Neptunusz a szinasztriában: csalódás vagy a kapcsolatok magasabb szintje?

A két ember képletét összekötő Neptunusz – kapcsolatok egyaránt magukban hordozhatják a magasabb szintű tapasztalás lehetőségét és a hatalmas csalódásokét. Ha egyszer is átéltél ilyesmit, tudod, hogy nem túlzok. A transzendencia és az álmok bolygójaként a Neptunusz örömteli romantikus élményeket tartogathat. Minden varázslatosnak tűnik mindaddig, míg konfrontálódni nem kell a valósággal. A kemény talajon való landolás azonban sokkal fájdalmasabb lehet a legbrutálisabb Plútó– tranzitnál is. Erre figyelmeztet az asztrológusok nagy része is, amikor a Neptunusz árnyoldalairól beszélnek. De vajon valamennyi Neptunusz– kapcsolat rossz? Természetesen a szerelemben a bolygó pozitív hatásai is megmutatkozhatnak.

Nadia Gilchrist | Neptune in Synastry: Deception or Higher Connection? 

A megtévesztő

Kezdjük a Neptunusszal kapcsolatos hagyományos bölcsességekkel. Sok kapcsolatban vezethet tévútra, sőt tévútra is fog vezetni. Ha te vagy a Neptunusz- játékos (vagyis Neptunuszod fényszöget képez partnered képletének valamely személyi bolygójával), valószínűleg te leszel az, akit megvezetnek. (Tapasztalataim szerint inkább a Neptunusz -tulajdonos a “megvezető”,a személyi bolygó tulajdonosa az “áldozat” – de a képletek kombinációi és a belőlük adódó interakciók ennél összetettebbek – így mások megfigyeléseinek is van realitásuk – ford. megj.) Ahol a Neptunusz áll a képletedben, ott vagy a legjobban kitéve mások fantáziálásainak és ott a legvékonyabbak a határaid. És lám, jön is Ellenállhatatlan Kisasszony, akinek Skorpió Vénusza pontosan együtt áll a Neptunuszoddal. Intenzív megnyilvánulásai, önkifejezési módja megmozgatja fantáziádat. Romantikus ideálod, a Tökéletes Skorpió megtestesítőjévé válhat. Neptunuszod lekerekíti az ő skorpiós éleit, egy értékes és sötét drágakő látszatát kölcsönözve neki. Hogy a dolgok hogyan alakulnak a későbbiekben, a képleteiket összekötő többi fényszögtől is függ. Belemehettek egy olyan kapcsolatba, amelyben (kezdetben) úgy tűnik, semmi rosszat nem tehet veled. És visszaélhet azzal, hogy nincsenek határaid, kiszívva  minden energiádat. Vagy, épp ellenkezőleg, vérmes kivetítéseid ártatlan alanyává is válhat. Hát nem bámulatos, micsoda ereje van? Senki sem volt még rád ilyen hatással. Mindent elborító szeretete meggyógyít. És így tovább.

De a neptuni illúziók nem tarthatók fenn túl sokáig, és végül rádöbbensz, csak kihasznált. Vagy, ha jóravaló ember, egyszerűen te fogsz kiábrándulni belőle, amikor rájössz, hogy nincs mágikus erők birtokában. Intenzitása tulajdonképpen néha sok is lehet a számodra. Bármilyen durván hangozzék is azonban, az elemi erejű kiábrándulás, amit megtapasztalsz, a te elvárásaidnak köszönhető. Vagy, helyesebben a Neptunuszodnak. Nem hibáztatom az áldozatot. Persze, ha kihasználós típus , részben ő is felelős a történteket. De a te Neptunuszod hozta létre a ködfüggönyt, amely mögé elrejtőzhetett. Tekintsd a történteket intő jelnek, hogy rés tátong védőpajzsodon, amelyet a jövőben kialakított kapcsolatok során gondosan védened kell.

A Neptunusz másik hírhedt tulajdonsága , hogy ráirányítja a figyelmet egy kapcsolatban rejlő lehetőségekre. Bár ez látszólag remekül hangzik, a potenciálokra figyelni egy egészségtelen viszonyban nagyon romboló is lehet. Neptunusz – játékosként , annak a bolygónak a jelentés tartalmától függően, amelyet a másik személy megtestesít, belelátod, mi mindent lehetne kihozni kapcsolatotokból. Az alkoholistában meglátod annak a lehetőségét, hogy kijózanodjon. A nős pasiban meglátod annak a lehetőségét, hogy elhagyja érted a feleségét. Az irántad közömbös pasiban felcsillan annak a lehetősége, hogy egyszer csak rájön, mégiscsak te vagy a lelke másik fele. Ezeknek a potenciáloknak egy része konkrét formát is ölthet, mert a Neptunusz azt is lehetővé teszi, hogy valamennyi eshetőséget fontolóra vegyél. De az ígéretes jövő képe legtöbbször csupán délibáb.



A magasabb szintű kapcsolat

Hol van hát akkor az a sok jó, amire az előbb céloztam? Pedig létezik. De ez elsősorban attól függ, hogy kezeled saját radix- Neptunuszodat. Ha két lábbal állasz a Földön, elég erősek a határaid, és partnered Szűz Napja például kvadrátot képez a te Nyilas Neptunuszoddal viszonylag ártalmatlan bolygókapcsolatról van szó. Meglehet, nem érted a kényszerességét, de elviseled állandó szőrszálhasogatását. Segítesz neki ellazulni, és mivel elég fegyelmezett ember (se nem csaló se nem függő), ez javára válik. Tompítasz aggályai élén, és amikor kételkedik magában, emlékezteted a lehetőségekre, amiket látsz benne. Elég fejlett valóságérzékkel rendelkezel ahhoz, semhogy olyasvalakivé változtasd át , akinek semmi köze a valódi személyiséghez.

Félretéve a fentebbi példát, a Neptunusz könnyed aspektusai (trigonok, szextilek) valószínűbben  hozzák felszínre a bolygó pozitívumait. Az erőpróbáló aspektusok feszültsége a valóság és a fantázia közötti szakadékra irányítják a figyelmet. Az áramló aspektusok kapcsolatot teremtenek a Neptunusz idealizmusa és a valóság között. Egy, a te Neptunuszodat a partnered Holdjával összekötő trigon pl csodálatos érzelmi összhangot teremthet. Te megérzed a Hold érzelmi igényeit, mire a Hold minden erőfeszítés nélkül eláraszt tápláló energiákkal. A Neptunusz könnyű fényszögei nem követelnek semmilyen erőfeszítést, hanem a gyengédség, kecsesség és együttérzés árnyalataival gazdagítják a kapcsolatot. Amikor neked is, párodnak is nehéz napja volt, ezek az apró gyengédségek megmenthetik a helyzetet.

A Neptunusz fényszögek a szinasztriában egy duál- kapcsolat bizonyítékai? Hmm, kétségtelenül kelthetnek ilyen benyomást, hiszen te (mint Neptunusz játékos) éberen figyelsz a partnereddel való kapcsolat mögötti valóságra. A Plútó,  a Szaturnusz, a Holdcsomópontok és a 12.ház azonban többet árul el a két személy közötti karmikus történetekről. De bizonyos körülmények között a Neptunusz fényszögek átjárhatóbbá teszik a két lélek közötti határokat. Természetesen, amennyiben a Neptunusz az Északi vagy a Déli Holdcsomópontod, 12. házad ura, vagy aspektust képez velük, közvetlen kapcsolatban van a szerelmeddel való karmikus történettel.

Akár (jól kezelt) nehéz, akár könnyű aspektusról van szó, a Neptunusz pozitív energiákkal is feltöltheti a kapcsolatot. Valamennyi negatív megnyilvánulásnak van egy másik oldala is. Az átjárható határok meghittebbé teszik a kapcsolatot, a megbocsátás enyhülést hozhat egy keserűség- mérgezte szituációba, és a benne rejlő lehetőség meglátása (amennyiben van valóságalapja) sokat segíthet egy bátorításra szoruló partnernek. Ha kételyek gyötörnek, egy csipetnyi Neptunusz lelket önthet beléd. A kapcsolat megédesítéséhez pedig mindössze néhány cseppre van szükséged ebből az erős varázsitalból.

 

Kapcsolódó:

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Ikerlángok, lélektársak és hasonlók….

Illik hozzám a párom?




A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!