Menu
Az olvasók cseppet sem kedves típusa figyelmébe….
2021-01-08 warning
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalin

Utálok ilyen bejegyzéseket írni. Különösen egy minden szempontból túlterhelt életszakaszban, amikor – sok más embertársamhoz hasonlóan – a puszta felszínen maradás veszi el energiám 99%-át. A maradék 1%-ot nem ilyesmikre szeretném fordítani. Csakhogy úgy tűnik, muszáj.  Mivel a napokban újra tömegesen kellett jelentenem és letiltanom a nemkívánatos kommentelőket és privátban rámírogatókat,  nem csupán a mundánasztrológiai/ közéleti tartalmú posztoknál találok fontosnak néhány alapvető dolgot leszögezni.

A napokban újra tömegesen kellett jelentenem és letiltanom a nemkívánatos kommentelőket és privátban rámírogatókat. Volt ez így máskor is, az elmúlt években, a magam és a jóérzésű olvasók, a tényleges célközönség jól felfogott érdekében több ezer trollt tiltottam le és jelentettem. Nem vagyok szívbajos, a jövőben is ez marad a trend.  Csakhogy- nyilván az asztrológiai időszak is tehet róla,  most betelt a pohár. Enyjebenyje azok a fránya csillagok…
Ez így nem fog menni. Gondolkodom a hogyan továbbon vagy az ebben a formában sehogyan se továbbon. Egyelőre, idő-és energiahiány miatt sokkal kevesebb lesz az új poszt. A hosszabb távú döntést még érlelem.
Olvasd el, gondolkodj el. Nagyon kérlek, NE KOMMENTELJ , PRIVÁTBAN PEDIG VÉGKÉPP NE ÍROGASS RÁM !!!! Főleg azt illetően ne, hogy mit és hogyan kellene másképp csinálnom, vagy Te mit csinálnál az én helyemben, mert felnőtt ember vagyok, és van éppen elég saját ötletem. A lehetőségeimet és a korlátaimat is nagyon jól ismerem. A kéretlen tanácsosztogatók oldalamon nagyon nem kívánatos típusánál valószínűleg sokkal jobban.




Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…

A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre is érvényes) :

A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak.

(Csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy azzal, hogy támogatnák a rengeteg munkával és jelentős anyagi befektetéssel készült oldalt, nem nagyon szoktak megkeresni. A fentebb említett “hozzászólók”, elmés “olvasói visszajelzéseket” küldözgetők biztos nem.

Közülük is legkevésbé azok a “kollégák”, akik, hogy igen finoman fogalmazzak,  ahelyett hogy beszereznék a nem túl olcsó külföldi szakirodalmat, innen “inspirálódva” egészítgetik ki “tudásukat”. Eközben pedig még azt is létszükségletüknek érzik, hogy  ilyen olyan amolyan kérdésekben kioktassanak, kívánságlistát nyújtsanak be, stb. Tisztelet a valós tárgyi tudással rendelkező kivételeknek, akik szakmai érdeklődésből/ kollegialitásból látogatják az oldalt, ahogy én is az övéket… Persze nem is a  kivételek kedvéért kell ilyen posztokat írni ….)

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. 

Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂




A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *