Húzós hét vége

A Halakban tolató Merkúr és a Neptun március 24-én bepontosuló második együttállása által jelzett zűrzavart az is tetézi, hogy a Bikában haladó Mars az Algol, az egyik legkártékonyabbnak tartott állócsillag (Bika 26°) felé közeledik. Együttállásuk március 25-én válik egzakttá, de 23-24-én is érezhető és nagyjából március 27-ig kell számolni vele.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vasárnap, amikor a Skorpió Hold szembenállást képez a Marssal, különösen húzósnak ígérkezhet. Így a még mindig ható Mars – Vénusz kvadrát egy még instabilabb fix T- kvadráttá alakul. Ez még puskaporosabbá teheti az eddig sem kimondottan derűs légkört. Mi is, környezetünk is hajlamosak lehetünk túlreagálni, a súrlódások komoly konfliktusokká mérgesedhetnek, rosszabb esetben tettlegességgé fajulhatnak. Bár a horoszkópok egyéni adottságaitól, szabad akarattal hozott döntésektől, tudatossági szinttől függően nagyon sokféle megélési mód lehetséges, a Vénusz – Hold – Mars közötti erőpróbáló kapcsolatok érzelmi, párkapcsolati bonyodalmakkal is összefüggenek. Ezek nagy klasszikusa a szerelmi háromszög.

Bármi legyen is a kiváltó ok, az érzelmi hullámvasutazás, túlzások, szélsőségek tovább nehezíthetik a helyzetet. A Mars – Algol együttállásokat különösen kártékony, erőszakra, szadizmusra hajlamosító kapcsolódásoknak tartja az asztrológia. Ilyen jellegű bűncselekményekkel, durva balesetekkel is összefüggésben állhatnak. Az esetleges szemtanúknak nincs könnyű dolguk: a gyors, határozott közbelépés, a menthető mentése a legrosszabb forgatókönyveket is felülírhatja, máskor azonban a menekülés az egyetlen lehetséges stratégia.




A Neptun – Merkúr együttállás félreértéseket, a valóságérzék csorbulását, vagy akár szándékos csalást, hazudozást is jelezhet. A pontos megérzéseket nehéz megkülönböztetni a képzelgésektől. Vágyfantáziáktól paranoid gondolatokig meglehetősen széles a skála. Ennek ellenére semmit sem szabad elbagatellizálni, ugyanis igen találó bevillanások is lehetségesek – de időbe telhet, míg kiderül, külső vagy belső valóságszinten kell értelmezni őket.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Az Algol és a Neptun is utalhat alkohollal és más tudatmódosító szerekkel kapcsolatos túlkapásokra. Ezért, bár hét vége van, a kikapcsolódások visszafogottabb formái ajánlottak. Felesleges hangsúlyozni, hogy ezek a napok nem valami alkalmasak nagy horderejű döntésekre és vitás kérdések tisztázására. A Bak Szaturnusz és Plútó Bika Marssal képezett trigonjának köszönhetően a zabolátlan energiák mederbe terelhetők. A sport, kiadós séta, nagytakarítás, rendrakás egészséges levezető csatorna lehet.

Az álmokra való odafigyelés, belső képekkel való munka, valamilyen kreatív tevékenység révén pedig talán az is felgöngyölíthető apránként, mi áll a hatalmas érzelmi cunamik mögött, melyek lennének a megfelelő haladási irányok, hogyan lehetne minél kevesebb drámával minél hatékonyabban sort keríteni a szükséges változásokra. Érdemi felismerésekhez, stratégiák kialakításához ezúttal is idő szükséges.



 

Kép : pajzs, Medúza fővel.  Az Algol (Beta Persei, Démoncsillag) a Perseus csillagkép második legfényesebb állócsillaga. 2,1-es erősségű változócsillag. Medúza levágott fején helyezkedik el, amelyet Perseus, a mitikus hős a bal kezében hurcol.

Kapcsolódó

Algol, a démoncsillag

T kvadrát a horoszkópban

Vénusz a Vízöntőben tranzitként

Mars a Bikában tranzitként 2019

Merkúr a Halakban

Retrográd Merkúr – általános tudnivalók

Merkúr – Neptun fényszögek

A hazugság testnyelve

Az örök háromszög

Márciusi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!