Újhold a Kosban – 2021

Az április 12-i újhold a Kos 22°24′-en született meg, hajnali 04:30 kor. A tavaszi napéjegyenlőséget követő első újholdként különös jelentőséggel bír. Az áprilisi előrejelzésben részletesen írtam az időszak által felvetett kollektív témákról, így most, a teljesség igénye nélkül csak néhány kiegészítésre szorítkozom.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Kos a bizakodó indulás jegye, ami tavasszal, az asztrológiai újév elején rendben is volna. A fővilágítók és a velük együtt álló Vénusz, kvadrátban a Plútóval, azonban azt sugallják: a lendületes startnak nagy ára van. Ahhoz, hogy egy ajtó kinyíljon, egy másikat be kell csukni. Vagy már be is csukódott magától, és ez kényszerítette ki az új irányok keresését.

Újhold a Kosban, 2021 április 12, Bp 04:30

A Nap és a Hold együttállást képez a rosszindulatú Baten Kaitos állócsillaggal is. Ezzel is külön bejegyzés foglalkozik; az onnan kiragadott idézet, azt hiszem pontos képet ad a környezetről és a kísérő, kiváltó körülményekről:

“A Bálna testén levő Baten Kaitos Szaturnusz karakterű. Az olyan szaturnuszi sajátosságokat mint a gátlás, tartalékolás, óvatosság, magány és egyszerűség vagy világi-, vagy a felsőbb hatalmak kényszerítik az emberekre. Időnként olyan eszmék terjednek, amelyek megpróbáltatásokat jelentenek a szülöttnek vagy megnehezítik az életét. Az ilyen embereknek rendszerint a változás a sorsuk. Az általa befolyásolt emberek depresszióra hajlamosak vagy sokat foglalkoznak a halál gondolatával.Az élet gyakran megaláztatásoktól, lemondásoktól és akadályoktól terhes.” Elsbeth Ebertin : Fixed Stars and Their Interpretation

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Az ugyanaznap bepontosuló Vénusz- Plútó kvadrát olyan elviselhetetlen, érzelmi, anyagi, önértékeléssel, értékrenddel kapcsolatos patthelyzetre utal, ami kikényszeríti a változást. A dolgok nem folytatódhatnak a régi kerékvágásban. (A január 28-i Bak Vénusz – Plútó együttállás adalékokat adhat a krízis kiindulópontjairól).



Az indulást, az új megoldások, új utak keresését a fővilágítók Ikrek Marssal és Vízöntő Jupiterrel képezett, kedvező fényszögei, szextiljei támogatják. A Kos, az Ikrek és a Vízöntő jövőorientált jegyek. Kalandvágyók, lelkesek, optimisták, cselekvésorientáltak és a kockázatoktól sem riadnak vissza. Gyakran azért nem, mert fogalmuk sincs arról, hogy kockáztatnak.  Jó esetben csak a saját bőrüket viszik a vásárra, de sokkal gyakoribb, hogy másokét is.  Van, amikor kifejezetten jól jön ez a fajta mentalitás, az először cselekszem aztán gondolkodom típusú hozzáállásnak azonban megvannak a maga kockázatai is.

A jelenlegi helyzet kicsit ahhoz az állapothoz hasonlítható, mint amikor egy lelkes kirándulócsoport sivatagi túrára indul, de nem ellenőrzik, van-e elegendő üzemanyag, tartalék ivóvíz, ennivaló, no, és magát a jármű állapotát sem látják szükségesnek megvizsgálni. Teljes sebességre kapcsolnak, hajtja őket a lelkesedés (Mars- Jupiter trigon), és ezzel a lendülettel akár célba is érhetnek. A tévutak azonban sokkal valószínűbbek (Mars- Neptun kvadrát).




És az is, hogy ezek nagyon sokba fognak kerülni. A száműzetésben levő, és a Nap által még mindig elégetett Kos Vénusz, kvadrátban a Plútóval súlyos anyagi-érzelmi veszteségekre figyelmeztet. A türelmetlenségből, túlzott optimizmusból, önzésből feláldozott javak, kapcsolatok rövidesen jól jönnének.

Adódhatnak azonban olyan patthelyzetek is, amikor nincs más lehetőség, mint vállalni a kockázatot és elindulni. Akkor is, ha az ember tudja, hogy ez nagyon sokba’ lesz – csakhogy a korábbi állapotban maradni szintén életveszélyes. Olyan is van, amikor egy komoly veszteség – adott esetben egy szó fizikai értelemben veendő haláleset, mindent elpusztító természeti katasztrófa hoz kényszerhelyzetbe. Ködevő léleksimogatók , egy világjárvány kellős közepén még annyira sem lehet kétségbe vonni, hogy a Plútó a halállal is szoros kapcsolatban van, és hogy gyakran éppen ez katalizálja a személyiségformáló átalakulásokat ! (Ahogy az sem kétséges, nap, mint nap szemünk láttára zajlik a megszaporodott bántalmazások, kegyetlen bűncselekmények formájában, hogy a plútói metamorfózis nem csak főnixmadarakat, hanem farkasembereket is termel. Utóbbiakból nagyságrendekkel többet…)




Néhány sajátos, újhold -környéki szinkronicitás : április 9-én, péntekeken elhunyt II Erzsébet kirtálynő férje, Fülöp herceg  . 99 éves lévén várható, természetes fejlemény, újholdak/teliholdak környékén gyakoriak a halálozások, ahogy a születések is; de a királynő számára, aki élete nagy részét ebben a házasságban töltötte, mégis igen megrázó. Másoknak, köztük e sorok írójának is hiányozni fog a kedves, öreg, “nem PC humorista“. Arról nem is beszélve, hogy távozása  régi, nem tökéletes, de mégis élhető, szerethető világunk, régi struktúráink pusztulásának is egyik beszédes „párhuzamos eseménye”.
A föld is nyugtalan: ugyanaznap tört ki a  La Soufrière  , a karibi Saint Vincent sziget északi részén ;és a A 21. század egyik legnagyobb és legsúlyosabb vulkánkitörése zajlik jelenleg is zajlik. Ugyancsak péntek este megmozdult föld  Erdély legkeletibb részén. Vráncsa megyében 4,4-es erősségű földrengés pattant ki Kézdivásárhely és Foksány között 20:36-kor.




Ennél az újholdnál azok a legkedvezőbb forgatókönyvek, amelyek valamilyen káros szenvedélytől, mérgező kapcsolattól való megszabadulást tűzik ki célul. (Vagy, ha nem „szabad akaratból” történik a döntés, olyan sorshelyzetekbe kerülhetünk, amikor ez az egyetlen életképes út, az összes többi csak a válságot konzerválja, vagy bukóspirálba vezet.) Súlyos áldozatok, diszkomfort ilyenkor is van bőven -ha nem más miatt, hát az elvonási tünetek, és a regeneráció, az új utak kibontakozásának lassúsága okozza.

A felelőtlensőgből, önzésből, rövidlátásból kierőszakolt indulás azonban már középtávon is csak még nagyobb veszteségeket eredményez. A súlyos következményekről, a még nagyobb megrekedésről és a még teljesebb körű összeomlásról, zűrzavarról a május 11-i Bika újhold, az azt követő, május 26-i holdfogyatkozás, majd a június 10-i napfogyatkozás, és a nem sokkal utána következő, június 15-i második Szaturnusz – Uránusz kvadrát -bepontosulás  kapcsán bővebben….

A jelenlegi újhold apropójából egyelőre „csak” azt kell mérlegelni: csakugyan a továbblépéshez szükséges, elengedhetetlen kockázatokról van szó, vagy a hidak és a tartalékok elégetéséről…




Kapcsolódó

Április- 2021

A Baten Kaitos állócsillag

A Kos (Liz Greene)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!