Újhold a Nyilasban – 2023

A december 13-ra virradóan (Bp 00h:32’) megszületett Nyilas újhold egy, még mindig viszonylag kedvező, de a hónap első felénél sokkal zűrösebb időszakot nyit meg. A decemberi előrejelzésben elérhető vázlatos összefoglalóhoz képest nem sok újdonságot tudok hozzátenni, azt leszámítva, hogy a konszenzuális valóság eseményei ezúttal is összhangban voltak és attól tartok, hogy lesznek is az ott bemutatott trendekkel.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Nagyon leegyszerűsítve, egy Nyilas újhold világnézettel, hiedelmekkel, vallásos-és politikai eszmékkel , felsőoktatással, ideálokkal kapcsolatos megújulásokat és új kezdeteket is jelképezhet. Mivel a fővilágítók a 3-as házba esnek, valószínű, hogy az ilyen témájú diskurzusok és hírek kerülnek a figyelem középpontjába. A jegy 20°40’-én levő újhold azonban kvadrátban van a Neptunnal (a Nap-Neptun fényszög 18-án pontosul be), így a zűrzavar is borítékolható. A káros hatásokat két rosszindulatú állócsillag, a Nyilas 17°58’-on levő Sabik (hatóköre 2°) és a 22°27’-en levő Rasalhague (hatóköre 2°10’) tetézi. A Mars már csak tág együttállást képez a fővilágítókkal, de cserében a hírhedt Rastaban (Alwaid; Nyilas 11°58’) és a Sarin (14°46’) „szendvicsében” van.

Újhold a Nyilasban, 2023 dec 13 Bp 00h32

A Ptolemaiosz szerint Szaturnusz-Vénusz természetű Sabik „pocsékolást, elvesztegetett energiát, perverz erkölcsöt és sikert hoz gonosz dolgokban” ; a vallásos, filozófiai témák a legsötétebb oldalukról mutatják meg magukat hatására. A szintén Szaturnusz-Vénusz természetű Rasalhague (Ptolemaiosz) analógialáncának egyebek mellett a perverzitás és a szellemi romlottság is része. (A woke-kurzus mindezt állócsillagok nélkül is hozza, bytheway. ) A Mars-Szaturnusz természetű Rastaban mindehhez még kegyetlenkedést, erőszakot, bűnözői hajlamot, nagy anyagi veszteségeket, baleseteket ad, a csak néhány asztrológus által használt, kisebb jelentőségű Sarin pedig a szó átvitt és konkrét értelmében is mérgez. (Pl az 1995 március 20-i Tokiói gáztámadásnál   Sarin nevű mérges gázzal akarták megtisztítani a világot a kapitalizmus gonoszától az Aum Sinrikjó szekta tagjai. Hogy-hogy nem, a vallásos hiedelmekkel, világnézettel, ideológiákkal is kapcsolatban álló Jupiter épp konjunkciót képezett az állócsillaggal.)




A hónap elején azt írtam, hogy a ködöt tájékozatlansággal párosuló önbizalom, a tényekkel köszönőviszonyban sem levő meggyőződésekhez való ragaszkodás, szándékosan terjesztett álhírek, manipuláció, hazugságok, lejáratókampányok növelik. Hosszan lehetne sorolni a példákat, de a “palesztin” terrorizmus -és ezzel az egész nyugati társadalmat alapjaiban fenyegető militáns iszlám -nyílt támogatása különos tekintettel az amerikai campusokra  a legsokkolóbbak egyike. (Hogy a Nyilas újhold az Egyesült Államok Sibley-képletének I. házába esik akkor is jelzésértékű, ha ez elég gyakran megtörténik.) És nem csupán a vészkorszakot idéző antiszemita hullám miatt, hiszen az, lehetne cinikusan mondani, az emberiség viszonylag kis részét érinti. Hogy az egyik legértékesebb, legértelmesebb részét más kérdés, ilyen apróságokon igazán nem érdemes fennakadni. Különösen, hogy teljes összhangban van a kollektív degenerálódás trendjeivel. Az elszabadulni készülő primitív barbarizmus azonban, amelynek ez is egyik tünete, az egész szabad világot fenyegeti.




Akárcsak az a sajnos nem meglepő, de annál tragikusabb fejlemény, hogy a Nyugat alulmaradni látszik Oroszország Ukrajna elleni háborújában. Erről a lehetőségről több bejegyzésben írtam, például 2022 február 13-án is  , közvetlenül az előtt, hogy elkezdődött volna a vérfürdő, legutóbb pedig a 2023 október 14-i Mérleg napfogyatkozás apropójából közzétett posztomban fejtegettem részletesebben, milyen is lesz ez az egyre életképtelenebbé váló nyugat vs. Oroszország, Kína, Irán meg a többi latorállam megerősödésével kialakuló új világrend. 2022-ben még nagyon reménykedtem, hogy tévedek, az asztrológia tanulmányozásával töltött 30 év azonban megtanított arra, hogy akkor is elfogadjam ennek az ősi diszciplínának a realitásait, ha történetesen ellentmond vágyfantáziáimnak.)




FAM ugyan a nyugati baloldalról vázol tűpontos portrét Seres László Mi a halál folyik az amerikai egyetemeken   című írásához, de az alt-right, különösen a quanonista szekta se jobb. “A nyugati baloldali értelmiségi általában mindig sötét volt, mint a szerecsenek éjféli harca az alagútban. A szerbek mellett kiálló Susan Sonntag, korábban Sztálin hasznos idiótáiként kémkedő brit és amerikai úrigyerekek, a Maót éltető könyvtárforradalmárok, a mindenkori ázsiai és afrikai diktatúrákért rajongó “antiimperialisták”, a mindenféle kitalált kisebbségek jogaiért mindenkit terrorizáló gyűlöletpukkancsok, a mindent tiltók, csak mert sose alkottak semmit, a mások örömét megrontók, mert ők képtelenek élvezni az életet. Csupa frusztrált, neurotikus, életellenes, emberellenes, kultúraellenes félművelt “egyetemista” meg elkényeztetett városi mozgalmár és vágyterrorista, akik sose dolgoztak, sose szenvedtek, az elnyomottakat jobbára könyvekből és egymást hülyítő jelszavakból ismerik. Na csak eljutottak oda, ami eleve beléjük volt kódolva. “




Szociológusok és kulturális antropológusok számára egyszerre értetlenség forrása és kiapadhatatlan kutatási terület a kollektív téboly, aberráció és erkölcsi dezorientáltság, tájékozatlanság ilyenfajta látványos elegye. Eddig is jelentek meg jó publikációk a jelenségről, pl Douglas Murray A tömegek tébolya című évekkel ezelőtti munkája. Asztrológiai eszközökkel is leírható, ld a 2020 december 20-i Vízöntő Jupiter-Szaturnusz nagy konjunkció tematikus oldalán levő néhány fordítást (pl. A Jupiter-Szaturnusz ciklus és a levegős jegyekbe való átmenet, Jupiter-Szaturnusz együttállás: a New Age kezdete? ) vagy az Amerika Plútó visszatérésének jobb megértését segítő könyvajánlót. Az is természetes, hogy amint a Plútó átlép a Vízöntőbe, és eléri a Nagy Konjunkció fokát, még nagyobb lendületet kap a kollektív destrukció. Ebből már 2024 februárjában is kapunk némi ízelítőt (B.Ú.É.K), de kimaxolva jövő november-decemberben, meg az az után következő időszakban lesz. De ne szaladjunk ennyire előre az időben.




Szerencsére egyelőre még a decemberi előrejelzésben bemutatott jótékony hatások is érvényesülnek, így több-kevesebb erőfeszítéssel talán még a valóság talaján lehet maradni. Hogy ez konkrétan mit jelent, helyzetektől és emberektől függően változik. Viszonylag könnyen utána lehet például járni például egy hír valóságtartalmának, a háttértörténeteknek, illetve, ha arra a következésre jutunk, hogy a napi aktualitásokkal való sodródás fontosabb feladatok elől visz el időt, energiát, csatornát lehet váltani, és visszanyert fókusszal olyasmivel foglalkozni, ami adott helyzetben előbbre visz.




Az itt és most prioritása

Bár a Nyilas szeret a távolba tekinteni, most sokkal hasznosabb az itt és mostra odafigyelni A Merkúr ugyanis még aznap megkezdi január 2-ig tartó tolatását. „Ránézésre” nincs is annyira rossz passzban, hiszen még trigonban van a Jupiterrel, szextilben a Vénusszal, urával a Szaturnusszal pedig majd 22-én kerül újra kapcsolatba. A gyakorlatias Bakban persze nem érzi igazán jól magát, de még mindig kedvezőbb, mint száműzetése jegyében a Nyilasban. Jobban megbogarászva vannak szépséghibák: ő is, meg a Nagy Jótevő is retrográd, ami eleve csökkentett hatásfokot jelez. Az sem tesz neki jót, hogy éppen a rosszindulatú Facies állócsillagon vág hátraarcot, a 2. házas Vénusz pedig a Skorpióban száműzetésben van, egyszersmind pedig a Jupiternek, amellyel még oppozícióban van, ura.  Az elfogadhatónak tűnő anyagi tartalékok tehát meglehetősen szegényesek, a károk/ szükségszerű kiadások, téves helyzetértékelésből vagy impulzivitásból fakadó túlköltekezés pedig tovább apasztják őket.




A Merkúr jótékony fényszögei maximum ennek a helyzetnek az átlátását és a realitásokkal összhangban levő döntéseket teszik lehetővé. Már amennyiben lehetővé teszik, mert a szabad akarat gyakorlásának megvannak a korlátai. Ezért korántsem biztos, hogy képes hatékonyan felvenni a versenyt az energialeszívó, tévutakra, veszélyes pótcselekvésekre, prioritástévesztésre hajlamosító neptuni hatásokkal. Az újholdképletben ugyanis a fővilágítók kvadrátban vannak a Neptunnal, 18-án pedig a Nap is 90°-os fényszöget képez vele. Mivel hatóköre meglehetősen tág, a befolyás viszonylag sokáig érvényesül. Így az újholdtól nagyjából a téli napfordulóig terjedő időszak már meglehetősen zűrzavaros. Az utána következő pedig még inkább, mert akkor már a Merkúr visszatolat a Nyilasba, száműzetése jegyébe, ahol találkozik a Marssal, és közösen üzennek hadat a Neptunnak, alig kezelhetővé fokozva 2023 utolsó napjainak káoszát.

( Fontos tudnivaló, hogy a  Budapestre kiszámított újholdképletben a fővilágítók a 3-as, a Neptun a betegségekkel is kapcsolatban álló 6-os házba esik. Ennek, mint máskor is, most is lehet komoly egészségi vonzata, hiszen a Merkúr és a Mars Neptunnal képezett erőpróbáló aspektusai náthás, légúti betegségeket is jelezhetnek. A 3-as háznak szintén lehet ilyen egészségi vonatkozása. Ez egy újabb Covid-hullámot is valószínűsíthet, amelyre egyébként evilágibb források is figyelmeztetnek. Ld:  Szeptember óta tudják, csak elfelejtettek szólni, hogy Magyarországra ért az új Covid-variáns/ HVG ,  Rusvai Miklós: Fokozódni fog a járvány, későn indult az oltási kampány/ Index,  Ismét durva koronavírus-járványra számítanak a szakértők/HVG).





A naptári évből hátra levő hetek, különösen a kb december  25-ig terjedő elvileg csendesebb napok tehát nagy projektek elkezdése helyett alkalmasabbak a folyamatban levők lezárására, konkrét és átvitt értelemben vett évértékelők készítésére. Annak belátásához pedig nem kell asztrológusnak lenni, hogy ügyintézések terén Magyarországon nagyjából december közepén, ha nem előbb, megáll az élet, ezért azokat az adminisztratív teendőket, amiket eddig nem sikerült tető alá hozni, nem is kell erőltetni. Odahaza is akad bőven tennivaló; kicsit visszahúzódni, kreatívan kihozni a meglévőből mindazt, ami kihozható kifizetődőbb, mint ide-oda futkosva, pletykálkodva, minden szenzációba belekapva szórni az energiákat.

És talán, legalábbis a nyugati nagyvárosokat illetően biztonságosabb is. Az ünnepi forgatag, a vásárok, az idén december 7-15 közé eső zsidó Hanuka, aztán a keresztény Karácsony, az előszilveszteri majd szilveszteri bulik ugyanis kitűnő lehetőségeket adnak az iszlamista terrorcselekményekre. Ez nem valami polkorrekt, de elég tényszerű meglátás, ha nem tetszik, lekattansz. Persze, nem csupán ilyen jellegű problémák, hanem közlekedési balesetek, elakadások is adódhatnak. Az online csalások, karaktergyilkosságok, intrikák, lejáratókampányok külön kockázati tényezők. Évbúcsúztató bulikon jobb visszafogottan keresni a mámort, illuminált állapotban volánhoz ülni, vagy spicces sofőrrel utazni pedig még a szokásosnál is rosszabb ötlet.




Szinkronicitások

Kapcsolódó :

Decemberi előrejelzés

A Nyilas

A rossztevők kezelése (Robert Hand)

A Facies állócsillag

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!