Újhold a Nyilasban : a következő lépés a Tarot tükrében

A Tarot útmutatásai a december18-i Nyilas újhold által jelzett „következő lépésekről”. Erre a négylapos vetésre újholdkor szoktam sort keríteni, hogy képet kapjak az előttem álló 28 nap prioritásairól. A kártyavetés a következő újholdig, január 17-ig terjedő időszakkal kapcsolatos útmutatásokat tartalmaz. Az újholdnál elkezdődött folyamatok teliholdkor, január 2-án tetőznek. Új kezdetekre a teliholdig terjedő időszak alkalmas, főleg az első holdnegyedig (december 27) hátralevő napok.

Kiindulópont: Kardok 3

Micsoda „véletlen,” a jelenlegi újhold – vetésnek az a lap a kiindulópontja, amellyel a november 18 -i vetés véget ért. A Kardok 3 kártya jelentéstartalmával a múlt havi bejegyzés foglalkozott részletesebben , így most csak néhány címszóban térek ki rá. Fájdalmas és kritikus tapasztalatok, érzelmeinkkel ellenkező, de szükségszerű, praktikus döntés, szerelmi bánat, szerelmi háromszög, kellemetlen – egyszersmind hasznos felismerések.
És valóban, azoknak, akik az elmúlt négy hét folyamán megkerestek és/ vagy visszajelzéseket adtak, ilyen vagy olyan formában ezzel a témával kellett foglalkozniuk. Természetesen ezek a tapasztalatok és döntéshelyzetek egybecsengenek a közelmúltbeli bolygóállások (november közepe – december közepe) és a december 18 -i újhold által jelzettekkel. (Bővebben a Nyilas újholdról írt bejegyzésben).



Mi nem javallott most : Kelyhek Lovagja

Nos, a Tarot útmutatásai szerint bármennyire fájdalmasak/ kényelmetlenek/ elbizonytalanítók/ munkaigényesek legyenek is az elmúlt négy hét során hozott döntések, ki kell tartani mellettük. Tehát, a nemrég kimondott „nem” akkor is „nem” marad, ha tüneti javulás jelei is mutatkoznának egy egyébként beteg, működésképtelen kapcsolatban, toxikus szakmai, családi, baráti környezetben. Az év végi lazítás ellenére sincs még egy szál cigaretta, újabb koccintás a sárga földdel (na jó, némi szilveszteri szalonspicc belefér), nincsenek újabb elpusztítandó sütihegyek és újabb elbliccelt edzésprogramok.

Álmodozni, fantáziálni akkor javallott, ha egyúttal meg is valósítjuk látomásainkat. Ez hosszabb távú, munkaigényes projektekre is vonatkozik: az év első hetei egyszersmind a legkedvezőbbek is a startoláshoz. A későbbi hónapokban egyre több fékezőerő lép működésbe, így minél előbb fektetünk le minél stabilabb alapokat, annál nagyobb valószínűséggel maradhatunk talpon, 2018 – nak azokban az időszakaiban, amikor elfogy az út és rengeni kezd a föld.



Ehelyett most ez a fontos: A Nap

A Napot valamennyi kultúrában a fény és a meleg forrásaként tisztelték. Általában központi szerepet foglal el: életerős, bátor, ragyogó istennek ábrázolták. A kártya is az életerő, egészség, alkotó energiák forrásaként ábrázolja. Napsütötte életszakaszainkat jelképezi, amikor bízunk magunkban, képességeinkben. Ez nem felfuvalkodottság, hanem olyan egészséges önértékelés, amely mások adottságait is ugyanennyire méltányolja. Energiáink egyenletesen áradnak, formába öntjük elképzeléseinket, esetleg valamilyen művészi vagy szellemi tevékenység révén. Meleg szeretettel fordulunk környezetünk felé, érdekeinket, ötleteinket öntudatosan képviseljük, elképzeléseinket megvalósítjuk.

Jelen pozíciójában arra szólít fel, hogy azok felé a témák és kapcsolatok felé forduljunk, amelyek valóban táplálnak, előmozdítják fejlődésünket, jó hatással vannak önbecsülésünkre, önértékelésünkre, hozzásegítenek a bennünk lévő potenciál kibontakoztatásához, erőfeszítéseket teszünk, hogy maximálisan kihasználjuk lehetőségeinket, igyekszünk a lehető legjobbat kihozni magunkból, egészséges kihívásokat keresünk.

[ A Nap témáival a Nap és kreativitás női horoszkópban című bejegyzés foglalkozik részletesebben. Bizonyos analógiák és feladatok férfihoroszkópok esetén is alkalmazhatók, de a cikket egy női magazin felkérésére írtam anno, értelemszerűen a gyengébb nem képviselőivel foglalkoztam részletesebben. ]

Ide vezet : Érmék 10

Az Érmék 10 lapja a Bak és a Szaturnusz legpozitívabb megnyilvánulási formáival áll kapcsolatban, a Nagy Tanító pedig december 20 -tól ebben a jegyben folytatja útját, gyanítható, hogy ez a végkimenetel – kártya túlmutat a jelenlegi holdhónapon és arra utal, mi minden érhető el, ha sikeresen kezeljük az előttünk álló két és fél éves ciklus kihívásait.

Általános jelentéstartalmát tekintve az Érmék 10 az anyagi, világi sikerek, bőség, gazdagság lapja. Rendezett körülményekre, biztos családi háttérre, a hagyományos értékekre utal. Ezeket az anyagi sikereket nem kockázatos vállalkozások révén érjük el, a vagyon nemzedékről nemzedékre hagyományozódik, akárcsak az általa bevonzott a társadalmi közeg, kapcsolatok, életszínvonal, szórakozások.

A lap által jelölt vállalkozások, projektek, cégek biztos anyagi alapokon állnak ill. stabil hátteret teremtenek, időt állónak bizonyulnak. Ha ez a kártya utal terveink kimenetelére, ne habozzunk megvalósítani őket, ill. megbízhatunk általa fémjelzett munkaviszonyunkban, üzleti kapcsolatainkban is.

Átvitt értelemben stabil belső értékeinkre utal, ill. szellemi gazdagságra, az ebből létrehozható anyagi javakra. A hagyományok, szokások fontosságára is figyelmeztet, valamint arra, hogy jelen esetben ne hagyjuk el a járt utat a járatlanért. Kétségtelen, hogy a változások az élet velejárói, de a kalandos megoldások helyett most inkább a kipróbált, bejáratott forgatókönyveket részesítsük előnyben. Utalhat ingatlanra is.

Az állandóság, stabilitás iránti igényünkkel is kapcsolatban állhat, ill. arra szólít fel, hogy hozzunk létre szilárd alapokat. Ha döntés helyzetben vagyunk, koncentráljunk pl. a hosszú távú megoldásokra. Ezek a lehetőségek talán munka- és időigényesebbek, az eredményekre is tovább kell várnunk, viszont hosszú időre megalapozhatjuk velük egzisztenciánkat.




 

Kapcsolódó

 

Újhold a Nyilasban – december 18

Decemberi előrejelzés

Novemberi előrejelzés

Szaturnusz a Bakban (tematikus oldal)

Jupiter a Skorpióban: hozd ki a legtöbbet a tranzitból !

Mars a Skorpióban (tranzitként és a radixban)

Jupiter – Neptun trigon: mélységeink kincsei

Nap és kreativitás női horoszkópban

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!