Akinek szerencsét hozott az Ikrek telihold : Brittney Griner

Voltak a december 8-i Ikrek telihold, Nap-RMars szembenállásnak egészen pozitív szinkronicitásai is: Brittney Grinner amerikai korsárlabdázónő pl fogolycsere keretén belül szabadulhatott az orosz fogságból. Hogy jó ötlet volt-e Putyin fegyverkereskedőjét, Viktor But-ot “odaadni”érte, megoszlanak a vélemények; én minden esetre örültem a hírnek. (Azért persze még jobban örültem volna, ha Paul Whelan a csere alanya).

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.
A kép az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat által rendelkezésre bocsátott videó részlete. A WNBA sztárja és kétszeres olimpiai aranyérmes Brittney Griner éppen Abu-Dabiba repül, ahol az orosz állampolgár Viktor Boutra cserélik, 2022. december 9-én, pénteken.

Semmilyen fajta tudatmódosító szernek nem vagyok híve, nem is élek velük, a témát illetően teljes mértékben osztom C.G Jung, Marie -Louise von Franz a blogomon magyarul is elérhető esszécskéjében kifejtett álláspontját. Egy kis hasisolajért 9 évet kapni a világ egyik legkeményebb börtönében azonban erős túlzásnak tartottam – nem egyedüliként. Nincs időm túlságosan belemenni az asztrológiai részletekbe, mellékeltem Brittney születési idő nélküli horoszkópját (forrás Astrotheme); még így is érdemes tanulmányozni.

Brittney Griner, 1990 október 18, Houston, Egyesült Államok, ismeretlen születési időpont, Astrotheme




Ahhoz, hogy ekkora mákja legyen az embernek, mint amekkora neki volt, persze nem árt, ha van egy Nap/Merkúr, esetleg, ha éppen újholdkor született, Hold –Spica együttállása…. (Paul Whelan, 1970 március 5, Ottawa, Ontario, Kanada- 2018 óta ül kémkedésért orosz börtönben. Neki sokkal nehezebb horoszkópja van, így nem is kényezteti túlságosan a sors. Pedig magasan képzett katonatisztként és háborús veteránként, aki később biztonságügyi tiszt lett, többet tett le az asztalra mint egy , tehetsége mellett botrányai miatt is elhíresült sportceleb. )

Paul Whelan még mindig a rácsok mögött




A Brittney képletében levő két Yod – bővebben erről a formációról itt és itt – egyike, az Ikrek Mars, Bak Neptun, Oroszlán Jupiter közöttinek a fókuszbolygója a Neptun; remélhetőleg a “nevelő” formáció a tudatmódosítók megfontoltabb használatára tanítja a szerencsésen megúszott “kaland” után. A másik, az Ikrek Mars (fókuszbolygó), Bak Neptun, Skorpió Plútó közötti Yodból például azt a következtetést is levonhatná (sok más kézenfekvő mellett), hogy megfontoltabban, fegyelmezettebben, neadj’Isten érettebben kéne kezelnie impulzusait, ha nem akar a későbbiek folyamán még több nagy slamasztikákba keveredni. Mivel Mars visszatérését is most “ünnepli” , 2019-2020-as, első Szaturnusz visszatérésén pedig éppen csak túljutott, egészen aktuális lenne ilyen témákon meditálnia. Nem is kéne  túlzott szellemi erőfeszítéseket tennie, hiszen az Ikrekben, radixhelyzete fölött tolató Mars tálcán kínálja a felismeréseket.



Brittney második feleségével, Cherelle-el

Hogy képes lesz-e bármiféle tanulságot levonni, vagy egyáltalán mélységeiben elgondolkozni a vele történteken, vagy a sors olyan kegyének találja, ami neki alanyi jogon jár, nagyon jó kérdés. Mérleg bolygói, Ikrek Marsa, Oroszlán Jupitere ugyanis inkább örökifjú (esetében örök lány, puella aeterna -bár nála az archetípusra jellemző androgünitás még nyilvánvalóbb, ld fotó) mentalitásra vallanak, aki a dolgoknak inkább a könnyebbik oldalát fogja meg. Ez, az archetípus természetéből adódóan nem kimondottan a hosszú élet titka. Bővebben : Az örökifjú archetípusa, Az örök ifjúság ára, Érettek és éretlenek 




A Nap/Vénusz/Merkúr – Szaturnusz kvadrátnak többféle megnyilvánulási módja is lehet, az egyik az apával, majd a törvénnyel, autoritásszemélyekkel való konfliktus, a szó szoros értelmében való bezártság, szeretetlen, bántalmazó bánásmód alanyává/tettesévé válás – a két pólus között nagyobb az átjárás, mint elsőre hinnénk, hacsak a szülött nem választ tudatosabb, “megváltottabb” megélési módot. Mondjuk pl fegyelmezettebben, tudatosabban él, elsajátítja az önreflexió, önuralom képességét, képes felmérni a lehetőségeket és a korlátokat. Meg hasonló apróságok – amelyekre eddigi is kapott figyelmeztetéseket a sorstól, bár lightosabb formában.

Brittney megágyaz az orosz női börtönben. A haj levágása tipikus beavatási motívum, vagy áldozathozatal, gyász része. Ő ennek valószínűleg nincs tudatában: legendás hajkoronájától önként vált meg, ugyanis a hideg börtönben nem volt lehetősége rendesen megszárítani.Az archetípusos analógia ettől függetlenül működik.

Brittney élete eddig is hozta a fentebbi analógiákat. Gyerekkorában például folyamatos bántalmazás alanya volt termete (felnőttként, 2 m 9cm -jével még kosaras műfajban is magasnak számít) és fiús viselkedése miatt, apja keményen megbüntette, majdnem kitagadta, amikor bevallotta másságát, és megpróbálta heteroszexuális életmódra kényszeríteni, már pályája elején, 2013-ban coming outolt, amikor ehhez több bátorságra volt szükség, mint a későbbi években, és így lett a Nike első, felvállaltan leszbikus reklámarca.




De a tényleges erőpróbák mellett műbalhéból sem volt hiány. “Griner 2020-ban csapattársával, Brianna Turnerrel együtt felszólította a WNBA-t, hogy ne játssza le a mérkőzések előtt az Egyesült Államok himnuszát. Megjegyzéseit azután tette, hogy a Mercury játékosai nem voltak hajlandóak felállni a parkettre egy előszezonbeli mérkőzésen a floridai Bradentonban. Griner azt mondta, hogy Breonna Taylor meggyilkolása ellen tiltakozott a szélesebb körű George Floyd-tüntetések részeként. Később egy médiatelekonferencia során azt mondta: “Őszintén úgy érzem, hogy nem kellene lejátszani a nemzeti himnuszt a szezonunk alatt. Szerintem ennyire ki kellene állnunk.” Elmondta, hogy nem hisz abban, hogy a nemzeti himnuszt sporteseményeken el kellene játszani”. ( Hogy Brittney ugyanannak az Egyesült Államoknak a jóvoltából szabadult ki az orosz pokolból, amelynek még a himnuszára sem volt hajlandó fejet hajtani, míg hivatásos katona és rendőri minőségben Paul Whelan sok évet töltött hazája szolgálatában, külön történet. Ahogy, a  George Floyd halálát követő tömeghisztéria -ld itt és itt – felkorbácsolásában játszott szerepe is megkérdőjelezi, hogy ő vagy Whelan érdemelte meg jobban, hogy az amerikaiak közbenjárjanak érte, bár a hírek szerint Paul Whelan az orosz fél részéről nem képezte alku tárgyát. Feltételezéseim szerint azonban, annak, hogy Griner karaktere teljes összhangban van a woke-hullámmal, míg Whelan meggyőződéses republikánus szintén lehetett valamilyen szerepe abban, hogy az amerikai fél ilyen feltételek mellett is belement a fogolycserébe.)



Britney Griner és Glory Johnson: álomesküvőből rémálom. A két jobb oldali fotó a rendőrségen készült, a családi botrány után

Házasságok és családon belüli erőszak ügye
“2014. augusztus 14-én Griner eljegyezte WNBA-játékos társátGlory Johnsont. 2015. április 22-én mindkettőjüket letartóztatták testi sértés és rendbontás vádjával, miután a rendőrség reagált a pár között, az arizoniai Phoenix kertvárosában levő otthonukban kipattant verekedésre. Mindketten megsérültek valamelyest . Az incidens ellenére a következő hónapban, 2015. május 8-án összeházasodtak Phoenixben. 2015. május 15-én a WNBA külön-külön, két mérkőzés erejéig felfüggesztette Grinert és Johnsont miután Griner bűnösnek vallotta magát rendbontás vádjában. Grinernek emellett 26 hetes családon belüli erőszakkal kapcsolatos tanácsadáson is részt kellett vennie.

2015. június 4-én Griner és Johnson közölték, hogy Johnson mesterséges megtermékenyítéssel,Johnson petesejtjeivel fogant ikreket vár. 2015. június 4-én, kevesebb mint egy hónap házasság után Griner csalásra és kényszerítésre hivatkozva kérte a házasság érvénytelenítését; az érvénytelenítést elutasították. Johnson 2015. október 12-én ikerlányoknak adott életet, akik 16 héttel korábban jöttek a világra. 2015. október 12-én Grinert gyermektartás fizetésére kötelezték Johnson számára. 2016 júniusában véglegesítették a pár válását.

Griner 2018 augusztusában eljegyezte Cherelle Watsont, majd 2019 júniusában összeházasodtak. Később, 2018-ban Watson Cherelle Grinerre változtatta a nevét”. Forr: angol Wikipédia



Reméljük, Brittney a saját érdekében időben levonja a megfelelő tanulságokat, ugyanis ilyen formációkkal általában halálosak szoktak lenni a leckék. Most még úgy néz ki, kapott esélyt a megélési szint alakítására. A Merkúrjával, Vénuszával, Napjával trigont képező tranzit-Szaturnusz éppen kedves hangulatban volt, a tranzit Bika Uránusz a radix Szaturnusz trigonja felé tart (eközben azonban éppenséggel , a Plútójával szemben állva a sors további kísértésére is ösztönözheti.)

Nem biztos persze, hogy túl sok időt tölt a lecke elsajátításával, ugyanis a Jupiter hamarosan Kosba lép, trigonba a radix Jupiterével, szextilbe a Marsával, aztán majd kvadrátba a Bak Uránusszal, Neptunnal, Szaturnusszal, a Mérleg bolygókkal pedig szembenállásba. Ez pedig inkább a túlzások, az én vagyok az élet császár(nője) fílinget generálja. Mindaddig, amíg a sors újra be nem nyújtja a számlát.





Témájához kapcsolódó cikkek

Fogolycsere: Griner Washingtonban, But Moszkvában örül szabadságának

Így szabadult ki Brittney Griner az orosz pokolból

Brittney Griner Back to US

Az orosz börtön jégpokláról mesélt az amerikai sztárkosaras (Blikk)

Brittney Griner is going to sleep great in her 3,000-square-foot home (NYPost)

Coming Out In Basketball: How Brittney Griner Found ‘A Place Of Peace’

Öngyilkos akart lenni, majd megkéselték, ma ő a világ legjobb játékosa

 

 

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!