Sors vs szabad akarat | James Herschel Holden

James Herschel Holden, 1926 október 22, Texon (Texas) 16:00 – 2013 augusztus 13, amerikai asztrológus, tudós és író. 1982 – 2013 között volt az Amerikai Asztrológusok Szövetségének (AFA) kutatási igazgatója. Jóllehet a populáris asztrológia művelői körében nem igazán ismert, a múlt század talán egyik legfontosabb és legbefolyásosabb asztrológusa volt. Valódi polihisztor, aki számos asztrológiai könyvet és cikket fordított latin, görög, francia, német, spanyol és olasz nyelvből. 1996-ban megjelent, és 2006-ban újra kiadott A History of Horoscopic Astrology   (A horoszkópikus asztrológia története) című könyve máig az egyik legjobb asztrológiatörténeti munka. Ebben a részben a sors és a szabad akarat bonyolult kérdéseiről elmélkedik, Ptolemaioszt idézve. Végleges választ persze ő sem tud adni, de nem is ez a célja.

“Sors vs szabad akarat | James Herschel Holden” bővebben

Szivárvány a Buckingham -palota fölött

A halált gyakran kísérik erőteljes szinkronicitások, sőt, ESP-jelenségek is. C.G.Jung, és tanítványai, pl Aniela Jaffé, Marie Louise von Franz sokat foglalkoztak a témával. Épp Aniela Jaffétól fordítok egy hosszabb anyagot a blogra…már amikor van időm… A II Erzsébet királynő halála bejelentésekor megjelent dupla szivárvány az ilyen szinkronicitások kiemelkedő példája. Talán írni fogok erről is. Vagy nem.

“Szivárvány a Buckingham -palota fölött” bővebben

Ikrek Mars-tranzit eleje – szinkronicitások

A témával foglalkozó bejegyzésben arról volt szó, hogy az Ikrek Mars-tranzit legelső szakasza viszonylag kellemes. Különösen előnyös, hogy trigonnal, ill szextillel oldja a Mérleg Merkúr és a Kos Jupiter első szembenállását. Ez azonban igencsak feltételes módon értendő. Mivel a Mars 4-én, a jegy 8°fokán retrográd árnyékba lépett, a terítékre kerülő témákra és analógiákra érdemes odafigyelni.

“Ikrek Mars-tranzit eleje – szinkronicitások” bővebben

Szeptember – 2022

Sajátos kettősség érvényesül szeptember folyamán. Egyfelől jelentősen lelassul a tempó, hiszen 4-én a Mars belép a retrográd árnyékba, 10-től pedig, amikor a Merkúr hátraarcot vág, immár hat tolató bolygóval kell számolnunk. Másfelől, az újra szoros Szaturnusz-Uránusz kvadrát felpörgeti a dolgokat, sorra röpítve a levegőbe az eddig valamelyes biztonságot nyújtó struktúrák maradékát is.

“Szeptember – 2022” bővebben