Telihold és holdfogyatkozás 2021. május 26 | Astrology King

Telihold és holdfogyatkozás 2021. május 26. – Erkölcstelenség

A 2021 május 26, szerdai Nyilas telihold egyszersmind teljes holdfogyatkozás is. Vöröses színe miatt vérholdnak nevezik. A 2021. májusi teliholdképlet spirituális üzenete az erkölccsel és az etikával áll kapcsolatban. (Astrology King)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A 2021. májusi teliholdképletben a fővilágítók Jupiterrel képezett kvadrátja arra utal, hogy a kapzsiság, a mértéktelenség és az erkölcstelenség próbára teheti hitünket. A Merkúr és a Vénusz kvadrátja a Neptunusszal zavart, megtévesztést és sebezhetőséget jelez. Végül a 2021. májusi holdfogyatkozás néhány rusnya, a Skorpió ollójában levő állócsillaggal is társul, amelyek növelik a csalás, bűnözés és betegségek valószínűségét. Ezért most fontosabb, mint valaha, hogy megvédd magad és a legkiszolgáltatottabb embereket, akiket szeretsz.

Telihold és teljes holdfogyatkozás a Nyilasban, 2021 május 26, Bp 13h 14




A holdfogyatkozás jelentéstartalma

Holdfogyatkozáskor, akárcsak egy átlagos telihold esetén, csak erőteljesebben, a Holddal szemben álló Nap fókuszba helyezi az otthonodat, a családodat és a bensőséges kapcsolataidat. Az olyan ellentétes erők, mint a munka és az otthon, vagy az, amire szükséged van, szemben azzal, amit szeretnél, belső feszültséget és külső nyomást generálnak. Mindez konfliktusokhoz és válságokhoz vezethet, amelyek elszívják energiádat.

Az érzelmek és az ösztönök lunáris tulajdonságai holdfogyatkozáskor érik el a csúcspontjukat. Használd tehát megnövekedett emocionális erőd és intuíciód a párkapcsolati kihívások leküzdésére. A tudattalan folyamatokkal szembeni éberség lehetővé teszi, hogy elfogulatlanul és kiegyensúlyozottan tekints személyes kapcsolataidra. Világosan átlátsz minden olyan kapcsolat-dinamikát vagy negatív érzést, amely diszharmóniát okoz. A holdfogyatkozás az érzelmeid újrahangolását jelképezi, eltakarítva az előző hat hónap érzelmi poggyászát.




A holdfogyatkozás -képlet fényszögei

A Hold Jupiterrel képezett kvadrátja általában nem jelent nagy kihívást, és ennek a fényszögnek a hatóköre nagyobb 4°-nál, ami nem erős. De teljes holdfogyatkozásról van szó, és az összes többi jelentős aspektus nagy próbatételt jelent. Ezt a holdfogyatkozást ráadásul undok Mars-Szaturnusz típusú csillagok is befolyásolják. Ezért valószínűleg a Jupiter kedvezőtlenebb tulajdonságai kerülnek előtérbe. Ilyen például a kapzsiság, a mértéktelenség, a pazarlás, az erkölcstelenség, a túlzott magabiztosság és a túlzott optimizmus.

Hangulataid változékonyak lehetnek, és a változékony ízlésed párkapcsolati nehézségeket okozhat, főleg, ha félrekacsintgatós típus vagy. Ha randevúzol, vigyázz, hogy ne adj alább az elvárásaidból, és ne hagyj figyelmen kívül nyilvánvaló jellemhibákat. Ellenkező esetben kínos helyzetbe kerülhetsz, megcsalhatnak vagy botrányba keveredhetsz. Az ételek, az alkohol, a drogok és a szerencsejátékok vonatkozásában is óvakodnod kell a mértéktelenségtől, különösen, ha függőségi problémáid vannak.

A morális züllés elkerülésének jó módja, ha némi időt szánsz jócselekedetekre. A jótékonykodás ugyan kiteljesíthetne, de azért figyelj arra is, hogy maradjon elég a magad számára is. A vásárláskor is figyelni kell a túlzásokra való hajlamra. Ha hitedet próbára teszik, a vallás vagy a spiritualitás más formái segíthetnek. Ez a holdfogyatkozás arra is jó, hogy a tanulás révén szélesítsd a látókörödet, különösen a humán és társadalomtudományok terén, de akár az üzleti életben és a jog területén is.




Más fényszögek

Mivel a Merkúr május 29-én retrográd stacionáriusba vált, május 25- június 9 között a Merkúr – Neptun kvadrát 2° orbiszon belül marad.  (Partridge angol ny. cikke a Merkúr-Neptun kvadrátról itt) Tehát a zűrzavar, a megtévesztés, a bizonytalanság és a félreértés nagy szerepet játszik a 2021. májusi telihold asztrológiai folyamataiban.

Ez az aspektus eltorzíthatja a gondolkodásmódodat, ami bonyodalmakat okozhat a vitákban és az üzleti ügyletekben. Ezért fontos, hogy figyelmesen hallgass, és egyszerű, világos szavakkal fogalmazz. Ne engedj teret a félreértéseknek. Ha fontos üzleti, kormányzati vagy jogi ügyekkel kell foglalkoznod, kérj szakmai tanácsot, vagy fordulj egy megbízható barátodhoz.

Az árulást és a botrányt mindenáron el kell kerülnöd. Még az apróbb füllentések is igen kínos helyzetbe hozhatnak, vagy még szövevényesebb fedősztorik kellhetnek eltussolásukhoz. Óvakodj az összeesküvés-elméletektől vagy a furcsa és szélsőséges spirituális és vallási nézetektől. Védd magad az uzsorásoktól, a rámenős üzletkötőktől, a szekták vezetőitől és az energiavámpíroktól. Érzékenyebb lehetsz a fertőzésekre, mérgezésekre vagy a gyógyszer túladagolására.




A Vénusz Neptunusz kvadrátja  (Partridge cikke angolul a témáról) fokozza a gyengédség iránti igényt, de ugyanakkor a túlzott idealizálás veszélyét is növeli. Az arra való hajlam, hogy torz képet alkossunk valakiről, csalódáshoz, botrányhoz és kihasználáshoz vezethet. A párkapcsolatokban a bizalom kérdése válhat problémássá. Egy viszonyt nehéz lehet eltitkolni e fogyatkozási fázisban.

Az alacsony önbecsülés és a bizonytalanság érzése is hatalmába keríthet. Úgy érezheted, hogy a többiek furcsán néznek rád, vagy valamilyen módon furcsának tartanak. Fontos felismerni, hogy ezek a benyomások torzak, és nem felelnek meg a valóságnak.

Mivel a Merkúr és a Vénusz egyaránt kvadrátot képez a Neptunusszal, nagyon könnyen összezavarodhatsz, becsaphatod magad, és általában véve téves benyomásokat szerzel. Ez érvényes a gondolataidra, a kommunikációdra, a szerelmi életedre, a pénzügyeidre, az üzleti ügyeidre, valamint az egészségedre és a táplálkozásodra is.

A Szaturnusz – Uránusz kvadrát ( Astrology King cikk itt) korlátozó változásokat vagy váratlan korlátozásokat jelez. Olyan változásokat hozhat, amelyeket nem akarsz. Megnehezíti azt is, hogy kedvünkre való változásokat hajtsunk végre. Ez a növekvő feszültség és a hirtelen, várható változások nagyon frusztráló időszaka lehet. De nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Ha nyitott, türelmes és rugalmas maradsz, akkor az eleinte nehézségeknek tűnő dolgok lehetőséggé válhatnak, hogy megszabadulj életed negatív, behatároló és korlátozó elemeitől.




A holdfogyatkozás állócsillagai

Forrás : Astrology King, Stellarium

A május 26-i holdfogyatkozás a Nyilas jegyében jön létre. De ahogy a fenti csillagtérkép mutatja, a Skorpió csillagképben következik be. Ez azért van, mert a napéjegyenlőségek precessziója miatt a napjegyek több mint 2000 éve majdnem egy egész jeggyel eltolódtak azoktól a csillagképektől, amelyekről elnevezték őket.

  • 03♐29 – β1 Scorpii, Acrab
  • 03♐58 – ω1 Scorpii, Jabhat al Akrab I
  • 04♐08 – ω2 Scorpii, Jabhat al Akrab II
  • 04♐36 – β Circini
  • 04♐56 – ν Scorpii, Jabbah
  • 05♐13 – η Circini
  • 05♐25 – telihold, 2021 május
  • 05♐28 – δ Circini

Amint a fenti képen látható, az elsötétült hold pontosan a Skorpió kollói között van. Az Acrab az egyetlen nagy állócsillag, de a Skorpió mind a négy csillaga hasonló hatással bír. A 2021. májusi telihold a Circinus, az Iránytű csillagkép néhány kis csillagával is kapcsolatban van. A fenti képen ez nem látható, mert az ekliptikától 60°-kal délre helyezkedik el. Pedig ez a hatás is nagyon hasonlít a Skorpió ollójában levő csillagokéhoz.

  • ν Scorpii neve Jabbah, az arab (Iklīl al Jabhah) szóból származik, melynek jelentése, “a homlok koronája”. [1]
  • Az ω1 és ω2 Scorpii a Jabhat al Akrab közös nevet viseli, az arab  (jabhat[u] al-caqrab), “a skorpió homloka”. A kínaiak Kow Kin, “kampó és retesz” néven emlegetik ezt a párost . [1] A Cook-szigeteken az ω1 és ω2 Scorpii fiatal ikrek, akik szüleik elől az égbe menekülnek, hogy csillagokká váljanak. ω1 Scorpii egy lány, akit Piri-ere-ua “Elválaszthatatlan”-nak hívnak. Szorosan tartja fivérét, akit nem neveznek meg. [2]
  • β1 Scorpii neve Acrab, az arab(al-‘Aqrab), “a skorpió” szóból. Latin neve is van: Graffias, “az ollók”.

Ptolemaiosz szerint “A Skorpió testének elején lévő fényes csillagok hatása a Marséhoz, részben pedig a Szaturnuszéhoz hasonló” (rosszindulatú, tolvaj, kegyetlen, ördögi, visszataszító, hazug, balesetek, erőszakos halál). [3]




Az Acrab állócsillag szélsőségesen rosszindulatú, könyörtelen, ördögi, visszataszító, rosszindulatú, lopást, bűnözést, dögvészeket és fertőző betegségeket okoz. [3]

Az Acrab a kutatás képességét adományozza, különösen a nagyon titkos és rejtett természetű dolgokat illetően. Kevésbé fejlett típusoknál azonban megfigyelhető a hazugságra és árulásra való hajlam. Az Acrab rossz ómen az anyagi jólétre. Nehézségek, akadályok vagy veszteségek várhatók. [4]

A Mars-Szaturnusz kombináció nem túl kellemes, mégis van bizonyos értelme, ha szem előtt tartjuk, hogy a Skorpió fegyverzete hátul van, nem pedig a fejében, ahol ez a csillag található. Valójában nagyon ügyes harcos, és ez tökéletesen jellemző a Mars-Szaturnuszra. Az Acrab türelmes és óvatos hozzáállást tanúsít bármilyen helyzetben, de ez meghazudtolja azt az agyafúrt elszántságot, amelyet aztán bevet.

A Skorpió ez e jegyben született sebészeknek köszönheti hírnevét, és ez a csillag éppen azokat a tulajdonságokat vonultatja fel, amelyekkel rendelkezniük kell. Ugyanez érvényes a tábornokokra, rendőrökre, magánnyomozókra és titkosügynökökre is. Minden más jellegű kutatásban is ezek jellemzik az igazi adeptust. [5]

Hold – Acrab együttállás:

Nagy hatalom, becsület,vagyon, ajándékok, nehezen jut hozzá örökségéhez, anyagias, népszerűtlen eszmék iránt érdeklődő, kritizált, siker sok nehézség után, a gazdagság és az előkelőségek veszélyekkel, erőszakkal, bajjal, betegséggel járnak, az előnyök ritkán tartósak. [3]

A Circinus csillagképről, az Iránytűről, azt mondják, hogy bosszúálló, erőszakos, ragaszkodó és szívós természetet ad. [3]




Összefoglaló

A 2021. májusi telihold Jupiterrel képezett kvadrátja a kapzsiság, a mértéktelenség és az erkölcstelenség lehetőségét hordozza magában. De még erősebb befolyást gyakorol a Merkúr és a Vénusz kvadrátja a Neptunusszal. Ezért a zűrzavar és a megtévesztés a május 26-i holdfogyatkozás fő témái. Az erkölcstelenség és a megtévesztés kombinációja előnyös a propagandisták, az uzsorások és a bűnözők számára, de veszélyt jelent a gyenge, bizonytalan vagy az áldozatszerepre hajlamos, a szuggerálható, a függő vagy a fertőzésre érzékeny embereknek.

Ez a Skorpió ollójában létrejövő szuperhold-vérhold-holdfogyatkozás fokozza a megtévesztés és az árulás veszélyét. Arra ösztönzi a gonoszokat, hogy még kegyetlenebbek, rosszindulatúbbak és bosszúállóbbak legyenek. Ezek a csillagok a fertőző betegségek elkapásának veszélyét is növelik. Így ez a teljes holdfogyatkozás valószínűleg meghosszabbítja a koronavírus-járványt.

A május 26-i holdfogyatkozás a június 10-i napfogyatkozással együtt a 2021. november 19-i holdfogyatkozásig tartó fogyatkozási fázist alkot.




A 2021. májusi holdfogyatkozás láthatósága

A 2021 május 26-i holdfogyatkozás láthatósága

A 2021. májusi telihold és holdfogyatkozás Ausztráliában, az USA nyugati részén, Dél-Amerika nyugati részén és Délkelet-Ázsiában lesz látható.




Telihold május 2021 Időpontok és dátumok

  • Los Angeles – May 26, 4:13 am
  • New York – May 26, 7:13 am
  • London – May 26, 12:13 pm
  • Delhi – May 26, 4:43 pm
  • Sydney – May 26, 9:13 pm

Irodalom

  1. Star Names: Their Lore and Meaning, Richard H. Allen, 1889, p.372.
  2. Myths and Legends of the Polynesians, Johannes Carl Andersen. 1931, p.399.
  3. Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian E. Robson, 1923, p.38, 169. (Magyarul: Állócsillagok, 2001)
  4. Fixed Stars and Their Interpretation, Elsbeth Ebertin, 1928, p.65, 66.
  5. The Living Stars, Dr. Eric Morse, 1988, p.84.





Kapcsolódó

Eklipszek tematikus oldala

Sorsfordulók hírnökei : általános tudnivalók a Nap-és Holdfogyatkozásokról

Májusi előrejelzés

Szaturnusz- Uránusz kvadrát

Szaturnusz- Uránusz ciklusok tematikus oldala

Teljes holdfogyatkozás, szuperhold- 2021 május (24.hu)

Teljes holdfogyatkozás lesz május 26-án (Saros139.hu)




A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!