Szaturnusz a Bakban: nőjj fel !

(Vagy egyszerűen  csak öregedj meg )

Az idő nem vár senkire. Jóllehet ezt mindannyian tudjuk, a valóságos idővel való szembesülés esetenként pofoncsapásként érhet bennünket. Ilyesmi történik majd akkor is, amikor a Szaturnusz – az idő, a realitások, a halandóság, a korlátok, az öregedés, az érés és a karma princípiuma áthalad otthonán, a Bakon – a fejlődés eme kardinális (kezdeményező, akarnok) jegyén. Gilded Splinters Astrology

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Szaturnusz 2017 december 19 -én lépett be a Bakba és 2020 március 21 -ig tartózkodik ott, aztán 2020 július 1 – 2020 december 17 között visszatolat  a jegybe. Nem lehet elég korán kezdeni a töprengést azon, mit is jelent ez a tranzit személyes és kollektív szinten. Óriási befolyást gyakorol majd a társadalmi, gazdasági, politikai eseményekre, de ezzel majd később foglalkozunk. Most nézzük a személyes szintet.

A Szaturnusz átlépését a Nyilasból a Bakba azonnal meg fogjuk érezni. A Nyilas egy tüzes, látnoki jegy, az utazó, a prédikátor és a tréfás tanár jegye. A Nyilason áthaladó Szaturnusz arra szólított fel, hogy szilárdítsuk meg hiedelmeinket. Ezt oly módon tette, hogy először megkérdőjelezte érvényességüket. Mennyire állják ki a valóság próbáját? Szembesülnöd kellett azzal, hogy néhány dolog, amiben hittél, valójában egészen másképp van ? Elvesztetted a hited ? Rátaláltál azokra az utakra, amelyeken haladva visszaszerezted ?

 

A Nyilast a Jupiter uralja, és a jegy és a bolygó egyaránt kapcsolatban áll a hírközléssel. Sokan fordultak el a hírcsatornáktól és a közösségi médiától. Néhány közszereplőt ezeken a nyilvános fórumokon hurcoltak meg és elvesztették megfellebbezhetetlennek vélt tekintélyüket. Néhány ember olyan szilárdan meg volt győződve igazáról, olyan erkölcsi fölényben érezte magát, hogy olyan vehemenciával tiport sárba (Szaturnusz) másokat, amely aránytalanul súlyosabb volt az illetők által elkövetett „vétségeknél”. Biztos vagyok benne, hogy a Nyilas Szaturnusz tranzit időszakában, ilyen vagy olyan módon mindannyian szemtanúi voltunk hogyan hódít teret egymás sértegetésének kultúrája, hogyan terjed futótűzként a kicsinyes csatározás. Most mindenki különb, mint a többiek, és senki sem kaphat soha, soha, soha többé egy második esélyt. Mindenki a rossz oldalon áll – bármelyik oldalról legyen is szó, és ha egyik oldal mellett sem foglalsz állást…. na akkor is hibás vagy.



Lépj túl ezeken. Az emberek folyamatos fejlődésben vannak. Amennyiben élsz, növekedsz, változol és tanulsz (vagy legalábbis ez történik az emberek többségével.) Amikor a Szaturnusz a Bakba lép, ezek a témák nehezebbek lesznek, egyszersmind le is egyszerűsödnek: légy reális, tarts lépést az idővel és az ördögbe is, nőjj fel ! Fogadd el és vállald felelősségeidet, és ne mutogass másokra többé, amiért nem vállalják az övéket. Talán igazad van, de az is lehet, hogy tévedsz és nem a te feladatod megítélni őket. Az ő karmájuk az ő karmájuk, neked a sajátodon kell dolgozni. Ugye tudod, hogy neked is van karmád? És azt, hogy neked is ugyanannyit kell dolgoznod vele, mint a másik embernek ? A Szaturnusz a Bakban nem hagyja, hogy elmerülj a kicsinyeskedésben és a trivialitásokban. És ha azt hiszed (Nyilas), hogy csak másoknak vannak kicsinyes és triviális dolgaik, jó lesz, ha magadhoz térsz.

Általában véve nagyon sok dolog, ami fontosnak tűnt a közelmúltban, már egyáltalán nem fog számítani a közeljövőben. Részben azért, mert a nagyvilágban bőven lesznek olyan gazdasággal, társadalommal, politikával kapcsolatos témák, amelyek okot adnak a fejfájásra és lefoglalnak majd. De erről később. Emellett azonban a Szaturnusz magát az érés, a felnőtté válás folyamatát uralja. Képletünk Szaturnusz tranzitjai az iskola, a serdülőkor, a felnőtté válás útjelzői, a felnőttkor több állomásának is mérföldkövei és a felnőttkorból az öregkorba való átmenet útjelzői. (Bővebben: Életünk állomásai )

Miféle felnőtt az, aki csatákba bonyolódik a közösségi média felületein ? Miféle felnőtt az, aki mások hírnevének, egzisztenciájának, bevételforrásainak tönkretételében leli örömét? Miféle felnőtt az, aki olyan hévvel hívja fel mások gyarlóságaira a figyelmet, mintha ő makulátlan lenne? Miféle felnőtt az, aki bármi mással is hajlandó tölteni értékes – és meglehetősen behatárolt – idejét azon kívül, hogy valami maradandót hozzon létre, ami valódi beteljesülést ad ?

A Szaturnusz majdnem három évig lesz a Bakban. És – akár akarod, akár nem – ezek az évek el fognak repülni. Eljár feletted az idő, akár akarod, akár nem. Dönthetsz úgy, hogy fejlődni fogsz, hogy úgy tekinthess vissza ezekre az évekre, mint olyanokra, amikor valami érdemleges dolgot kezdtél az életeddel, amikor is más – remélhetőleg jobb – ember lettél, mint addig voltál. Vagy dönthetsz úgy is, hogy az az ember leszel, aki újabb három évet enged elrepülni, és ugyanott tart majd, ahol eddig: nem lesz se jobb, se bölcsebb, se más.





Mi fog számítani majd a halálos ágyadon ? Ez meglehetősen morbid kérdés, de valóságtesztnek kitűnő, hiszen mindannyian meg fogunk halni. Szóval hogy is van ezzel a Bak Szaturnusz játékkal ?

Halálod pillanatában, amikor karmáddal szembesülsz, tényleg az fog számítani neked, hogy valakit a közösségi médiában/ munkahelyeden vagy bárhol máshol mocskoltál ? Elégedett leszel a számos lájkoddal, megosztásoddal, szavazatoddal ? Emlékezni fogsz vajon, ki nyert a [ töltsd ki a helyet bármely idióta TV – show-al ] adott fordulójában ? Boldogan fogsz emlékezni azokra az időkre, amikor morálisan felsőbbrendű akartál lenni valakinél és le akartál hengerelni másokat ? Örülni fogsz, hány barátot, ismerőst vesztettél el olyan viták miatt, amelyeknek többé már semmi jelentőségük ?

Amikor halálos ágyadon fekszel, elégedettséggel fog -e majd eltölteni az a tudat, hogy a tőled telhető lehető legtöbbet hoztad ki a rendelkezésedre álló időből ? Büszke leszel vajon arra, hogy jóllehet rosszul bántak veled, megnyerhetetlen helyzetekbe keveredtél, győztesen jöttél ki ? Vajon úgy fogsz-e meghalni, hogy tisztában vagy vele: időnként seggfej voltál és hibáztál, de aztán minden tőled telhetőt megtettél, hogy jobb ember légy és elkezdtél helyesen cselekedni ? Annak tudatában fogsz -e meghalni, hogy megpróbáltál felülemelkedni, nagyvonalúbb lenni ? Megkönnyebbülést okoz majd, hogy túlléptél valamin ahelyett, hogy tovább görcsöltél, tekeredtél volna rajta ? Annak tudatában fogsz-e távozni, hogy kicsivel jobb hely lett a világ, mint érkezésed előtt volt ? Javult-e valakinek az élete ittléted alatt pusztán azzal, hogy te is a szereplője voltál ?

Növekedtél és fejlődtél vagy (fizikai, emocionális, pszichológiai, spirituális, bármilyen más) értelemben egész életedben egy helyben toporogtál ?

Életed mely területei állnak a Bak uralma alatt ? ( A születési képlet Bakba eső házai, ill. az, amelyben a Szaturnusz áll. Ezek egyénenként változnak – ford. megj.) Tudatában vagy, hol kell fejlődésed érdekében megfelelned a kihívásnak ? Egyáltalán, teszel fel kérdéseket magadnak, vagy csak abban reménykedsz, valahogy elmúlik ez az időszak ?

Forrás :  Gilded Splinters Astrology




 

Kapcsolódó:

Szaturnusz a Nyilasban (tematikus cikkek)

Szaturnusz a Bakban (tematikus oldal)

Életünk állomásai

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Miért kell elengedni a halottakat ?

A sors új útjain

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!