A Mars tolatása a Vízöntő jegyében – 2018 nyár

Egy bolygó retrográd mozgásakor a Földről nézve úgy tűnik, mintha hátrafelé haladna az égen. Erről természetesen szó nincs, de asztrológiai szempontból egyéni és közösségi szinten egyaránt fontos időszakról van szó. A Mars jelképezi belő tüzünket – életkedvünket és életerőnket – így amikor látszólag hátrafelé mozog, gyakran mi is arra kényszerülünk, hogy lassítsunk és újraértékeljük, hogyan használjuk asszertív energiánkat. Az agresszió egészséges mederbe terelése különösen fontos ilyenkor, a felesleges konfliktusokat, önsorsrontó magatartásformákat, baleseteket  elkerülendő.

“A Mars tolatása a Vízöntő jegyében – 2018 nyár” bővebben

Asztro – diéta : Skorpió

Mondani sem kell, hogy a Skorpió étkezési stílusát is a szélsőségek jellemzik. A skála még egy és ugyanazon személy esetén is meglehetősen széles. Életszakasztól és vezérlő eszméitől függően hol egy gyorsétteremben vagy az utcán tol magába mindegy – hogy- mit, csak túl legyen rajta, hol hátborzongató ínyencségekben tobzódik, olyasmiket is kipróbálva, mint pl. a nyers majom agyvelő, rovarkoszt, hol pedig a makrobiotikus konyha bűvöletébe esik.

“Asztro – diéta : Skorpió” bővebben

Asztro – diéta : Rák

„Aki szeret, az etet”- vallják meggyőződéssel a Rák – hangsúlyos személyek, és konyhaművészetüknek, vendégszeretetüknek nehéz is ellenállni.  Nekik maguknak sem mindig sikerül. Anélkül, hogy észrevennék, naphosszat kóstolgatnak. Főzés közben az ételt, a főétkezések közötti szünetekben, munka, olvasás, tévézés, sétálgatás, ábrándozás közben meg különféle nassolnivalókat.

“Asztro – diéta : Rák” bővebben

Asztro – diéta : a víz elem

Az asztrológiai hagyományok szerint az elemek arányainak felborulása különböző egészségi problémákat okozhat. Egyik elem túltengése a többi rovására ugyanakkora gondot jelenthet, mint ha túl kevés van belőle a szervezetben. A túlsúly vagy a kóros soványság, különböző étkezési rendellenességek részben szintén ilyen arány- eltolódásokkal magyarázhatók. A jó hír az, hogy alkatunkhoz illő étrend, mozgásformák összeállításával helyre állítható a felborult egyensúly, akár velünk született sajátosságról van szó, akár átmeneti, életvitelünknek, aktuális bolygóhatásoknak tulajdonítható állapotról. Jelen cikk azt vizsgálja, mi történik, amikor a víz elem egyensúlyban van a szervezetben, túlteng vagy éppenséggel gyengén fejti ki hatását.

“Asztro – diéta : a víz elem” bővebben