Erőpróbáló Hold – Jupiter fényszögek

A Hold – Jupiter kvadráttal, szembenállással, az együttállások bizonyos típusaival rendelkező személyek érzelmei meglehetősen dagályosak, de harmonikus aspektusokkal rendelkező társaikhoz hasonlóan kedvesek és nagyvonalúak. E fényszögek gyakran jeleznek ösztönösen hívő, jóindulatú embereket – akik azonban hajlamosak erős túlzásokba esni.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Hold – Jupiter fényszögek tulajdonosait általában túlcsorduló pozitív érzelmek jellemzik, pl a szeretet, szerelem, életöröm, hála. Szeretnek jótékonykodni, támogatni, másokat gyámolítani. Erőpróbáló aspektusoknál esetleg sokkal nagyvonalúbbak, mint megengedhetik maguknak, vagy nem a megfelelő alanyt halmozzák el ajándékaikkal. Vonzalmukat hajlamosak dagályos formában kimutatni, parttalan emocionalitás jellemzi őket.Érzelmeik egyetemes jellegűek, szimpátiájuk is széles körre terjed ki. Fontos számukra otthonuk, rendszerint népes családjuk, de más kultúrákkal, az egész világgal, sőt, magával a kozmosszal is szoros közösséget éreznek. E szülötteknek ösztönös hajlamuk van a terjeszkedésre , konkrét vagy átvitt értelemben nagy mozgásteret igényelnek, általában filozófikus hozzáállást tanúsítanak az élettel szemben és erőteljes felfedezési vágy munkál bennük. Hátterükben valami más országokhoz, vallásokhoz, valahol máshol élő családokhoz való kapcsolatra utal.

Erőpróbáló fényszögeknél az illetőt talán folyamatosan valamiféle belső nyughatatlanság hatja át, amelyet környezete felajzottságként, izgágaságként érzékel. Rendszerint igen érzelemgazdag, még a kedvezőtlen helyzetekben is ösztönösen a pozitívumokat keresi, nyitott az új élményekre, készségesen megosztja javait másokkal, szívesen teremt kapcsolatokat, életszeretete ragályos. A harmonikus Hold -Jupiter aspektusokhoz hasonlóan a feszültebbek is népszerűvé tehetnek, azonban, nem különösebben visszafogott természete miatt a szülött botrányok főszereplőjévé is válhat. A kissé otromba viccek, mértéktelen eszemiszommá fajuló társasági események szintén kétes hírnevet adhatnak neki.
A Hold – Jupiter fényszögek arra is utalhatnak, hogy a képlet tulajdonosa az átlagosnál szorosabb és intenzívebb kapcsolatot igényel az élet lunáris aspektusaival. A két bolygó közötti kapcsolatokkal rendelkező személy rendszerint erőteljes érzelmi válaszokat ad minden, számára jelentős eseményre. A diszharmonikus fényszögeket azonban gyakran túlzott emocionalitás jellemzi, a lunáris témák pedig jó vagy rossz értelemben túlságosan nagy hangsúlyt kapnak a szülött életében. A megnyilvánulási módok a horoszkóp más sajátosságaitól függnek, de az illető minden érzelmi ingert hajlamos lehet túlreagálni. Elvégre „ugyanazt a helyzetet” többféleképpen lehet lereagálni és értelmezni – és e bolygókapcsolatok egyik legjellemzőbb sajátossága a túldimenzionálás.

Erőpróbáló fényszögeknél a szülött meglehetősen drámain reagál a múltjával, családjával, biztonságával kapcsolatos kérdésekre. Ez szimbolikusan túlzott fizikai étvágy, biztonságvágy, gondoskodás utáni vágy formájában is megjelenhet. A túlevés, az élvezetekben való túlzott elmerülés, túlköltekezés problémákat okozhat. Egyesek, hangulatuktól függően hol két kézzel szórják a pénzt, hol pedig indokolatlanul megszorítják a derékszíjat. Anyagiakkal való következetlenségük abban a formában is megnyilvánulhat, hogy vagyont költhetnek felesleges dolgokra, a lényegeseken pedig spórolnak.
E szülötteket valamiféle euforikus, naiv optimizmus jellemzi. Azt a bizonyos poharat hajlamosabbak félig telinek mint félig üresnek látni, így a negatív élményekben is képesek felismerni a pozitívumokat. A szülött hisz abban, hogy „minden okkal és céllal történik” és az esetleges megpróbáltatásokat is csodálatos ajándékokként, rejtett lehetőségekként, az életet gazdagító tapasztalatokként képesek kezelni. Ez nagyon dicséretes hozzáállás, de hatására az illető gyakran vakká válik a helyzetre. A szülött ilyenkor még abban az esteben sem hajlandó tudomást venni a tényekről, ha éppen minden darabokra hullik körülötte. (A talaj sokszor éppen mértéktelensége, pazarlása, vakhite, az ítélőképesség és az önfegyelem teljes hiánya miatt csúszik ki a lába alól. ) Ha a képlet más tendenciái -pl a megfelelő Szaturnusz -hatások- is ebbe az irányba mutatnak, saját kárán kell megtanulnia, hogy a vannak reális, létező felelősségek és tragikus veszteségek is, és ezeket semmiféle hit és pozitív hozzáállás nem írhatja felül.
A harmonikus Hold – Jupiter típusokhoz hasonlóan az erőpróbáló Hold- Jupiter aspektusokkal rendelkezőknek is igényük lehet arra, hogy különböző vallási és politikai csoportokhoz csatlakozzanak. Azonban ebben az esetben is jobban vonzzák őket a szélsőségek mint a letisztult eszmék. A demagóg, azonnali és pofonegyszerű megoldásokat kínáló, racionális érvek helyett érzelmi indítógombokat nyomogató politikai vezetők fanatizálható rajongótáborában számos képviselőjük megtalálható. Hiszékenységük, reális erőfeszítésektől való ódzkodásuk különösen fogékonnyá teheti őket az instant megvilágosodás receptjeire, spirituális gyorstalpalókra. A magukat guru, mester színeiben feltüntető karizmatikus szemfényvesztők és spirituális kalandorok számára is kitűnő bevételforrást jelenthetnek.

Forr :    The Astrology Place Membership  ,sok saját gondolattal kiegészítve

 Kapcsolódó

Hold – Jupiter fényszögek (C.E.O. Carter)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!