Mars a 8. házban

A nyolcas házas Marssal rendelkező személyeket áthatják az intenzív vágyak, érzelmek és erős emócióik vezérlik cselekedeteiket. Gyakran keverednek veszélyes területekre és általában valamilyen értelemben vett élethalálharcot kell vívniuk. Válsághelyzetekben nagy fokú erőt, bátorságot, merészséget tanúsítanak. Egyszersmind azonban úgy érzik, legyűri őket a végzet, amely kíméletlenül beavatkozik életükbe. (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem ! 🙂  Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

A nyolcas házat olyan kulcsszavak tartoznak, mint dráma, krízis, trauma és a halál. Mások forrásai és az árulás miatt bekövetkezett veszteségek is analógialáncába tartoznak. Ennél sokkal fontosabb, hogy a 8 ház területére tartoznak az intim kapcsolatok is és az a lelki poggyász, amelyet múltunkból cipelünk szerelmi életünkbe. Mivel a Mars itt vizes házban tartózkodik, ez a mély, a tudattalan szférához tartozó érzelmek tartománya. Gyakran tapasztalhatjuk, hogyan dolgozik a Mars a tudattalan törmelékével, amikor is a mélyre temetett, megoldatlan érzelmi ügyek a felszínre kerülnek.

E pozícióban a Mars megosztott forrásainkkal, végrendeletekkel, örökségekkel, intimitással, szexualitással, emóciókkal kapcsolatos konfliktusokat hoz társas viszonyainkba. A szülött azonnal hadba vonul, ha bármi is fenyegeti biztonságérzetét vagy ha az a borzasztó előérzete támad, hogy az emberek csak úgy elragadhatnak tőle valamit. A 8. házban sok, egymással csatározó párt találunk, és ez gyakran afféle „hadd szóljon” tartomány is, ahol számos társulás sorsa dől el.

A különféle házassági problémák – azok, amelyek a zárt ajtók mögött maradnak, pl. az erőszak, a szexuális kizsákmányolás vagy a nehéz családi kapcsolatok a románcok árnyoldalaihoz tartoznak. Talán az erőszak témájával kell megbirkózni, vagy Júdás- csók csattan el egy intim kapcsolatban. Gyerekkorunkban nem tanultuk meg, hogy a szerelem gyakran együtt jár a sérüléssel, a fájdalommal és a veszteséggel. Az elhagyástól, elválástól, magánytól való félelmünkben nem ismerjük fel egy párkapcsolat destruktív mivoltát. A Plútó házán keresztül, tudattalanul konfliktust provokálva azért vonhatjuk be párunkat egy konfrontációba, mert valami bennünk át szeretné alakítani a régi mintákat és be szeretné gyógyítani a sérülést.




Ha a Mars a 8. házban áll, az egyénnek a legveszélyesebb élettémákkal kell viaskodnia és túlélésre kényszerül. A legnagyobb kihívások egyike a határokkal és a veszélyek, manipulációk közepette, a másik fél hatalmától fenyegetetten vívott szabadságharccal kapcsolatos. A dühöt elnyomják és rácsapják a Marsra a pince csapóajtaját. Csakhogy a Marsot nem lehet örökké elzárva tartani, és végül felrobban. A 8 házas Mars szoros kapcsolatban van a szexuális bántalmazással, és talán nyíltan kell foglalkozni néhány fájdalmas gyerekkori témával.

Valószínű, hogy a szex fontos részét képezi e szülöttek életének, és e pozícióban a Marsnak gyakran kell legsötétebb impulzusait kiélnie. E pozíció tulajdonosait felajzza a hatalom, a szenvedély, a hódítás, zsigeri ösztöneik erősek és általában hatásukra cselekszenek. A Mars itt gyakran kerül kapcsolatba az élet sötétebb elemeivel, pl. a bűnözéssel, nemi erőszakkal, brutalitással. E pozícióval rendelkező egyéneknek egyszersmind kontroll alatt kell tartaniuk önromboló energiáikat is.

Lady Dianának a Marsa a 8. házban állt és végzetes autóbalesetben vesztette életét, az ugyanezzel a pozícióval rendelkező John F. Kennedyt autózás közben gyilkolták meg. Marylin Monroe-nak szintén a 8. házban volt a Marsa. Elárulta, hogy kisgyerekkorában szexuális bántalmazás áldozata lett, és meglehetősen fiatalon, kábítószer-túladagolás következtében halt meg.




Azonban nem csak a halál társítható ehhez a házhoz. A végzetszerű események közbejötte is jól ismert sajátossága. Úgy tűnik, ezen események, a tudattalan és a mélyen eltemetett érzelmek között közvetlen megfelelés van.

A 8. házas Marsú személyek megmagyarázhatatlan módon vonzódhatnak létük okkult és spirituális aspektusaihoz. A szülött aktívan kutatja a misztériumokat és a transzformáció természetét vizsgálja. Ezek az emberek segíteni tudnak azoknak, akiknek változásra, gyógyulásra van szükségük, és akik igyekeznek összeszedni az ahhoz szükséges erőt, hogy elengedjenek valami mélyen fájdalmas dolgot. Részben az a feladatuk, hogy felfedezzék tulajdon, személyes erejüket és hogy segítsenek másoknak feltárni adottságaikat, vágyaikat, hogy a maguk teljességében megélhessék a bennük szunnyadó lehetőségeket.

Ennek ellenére késztetéseid és vágyaid valami mély és kétségbeesett helyről törnek felszínre. Van benned valami intenzitás, amely a legapróbb részleteket is fel akarja tárni. Ez különféle módokon – pl szexualitásban, üzletben, veszélyes tevékenységekben juthat kifejezésre, bármi olyasmiben, ahol úgy érezheted, borotvaélen táncolsz és kapcsolatban vagy az élet lényegével. Az okkult, az asztrál sík, bármilyen fajta erőpróba mágneses erővel vonz. Más szavakkal, arra sóvárogsz, hogy nálad hatalmasabb erőkkel kerülj kapcsolatba. Ez rendben van, amíg tudatában vagy és bizonyos szintig óvatos vagy, de ne vidd túlzásba. Paradox módon ezektől az erőktől való félelmed meggátolhatja, hogy megkapd, amit akarsz. Fogalmazzunk úgy, hogy az erő felajz, és erősnek érzed magad felajzott állapotban.” Lyn Birkbeck: The Instant Astrologer

Forrás : The Astrology Place Membership




Kapcsolódó

A 8. ház – hasznos idézetek

Nyolcas házas kapcsolatok

Az archetipális Mars (Linda Reid)

A Mars princípiuma az asztrológiában

Mars a Skorpióban : mélységeink ösvényein

Mars a Skorpióban (Iulia Trandafir)

 

Kép forrása: A 13 bérgyilkos címú japán film ( 2010 ) egyik jelenete

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!