítsuk régi sebeinket.” – olvasható a kanadai Willow-blog egyik régebbi, egy évekkel ezelőtti Halak stellium kapcsán írt bejegyzésében, bizonyítva, hogy más asztrológusok is igen jelentősnek találják az ilyen, látszólag eseménytelen időszakokat.



Naaagy kérés kleptomániás félig- sem- barátaimhoz 😈 Sajnálatos módon az oldalamon levő másolásvédő dacára is még mindig nagyon sokan „inspirálódnak” ( = gátlástalanul lopják a tartalmakat) innen. Igen, ezt a tevékenységet akkor is LOPÁSNAK nevezik, ha már nem tudják olyan könnyen szó szerint lemásolni, “csak” összefoglalózzák, esetleg más igényes blogokról, YouTube-csatornákról összemazsolázott tartalmakkal kombinálva) . Amennyiben Te magad is azon „kollégák” cseppet sem tisztelt csoportjába tartozol, aki tárgyi tudása mélyítése helyett kizárólag oldala marketingezésével, és azon platformok tallózásával foglalkozik, ahol igényes tudásanyagokból lopkodhat ( többek között pl  az én oldalamat is e céllal követed, ahogy teszitek sajnos elég sokan), kérlek, a változatosság kedvéért most tegyél kivételt. Nagyon sok munkám van  az ilyen típusú összefoglalókban, akárcsak az oldalamon elérhető fordításokban, meg a többi posztban is. Ezért, ha merítesz  belőlük, kérlek jelöld meg a forrást ÉS csatold a cikkemre mutató linket !!!! Ez az egyik olyan fontos gesztus, amely megkülönböztet a  tartalomtolvajoktól. Nagyon jó lenne, ha ez szokásoddá válna, és nem csak az én írásaimat illetően, hanem akkor is, amikor a többi hiteles tudással rendelkező, posztjaikba, videóikba komoly munkát fektető asztrológus- társam oldalain „tallózgatsz” ( = nézel lenyúlnivaló tartalom után).

A fentebbiek természetesen asztrológiai időszakoktól függetlenül, bármelyik olyan életszakaszról is elmondhatók, amelyet intenzív álomtevékenység jellemez. Ezeknek persze mindig van valamilyen asztrológiai megfelelője is, de a hatásokat egyénre szabottan, a személyi horoszkóp adottságait figyelembe véve kell értelmezni. Aki kitartóan figyeli álmait és bizonyos asztrológiai háttérismeretekkel is rendelkezik, tapasztalni fogja, hogy bizonyos bolygóállások során bizonyos típusú motívumok bukkannak fel belső mozivásznán. Jómagam ebben viszonylag nagy gyakorlattal rendelkezem. 14 éves koromban kezdtem írogatni álmaimat, rendszeresen pedig 1991 vége óta vezetek álomnaplót, igyekszem feldolgozni különféle módszerekkel éjszakai tudatom képeit. A módszert másoknak is tiszta szívből ajánlom, ugyanis éjszakai világunk képi nyelvének értelmezése, az álomszimbólumok kreatív felhasználása révén visszanyerhetjük életerőnket, kreativitásunkat, a régi problémákra új válaszokat találhatunk.

2010 május 31-én pl. két nappal azt követően, hogy az Uránusz első ízben lépett a Kosba, egy „villámszínűen” izzó piros háttérben parádézó, nagyon mókás kosról álmodtam. Mindenféle furcsaságot művelt: hol a hátsó, hol a mellső lábain járt, színes labdákkal zsonglőrözött, jobbra-balra köszöngetett, ugrándozott. A jelenetek iszonyú sebességgel pörögtek, az állatot vidámság, elevenség hatotta át, egyszersmind elemi erőt is árasztott. Ebben volt valami félelmetes. Az álmok függnek az álmodó asztrológiai alkatától is. Erről magyar nyelven Fritz Riemann Útmutató asztrológia című könyvében olvashatók részletek.



Barátaink, a rémálmok ?

A belső munka azonban nem mindig örömteli. Amikor az agresszív, kártékony hatásúnak tartott Mars is része a kozmikus elegynek, gyakoribbakká válhatnak a rémálmok vagy más, kellemetlen hatású éjszakai képek is. Más tranzithatások és/vagy radixban meglévő formációk is jelezhetnek nyugtalan álmokat – pl. a Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó erőpróbáló kapcsolatai a Holddal, nap -és holdfogyatkozások, stb. Természetesen számos más kombináció is létezik, ebben az esetben sincsenek kész receptek.

Kritikus életszakaszok, sorsfordulók (pl. kamaszkor – első Szaturnusz – Szaturnusz szembenállás, Szaturnusz – visszatérés, az élet dele, stb. ) bővelkednek intenzív álmokban. Ezek az ún. “sorsálmok” akár az egész életutat is előre vetíthetik, de az aktuális fejlődési állomás lehetőségeiről és buktatóiról mindenképp fontos felvilágosítást adnak. Jómagam rengeteget profitáltam belőlük – voltaképpen valamennyi szerencsés  szakmai, magánéletbeli döntésem azon alapszik, hogy igyekeztem követni útmutatásaikat.

Amikor azonban szembemegyünk fejlődési ösvényünkkel, hárítjuk életfeladatainkat, ezek a sorsálmok egyre nyomasztóbbá válnak, végül visszatérő rémálmokba fordulhatnak. Minél nagyobb a valóságelhárítás, annál intenzívebbek, ijesztőbbek, gyötrelmesebbek lehetnek. Az ilyen üzeneteket hajlamosak lehetünk a lehető legsürgősebben elfelejteni. Ez a taktika azonban csak rövid távon működik, és nem túl kifizetődő, ugyanis az ilyen típusú álmok komolyabb sorskríziseket, elakadásokat vetíthetnek előre, vagy éppen ezek kellős közepén jelentkeznek. Ilyenkor pontos képet nyújtanak  arról, mi a gond, milyen irányváltásra lenne szükség, hogy jobbra forduljanak ügyeink. Üzenetük lehet szimbolikus, de nagyon konkrét is.

A fentebbieket szintén tapasztalatból írom. Saját Szaturnusz – visszatérésemet rengeteg valóságelhárítás kísérte, ami kis híján az életembe került. Álmaim pontosan jelezték ezt, csak épp nem hallgattam rájuk. Szerencsémre leírtam őket. Ennyi év távlatából is biztos vagyok benne, hogy ezért maradtam életben. Az egészséges váltásokra, és a tényleges feladataimmal összhangban levő újraépítkezésre épp nekik köszönhetően került sor. Mai napig gondosan őrzöm ezeket az álmokat, és nagyon hálás vagyok nekik, pedig nem éppen szívélyes stílusban hozták tudomásomra, mi is a gond velem. Természetesen, amint komolyan vettem üzenetüket, és érdemi változtatásokat kezdtem eszközölni, fokozatosan szelídültek, végül teljesen eltűntek.

Mondani sem kell, hogy a tudatosság, az önmagunkkal szembeni őszinteség, az esetleges problémák megértésére és megoldására irányuló reális erőfeszítések, a „legrosszabbul konstellált” időszakokban is ellenszerei a rémálmoknak. Ez mindenkire igaz.  Persze, utóbbiaknak is megvan a jogosultságuk. Bár szorongva, verítékezve ébredhetünk belőlük, ahelyett hogy gyorsan igyekeznénk elfelejteni őket, jobban tesszük, ha végiggondoljuk: mivel kényszerítettük rá tudattalanunkat, hogy ilyen szélsőséges formában üzenjen.

A teljesség igénye nélkül íme néhány tipp:

  • Elfojtott, megéletlen személyiségrészek, hajlamok lázadoznak?
  • Árnyék – személyiségünknekvan néhány keresetlen szava hozzánk? Projekcióinkkal harcolunk?
  • Ideje lenni felhagyni egy káros szenvedéllyel ?
  • Egy kapcsolat van ránk rossz hatással? (Ez nemcsak párkapcsolat, hanem a társulások bármely formája lehet )
  • Egy élethelyzet (pl. munkahely), tevékenység ?
  • Tudatos beállítottságunk nem abba az irányba vezet, amerre sorsunk szerint dolgunk lenne?
  • Betegség fenyeget ?
  • A külvilágból leselkedik ránk veszély?

Akár kellemesek akár ijesztők, a visszatérő álmoknak ugyanilyen jelentőségük van. A rejtjeles üzenetek megfejtésére fordított idő, energia kamatostól megtérül. Ha odafigyelünk éjszakai tudatunk üzeneteire, ráérzünk azokra a változásokra, amelyet sorsunk követel tőlünk, így a tőrdöféseket tűszúrásokká szelídíthetjük, eddig kevés szót kapó személyiségrészeinknek pedig talán nem kell robbanások formájában felhívniuk magukra a figyelmet.




Kapcsolódó:

 

Párbeszéd álmainkkal

Az elnyelt életerő visszaszerzése

 

Kép: Michael Garfield

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!