Egy rosszul kezelt Skorpió Mars: Shani Louk

Shani Louk német-izraeli tetoválóművész-és influenszer, akit a vérfürdőbe fulladt október 7-i sivatagi partiról hurcoltak el és gyilkoltak meg a Hamász terroristái, több szempontból is szimbolikus alakká vált.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Mint a témával foglalkozó bejegyzésben szó volt róla, az 2023 október 14-i Mérleg eklipszet megelőző események brutális valóságtesztjei voltak a naiv pacifista álmoknak. Így még elgondolkodtatóbb, hogy a 22 éves lány, aki maga is békeaktivista volt, egy igen problémás Skorpió Marssal rendelkezett.  Ez, sajnálatos módon Izraelben a palesztin terrorizmus mentegetését is jelenti. Esetében, akárcsak sok más fiatalnál ez nem anyagi érdekből, hanem naivitásból történik.  Mint rövid élete – és még inkább a halála mutatja, az őselv nem megfelelő kezelése végzetes következményekkel járhat. A napfogyatkozásnak szentelt posztban körüljártam, hogy a nyugati társadalmakban, nagyobb léptékben hasonló folyamat játszódik le, így a személyes tragédia könnyen válhat egy kollektív ómenévé.

Mint más bejegyzésekben is rámutattam, a Mars és Plútó (itt és itt) nehezen kezelhető őselvek. Egészséges mederbe terelésük nem jelenti elfojtásukat, de azt sem, hogy engedjük szabadon tombolni őket. Ezért egy jól kezelt Szaturnusz is nélkülözhetetlen hozzá. A Skorpió Marsról írt régi posztomban elég behatóan foglalkoztam vele, a Mérleg Nappal, Skorpió Marssal (és Aszcendens, Merkúr, Vénusz) rendelkező békeharcost, Mahatma Gandhit  hozva fel tragikus példának.
Az október 7-i terrortámadás egy másik történettel is bővítette a listát, Shani Louk tetoválóművész-és influenszerével, aki a vérfürdőbe fulladt sivatagi parti ikonikus alakjává vált. A szabadtéri trance fesztivált a Szukkót ünnep tiszteletére rendezték , a buli péntek este 23 órakor kezdődött, és egész éjjel folytatódott, több ezer izraeli fiatal vett részt rajta az ország minden részéről, köztük ő is. A Wikipédián jutottam Shani születési adataihoz, 2001 február 7, az órát, és a helyszínt nem ismerem; a szócikket azóta már eltávolították. Több helyen élt, azt hiszem Berlinben született, 2000 környékén családja az oregoni Portlandbe költözött, ő maga végül Tel-Avivben telepedett le és német-izraeli kettős állampolgár volt. Bolygóállásai, a hiányos horoszkóp ellenére is magukért beszélnek; hogy lett-e volna reális esélye megváltottabb megélési módokra, ímmár nem tudhatjuk.

Vízöntő Nap-Uránusz együttállásával Shani lázadó volt; ez mondjuk az ő életkorában, 21-22 évesen ilyen konjunkció nélkül is szinte magától értetődő. Esetében azonban az öntörvényűség, konvenciókkal való szembemenetel, az ösztönszféra rovására menő intellektus alkati sajátosság. Ez még nem lenne feltétlenül probléma, de nála a Nap és az Uránusz egy Skorpió Mars – Bika Szaturnusz életveszélyes fix T kvadrát része, tengelybolygók, így anélkül hogy képes lett volna különbséget tenni az életképes struktúrákat megtartó, támogató, és az ezeket ellehetetlenítő rend között, kritikátlanul lázadt. Oly módon hasította le magáról a Mars princípiumot, hogy békeaktivista lett, aki még a kötelező katonai szolgálatot is megtagadta, lelkiismereti okokból. (A progresszív baloldal felbujtására sajnos nem egyetlen izraeliként, egy olyan országban, amelynek a puszta léte múlik az erős hadseregen. A katonai szolgálat, meg egy csomó más, társadalmilag hasznos tevékenység alól kibúvót kereső ultravallásosak a probléma másik oldala.)
Egyéni szinten egy ilyen döntés más asztrológiai alkatú embereknél nem okoz túl nagy bajt, főleg, ha képlete sajátosságai is ezt az utat támogatják. Az erős – és problémás – Skorpió Marssal rendelkező Shaninál azonban, mint kiderült, a szó szoros értelmében élet – halál kérdése lett volna egészséges megélési módokat találni számára. A katonáskodás éppenséggel ilyen lett volna, főleg hogy olyan helyre költözött, ahol a nőknek is be kell vonulniuk. (A Mars uralma alatt álló Kos Vénuszhoz szintén illett volna -ld Durga a harcos istennő című bejegyzésem).

Az így megtagadott Mars aztán, ahogy az ilyen állásoknál oly gyakran megfigyelhető, a legtragikusabb sorsként esett meg vele, teljes szinkronban a Skorpió, a Mars és a Plútó analógiáival. A szó szoros értelmében a külvilágból tört rá Hamász mészárosai képében, akik elragadták a partiról, bizonyára csoportosan meg is erőszakolták, aztán „Allahu Akbar” kiáltásokkal parádéztak vele az utcán egy autóban. Az egész világot bejárt felvételen halottnak tűnt: lábai természetellenes módon voltak szétterpesztve, derekát és hosszú haját is egy-egy militáns szorongatta. Hozzátartozói is itt ismerték fel rasztái és egyedi tetoválásai alapján. ( Egy norvég oldalon, még ki tudja meddig, elérhető a cenzúrázatlan videó  . Lehetne kérdezni, miért kell ilyen felvételeket közzétenni; a válaszom most is az, mint máskor: azért, hogy a maga kendőzetlen mivoltában szembesülj a valósággal, te széplelkű barom. Ez ugyanis a szó szoros értelmében életmentő lehet, különösen egy olyan világban, ahol cukormázzal álcázzák a horrort.) Közben, a közösségi média jóvoltából  Mahmoud Abourjilát, a lány egyik gyilkosát is sikerült azonosítani. Remélhetőleg kézre is kerítik és jóemberkedés helyett azt kapja majd, amit érdemel.
A család egyik palesztin barátja (sic!) egy ideig  azzal etette a kétségbeesett anyát, hogy lánya „csak” súlyosan megsérült, és egy gázai kórházban ápolják. Magától értetődő módon a szerencsétlen nő belekapaszkodott a reménysugárba, és könyörgött annak az izraeli hadseregnek, amelynek a kötelékében Shani „lelkiismereti okokból” nem volt hajlandó szolgálni, hogy mozdítsanak meg minden követ, hozzák ki a lányát. (Félreértés ne essék, nem az IDF-en múlik, hogy ez mindeddig nem történt meg; a túszul hurcoltaknak csupán töredékét sikerült kimenekíteni a leggondosabb igyekezet ellenére is. Ha Shani életben van – amit erősen kétlek- és módjuk lesz rá, a katonák, akiket olyan kevésre tartott, a halállal szembenézve, néhány bajtársukat akár be is áldozva ki fogják hozni.)
Ezzel természetesen nem akarok olyasmit állítani, hogy korlátlan lehetőségeink lennének egy horoszkóp adottságainak, és a belőlük fakadó sorsirányok (úgy is, mint az ember sorsa a jelleme) megváltoztatásába. A Shani képletére befolyást gyakorló állócsillagok például tetézik az önmagukban is súlyos indikációkat. A Szaturnusz például az Algollal, az egyik legrosszabb állócsillaggal képez konjunkciót. A Mars így nem csupán magával a Szaturnusszal, hanem ezzel is szembenállást képez (Az Algolnál és néhány más állócsillagnál számít az oppozíció is). A Mars egy kisebb állócsillaggal, a Zuben ElAkrabbal áll együtt, melynek neve, szabad fordításban, a konfliktus ára. Jelen kontextusban elég sokatmondó. Az Uránusszal együtt álló Castra (amely így közvetve a Napra is hatást gyakorol) megítélése vegyes; Vivian E. Robson gonoszságot, rombolóerőt, fékezhetetlen temperamentumot társít ehhez a Jupiter-Szaturnusz természetű állócsillaghoz; a Nap pedig horoszkópban férfijelölő is, akárcsak a Szaturnusz és a Mars. Shani elrablói láttán nem hiszem, hogy részletezni kellene az analógiákat. Az egyébként is száműzetésben levő Kos Vénusz a Difdával, egy Ptolemaiosz szerint Szaturnusz – természetű állócsillaggal is konjunkciót képez, amelyet durva erőszak általi önpusztítással, betegséggel, szégyennel, balszerencsével, kikényszerített változásokkal hoztak kapcsolatba. Az Ikrekben szintén száműzött Jupiterrel együtt álló Atkis rossz irányban megnyilvánuló kalandvágyat mutat. Mivel nem ismerem a pontos születési időt, a Hold és a horoszkóptengelyek pozícióját sem, így a velük konjunkciót képező állócsillagokat sem azonosíthatom be.
Még nagyon sokmindent el lehetne mondani erről a horoszkópról, akár még ebben a töredékes formában is. A lényegen azonban nem sokat változtatna. Shani Louk enélkül is tragikus szimbólumává vált a túlfinomult kollektív tudat és a pusztán szublimációval, toleranciával és a jóemberkedés egyéb szemfényvesztő mutatványaival kezelhetetlen archaikus ösztönszféra közötti szakadéknak. Ahogy a felhőtlen sivatagi bulit, és a Be’eri kibuc paradicsomi világát pillanatok alatt horrorá változtató támadás is.

UPDATE : Shani Louk halott!

Október 17-i Shani Loukról írt bejegyzésemben azt írtam, nem tartom valószínűnek, hogy a fiatal tetoválóművész életben lenne. Ezt az állítást részben képlete realitásaira alapoztam, de nagy asztrológiai tudásra nem volt szükség annak megállapításához, hogy a Hamász pribékjei egy élettelen testet dobálnak . A hír az október 28-i  Bika holdfogyatkozást követően, 29 – 30-án jelent meg az izraeli mainstream médiában, és még ugyanaznap a magyar sajtó is lehozta. (Mint már többször szó volt róla, a holdfogyatkozások igen traumatikus lezárások, érzelmi átértékelések, sorsfordulók időszakai, amikor fájdalmas igazságok kerülhetnek a felszínre. Shani halálhíre röviddel az eklipsz után kapott nyilvánosságot, amikor a Hold éppen a lefejezéssel is kapcsolatban álló Algolon tartózkodott. Ez a rosszindulatú állócsillag a Shani Szaturnuszával is konjunkciót képez, és mint  kiderült, lefejezték.)

Az Arutz Sheva, az egyik helyi országos napilap így tudósított :

Halottnak nyilvánították Shani Loukot, akiről eddig azt tételezték fel, hogy Gázában tartják fogva

Shani nővére, Adi az Instagramon azt írta: “Mély fájdalommal jelentjük be áldott emlékezetű nővérem, Shani Nicole Louk halálát, aki 2023. október hetedikén részt vett a Re’imben tartott véres partin”.

Shani nővére, Adi az Instagramon azt írta: “Mély fájdalommal jelentjük be áldott emlékezetű nővérem, Shani Nicole Louk halálát, aki 2023. október hetedikén részt vett a Re’imben tartott véres partin”.

Shani unokatestvére, Ruthi a következőket nyilatkozta a Ynetnek: “Tegnap hivatalos értesítést és egy levelet kaptunk az IDF-től és a ZAKA -tól (egy jeruzsálemi székhelyű, önkéntesekből álló izraeli mentőegység; kulcsszerepet játszik az október 7-i mészárlás áldozatainak beazonosításában), amelyben az állt, hogy találtak egy koponyaalapi csontot, amelynek a DNS-e megegyezik Shaniéval”.

“Az orvosok kijelentették, hogy az ember nem élhet e csont nélkül, ezért megállapították, hogy meghalt. Két további szakértővel, valamint egy rabbival is beszéltek, akik ezt megerősítették”.

A történtek fényében tehát teljes bizonyossággal elmondható, hogy a család ún. „palesztin” barátja összevissza hazudozott a fájdalomtól sújtott hozzátartozóknak arról, hogy a fiatal lány életben van. Az sem lepne meg, ha némi baksisért is odatartotta volna a markát. Az sem elhanyagolható, hogy mint fentebb már rámutattam, Shani  kimondottan palesztin-barát volt, a békés egymás mellett élés híve, ahogy sokan mások is a kegyetlenül lemészároltak vagy  Gázába hurcoltak közül.

Az egyetlen, viszonylag jó hír, hogy azt már nem érte meg, hogy Gázába kerüljön, hiszen a Hamász túszai olyan borzalmakon mennek keresztül, amelynél jobb a halál. Maradványai egy, a proszektúrák és a hadsereg sokat látott embereit is megviselő azonosítási folyamat során kerülhettek elő, amelyet az alábbi kép szemléltet.  A fotón nem régészeti ásatásból előkerült leletetek vannak, hanem több tíz, október 7-én legyilkolt ember maradványai. Ahogy a gyermekek a játszótéren homokot szitálnak, úgy szitálták ki az emberi maradványokat a tűz után maradt pernyéből a patológusok, törvényszéki orvosok és a ZAKA munkatársai. .A maradványok DNS alapján való összerakása még a sokat tapasztalt kórboncnokokat is megviselő feladat; már az is sikerélmény, amikor a levágott fej DNS-e megegyezik a mellette levő testével.

Mint azóta részletesen dokumentálták, a terroristákat kifejezetten szadista gyilkolásra – ezen belül a HOLTTESTEKKEL VALÓ KÖZÖSÜLÉSRE, túszejtésre biztatták, a küldetést sikeresen teljesítők pedig 10000 dollárt és lakást kaptak jutalmul. Az „ártatlan civilekről” pedig annyit, hogy Gázába érkezésükkor a túszokat maguknak a tömeggyilkosoknak kellett megvédeniük tőlük, mint számos felvétel is mutatja.

Az elfogott terroristák kihallgatásáról készült videóban az a sokkoló, hogy két-három kimondottan kulturált megjelenésű, értelmes arcú fiatalember is van közöttük, akik egy európai felsőoktatási intézmény hallgatójaként sem keltenének feltűnést. Köztük az is, aki elmondta, hogy le is feküdt a halottal. Évfolyamtársaidként simán meghívnád őket egy egyetemista buliba, a lányok pedig akár randevúznának is velük. A dokumentumfilm „ránézésre letöltendő” megjelenésű szereplőinél pedig sokkal rosszabb arcokat is láthattunk a 2015-ben a Kelet Pályaudvaron  állomásozó “menekültek” között. Minden feltétel adott tehát ahhoz, hogy a Nova fesztiválon történtek, bármikor, bármelyik európai rendezvényen megismétlődjenek.

Beleértve akár a Sziget-fesztivált is…
Kapcsolódó

Októberi előrejelzés
Újhold és gyűrűs napfogyatkozás a Mérlegben 2023: új világrend születik?

Részleges holdfogyatkozás a Bikában 2023
Mélységeink ösvényein: Skorpió Mars a horoszkópban
Durga, a harcos istennő
A Vízöntő (Liz Greene)
Az Uránusz (Liz Greene)
A Skorpió (Liz Greene)
A nem is olyan ördögi Skorpió

A nemzetközi sajtóból:

Shani Louk, previously assumed captive in Gaza, declared dead

Shani Louk brutális kivégzése a Hamász kíméletlenségének tükre (Index)

Hamász terroristák: halott zsidókat erőszakoltunk meg és gyerekeket fejeztünk le

„Összekötözték a szülőt a gyermekével és élve elégették őket”

Gyászmunka, avagy hogyan köszönjünk el az ismerősöktől a Facebookon (Seres László)

Kikelt a kígyótojás: az utcákon és az egyetemeken is üdvözlik a pogromokat (Seres László)

A Hamász terrorja, Európa erkölcsi vergődése (Seres László)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!