Jupiter – Szaturnusz együttállás – a New Age kezdete ? | Jessica Davidson

Jessica Davidson  Jupiter – Szaturnusz konjunkcióról szóló sorozatának 3 része a 2020 december 21-i Nagy Mutáció lehetséges gazdasági, társadalmi hatásait taglalja. Sikerülhet-e a koronavírus- járványt követő Nagy Újraindítás, vagy minden idők legnagyobb gazdasági összeomlása elé nézünk ? Vajon mi következik: dicsőséges Vízöntőkori újjászületés, vagy a legdurvább horrorfilmeket felülmúló digitális társadalom disztópiája ?  A nagy konjunkciók föld -korszakainak végén a régi, konszolidált birodalmakat általában  lerohanják és szétverik a barbárok. Miért ? És vajon kik játsszák most a barbárok szerepét ?  A fordítást néhány saját megjegyzéssel egészítettem ki.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalin

mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Az előző bejegyzésben néhány történelmi esemény tükrében vizsgáltuk, mi történik amikor a nagy konjunkciók átkerülnek a föld elemből a levegőbe. A föld – ciklusok témája a hatalom és a források anyagi biztonság növelése érdekében történő konszolidálása. E korszakok végén azonban ezek a hatalmi bázisok hajlamosak szétesni – gyakran a régi birodalmat lerohanó barbárok miatt. Vajon kik játsszák most a barbárok szerepét ?




Mint az első posztban láthattuk, a levegős ciklusban való átmenet három, a Mérlegben létrejött konjunkcióval kezdődött, 1980 -81-ben. Ez jelezte a 40 éves átmenet kezdetét, amelyet a 2000-es Bika konjunkció megszakított, és amely a 2020 december 21-i Vízöntőben létrejött konjunkcióval zárul le. Ez jelzi, hogy most már végleg megérkeztünk a levegős ciklusba, és itt is maradunk 2199-ig.

A pontos együttállásra a téli napfordulókor kerül sor, de a Jupiter és a Szaturnusz december 14 -28 között azonos fokon lesznek: találkozójuk a Bak utolsó fokán kezdődik, aztán átcsúszik a Vízöntőbe. A Szaturnusz december 17-én lép át a Vízöntőbe, a Jupiter pedig december 19-én követi. A ciklus további része így zajlik majd:

  • Jupiter – Szaturnusz együttállás : 2020 december
  • Jupiter – Szaturnusz kvadrát : 2024 – 2025
  • Jupiter – Szaturnusz szembenállás : 2029 – a ciklus csúcspontja
  • Jupiter – Szaturnusz együttállás 2040 : a ciklus vége és egy új kezdete

Gyorsan a levegős ciklus legvégére ugorva: a víz ciklusba való átmenet egy, a Skorpióban létrejött nagy konjunkcióval kezdődik 2159-ben, 2179-ben visszatér az Ikrekbe, az utolsó levegős konjunkcióra pedig 2199 – ben kerül sor, a Vízöntőben. A következő víz -ciklus 2219-ben kezdődik, egy újabb, Skorpióban létrejött nagy konjunkcióval. Jó kérdés, fognak-e még élni akkoriban emberek a bolygónkon !

A Jupiter általában jobban érzi magát a levegős jegyekben, mint a Szaturnusz, de a Vízöntő a Szaturnusz otthona, így a Jupiter nem feltétlenül szívesen látott vendég. Mivel a két bolygó a terjeszkedés és az összehúzódás ellentétpárjait képviseli, a Jupiter és a Szaturnusz dinamikus mintázatban egyensúlyozza ki egymást – kicsit a kilégzéshez – belégzéshez hasonlóan. Terjeszkedésre és összehúzódásra, optimizmusra és realizmusra egyaránt szükségünk van, és a ha bármelyik oldalt is kiengedjük az ellenőrzés alól, a dolgok félremehetnek.




Legjobb esetben a Jupiter – Szaturnusz együttállás lehetőséget ad a változásra, a régi és az új legjobb oldalainak ötvözésére. Személyes szinten horoszkópod Vízöntőbe eső életterületein fogod egyszerre megtapasztalni a terjeszkedést és az összehúzódást.

Ez jó alkalom lehet céljad felülvizsgálatára, új fejlődési és tanulási lehetőségek keresésére. Gondold végig, milyen irányban találhatsz magadnak értelmes közösségi célokat, mi módon járulhatsz hozzá a társadalom működéséhez és hogyan kapcsolódhatsz produktív módon másokhoz. Hogy benyomást szerezz, miként fog megnyilvánulni nálad ez a hatás, vizsgáld meg (ford megj: a szerző angol nyelvű cikkeit linkeltem be) :

Látkép – apokalipszis után…

Kollektív szinten a hierarchiákon és a javak felhalmozásán alapuló régi birodalmak hanyatlásának és decentralizált, multipoláris, hálózat – szerű, kereskedelmen és eszmecserén alapuló struktúrák felé tolódásnak lehetünk tanúi.

E változásoknak a föld – ciklusban teremtették meg az alapjait és az 1980 -1981-es Mérleg – konjunkciót követően kezdtek el terjedni. Ekkor kezdődött a technológiai forradalom az IT-vel, a személyi számítógépekkel és a mobil telefonokkal. A ’90-es években, a Világháló létrejöttével felgyorsult, majd a 2000-es években berobbant a közösségi médiával, az okostelefonokkal és a sokféle, mindenkit mindenkivel összekötő digitális megoldással.

Eleinte, amikor kezdtek teret hódítani, nagyfokú idealizmussal (Mérleg) üdvözölték e technológiákat. Ez nagyjából meg is maradt, de mostanában egyre többen kezdenek hangot adni aggályaiknak is. A Vízöntőben létrejött konjunkció a digitális korszak kezdetét jelzi, a fizikai világból a virtuálisba röpítve bennünket.

A gazdaságot és a társadalmat illetően a levegő elembe való átmenet időszakában a neoliberalizmus és a deregulált piacok  teret hódításának lehettünk tanúi. Ez hatalmas adósságbuborékokhoz, megnyomorító mértékű egyenlőtlenséghez és szegénységhez vezetett. A folyamatnak katasztrofális hatása volt a természetre és az egész rendszert fenyegető globális kormányzási krízist idézett elő.

A kapitalizmus a 2000-es, utolsó föld- konjunkció idején érte el csúcspontját. Bejelentették, hogy a történelemnek vége – és Nyugat győzött ! Kissé elhamarkodottan – a beharangozó semmi mást nem tükrözött, csak arroganciát és hübriszt – ugyanis rögtön utána következett 9/11 – és kezdetét vette az összeomlás. Ez az évtized recesszióval és megszorításokkal végződött , a kapitalizmus pedig mostanra végső, katabolikus fázisába lépett, és tele van korrupcióval.

A 2001 szeptember 11 -i terrortámadás egyik ikonikus képe (Reuters)

“Minden jel arra utal, hogy bőven vannak olyanok, akik a tálibokra is köröket vernek vallási fundamentalizmus terén. A táliboknak sajnos van realitásérzékük, és megtalálják a hangot az afgán társadalommal. A balliberális elit a mágikus ráolvasásaival viszont már nagyon régóta csak önmagával kommunikál – a véleménybuborékok vérző szívű lakóiban a valóság megismerésének és megértésének szemernyi szándéka sincs: gondolkodás nélkül ismételgetik a nyomorult dogmáikat, mint a megszállott hülyék, és soha nem vállalnak felelősséget semmiért. A tálibok, az Erdoğanok, a Putyinok meg az Orbánok csak röhögnek rajtuk. A nyugati civilizáció szabad társadalmainak ostoba és gyáva Chamberlainek helyett Churchillekre van szükségük, ha túl akarják élni a huszonegyedik századot – a horizonton azonban egyetlen cselekvőképes államférfi alakja sem dereng”. Puzsér Róbert: Varázsigékkel az afgán jogállamiságért  ( 2021 augusztusában az Egyesült Államok befejezte katonai misszióját Afganisztánban és kivonult. Ezt követően a tálibok napok alatt visszaszerezték a hatalmat, véres káoszba borítva az országot.)




Nehéz önmagában írni erről a tranzitról, ugyanis a Szaturnusz – Plútó együttállás és a Szaturnusz – Uránusz kvadrát szendvicsében foglal helyet, miközben a Plútó a Bakban még mindig teszi viselt dolgait, ízzé – porrá törve a bútorzatot. Éppen a régi rendet összeomlasztó vihar szemében vagyunk. Túlságosan nagy káosz van ahhoz, hogy átlássunk a ködön, és jó néhány évbe beletelhet, amíg letisztul a kép.

Elméletileg az expanzió és a növekvő optimizmus időszakába kellene lépnünk. De ezt a jelen helyzetben nehéz elképzelni. Miközben a jelenlegi – és folyamatosan sokszorozódó válságunk hozadékaival dolgozunk, bizonyos területek fejlődésnek indulnak, mások meg összezsugorodnak.

A Jupiter – Szaturnusz együttállás egyszersmind az Uránusszal is kvadrátot képez ( 2021 februárjában pontosul be), ami felturbózza hatásait. Valószínűleg a legjobb úton vagyunk minden idők legnagyobb gazdasági összeomlása felé, amelyet majd ösztönzőcsomag -lufik és pénznyomtatás követ, ami egyébként már eddig is volt – de ezek nagy része a már jelenleg is gazdagokhoz kerül. ( Ford megj: pénznyomtatásnak azt a jelenséget nevezzük, amikor a bankrendszer – tudatosan vagy nem – több pénzt juttat a gazdasági körforgásba, mint amennyire a gazdaságnak szüksége van. Bővebben itt  , itt  , itt  )

2000-ben hasonló konfigurációnk volt, csak a jelenlegi fordítottja: a Bikában együtt álló Jupiter és Szaturnusz képezett kvadrátot a Vízöntő Uránusszal. Ez a tranzit egybeesett a Dotcom – lufi kipukkadásával. (Bővebben : Admiralmarkets ,  Elemzésközpont , Portfolio  , Origo , ford megj  ) Teljesen biztosak voltak benne, hogy nem bukhat meg – amíg össze nem omlott. A gazdag technológiaipar persze gyorsan összekapta magát – de ez csak egy szelete a teljes világgazdaságnak.

Akármi történjék is, a gazdasági reform hatására még nagyobbra duzzadnak a zöld technológián, biológiai védelmen alapuló spekulatív óriásbuborékok, ami 2022 után gazdasági fejlődést eredményez. Ezek és az Univerzális Alapjövedelem rendkívül bizakodóvá tehetnek, de könnyen kiderülhet, hogy nem valóságos növekedésről van szó, és a 2029-os szembenállás időszakában összeomlás következhet.




Meddig folytathatjuk ezt ?

Az elmúlt 200 év zsákutcába vezetett, a materialista világszemlélet következményei mára nyilvánvalók. Uralmunk alá hajtottuk az anyagi világot, de a földdel való kapcsolatunk destruktív. Ez a föld – ciklus árnyoldala. Nem valami jó útravaló a következő 200 évhez.

A dolgok azonban azért állnak ennyire csehül, mert most kerül a felszínre az összes trauma, korrupció és igazságtalanság. Ez lehetőséget ad a múlttal való szembenézésre és a régi sebek meggyógyítására. Kizárólag így sikerülhet rátalálnunk egy egészséges, józan tovább vezető útra.

A folyamat nem könnyű – sokak számára maga a rémálom – de ha azt vesszük, ilyen volt az élet a régi rendszerben is. És , miközben a régi világ hanyatlik és összeomlik, a komposztba elvetik egy új világ magvait, ami majd szárba szökken a hamvakból.

Sajnos a változás folyamata máris félresiklott . Az ún Nagy Újraindítás inkább arra irányuló kísérlet, hogy a dolgok a régi mederben folytatódhassanak tovább (Ford megj : ang. Great Reset  ,  a  Világgazdasági Fórum javaslata a fenntartható gazdaság újraépítésére a koronavírus járvány után. Hiteles forrásokból olvass utána, ne a népszerű, nagy látogatószámú összeesüvéselmélet -oldalak f@sságaiból tallózz! A projekt sikerességét illetően magam is erősen szkeptikus vagyok – csak más okokból, mint az összeesküvéselméleteket nyomató eszementek. Kedvelem a szerzőt, de sajnos  időnként elmegy a népszerű konteók irányába, és  akkor a falra mászok tőle 🙂 Neki viszont elnézem, mert az asztrológiában meglehetősen járatos,  és, mint Daniel Pipes, a nemzetközileg elismert történész rámutatott Összeesküvések című remekművében, egészen értelmes embereknek is lehetnek a valósággal köszönő viszonyban sem álló rögeszméik. Főleg, ha ezek egyszersmind kollektív rögeszmék is…Ha viszont te, az olvasóknak az a cseppet sem kedves típusa, aki miatt ilyen figyelmeztetéseket kell írnom – kezdesz el győzködni akár kommentben, vagy, ami sokkal rosszabb, privát üzenetekben, végig sem olvasom, hanem egyből jelentelek és letiltalak!!! ) A IV. Ipari forradalom nem forradalom, hanem a kapitalizmus egy mutációja – zöldben . (Bővebben a Negyedik Ipari forradalomról : Portfolio  , G7  , Világgazdaság , ford megj. )




Emlékeztetőül: a Vízöntő forradalmár, de nem szükségszerűen progresszív (ld Szaturnusz a Vízöntőben) . A humanizmusra, egyenlőségre, szabadságra, tisztességre fókuszál, árnyéka azonban a fanatizmus, nyájszellem, totalitarianizmus. A „Nagy Újraindítás” és az „Építsük újra jobban” reformokról, egyenlőségről, igazságról és közösségről beszél – de ez csak üres beszéd. Marketing és blabla.

A valóságban a régi gyakorlatban gyökerező ideológiákon alapul, XIX századi előfeltevéseken a népesség növekedéséről, amelyeket elavult szcientizmus, az emberiségről alkotott zavaros elképzelések, a test és a föld gyűlölete hat át. Ezt a hozzáállást inkább a kontroll motiválja semmint az élet szeretete. Ezért fog megbukni.

A levegős ciklusba való átmenetet gyors társadalmi változások és szellemi fejlődés jellemzik. A föld ciklus időszakában olyan fizikai dolgok szolgáltak a fejlődés üzemanyagául, mint a föld, az arany, az olaj és a munkaerő kizsákmányolása. De ez a rendszer már nem produktív, ugyanis egyre kevésbé térül meg. Alapvetően kivéreztettek bennünket és most új lehetőségeket kell találniuk ahhoz, hogy értékeket vonjanak ki és vagyont halmozzanak fel.

A levegős ciklusban az információ és az adatok fogják képezni a fejlődés üzemanyagát. Az adatok ellenőrzése lesz tehát a hatalom alapja. A munkaerő kizsákmányolása helyett a rendszer az adatok kizsákmányolásából fog táplálkozni.

Adataidat blokkláncon  tárolják és árucikként fognak kereskedni velük. Csak a gazdagok engedhetik majd meg maguknak a magánszférát. Mi többiek digitális jobbágyok leszünk, juttatásaink mennyisége engedelmességünktől függhet. És ezt fogják szabadságnak nevezni.

(Ford megj: a kapitalizmus új formájáról, az ún. megfigyelési kapitalizmusról terjedelmes cikk érhető el a 444.hu-n. A Google, a Facebook, az Amazon, a Baidu és társaik gyakorlatában az ember csak nyersanyag, amiből a megfigyelők kibányásszák az élet minden adatát, hogy ezeket saját gazdasági céljaikra használhassák. Ez nem valami megnyugtató perspektíva, de a helyzet sokkal rosszabbra is fordulhat, amennyiben diktatúrák használják ki a digitális adatgyűjtésből-és feldolgozásból adódó lehetőségeket.  És ez nem feltétlenül a kapitalista rendszerek specialitása…. Kínában már 2014 óta zajlik egy sajátos „kísérlet”: az embereket digitális kamerákkal figyelik, minden mozdulatukat, minden döntését egy kreditrendszerbe integrálják, amely alapján a mesterséges intelligencián alapuló algoritmus megmondja, hogy valaki mennyire értékes tagja a társadalomnak.Aki ügyes, annak sokkal jobb és olcsóbb lesz az élet, aki viszont valamiért a rendszer rosszabb végét kapja el, annak nagyon megnehezíthetik a mindennapjait. Ld: 24.hu , Hvg .hu)
 




Az adatok felhasználásának e módja elárulja, mi a gond a globalista programmal. Reifikálja (tárgyiasítja) az adatokat, összetéveszti a térképet a területtel. Más szavakkal, a régi materialista látásmódon alapul.

Itt nem szükségszerűen a technológiával vagy az adatokkal van a valódi gond, hanem a valóságról alkotott hiedelmeinkkel és az életvezetésünket és a társadalom irányítását aládúcoló az eszmékkel.

A levegő elembe való átváltásnál adott a tudatban végbemenő radikális változás lehetősége is. A Jupiter és a Szaturnusz egyaránt jobb társadalmat akarnak építeni, eljött tehát az ideje elbeszélgetni arról, hogy milyen világban szeretnénk élni és milyen emberek akarunk lenni ? Milyen a jó társadalom ? Mit jelent embernek lenni ? Hogyan tudunk egymás mellett élni anélkül, hogy legyilkolnánk egymást ?

A levegő elembe való átmenet inkább az elme uralására ad lehetőséget semmint az anyagi világéra. De az elme uralása nem azt jelenti, hogy egyre több és több információt halmozol fel. Meg is kell értened és tudnod kell használni. Más szavakkal, bölcsességre van szükséged.

Thomas Cole: A birodalom útja – Elhagyatottság (The Course of Empire – Desolation, 1836.) “Még nem tartunk itt…egyelőre”

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy a Nyugat vidáman szétrombolja magát. Nagy buzgalommal építjük le a Felvilágosodás kora óta megszerzett előnyeinket és feladtuk a józan eszet. A Vízöntő árnyoldalának csapdájáva esve, gondolkodásra és a más vélemények, viták tolerálására való képtelenségünk miatt akár újabb sötét korszakba is léphetünk. (Ford. megj: Petrarca, a sorozat 2 részében említett reneszánsz költő, gondolkodó nevezte Sötét korszaknak a középkort)

Ez a dekonstrukció azonban szintén részét képezi a tudat természetes fejlődésének. Egyszerűen ez történik, amikor az ego-tudat eléri hatalma határait és elkezd leépülni. Ennek megvannak a maga veszélyei, hiszen – mint éppen láthatjuk – őrületbe is átcsaphat.

De ez az átmenet az áttörés lehetőségét is magában hordozza. Ha van bennünk elég alázat ahhoz, hogy tanuljunk azoktól a kultúráktól, amelyek értik a paradoxonokat és a négyértékű logikát  , egy integráltabb vagy holisztikusabb tudatszintre ébredés élményében lehet részünk.

Új eszmék , alternatív szemléletmódok megjelenésének lehetünk szemtanúi, melyek főleg a múltban marginalizált forrásokból érkezhetnek. A kultúra, zene, művészetek, színjátszás erőteljes virágzásnak indulhat, a tudomány – különösen a fizika – területein elért áttörések eltávolítanak a materializmustól. Ahogy  Arthur Eddington mondta: „A világ anyaga az elme anyaga”

(Ford megj: „A nyugati civilizációt az űrkorszakba vezető tudósok szerint is talán a tudat a valóság legalapvetőbb vetülete. A fizikai univerzum természete című művében a brit csillagász-fizikus, Arthur Eddington a következőket írja: “A világegyetemről általunk ismert egyetlen vitathatatlan tény az emberi tudat, amit a közvetlen és azonnali én-ismeretünk tár elénk. Nem tekinthetjük továbbra is másodlagosnak a tudatot, hanem újra fel kell ismernünk az univerzumban játszott alapvető szerepét; ezzel ma már a fizika is egyetért.” Eddington továbbmenve megjegyzi, hogy a tudat nemcsak befolyásolja az anyagot, hanem a világ alapja is elmenemű. S nem az elme nyilvánul meg térben és időben, hanem ez az, amiből tér és idő származik” . Kelet misztikája – Nyugat fizikája )

A plazmafizika megnyithatja a világegyetem természetének mélyebb megértése és az új energiaforrások generálása felé vezető utat. (Kezdetnek tanulmányozd át az alábbi Walter Russell -idézeteket – így arról is fogalmat alkothatsz, hogyan működik az asztrológia ) Több űrutazásra kerülhet sor ( a gazdagok számára), az űrtechnológia nagy lendületet kap, a ide értve a műholdakat, holdbázisokat, aszteroidabányászatot, Marsra tett kirándulásokat




E [fejlesztések] sötét oldalát az űr biztonságán és a teljes bolygó dominanciáján alapuló ellenőrzés és digitális gazdaság képviseli. Hosszú távon azonban, bármilyen fajta „egy világrend” vagy egy központosított, fentről lefele irányuló kontrolé-rendszer létrehozatala kudarcra van ítélve, ugyanis szembemegy a fejlődéssel.

A levegős ciklus archetípusos mintája a fragmentáció és a decentralizáció. A föld hierarchikus, míg a levegő horizontális és hálózati jellegű.
Ez a közösségi és humanisztikus ideálok irányába való eltolódásban nyilvánulhat meg, az elidegenítő és deperszonalizáló masszív, nagyvállalati entitásokat emberi léptékűre csökkentett egységek váltják fel. A demokrácia inkább részvételi alapú lesz semmint reprezentatív jellegű; talán a technológiára és a helyi közgyűlésekre, polgármesterek által vezetett régiókra vagy városállamokra fog épülni.

Nyilvánvaló, hogy a részvételnek különböző szintjei és típusai lesznek, és az embereknek nem lesz szükségszerűen beleszólásuk a dolgok menetébe, hacsak jelképes módon nem. Az effajta fejlesztések a demokrácia illúzióját kelthetik – tehát ismét a szokásos régi kerékvágásról van szó – hacsak az emberek nem kezdik el hallatni hangukat és nem követelnek érdmi változást.

Hosszú távon Európa és a nemzetállamok kisebb egységekre való szétesésének lehetünk tanúi. Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok a polgárháborúba sodródás küszöbén áll – más és más típusúakba – de ugyanabba az irányba tartanak. Az Egyesült Államokban egyre több állam szakadhat ki az unióból, az Egyesült Királyság pedig végül visszatérhet ősi, regionális királyságaihoz.

Bármi történik is, a Nyugat hanyatlik. Eljött az ideje, hogy szembenézzünk a kapui előtt álló barbárokkal.

Ez rossz hírnek tűnik, de nem kell szükségszerűen annak lennie. Minden attól függ, mennyire kötődsz a jelenlegi rendszerhez – és tekintettel arra, hogy ez a rendszer széthullóban van, minél kevésbé kötődsz, annál jobban jársz.

A barbároknak csak azért sikerül elpusztítani egy civilizációt, mert ezek a kultúrák korrumpálódtak, meggyengültek és belülről már rogyadoznak. A domináns birodalom ellustul, elpuhul és elveszíti éberségét. Vagy elveszi az eszét a hübrisz és a mohóság, és többet markol, mint amennyit meg tud tartani. A barbárok kihasználják ezt a gyengeséget és felkerekednek, hogy elpusztítsák.




Kik tehát napjaink barbárai ?

Eredetileg az ókori Görögországban jelölték „barbarosz” kifejezéssel a nem görögöket. Így csupán a civilizáción kívülről érkezőt jelent. Ebből a szempontból bármelyik kultúra lehet, amelyet nem olvasztott be a halodkló birodalom. És a Nyugat nem szűkölködik ellenségekben.

A konjunkció történetesen Kína Vízöntő aszcendensére esik, így egy kelet felé való gazdasági eltolódás kezdetét jelentheti. Nem fog egyik napról a másikra megtörténni, de a Nyugat épp most lőtte magát lábon (vagy fejbe), ami felgyorsíthatja az átmenetet.

A „barbár” azonban kulturálatlant is jelent. Ez meglehetősen sportszerűtlen a tényleges barbárokkal szemben, akik sokszor nagyon is kulturáltak voltak. Az ilyesmit neveznénk napjainkban „gyűlöletbeszédnek”. De ebből a nézőpontból maga a Nyugat is meglehetősen barbár.

Ki vitatná, hogy a nyugati civilizáció útját vesztette és annak a gépezetnek a fogaskerekei közé került, amelyben élünk – egy barbár, destruktív és embertelen rendszerébe. Ebben az esteben pedig a barbárok már a kapun belül vannak, és már régóta ők vezetik a birodalmat !

De ez a degenerálódás és korrupció talán csak annak a természetes folyamatnak a része, amellyel egy birodalom apránként megsemmisíti magát. A kérdés az, hogyan válaszolunk erre „mi, emberek”.

A nyugati féltekén, a Nyugat térfelén a konjunkció a téli napforduló pontjára esik. Ez a pillanat a régi király vagy istenek halálát és a sötétségből újjászülető fényt jelképezi (Bővebben : a szerző blogján angolul, I rész, II rész,  nálam: A téli napforduló és a Bak princípiuma)

A régi istenek nem kapaszkodhatnak hosszú ideig. A globalisták sikere nem valószínű, hiszen ez az ideológia hanyatlóban van. A Nagy Újraindítás az életéért küzdő régi ciklus kísérlete, de ez a monolitikus megközelítésmód nem lesz hosszú életű. Minden, amit felülről kényszerítenek ránk, kudarcot vall hosszú távon, akkor is, ha rövid távon sikeres.

(Ford megj: A globalizációs folyamatot számos jogos kritika és bírálat éri, miközben előnyeit is sokan élvezik. Többek között a cikk keményen globalizáció-ellenes szerzője is, aki viszont enyjebenyje, éppen az interneten, e globalizációs vívmányon keresztül tud eljutni akkora közönséghez, olyan költséghatékonyan, amiről nyomtatott sajtó eszközeivel nem is álmodhatott volna. A globalizációnak kétségtelenül megvannak az árnyoldalai: a nagyarányú környezetszennyezés, a munkaerő kizsákmányolása, járványok sokkal gyorsabb terjedése, stb. A mérleg másik serpenyőjében viszont ott az információ szabad áramlása, azok a távmunka-lehetőségek, amelyek a legszegényebb országok állampolgárainak is bevételforrást adnak, stb. Ahelyett, hogy a gyereket is kiöntenénk a kád vízzel, inkább a folyamat nem kívánatos mellékhatásaira kellene megoldást keresni.
A cikkben írtaknak nagyon sok realitásuk van, a Nyugat sokféle válsággal küzd. Azonban, a hiányosságok dacára is élhető életet, viszonylagos gazdasági stabilitást, társadalmi védőhálót nyújtó nyugati uniók szétesése szintén nagy problémát jelent. Legalábbis azon kisebb tagállamoknak, amelyek számára ez egyenes út volna az olyan, orosz / kínai érdekszféra felé közeledő autoriter diktatúrák kialakulásához, ahol a többség számára csak az egyre gyorsabb ütemű elszegényedés, még nagyobb fokú egzisztenciális bizonytalanság garantált. Ezekben a régiókban az előttünk álló időszak karakterébe szintén beleillő forradalmak, polgárháborúk sem hoznának megoldást, csak a kilencvenes évek délszláv háborújához hasonló, mindenki leszámol mindenkivel típusú vérfürdőt. Egyébként annak kitörésekor is a Vízöntőben állt a Szaturnusz…Ezt a veszélyforrást Magyarországról nyilván könnyebb beazonosítani, mint az Egyesült Királyságból – így nem csoda, ha a szerzőnek elkerülte a figyelmét.)




Jelenleg nincsenek olyan vezetők, akik valóban megtestesítenék a közelgő Vízöntő tisztességről, egyenlőségről, emberségről vallott elveit. Csak beszélnek róla, de ez nem több puszta szócséplésről. Ez a rendszer túlságosan korrupt ahhoz, hogy olyan vezetőket adjon, amilyenekre szükségünk van. Ez bizonyítja, hogy a valódi vezetés és a változás a nép köréből érkezik.

Talán csak a rendszer bukását követően leszünk képesek valami jobbat és valóban emberségeset felépíteni – ami gyökeresen különbözik a Nagy Újraindítás által ígért digitális feudalizmustól. A következő évek talán csakugyan a krízis évei lesznek, amelyet a hiteles közösségi mozgalmak -katalizálta újjászületés és reneszánsz követ. Ezek nem a rendszerből, hanem a rendszeren kívülről érkeznek. Ahogy a spanyolországi tüntetők mondják: „Sem jobbról, sem balról, hanem alulról jövünk”

Az alternatíva egy, a régit felváltó, csillogó – villogó új zsarnokság. És ezt egyetlen ép elméjű ember sem akarja.

 

Az eredeti cikk : The Jupiter Saturn Conjunction – the start of a New Age?





A szerzőről

Jessica Davidson az Egyesült Királyságban élő író, zenész, misztikus
Blogja: Jessica Davidson (Writer – Storyteller – Mystic)
Változatos témákban publikál: önismeret, közélet, kultúra, zen buddhizmus, asztrológia.
Látásmódjával sok szempontból egyetértek, de vannak kérdések, amelyeket teljesen másképp látunk. Lefordításra azokból a munkáiból válogattam, ahol nagyjából közös a hullámhossz. Angolul értők sok érdekes cikket találhatnak oldalán, amelyek kisebb -nagyobb szemléletbeli különbségek esetén is gondolkodóba ejtenek.




Kapcsolódó

2 rész: A Jupiter – Szaturnusz ciklus és a levegős jegyekbe való átmenet (Jessica Davisdson)

A Nagy Mutáció és egy új korszak kezdete : Jupiter és Szaturnusz (Raymond Merriman)

Jupiter és Szaturnusz (Liz Greene)

Jupiter – Szaturnusz együttállás – általános tudnivalók

A Jupiter és a Szaturnusz kiegyensúlyozása (Stephen Arroyo)

A Vízöntő (Liz Greene)

Szaturnusz a Vízöntőben – beharangozó

Szaturnusz a Vízöntőben (Fay’s Astrology)

Külső  bolygók történelemformáló ciklusai, I részII rész

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ?

2020: hogyan tovább ? Mi jöhet még ?

Disztópikus lidércnyomás az asztrológia tükrében





Más oldalakról 

Nem te döntöd el, hogy rákattintasz erre a cikkre (444)

A Twitter – csőcselék tündöklése- a nyugati civilizáció bukása (Válasz online)

Mimózalelkek diktatúrája (Válasz.hu)

Ernest Baert: A Római Birodalom bukásának okai – 2008-as !!! cikk az iszlámról, mint a nyugati civilizáció egyik veszélyforrásról. Akkoriban még viszonylag gond nélkül megjelenhetett)

Ilyen disztópiában biztos, hogy nem akarunk élni (24.hu)

Rémületes videóriport mutatja be, hol tart a totális megfigyelőállam kiépülése Kinában (444.hu)

Milyen lesz a világ a koronavírus után ? Yuvel Noah Harari töprengései (Mandiner)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!