Ikrek Mars-tranzit eleje – szinkronicitások

A témával foglalkozó bejegyzésben arról volt szó, hogy az Ikrek Mars-tranzit legelső szakasza viszonylag kellemes. Különösen előnyös, hogy trigonnal, ill szextillel oldja a Mérleg Merkúr és a Kos Jupiter első szembenállását. Ez azonban igencsak feltételes módon értendő. Mivel a Mars 4-én, a jegy 8°fokán retrográd árnyékba lépett, a terítékre kerülő témákra és analógiákra érdemes odafigyelni.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

A tranzit természetéből adódóan (Ikrek – közlekedés, mozgás, utazások, Mars – erőszak, konfliktus, kihívás) a gyakoribbá váló közlekedési balesetek lehet az egyik hozadék. Magam is meglepődtem, mennyire érvényesült ez a trend az elmúlt napok úgymond harmonikusabb hatásainál is.

Persze, a harmonikus igencsak feltételes módban értendő, hiszen a Szaturnusz – Uránusz kvadrát teljes gőzzel rendezi át a terepet, a szeptember 1,2-i Skorpió, majd a 3,4 és 5 reggeli Nyilas, az 5 napközben, 6 egész napos, 7 korareggeli Bak Hold pedig elegendő erőpróbáló aspektust képezett a kedvezőtlenebb forgatókönyvek létrejöttéhez. A 7-i Vízöntő Hold, nagy trigonban a Marssal és a Merkúrral, szextilben a Kos Jupiterrel, kis könnyebbség, szintén feltételes módban. A Szaturnusszal és az Uránusszal való későbbi koccanásai már kellemetlenebbek, a kaotikus Halak teliholdról már nem is beszélve.

(ELŐREJELZÉSEK KÉSZÍTÉSÉRE NEM VÁLLALKOZOM !!!!)
Voltak súlyos tragédiák: a kanadai késelős ámokfutásba a drog is belejátszott, a számítógépekhez, online térhez köthető bűncselekményekre már az Ikrek Marsról és a szeptemberi hatásokról szóló posztokban is felhívtam a figyelmet, egy nukleáris katasztrófa pedig, ilyen vagy olyan formában továbbra is a levegőben lóg. A merkúri kópénak azonban időnként tréfás kedve kerekedett, mint az avatás pillanatában beszakadó kongói híd és a biciklivel visszafuvarozott szökött harkivi csimpánz esetén láthatjuk. (A híd, majom, kerékpár szintén része a Merkúr-Ikrek analógialáncnak)
A teljesség igénye nélkül néhány hír:

Levegőben lógó nukleáris katasztrófa

Egy nagy robbanás után megszűnt az áram- és vízellátás az orosz megszállás alá került Enerhodarban, ahol a zaporizzsjai atomerőmű is van – közölte Dmitro Orlov, a délkelet-ukrajnai város polgármestere kedden a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. (szeptember 6)Gyilkosságok
Legalább tíz ember meghalt és legalább 15 másik megsebesült a kanadai Saskatchewan tartomány egyik őslakos közösségében történt tömeges késeléseket követően, jelentette be a helyi rendőrség. (szeptember 5), további hírek: itt , itt és itt
Balesetek
Hét halálos áldozata van a Kiskunhalas és Kunfehértó közötti vasúti balesetnek (szeptember 5) További részletek
Buszbaleset Csepelen, 6 sérült (szeptember 5)
Bokrok között, kerítést kidöntve állt meg az összetört csuklós busz a csepeli Erdősor utcában. Az eleje teljesen összetört, nyomában kidöntött táblák és oszlopok hevernek több tíz méteren át. A 159-es járat hétfőn este fél nyolc után, hatalmas robajjal csapódott a sarki ház kerítésébe, mert a sofőr rosszul lett.
Az apa, a kislánya és két hozzátartozója is meghalt az öt halálos áldozatot követelő miskolci tragédiában (szeptember 6)Természeti katasztrófák
65-em haltak meg egy kínai földrengésben; a hatóságok nem engedték, hogy az emberek elhagyják a lakóhelyeiket (szeptember 6)
Kiberbűncselekmények

Egy hónapig csendben sunyít a számítógépen, aztán beüt a baj: már Önnél is ott bújhat a Nitrokód. Népszerű szoftvernek álcázza magát, majd egy hónapig csendben sunyít a számítógépen egy kártevő, amelyik ezután sok pénzt termel – no persze nem a fertőzött gép tulajdonosának.

Drámai számok Magyarországon is: mennyibe kerül felállni egy zsarolóvírus-támadásból?

Öt biztonsági trend, amelyre minden cégnek és dolgozónak érdemes odafigyelnie. Mindennapossá válnak a zsarolóvírusok, továbbra is hódítanak a túlterheléses támadások és az orosz–ukrán háború is jó lehetőséget kínál a bűnözőknek a privát és céges felhasználók átverésére. Van néhány olyan jelenség, amelyre mindenkinek érdemes figyelmet fordítania.
A transz-őrület újabb állomásai

Bár Magyarországon a korrupció, gazdasági válság, mélyponton levő egészségügy és oktatás, nomeg az ál-hagyományőrző, keresztény fundamentalista agymosás sokkal valóságosabb gond a nemváltó óvodásoknál, a woke nyomulása Nyugaton nagyon is reális veszély. Bármennyire szeretné is a progresszív baloldal elbagatellizálni. (Magyarországon ez a valóságtagadás még hiteltelenebbé teszi az ellenzéket, még kevesebb esélyt adva a tényleges, működőképes  alternatívák kialakulására. Ami szintén tragédia.)

Az androgün” Ikrek Mars, különösen a Neptun kvadrát felé közeledve még ádázabbá teszi a genderkérdés körüli, a Vízöntő Szaturnusz-Bika Uránusz kvadrát időszakában már így is cunami-erejűvé vált vitákat, és persze a zűrzavart is tovább fokozza. A Mars Szaturnusszal képezett trigonja segíthet egy józan álláspont kialakításában, amely egyaránt mentes a kategorikus elutasítástól és a disztingváióra képtelen elfogadástól. A jobb-és baloldali propagandától mentes pszichológiai, szociológiai szakirodalom, a mitológia tanulmányozása révén tárgyilagosabb kép alakítható ki a témáról. (Azoknak, akik ismernek, nem kell magyaráznom, hogy sem homofób, sem transzfób nem vagyok, a kormány másság ellen heccelő kampányát nemcsak felhárborítónak, hanem veszélyesnek is tartom. A másik oldal szélsőségei- ld például a J.K.Rowling elleni hadjárat azonban ugyanennyire destruktívak. Erről már többször írtam, legutóbb itt.)

“Szeretem az iskolámat, de ma azért vagyok itt, mert egy fiút nem neveznék lánynak”- mondta a tanár, aki nem volt hajlandó használni a diák gendersemleges névmását, elítéli az “őrültséget”, ezért Írországban börtönbe került.
Enoch Burke-öt tegnap (szeptember 5) reggel letartóztatták, mert megszegte a bírósági végzést.
A végzés megtiltotta neki, hogy tanítson vagy jelen legyen a Westmeath-i iskolájában.
A vita amiatt kezdődött, hogy nem volt hajlandó “he” helyett “them”-nek szólítani egy nemváltó diákot, ahogy azt a diák és szülei májusban kérték.
Később felfüggesztették, és nem volt hajlandó távol maradni az iskolától.
Az ítélet után Burke úr a következőket mondta: “Szeretem az iskolámat, amelynek mottója a Res Non Verba, a tettek, nem a szavak, de ma azért vagyok itt, mert azt mondtam, hogy nem fogok egy fiút lánynak nevezni”. (Daily Mail)
Vicces

Rohamtempóban terjed egy videó a Twitteren, amin az látható, hogy a harkivi állatkert Csicsi nevű csimpánza a város utcáin kóborol, később kiderült, hogy a főemlős meglépett a lakhelyéről. A kelet-ukrajnai város éghajlatát viszont nehezen viselhette, mert fázni kezdett, így az egyik gondozójától nagy nehezen elfogadta a kabátját és utána már nem volt bonyolult rávenni Csicsit, hogy egy gondozói biciklire rátelepedve visszatérjen állatkerti otthonába.

 

Összedőlt egy gyaloghíd a Kongói Demokratikus Köztársaságban éppen akkor, amikor felavatták. Az átkelőt a tervek szerint szalagátvágással adták volna át, ám az ünnepélyes pillanatban összeroskadt.
Kapcsolódó

Az Ikrek (Liz Greene)

Mars az Ikrekben 2022-2023

Szeptemberi előrejelzés 2022

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!