Vénusz – Jupiter kvadrát | Robert Hand

A személyi horoszkópok Jupiterét érintő JVénusz kvadrát, valamint a Vénuszát érintő Jupiter kvadrát értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vénusz – Jupiter kvadrát

A Vénusz gyors mozgású bolygó, kb 225 nap alatt tesz meg egy kört a Nap körül. Így tranzitjai is gyorsan múló hatásokat jeleznek; kb 3 -4 napig tartanak. (Ha a Vénusz retrográd, akkor hosszabb távon érvényesül a hatás) A bepontosulás napján a legintenzívebb a befolyás. A Vénusz tranzitok önmagukban nem túl jelentős indikátorok (kivéve amikor más hatásokkal kombinálódnak: ezért sem lehet a „recepteket” bárkire, bármikor alkalmazni). Társulásokkal – különös tekintettel a párkapcsolatokra, a szerelmi élettel, társasági eseményekkel, értékrenddel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos témákkal vannak összefüggésben. (ford megj)

Általában kellemes tranzit, amikor jól érzed magad és élvezed mások társaságát. Minden olyan tevékenységre alkalmas, amelyben valóban örömöt lelsz, és nem muszájból csinálod. Az önfegyelem valószínűleg most nem erősséged. Valójában hajlamos vagy elengedni magad és olyan túlzásokba esni, amelyek nincsenek jó hatással rád. Vigyázz, nehogy túlzásba vidd az evést, ivást– főleg az édességekkel és a nehéz, tápláló ételekkel bánj csínján. Diétázók számára ez általában igen rossz nap . (Ford megj : A tranzit hatása valamivel több: bepontosulás előtt és után 2-3 nap; persze bepontosuláskor a legintenzívebb)

Vásárláskor is légy nagyon óvatos. Ha csak nincs felesleges pénzed, ne költs felesleges holmikra. Hajlamos lehetsz ugyanis drága dolgokat vásárolni, főleg ékszereket, szép ruhákat, műtárgyakat.

Másfelől, ha valamelyest fegyelmezed magad, és tudod mit csinálsz, akár remek befektetéseid is lehetnek. De óvakodj az impulzív cselekvéstől, ugyanis jóllehet képes vagy racionálisan ítélkezve jó dön téseket hozni, érzelmeid valószínű, hogy túlzásokra sarkallnak.

E tranzit a kapcsolatokra is jó hatással van. Jó közérzeted környezetedre is átragad, így mindenki álvezi társaságodat. Az egyetlen kivétel, ha elszállsz magadtól, és arrogánsan azt képzeled, hogy minden arannyá válik, amihez hozzáérsz. Még ha ez igaz is, annyira irritálóvá válhatsz a többiek számára, hogy egy ponton túl hallani sem akarnak majd rólad. Más tekintetben azonban jó tranzit.

Robert Hand : Planets in Transit, 199 oldFigyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Jupiter – Vénusz kvadrát

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

E tranzit melegséggel tölt el és szívből jövő késztetést érzel arra, hogy megajándékozz másokat és kimutasd irántuk érzett szeretetedet. Sajnos tunyává és passzívvá is tehet, így várni fogod, hogy a sült galamb a szádba röpüljön ahelyett, hogy bármit is tennél a dolgok érdekében. Nagyon nehéz megmondani, hogy e két véglet közül melyik lesz jellemzőbb rád, de általában az első eset gyakoribb.

Időnként e tranzit azt is jelezheti, hogy életedbe vonzasz valakit, akivel jelentőségteljes kapcsolatot alakíthatsz ki, de ez a kapcsolat nem lesz könnyű. Ennek ellenére konstruktívan is alakulhat, és akár felismered azonnal akár nem, bölcsebbé és érettebbé válsz hatására. (Ford megj: ha másként nem, a saját károdból okulva 🙂 Ez a hatás ugyanis kicsapongásra, hűtlenkedésre is hajlamosít. A felelőtlen szerelmi kalandok – főleg ha még ki is derülnek, árthatnak a meglévő, egyébként jó, csak talán már kissé elszürkült- kapcsolatnak . Egy rosszul megválasztott partner későbbi fejfájás forrása lehet; az érzelmi adok-kapok aránya pl felborulhat. Persze az ilyen tévutakból is sokmindent lehet tanulni utólag…  )

E tranzit legnagyobb nehézsége abban áll, hogy elsöprő erejű, már- már rögeszmés érzelmeket kelt, így nem tudsz annyira tárgyilagos maradni, hogy jól kezeld az új kapcsolatot. Mivel rögeszmésen viselkedsz, eláraszthatod érzelmeiddel a másikat. Nagyon fontos tudatosítanod, hogy valamennyi Vénusz – Jupiter kombinációban adott a feszültség a Vénusz közelség iránti vágya és a Jupiter szabadságszeretete között. E két késztetés nagyon kreatív kapcsolatba is ótvözhető, amely mindkettőtök számára kellemes és konstruktív lesz, de ehhez kissé le kell higgadnod és valamivel fegyelmezettebben kell cselekedned. Ha ez nem esik nehezedre, a tranzit nagyszerűen is alakulhat.

Mivel e tranzit a két leginkább örömelvű planéta között jön létre, a túl sok munka nehezedre eshet. Most inkább csak jól szeretnéd érezni magad és társaságba járnál, amivel önmagában véve semmi gond, de kerüld a túlzott felelősségvállalással járó pozíciókat. E tranzit alkalmas lehet a tisztán csak kikapcsolódás célját szolgáló utazásokra.

Más Vénusz – Jupiter tranzitokhoz hasonlóan ez is fogékonyabbá tesz a szépségre. Tegyél is meg minden tőled telhetőt, hogy szép dolgokkal vedd körül magad, például műtárgyakkal, dekorációkkal, lakberendezési kellékekkel. Egyeseknél azonban torzultan nyilvánul meg ez az igény, pl harsány, csiricsáré csecsebecsék iránti vonzalom formájában, amelyeknek nincs valódi értékük. Egy- két ilyesmit megvehetsz, de nehogy elkapjon a gépszíj és vagyonokat költs giccsekre, ugyanis józanabb pillanataidban meg fogod bánni.

Robert Hand : Planets in Transit,    286 old

Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.
Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A Jupiter és Mr Hyde (Dawn Bodrogi)

Vénusz – Jupiter együttállás tranzitként (Robert Hand)

Vénusz – Jupiter trigon árukapcsolásokkal 2019 augusztus

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!