Merkúr a Kosban – 2019

A Merkúr 2019 április 17-én lépett a tüzes Kos jegyébe – egyszersmind elhagyta a retrográd árnyék zónáját is. Eljött a várva- várt változás: a kommunikációval, utazásokkal, üzleti tranzakciókkal kapcsolatos ügyek visszatérnek a szokásos kerékvágásba.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Retrográd időszakának köszönhetően a Merkúr, egyebek mellett az információcsere, gondolkodási folyamatok, utazások planétája szokatlanul hosszú időt töltött a Halak jegyében az idén. A logikus gondolkodás princípiuma nem lelte különösebben örömét a száműzetése jegyében való hosszas vándorlásban: a február 10- április 17 közötti időszak sok zűrzavart, félreértést, késlekedést, átláthatatlan helyzetet tartogatott. A csalódások (és az önbecsapás), a valóság elől való menekülés szintén részei voltak az egyenletnek.

Most végre kezd feloszlani a köd. Az átmenet az álmodozó Neptunusz tartományaiból az agresszív és asszertív Mars birodalmába jelentős váltás. A Kos egyenes, bátor, azonnal a lényegre tér, spontán, innovatív – és időnként tolakodó, ingerlékeny, nyughatatlan és türelmetlen. Ilyenné válik kommunikációnk is április 17 – május 6 között. A közeljövőben könnyebben átláthatóvá válnak a helyzetek és a szándékok (a sajátunk és a másoké is), hiszen a Merkúr a Kosban mindig pontosan azt mondja, amit érez és gondol.




Az idei tranzit fontos sajátossága, hogy a Mars és a Merkúr recepciós helyzetben van egymással. (A Mars az Ikrekben a Merkúr uralma alatt áll, a Kos Merkúr pedig a Marsé alatt). Jelen esetben ez arra utal, hogy a két bolygó együttműködik egymással, kölcsönösen felerősítve egymás sajátosságait. A Mars, a cselekvés, önérvényesítés és a harc planétája május 16 -ig tartózkodik az Ikrekben.

Ikrekben való tranzitjának első fele (március 31-tól április 17 -ig) nem alakult túl kedvezően, hiszen ura, a Merkúr száműzetésben volt a Halakban. Emiatt tetteink bizonytalanok, kétértelműek, zavarosak, fókuszálatlanok voltak. Gondolataink nem voltak mindig összhangban cselekedeteinkkel. Mások részéről is hasonlót tapasztalhattunk.

Most valamelyest javul a helyzet (nem teljesen, hiszen a Mars hamarosan kvadrátot képez a Neptunusszal, a Jupiterrel pedig szembenállást – és így létrejön egy nagyfokú instabilitást jelző T-kvadrát.) A Kos inspirált, kreatív, cselekvés -orientált. A problémák helyett inkább a megoldásokra összpontosít. Haladási irányában biztos, tud dönteni – és nem is tétovázik. Egyszersmind individualista és az önérvényesítés sem okoz gondot számára.




Így a következő hetek alatt új megoldásokat találhatunk a régi problémákra, készségesebben mozdulunk ki a komfortzónából és keresünk új irányokat, nézünk szembe a kihívásokkal, tesszük meg a megfelelő lépéseket, állunk ki magunkért. Egyszerre leszünk céltudatosabbak és elég rugalmasak, hogy stratégiáinkat a folyamatosan változó körülményekhez igazítsuk.

Jóllehet a fentebbi tulajdonságok nélkülözhetetlenek a továbblépéshez és a helyzetek tisztázásához, a jóból is megárt a sok. A késedelmek és a zűrzavar ilyen hosszú időszakát követően teljesen érthető, hogy le akarjuk vágni a kanyarokat. Azonban a forrófejűség, tapintatlanság, a kompromisszumkészség hiánya, az elhamarkodott döntések, a részletek figyelmen kívül hagyása számos problémát okozhat. A túlzott rámenősségnek, elhamarkodott következtetések levonásának, durvaságig fajuló vitáknak is sok nemkívánatos következménye lehet.




A tranzit főbb állomásai:

Április 19 : Merkúr – Chiron együttállás ( Kos 3°)

Május 2 : Merkúr- Mars szextil (Kos – Ikrek 20°)

Május 2 : Merkúr kvadrátban a holdcsomópontokkal ( Kos -Bak/Rák 20°)

Május 2 : Merkúr – R Szaturnusz kvadrát (Kos – Bak 20°)

Május 3 : Merkúr – R Plútó kvadrát (Kos – Bak 23°)

Május 3 : Merkúr – R Jupiter trigon (Kos – Nyilas 23°)

Május 6 : a Merkúr a Bikába lép

 

Kapcsolódó

Áprilisi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!