Neptuni játszmák: jelentkezne a valódi személy is ?

Számtalan, egymásnak ellentmondó üzenetet kapunk arról, hogyan vonzunk magunkhoz és tartsunk meg egy szeretőt vagy egy hosszabb távú partnert. Egyfelől elárasztnak az azzal kapcsolatos információk, hogyan tehetjük magunkat kívánatosabbá, milyen holmikat viseljünk, milyen frizura illik hozzánk, milyen kozmetikumokat használjunk. Másfelől meg úton-útfélen azt sulykolják belénk, milyen fontos, hogy önmagunk legyünk. Neptunusz, az illúziók bolygója több segítséget nyújt ahhoz, hogy a legkedvezőbb arcunkat mutassuk kifelé, semmint hogy megtudjuk, kik is mi vagyunk valójában.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Diane Lang | Neptune Games 

Neptunusz gyakran játszik fontos szerepet azoknak a hírességeknek a képleteiben, akik abból élnek, hogy valaki másnak mutatják magukat. A bolygó segít a szépség és a ragyogás benyomását kelteni. Marilyn Monroe, első házas Oroszlán Neptunuszával klasszikus példa erre. Az átváltozása előtti és utáni fotók, melyek dokumentálják, hogyan lett egy csinos lány a hollywoodi dekadens pompa királynője, jól szemléltetik , milyen hatásosak lehetnek a Neptunusz – keltette illúziók. És persze mindannyian tudjuk, milyen tragikus fordulatot vett később az élete.



Napjainkban egy vadonatúj helyszín áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy gyakoroljuk a megtévesztés művészetét, s így találkozásra csábítsuk lehetséges szerelmeinket. Ez az internet. Bámulatos, hogy már egy icipici játszadozás a Photoshoppal is elegendő ahhoz, hogy sokkal jobban nézzünk ki a fényképen, mint a rideg, hideg valóságban. Amennyiben a Neptunusz erős fényszöget képez Napunkkal, Holdunkkal, Aszcendensünkkel – különösen szembenállást vagy kvadrátot – erős kísértést érezhetünk arra, hogy „belejavítsunk” a természet munkájába. Azoknak, akiknek a Neptunusz együtt áll az Ascendensével, különösen jó érzékük van a megfelelő látszatok keltéséhez. Csak az a kérdés, hogy vajon valóban megéri?

Személyes tapasztalatokon alapuló tanácsom: nem ! Ne tegyétek.! Amikor a Neptunusz átvonult Ascendensemen, majd Vénuszomon és első házamon, annyi projekcióban volt részen, és annyi hamis elvárást tápláltam vagy találkoztam ilyenekkel, hogy leesett az állam. Amikor a Neptunusz végre továbbhaladt, úgy éreztem, mintha egy áttivornyázott éjszaka után térnék magamhoz. És vissza kellett térnem az alapokhoz, és elölről kellett kezdenem a nyomozómunkát: ki is vagyok én valójában? Milyen benyomást keltettem? Mit is akartam tulajdonképpen? -és még sorolhatnám

Annak kiderítésében, hogy éppen milyen neptuni játszmát játszol vagy játszanak veled (ha valóban ez a helyzet), sokat segíthet, ha egy elfogulatlan asztrológus – nem pedig te – alaposan áttanulmányozza képletedet. Egy illúziót ugyanis csak addig tarthatunk fenn, míg le nem hullanak a maszkok. Akkor ugyanis ott fog állni a színpadon a valódi személy, a maga meztelen valóságában. Ilyenkor tanuljuk meg, hogy a Szaturnusz a legjobb barátunkká válhat….leckéi ugyanis mindig a valóságban gyökeredznek….

 

Kapcsolódó:

A Neptunusz szövevényes ösvényein (tematikus oldal)

 

Mindennapi játszmáink 

“A játszma kiegészítő, rejtett tranzakciók folyamatos sorozata, amely pontosan meghatározott, előre látható kimenetel felé halad. Leíró módon: nemegyszer ismétlődésekbe bocsátkozó, a felszínen hitelt érdemlő, rejtett indítékú tranzakciók ismétlődő készlete. Köznapibb nyelven: csapdás vagy “trükkös” lépések sorozata. A játszmákat két fő ismertetőjegy világosan elkülöníti az eljárásoktól, a rituáléktól és az időtöltésektől: 1. a rejtett jelleg és 2. a nyereség. Az eljárások lehetnek sikeresek, a rituálék hatékonyak, az időtöltések hasznot hajtók, de meghatározásánál fogva mind a három nyílt; járhatnak versengéssel, de sohasem konfliktussal, a befejezés lehet feltűnést keltő, de sohasem drámai. Ezzel szemben minden játszma alapvetően tisztességtelen, kimenetele pedig nem csupán izgalmas, hanem drámai jellegű.”

Nagyon hasznos link Eric Berne Emberi játszmák c. könyvének részleteivel

Emberi játszmák I. (Játszmaelemzés)

Emberi játszmák II. (Játszmatár)




A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!