Enyhül a nyomás

Legnagyobb megkönnyebbülésünkre a következő napokban néhány olyan bolygóhatás is érvényesül, amelyeknek köszönhetően enyhül a nyomás. A diszharmonikus hatások – ( főleg a Mars – Uránusz kvadrát) által generált feszültség nem múlik el, de körvonalazódhat a problémák kezelésének módja is.

Május 19-én a Vénusz a Rákba lép. A társas kapcsolatok jelölője erőben van ebben az érzelmes, romantikus, család centrikus jelben. Június 13–ig, amíg itt tartózkodik, megnövekedhet intimitásra való igényünk, a nagy társas összejövetelek helyett inkább szűk körben, hozzátartozóink között érezzük jól magunkat. Megelevenedik a múlt, álmaink intenzívebbekké válnak a szokásosnál nagyobb igényünk támad arra, hogy teret adjunk kreativitásunknak és fantáziánknak. Ez a pozíció azonban túlérzékennyé, önállótlanná is tehet. Arra hajlamosíthat, hogy az egészségesnél jobban függjünk szeretteinktől, több kompromisszumot hozzunk a vélt biztonságért és az intimitásért cserében.



Az ugyanazon a napon bepontosuló Uránusz – Vénusz szextil az anyagiak, érzelmiek területén megnyilvánuló könnyelműségre, kereteink túllépésére is hajlamosíthat, de újfajta szabadságunk örömeiből is ízelítőt kaphatunk. Ha fájnak is még a korábbi sebek, ráérezhetünk, mennyivel kreatívabb, spontánabb, teljesebb élet vár ránk ha kitörünk testi – lelki függőségeink börtönéből. Ez az egyébként nem túl erős fényszög most sokat tompíthat az Uránusz – Mars kvadrát robbanékonyságán. Mint a szextileknél általában, a lehetőségek most sem maguktól értetődően pottyannak az ölünkbe, hanem nekünk kell észrevenni és kimunkálni őket.

Azt is fontos tudni, hogy a most adódó tehermentesítési módszerek nem biztos, hogy hosszú távra szólnak. De már egy kis szusszanás – egy kellemes hosszú hétvége, a hozzánk közelállók társaságában, hobbiinkkal töltött idő is elég lehet a feltöltődéshez. Ha teret adunk a vitális impulzusoknak, tudatosan keressük ennek módjait és mindennapjaink részévé tesszük, később is segítségünkre lehetnek.

A május 18-án bepontosult Merkúr – Szaturnusz trigon hatása még mindig érződik. Ez a fényszög rendszerezettebbé, gyakorlatiasabbá teszi gondolkodásunkat. Felmérjük az elmúlt hetek folyamán keletkezett károkat, mérleget készítünk, mi maradt épen, mi menthető, mi vár átalakításra, melyek a konkrét megvalósítás lehetőségei, honnan, kiktől számíthatunk segítségre és/vagy milyen saját erőforrásainkra, készségeinkre támaszkodhatunk bizalommal.

A május 23-án egzakttá váló Neptun – Merkúr szextil újabb löketet ad teremtő képzeletünknek, segíthet a gyakorlatban is kamatoztatni megérzéseinket. Alkotótevékenység – főleg belső képeink kreatív megmunkálása révén elhárulhat néhány blokk, jobban átlátjuk helyzetünket, ráérzünk az alkalmazandó stratégiákra, több empátiával, hatékonyabban kommunikálunk.




 

Kapcsolódó

Májusi előrejelzés

Párbeszéd álmainkkal

Az elnyelt életerő visszaszerzése

Növeljük állóképességünket !

Hogy bírod a gyűrődést ?

Mars – Uránusz kvadrát – 2018 nyár

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!