Telihold a Bakban – június 24

A telihold a Bak 3°27′-en teljesedik ki, helyi idő (Budapest) szerint 20h39’kor. Mivel a jelenlegi a nyári napforduló utáni első telihold, jelzi azt az útszakaszt is, aminek a tavaszi napéjegyenlőség óta eltelt három hónap alatt a végére értünk, egyszersmind megvilágítja előttünk a lehetséges fejlődés ösvényeit is.  A június 10-i gyűrűs napfogyatkozást követő teliholdként szintén jelentős állomás.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





A BakRák tengely érintettsége miatt általános értelemben a státus, hivatás, karrier, otthon, család , alapvető biztonság kérdései kerülnek fókuszba. Az érzelmi  igényeket ezúttal sem könnyű összehangolni a kötelességekkel és feladatokkal.

Telihold a Bakban 2021 június 24, Bp 20h 39




.A telihold keltette szélsőségeket a 26-án bepontosuló Vénusz – Plútó szembenállásé is fokozza, és alakulóban van az az Oroszlán Mars– Vízöntő Szaturnusz – Bika Uránusz fix T kvadrát is, amely gondoskodik róla, hogy július se teljen unalmasan. (A Szaturnusz- Uránusz kvadrátot tárgyaló bejegyzésekben szó volt róla, hogy ez a fényszög még problémásabbá válik, amikor fix jegyekben – tehát a Vízöntőben, Bikában, Oroszlánban, Skorpióban haladó, gyors mozgású bolygók is betársulnak. A januárifebruáriáprilisi és májusi események ismeretében már valamelyest képben lehetünk; a nyári és őszi T-kvadrátok további részletekkel gazdagíthatják a hullámvasutazást.




Így a szélsőséges társadalmi, közéleti megnyilvánulások, váratlan, esetleg drámai fejlemények szűkebb – tágabb környezetünkben, meghökkentő sorsfordulatok, kiszámíthatatlan reakciók, külső – belső instabilitás továbbra is borítékolhatók.

Jelen vannak a Szaturnusz – Uránusz kvadrátra oly jellemző döntéshelyzetek, változtatás-kényszerek  is, amelyekben ,  a legjobb szándék, a legnagyobb erőfeszítések ellenére sincs igazán jó opció. A Vénusz – Plútó szembenállás szintén az áldozathozatal, a továbblépés érdekében történő lezárások, a valamit valamiért témáit aktualizálja.  Mint egy másik bejegyzésben már szó volt róla, az érzelmi szakítópróbák szintén velejárói ennek a fényszögnek, elviselni őket akkor sem könnyű, ha netán életmentő műtétnek bizonyulnak.




Jó hír, hogy a  segítő tényezők szintén képviselik magukat, így , legalábbis egyéni szinten akár konstruktív irányba is terelhető a libikóka. 

A 23-án bepontosult Nap- Jupiter trigon lehet  például az a szerencsefaktor, amely a legrosszabb forgatókönyveket megakadályozza, de a vakszerencsében bízva még vadabb túlzásokra is sarkallhat.  A Hold- Jupiter szextilnek már egyértelműbb üzenete van: a pozitív megélési szintekhez  kitartás, szorgalom, kemény munka szúkséges.  Eközben persze a hit, a  gondviselésbe vetett bizalom is jól jön, de nem helyettesíti a gyakorlati erőfeszítéseket.

A Halak Jupiter befolyása, valamint a  Vénusz és a Neptun még érvényesülő trigonja az intuíció fontosságát hangsúlyozza. E sugallatokat persze szintén kamatoztatni kell a hétköznapokban. További lehetőség: a belső képekkel, álmokkal való munka révén felszínre hozni, tudatosítani azokat a pozitív potenciálokat, amelyek a nagy nyomás, a döledező struktúrák – keltette riadalomban rejtve maradnának. Ilyenkor természetesen fejlett ítélőképességre van szükség annak eldöntéséhez, hogy  struccpolitikát folytatunk-e, amelynek a vágyteljesítő fantáziálás is része, vagy pedig éppen most munkáljuk ki az addig láthatatlan  menekülési útvonalakat és kitörési pontokat.




Persze, bőven adódhatnak helyzetek, amikor nincs idő mérlegelni, és majd csak  később, a gyakorlatban derül ki, melyik variáns játszott.  A fentebb írtak korántsem azt jelentik, hogy a józan észt, racionális megfontolásokat mindenestől sutba kellene dobni. A Merkúr- Szaturnusz trigon, bár nem egzakt, remélhetőleg a józan döntéseket fogja támogatni.

A biztosnak vehető bizonytalanság egyébként is a Szaturnusz- Uránusz kvadrát, 2021-22 emblematikus fényszöge sajátossága, így a következő években semmiféle garancia nincs arra, hogy éppen az általunk választott irány a “jó” irány, és arra  sem, hogy milyen távon az. Jobb belenyugodni: olyan módszer sincs, aminek segítségével egyértelmű választ lehetne kapni. Az asztrológia eszköztára sem alkalmas rá (bővebben: A prognózis lehetőségei és korlátai, Liz Greene: Prognózis).

Ezért nyomatékosan kérlek : NE KERESS ELŐREJELZÉSEKKEL KAPCSOLATBAN !!!!!!





Kapcsolódó

Júniusi előrejelzés

Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!