A Bika és a karrier

Hatodik érzéke mutatja meg az üzleti sikereket, de gyűlöl hazardírozni, kiváló táncos vagy énekes, de egy bank imázsán is nagyot javíthat, emberbarát vezető, de blokkolhatja a feltörekvőket a vállalatnál – az anyaghoz ragadó Bika és a karrier.

A sorozat 2009 őszén, a Díványban jelent meg Jegyek és karrier címmel. A könnyed, bulváros stílusban megírt cikkek olyan esetekre érvényesek, amikor valamelyik jegy hangsúlyos szerepet játszik a horoszkópban. (Jelen esetben a Bika, pl. Aszc és több bolygó ebben a jegyben, hangsúlyos 2 ház, stb.) Értelemszerűen nagyon-nagyon általánosítanak, hiszen valós következtetéseket kizárólag egy részletes horoszkópelemzés révén lehetséges levonni.A radix ugyanúgy jellemző egy egyénre, mint az ujjlenyomat, így aztán személyenként változó, milyen kombinációkban, módokon, életterületeken nyilvánulnak meg az adott tulajdonságok. Következésképpen a „kit hogyan érint”/ „rám hogyan hat?” “rám ez miért nem igaz ?” „Nekem Kosban áll ez és ez, és akkor hogy érint ?” típusú hozzászólásokra nem áll módomban reagálni. Az ilyen jellegű  kommenteket törlöm, szerzőiket LETILTOM – ahogy tettem eddig is.
Ha szakmai elvárásai teljesülnek, a Bika egy méhecske szorgalmával dolgozik. Tulajdonképpen nem is nagy igényű. Versenyképes fizetés és más juttatások, stabil, biztonságos munkahely, kellemes környezet, méltányos mennyiségű szabadság – és ha rajta múlik, akár nyugdíjas koráig cége egyik tartópillérjévé válhat.

Húzza az igát, de leblokkol a változásoktól

Jó csapattag – igazán otthonosan csak közösségben mozog. Ösztönösen gondoskodó természetű: akkor is szívesen összeüt néhány szendvicset, vagy főz kávét kollégáinak, ha mindez nem szerepel munkaköri leírásában. Ahogy a legföldesebb jegyhez illik, praktikus, két lábbal áll a földön, nagy teherbírású. A monotonitást nem csupán elviseli, hanem egyenesen igényli, hiszen a rendszeres ismétlődés növeli biztonságérzetét. (Természetesen ez csak akkor igaz, ha a képlet más sajátosságai – pl Kosban vagy Ikrekben álló bolygók nem utalnak az ellenkezőjére). Márpedig semmit sem igényel jobban a stabilitásnál. Szorgalma, kitartása, következetessége, lojalitása szintén ideális munkaerővé teszi, de alkalmazottként jobban megállja a helyét mint vezető pozícióban.

Jómaga nem túl kezdeményező, nehézkesen szánja rá magát a cselekvésre. Vagy azért, mert némi időbe telik, míg megérti feladatát vagy pedig azért, mert valljuk be, néha kissé lusta. Ha azonban egyszer akcióba lendült, egész biztosak lehetünk benne, hogy jó munkát végez. Nagy erőbedobással dolgozik, de csak a maga gyorsnak semmiképp sem nevezhető tempójában. Ne is próbáljuk sürgetni, mert csak összezavarjuk. Gyorsaságot, képlékenységet igénylő munkakörökben akár annyira leblokkolhat, hogy mások haladását is fékezheti. Jól körvonalazott, egyenletes tempóban végrehajtható feladatokra van szüksége: ha egyszer sínre került, gőzmozdonyként halad – minél nagyobb rutinra tesz szert, annál biztonságosabban. Az új kihívások, munkaköri módosulások annyira kizökkenthetik ritmusából, hogy még a saját feladatait megkönnyítő fejlesztéseknek is ellenállhat. Persze, ha az ismeretek megszerzését praktikusnak és főleg kifizetődőnek találja, készségesen tovább képezi magát. Igaz, nála ez is tovább tart mint másnál, de legalább alaposan elsajátítja az anyagot.

Nem könyököl, és néha el is lustul

Vezetőként alkalmazottaival meleg, személyes kapcsolatban van – de tekintélyelvű, és megtartja a három lépés távolságot. A rá bízott emberek jó közérzete, anyagi gyarapodása fontos számára, készséggel vállalja a felelősséget, de időnként túl atyáskodó lehet. Nem könyöklő típus, nem harcol a hatalomért. Vagy automatikusan kerül feljebb a ranglétrán (szakmai tapasztalatok, képességek, egy cégnél eltöltött évek száma), vagy azért, mert egy ilyen pozíció növeli biztonságérzetét. Ha azonban már ott van, ragaszkodik is státusához. Ellustulva igencsak kellemetlenné válhat: nem képezi tovább magát, viszont nála alkalmasabbaknak sem engedélyez kibontakozási lehetőséget. Ilyenkor vélt vagy valós ellenfele kiütésétől sem riad vissza.
Hasonlóképpen leblokkolhat, ha egyedül kell döntést hoznia. Különösen a feszült, kockázatos, gyors döntéseket, rugalmasságot követelő helyzeteket kezeli nehezen.
Ösztönös pénzügyi érzékkel megáldott, de nem hazardíroz

Ösztönös érzéke van a pénzügyekhez, és ért is saját és mások javainak gyarapításához. Egyfajta hatodik érzékkel tud különbséget tenni a komoly üzleti lehetőségek és a csak annak tűnő lufik között. Ez a vele született adottság még gazdasági nehézségek, munkanélküliség esetén is segítségére siet, rendezettebb viszonyok között pedig kiváló pénzügyi szakemberré teszi.

Minden, értékek kezelésével kapcsolatos pozícióban megállja helyét. Hacsak piszmogásával őrületbe nem kergeti a sorban állókat, egy bank ügyfélszolgálati osztályán a belőle áradó derű, stabilitás, nyugalom az intézményt is hitelesebbé teszi. Pénzügyi osztályokon, könyvelőként is megtalálja helyét, hiszen imád számolgatni és a bankjegyek puszta tapintását is élvezi.

Befektetőként, cégek gazdasági vezetőjeként, pénzügyi tanácsadóként konzervatív: a stabil, hosszú távú befektetéseket, rendszeres, megbízható hasznot hozó üzleteket részesíti előnyben. A hazardírozás minden formáját elkerüli – mások értékeit ugyanolyan felelősségteljesen kezeli, mint a sajátját. Ha azonban óvatossága, biztonságvágya korlátoltságba csap át, valós nyereséggel kecsegtető üzleti lehetőségeket is elszalaszt. Olykor akkor is, ha szó sincs igazi kockázatvállalásról, csupán valami újat kellene kipróbálni, vagy gyorsan kéne megragadni a kínálkozó alkalmat.

A Bika szeme hizlalja a jószágot

Az anyaggal, az érzékelhető világgal való szoros kapcsolata más munkaterületeken is kamatoztatható. Mivel rajong mindenért, ami szem-szájnak ingere, és szeret másokról gondoskodni, kitűnő szakács, borász lehet belőle, de étterem tulajdonosként is sikeres lehet. Ösztönös vonzalma a földhöz, a növények és állatok világához nagyszerű gazdálkodóvá teszi. Az ő szeme aztán valóban hizlalja a jószágot – sok köztük a hivatásos állatgondozó vagy -tenyésztő -, a piacon pedig biztos mindenki az ő zöldségeiből akar vásárolni. Fejlett szépérzékét kertészként, virágkötőként is kamatoztathatja, kertépítőként pedig esztétikai adottságai mellett fizikai erejének is hasznát veszi.

A praktikum sokkal fontosabb számára az absztrakcióknál: még értelmiségiként is állandó kapcsolatban kell lennie az anyaggal vagy az élő szervezetekkel (építészmérnök, kertészmérnök, stb…). Máskor kimondottan fizikai munkát választ, ahol felsorolt tulajdonságaiból profitál. Gyakran már diákkorában dolgozik, hiszen fontos számára, hogy saját pénze legyen, talpraesettségének, üzleti érzékének köszönhetően pedig akár még felnőtt családtagjainál is többet kereshet.
A torok ereje és a táncos Bika

A fejlett szépérzék, a formákra és arányokra való fogékonyság sok Bikát művészi irányba terel. Mivel a hang és a torok e jegy uralma alá tartozik, világhírű énekesek is kikerülhetnek közülük, olyan különleges, bársonyos hanggal mint Ella Fitzgerald vagy Barbra Streisand. Erős és mégis kellemes orgánumuknak más területeken is hasznát vehetik, például bemondóként, szóvivőként.

A zene, a ritmusok, szórakozás kedvelőiként szinte minden Bika jól táncol – sokan hivatásból is. Testépítőként saját magát is megmunkálandó anyagnak tekinti. Súlyemelőként, boxolóként izomerejét, modellként, a divat vagy kozmetika szakmában pedig vonzó megjelenését kamatoztatja.

Az anyag megmunkálójaként elsősorban a kerámiaművészethez, fafaragáshoz, vagy szobrászathoz van érzéke, de műgyűjtőként, galériák munkatársaiként is vonzódhat a műalkotásokhoz. Mivel ösztönösen tisztában van a tárgyak valós értékével, szeret luxuscikkekkel, ékszerekkel foglalkozni, becsüsnek, műkincskereskedőnek is kitűnő. Belsőépítészként, lakberendezőként azért lehet sikeres, mert megoldásai nem csak esztétikusak, hanem praktikusak is. Hasonlóképpen, a Bika hangsúlyos divattervezők, szabók, varrónők alkotásai egyszerre kényelmesek és mutatósak.Díványban : A Bika és a karrier

Kapcsolódó

A föld elem és a földies típus

A föld elem és a szellemi utak

A föld elem és az agresszió

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!