Vénusz – Plútó együttállás a Bakban | Leslie Hale

A Vénusz és a Plútó első együttállására december 11-én kerül sor, a Bak 25°-án. Másodszor december 25-én találkoznak, amikor a Vénusz már tolat, a harmadik együttállás pedig jövő március 3-án jön létre. Az asztrológusok a világ minden táján hasonlóan látják ezt az eseményt, most a blogomon többször megszólaltatott Leslie Hale gondolatai következnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





A Vénusz 2022. december 19-től január 29-ig tolat. E bejegyzés írásakor a Vénusz retrográd szakaszának “árnyék” időszakában van.

A Vénusz a szerelmet, a pénzt, az értékeket és a társadalmi életünket uraló bolygó. Amikor a Vénusz retrográd, a szerelemmel kapcsolatos dolgok lelassulhatnak vagy megváltozhatnak, szakítások következhetnek be, egyes párok újra összejönnek, és a Vénusz ezen erőteljes ciklusa alatt az emberek olykor még partnerüket is lecserélhetik. Ebben az időszakban az értékrendünk megváltozhat vagy világosabban meghatározhatóvá válhat, és a retrográd Vénusz hatással lehet a pénzügyekre és a társadalmi életünkre is, attól függően, hogy a horoszkópunk mely részén halad át.

A Vénusz-Plútó együttállás valamilyen formában a veszteség tranzitja, és nem éppen könnyed energiáról van szó. Lehet egy érzés, egy kapcsolat, pénz, haláleset okozta veszteség, egészség vagy valami más elvesztése. Ez nem jelenti, hogy a veszteséggel együtt ne tapasztalhatnál valamilyen nyereséget is. Tegyük fel például, hogy benne vagy egy rossz kapcsolatban, amely hirtelen véget ér. A kapcsolatnak vége, és ez jellemzően veszteségérzettel jár. De a kapcsolat rossz volt, talán még mérgező is, és nem is akart javulni. Tehát, a szakítás veszteségérzettel tölt el egyfelől, másfelől viszont nyertél is, hiszen kilépve belőle elnyerted szabadságodat, és most már végül visszatalálsz önmagadhoz, és találsz valakit, aki alkalmasabb, ami végső soron javadra válik.




Amikor a Vénusz hátrál, lehetőségünk nyílik újragondolni és átértékelni a másokkal és a hozzánk legközelebb állókkal való kapcsolatainkat. Ebben az időszakban nehezebben juthatunk szerelmi energiához, de ezt azzal ellensúlyozhatjuk, hogy ilyenkor jobban szeretjük magunkat, és odaadóbban gondoskodunk magunkról. Markánsabban vagyunk képesek megfogalmazni azt is, kit és mit érzünk legfontosabbnak az életünkben.

Azt mondják, hogy a Vénusz tolatása időszakában kezdődő új kapcsolatokban a szerelmi energia soha nem jut maradéktalanul kifejeződésre. Ebben az esetben a dolgok a Vénusz direktbe fordulását követően is megváltozhatnak, amikor újabb energiaváltás következik be. A retrográd Vénusz erősen kapcsolódik múltunkbeli ismerőseinkhez. Időnként újrakapcsolódhatunk, vagy sok kellemes kirándulást tehetünk az emlékek útján. Lehet, nincs kedvünk újra kapcsolatba lépni valakivel, aki ilyenkor megkereshet bennünket, de az is lehet, hogy olyasvalakiről van szó, aki életünk egy bizonyos szakaszában jelentőséggel bírt. A múltból felbukkanó kapcsolatok nem szükségszerűen mind romantikus természetűek: lehetnek barátok, ügyfelek és mások, és mi is megkereshetünk másokat.




Vénusz-Plútó együttállás

A Plútó egész decemberben a Bak 25. fokán áll, a Vénusz pedig a Bak 23-26. fokán, tehát a Plútó egész hónapban a Vénuszhoz kapcsolódik. Ha a személyi horoszkópodban a bolygók a kardinális jegyek bármelyikének 23-26. fokai között vannak; Kos, Rák, Mérleg vagy Bak, akkor ez valamilyen módon hatással lesz rád.

A kapcsolatokban ilyenkor problémák kerülhetnek a felszínre, így azokkal foglalkozhatunk. Időnként új információk bukkanhatnak napvilágra a partnerrel vagy potenciális partnerrel kapcsolatban, amelyek megpecsételhetik a kapcsolatot, vagy véget vethetnek neki, attól függően, milyen erős a két ember közötti kötelék és egymáshoz való viszonyuk.

E tranzit további megélési lehetőségei:

-Élesen tudatára ébredsz az anyagi veszteségnek vagy nyereségnek.
-Egy barátságról való lemondás, vagy valaki rólad mond le.
-Munkahely elvesztése
Megszállottja vagy valakinek, zaklatod (stalking) vagy éppen fordítva.
-Kapcsolatba kerülsz egy zsarnokoskodó személlyel.
-Értesülsz egy halálesetről, vagy arról, hogy valaki súlyos állapotban van.
-Visszautasítanak vagy te utasítasz vissza valakit.
-A múlt feltárása, vagy csontvázak kerülnek elő a szekrényből.
-A szexszel kapcsolatos kérdések felszínre kerülése.
-Szexuális botrányok vagy belebonyolódás egy “tabu” kapcsolatba.
-Kapcsolatok és nehéz múltbeli problémák gyógyítása
Karmikusnak tűnő körülmények, találkozások és események.
-Kénytelenek vagyunk szembenézni egy kellemetlen valósággal.
-Háztartási vagy szexuális erőszak/bántalmazás, érzelmi bántalmazás.
-Mélyen gyökerező érzelmi félelem vagy szorongás.
-Zsarolás, kényszerítés
-Bűnözés, rablás, erőszak
-Extremizmus

A Plútó-Vénusz együttállás tranzitja december 11-én pontosul be először, december 25-én másodszor (a Vénusz tolat), március 3-án pedig utoljára jön létre a Bak 27. fokán. A decemberben felmerültekhez hasonló kérdések márciusban ismét napirendre kerülhetnek.
E konjukció hatása az újév első napja után jelentősen enyhülni kezd, mivel a Vénusz eltávolodik a Plútótól. Direktbe váltása előtt a Vénusz visszatolat a Bak 11. fokára. Pozitívumként idekívánkozik, hogy ha a direktbe váltó Vénusz aspektust képez képleted valamelyik bolygójával, előfordulhat, hogy egy, életedben kiemelkedő szerepet játszó személlyel találkozol, vagy pedig valamilyen nyereségre számíthatsz, attól függően, hogy horoszkópod melyik elemével kapcsolódik a Vénusz.




A Vénusz befolyást gyakorol az értékekre, a pénzre és a társadalmi életünkre.

A Vénusz nemcsak a szerelem bolygója, hanem a pénz, az értékek, valamint a társadalmi életünk és a társadalmi státuszunk felett is uralkodik. A Vénusz retrográd időszakában a pénz időnként szűkösebbé válhat, vagy áramlása ideiglenesen lelassulhat. Ebben az esetben általában újra felpörög, amikor ismét egyenesbe fordul.

Társadalmi életünkre és  szívügyeinkre is hatással lehet. Barátok érkezhetnek vagy távozhatnak, és időt fogunk szánni legszorosabb kapcsolataink, valamint a szerelmi ügyeink újradefiniálására. Néha úgy is dönthetünk, hogy kilépünk bizonyos társasági körökből, amennyiben azok már nem felelnek meg igényeinknek. A Vénusz retrográd szakasza jellemzően nem a legjelentősebb vagy legizgalmasabb időszak a társasági életünkben.

Az értékek is a Vénusz uralma alá tartoznak, és a retrográd időszak alatt talán világosabban vagyunk képesek megfogalmazni, melyek az igazi értékeink. Ez sokféle szinten befolyásolhatja az életünket attól függően, hogy a Vénusz hol helyezkedik el és hol halad át a személyi horoszkópunkon.



Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat:

A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Retrográd Vénusz a nagyvilág színpadán

Kollektív szinten egy olyan időszakon megyünk keresztül, amikor meghatározzuk, hogy mint társadalom milyen értékeket vallunk, különösen a pénzzel, a nőkkel és a társadalmi kérdésekkel/témákkal kapcsolatban.

A Vénusz-Plútó együttállás olyan erőteljes aspektus, amely drámai módon fog érvényesülni a nagyvilág színpadán. E poszt írásakor Bob Dole volt amerikai szenátorra emlékeznek, Oroszország invázióval fenyegeti Ukrajnát, és az Egyesült Államokban az abortuszhoz való jogról, valamint a Build Back Better (építsük vissza a jobb infrastruktúrát) tervezet javaslatáról és annak finanszírozásáról folyik vita. A Plútó-átvonulások gyakran egybeesnek valami, fizikai ingatlanokat vagy földterületet is magában foglaló dolog újjáépítésével vagy átszervezésével.

Az Amerikai Egyesült Államok horoszkópja, (Sibly-képlet) forr: Astro.com

Mivel a Vénusz-Plútó konjunkció az amerikai Sibly-képlet 2 házából szembenállást képez a Merkúrral, fontos hírekre számíthatunk a pénzzel, a médiával, a fenyegetésekkel, a változó értékrenddel, a politika piszkos trükkjeivel, a politikusok nagyképűségével, a fiatalokkal, a kényszerítő taktikákkal és a szexbotrányokkal kapcsolatban. Lehetséges, hogy mielőtt ez az aspektus feloldódna, egy bizonyos ponton jelentős pénzügyi változást tanúi lehetünk.

Amikor a Vénusz eléri a jegy 26. fokát (december 17-24.), 1 fokos orbison belül van az Amerika horoszkópjának Plútójához képest, és így ez jelentős időszak lesz az Egyesült Államokban. Az USA a Plútó – visszatérés erőteljes időszakát éli, ( a Plútó-Plútó konjunkció először 2022 februárjában pontosul be), így 2022 jelentős év lesz az USA történetében. A Plútó kényszerítő, felforgató erejű, és a hatalom, valamint a hatalmi struktúrák felett uralkodik. A Plútó lerombol, hogy aztán más módon építsen újjá.




(Ford megj: mint más, mundánasztrológiai bejegyzésekben szó volt róla – pl Merre tart Amerika? , Újabb kaotikus napok, Holdfogyatkozás a Bakban – 2020, Zűrös elnökválasztás-még zűrösebb folytatás, Joe Biden beiktatása , Fordulópont: Az Egyesült Államok Plútó-visszatérése, nem csupán Plútó-visszatérés, hanem Neptun-Neptun szembenállás is van az Egyesült Államokban, így az amerikai álom alapos valóságteszten megy keresztül. Nem túl megnyugtató, hogy a 2022 folyamán hosszú ideig Ikrekben tartózkodó Mars az Egyesült Államok képletében is ugyanebben a jegyben áll, a VII házban. A Mars 2022 augusztus 20-án lép az Ikrekbe, október 30-án , a jegy 25°án kezd el tolatni, a Neptunnal kvadrátot, a Vízöntő Szaturnusszal trigont képezve, 2023 január 12-én vált direktbe és csak 2023 március 25-én hagyja el a jegyet, hogy falljába, a Rákba váltson. Ez a tranzit világviszonylatban, beleértve Magyarországot is rendkívüli nehézségeket, zűrzavart jelez a 2022 elei viszonylagos felívelést követően. Hatása alatt az Egyesült Államok hajlamos lehet háborúba bonyolódni, amelynek megnyerésére, ha továbbra is olyan világrengető kérdéseken töri a fejét, hányféle nemet kellene még feltalálni, miféle, valamikor tényleges, mára már inkább képzelt, de manipulációra kitűnően alkalmas sérelmeket kellene még orvosolni, mi módon lehetne még jobban eltorzítani az angol nyelvet a gendersemlegesség és a progresszió jegyében,  az ítélőképesség maradványainak a nyomait is felszámolni – nem valami jók az esélyei. Egy akkora lebőgés is benne lehet a pakliban, amelyhez képest szánalmas, 2021 nyári afganisztáni kivonulásuk valóságos diadalmenet ; Oroszország és Kína még dominánsabb térnyerése pedig az egész emberiség számára katasztrófa lenne. Woke elmebajról bővebben, magyarul: Douglas Murray – A tömegek tébolya)

A Vénusz-tranzit során manipulációra, pénzügyi problémákra és vitákra, fenyegetésekre és bűnözéssel kapcsolatos gondokra, felforgatásra, propagandára és potenciálisan egy újabb nemzeti jelentőségű halálesetre és/vagy a Covid által okozott halálesetekre számíthatunk. Decemberben az értékek és az értékek változása lesz a középpontban.

 

Forrás: Venus Conjuncts Pluto – Decenber 2021




Kapcsolódó

Decemberi előrejelzés – 2021

Bak Vénusz a horoszkópban

A Bak (Liz Greene)

Retrográd Vénusz – általános tudnivalók

A Plútó archetípusa

Plútó tranzitok – Robert Hand

Vénusz – Plútó fényszögek: végzetes vonzerő

Érzelmi szakítópróbák – életmentő műtétek

Megszállott szerelem : Medeától Don Joséig

Ami az Asztrológia, karma és átalakulásból kimaradt

Veszedelmes viszonyok

A mérgező kapcsolatokról-más szemszögből

Az önbecsapás eszköztárából: “karmikus kapcsolatok”

Könyvajánló

Robert Hand : Planets in Transits; Life Cycles for Living

A könyv letölthető, pdf változata a Scribd- tagok számára németül elérhető : Robert Hand – Das Buch der Transite

Bil Tierney : Békességben a Plútóval

Liz Greene : The Astrology of Fate

Douglas Murray : A tömegek tébolya

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!