Nehéz önmérsékletet gyakorolni

A néhány napos szélcsend után az április 13 -19 közötti időszakban ismét nehéz lesz visszafogottságot gyakorolni. Pedig nem ártana….

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Április 11 – 27 : Merkúr a Kosban
Április 11 óta a Merkúr a tüzes Kos jegyében halad. Az átmenet az álmodozó Neptunusz tartományaiból az agresszív és asszertív Mars birodalmába jelentős váltás. A Kos egyenes, bátor, azonnal a lényegre tér, spontán, innovatív – és időnként tolakodó, ingerlékeny, nyughatatlan és türelmetlen. Ilyenné válik kommunikációnk is a következő három hét folyamán. A közeljövőben talán átláthatóbbá válnak a helyzetek és a szándékok (a sajátunk és a másoké is), hiszen a Merkúr a Kosban mindig pontosan azt mondja, amit érez és gondol.

Így a következő hetek alatt új megoldásokat találhatunk a régi problémákra, készségesebben mozdulunk ki a komfortzónából és keresünk új irányokat, nézünk szembe a kihívásokkal, tesszük meg a megfelelő lépéseket, állunk ki magunkért. Azonban a forrófejűség, tapintatlanság, a kompromisszumkészség hiánya, az elhamarkodott döntések, a részletek figyelmen kívül hagyása számos problémát is okozhat.




Április 14 : Nap – Plútó kvadrát, Kos -Bak 24°57
Az április elejére jellemző feszültségek a hónap második felében sem enyhülnek. A Nap – Plútó és a Nap – Jupiter kvadrát hatása nagyjából együtt értékelendő. A Nap – Plútó erőpróbáló fényszöge rögeszmésségre hajlamosíthat, kisebb- nagyobb bosszúságokat, konfliktusokat hozhat. Az általa jelzett változások gyakran tartósak és valaminek az elmúlásához, valakinek a halálához, valamilyen dráma csúcspontjához kötődnek.

A diszharmonikus Nap – Plútó – kapcsolatok lélektani hadviselésre, hatalmi harcokra is utalnak, így munkahelyünkön, magánéletünkben és a nagyvilágon is a pszichoterror különféle megnyilvánulásainak lehetünk tanúi. A jelenlegi helyzetben sajnos a családi erőszakhoz kapcsolódó esetek száma is megnőhet. Felesleges hangsúlyozni, ezek nem azok a napok, amikor érdemes konfliktusokba kell bonyolódni. Bővebben: A természet elemi erejeA traumaAmi az Asztrológia, karma és átalakulásból kimaradt




(Emlékezzünk vissza, tavaly áprilisban, két nappal a fényszög április 13-i bepontosulását követően égett le a Notre Dame. Ez volt a Szaturnusz – Plútó együttálláshoz köthető összeomlás-sorozat egyik leglátványosabb eleme. 2019 április 10-én a Nap-Szaturnusz kvadrát volt egzakt és mivel a Szaturnusz akkor már gyakorlatilag együtt állt a Plútóval, a két kvadrát hatása összeadódott. Ezt követően olyan sok más nagyszabású katasztrófának is tanúi lehettünk, hogy még fel sem ócsúdhattunk az egyik sokkból, következett a másik. Természetesen ahhoz, hogy ezek az események bekövetkezzenek, több más hatásnak is érvényesülnie kellett egyidejűleg: a korábbi blogbejegyzésekből vissza is kereshetők.)

Ne legyen igazam, de tartok tőle, hogy a koronavírus – járvánnyal (és annak gazdasági- társadalmi vonzataival) egyidejűleg más kollektív tragédiákban is részünk lehet.  Amit eddig láttunk: április első felében több természeti csapás is nehezítette az eddig sem éppen könnyen kezelhető helyzetet. Időjárási szélsőségekben sincs hiány:

A hónap a csernobili erdőtűzzel kezdődött, a lángokat még mindig nem sikerült eloltani. “Tizedik napja küzdenek a tűzoltók a folyton újra kiújuló erdőtüzekkel a csernobili tiltott övezetben, ahol a lángok már megközelítették az 1986-ban nukleáris baleset sújtotta atomerőmű melletti Pripjaty városát” Görögország egyes részein havazással kezdődött a hónap, 5-én súlyos áradás volt Kymi-Aliveriben,  április 9-én este félelmetes homokvihar tombolt,  villámokkal  a szaúd-arábiai Hafar Al Batinban, szintén április 9-én  hatalmas pusztítást vitt végbe az 5-ös erősségű Harold trópusi ciklon Vanuatu-n és a Fidzsi-szigeteken, április 11-én Indonéziában ismét kitört az Anak Krakatau vulkán, 12-én erős tornádók pusztítottak az USA-ban található Mississippi és Louisiana államokban, katasztrofális károkat és legalább 6 halálesetet okozva ,



Április 15: Nap – Jupiter kvadrát; Kos – Bak 25°56
Visszafogottságot gyakorolni most a szokásosnál is nehezebb lesz, hiszen a  Nap- Plútó kvadráttal gyakorlatilag egyidejűleg érvényesülő Nap – Jupiter kvadrát szintén arra késztethet, hogy túllépjük határainkat. A terjeszkedés azonban nem egészen úgy valósul meg, ahogy képzeltük. A túlzások, mértéktelenség, a lehetőségek és a kockázatok reális megítélésének a hiánya egyaránt károkat okozhat az üzleti életben és társas viszonyainkban. ez az időszak is kiemelten balesetveszélyes. Hajlamosak lehetünk többet ígérni, mint amennyit be tudunk tartani, túllépni anyagi kereteinket, mértéktelenül kirúgni a hámból. A hatalom képviselői is túlléphetik hatáskörüket.




Kapcsolódó

Áprilisi előrejelzés

A Kos (Liz Greene)

A Bak (Liz Greene)

A kvadrát és a szembenállás

 A természet elemi ereje,

A trauma,

Ami az Asztrológia, karma és átalakulásból kimaradt

Az apa halála

Nap – Plútó tranzitok (Howard Sasportas)

Nap – Jupiter kvadrát

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!