Mars – Uránusz trigon | Robert Hand

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Mars trigon, valamint a  Marsot érintő Uránusz trigon értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Mars egy év és 322 nap alatt tesz egy kört az ekliptikán. A Mars az aktivitás, asszertivitás, harc princípiuma. Tranzitjai nagyjából 10-12 napig tartanak; a bepontosulás, ill az azt megelőző/követő 3 – 4 nap a legintenzívebb. Amennyiben retrográd, a befolyás hosszabb időn keresztül érvényesül; a tranzit fényszög többször is ismétlődhet (amikor előre halad, amikor hátraarcot vág, aztán amikor újra direktbe vált). A Mars energizálja, aktiválja a horoszkóp azon területeit, amelyekkel kapcsolatba kerül. Ebből kifolyólag eseményeket, történéseket kiváltó szerepe is van. Erőt ad, lendületbe hoz, cselekvésre ösztönöz, fokozza a harci szellemet, vállalkozókedvűvé, kockázatvállalóvá tesz. Hogy ez jó vagy sem, más, egyidejűleg érvényesülő hatásoktól függ. Adott esetekben konfliktusokra, sérülésekre (főleg égés, szúrás, vágás hajlamosít), balesetekre hajlamosít. Megfelelő egyidejűleg érvényesülő hatások esetén egészségi problémák, pl lázas betegségek, gyulladások is társíthatók hozzá. – ford megj




Mars – Uránusz trigon

Olyan új tevékenységek és új találkozások időszaka lesz – némelyik teljesen váratlan – amelyek izgalommal töltenek el és személyes fejlődésedhez is hozzájárulnak. E befolyás alatt nem elégítenek ki mindennapi rutintevékenységeid, ezért olyan időszakot jelez, amikor kitörhetsz a hétköznapok taposómalmából és olyan új elemeket vihetsz életedbe, amelyek frissítően hatnak pszichédre.

A mindenkire jellemző gátlások általában sok olyasmiben akadályozzák meg az embereket, amit tenni szeretnének. E tranzit hatására legalább ideig-óráig bátorságot merítesz ahhoz, hogy kitörj e gátlások fogságából, így újfajta szabadságra teszel szert. Ebben az időszakban egyszersmind számos olyan kötelezettségtől és feladattól is megszabadulsz, amelyek megakadályozták, hogy azt tedd, amit akarsz.

Mostanában nem sokat törődsz azzal, ha mások megpróbálják elvenni a kedved vagy megpróbálnak megakadályozni abban, hogy részed legyen azokban az élményekben, amelyekre vágysz. Jóllehet tisztában vagy azzal, hogy kellemetlen következményekkel is járhat, ha a dolgok balul sülnek el, most kész vagy vállalni a kockázatot. Valójában, ha kockázatot vállalsz sokkal inkább úgy érzed, hogy élsz, mint általában.

Ennek egyik következményeként e tranzit időszakában egészen rendkívüli dolgokat vihetsz véghez. Energiáid egyszersmind eléggé összehangoltak ahhoz, hogy kontrollálni tudd őket. Anélkül is le tudsz rombolni néhány korlátot az életedben, hogy impulzívan szét kellene verned mindent magad körül. És más Mars- Uránusz tranzitokkal ellentétben, most annak sem érzed szükségét, hogy vakon nekitámadj a korlátoknak és az autoritásszemélyeknek.

Bármibe fogsz is, most alkalmad adódik, hogy személyiséged olyan részeit is megmutasd, amelynek létéről másoknak fogalmuk sem volt. Talán magad sem tudtál róluk. Következésképpen a személyes fejlődés és önfelfedezés e tranzitja meglehetősen fontos szerepet játszhat lelki fejlődésedben, egyszersmind jó értelemben véve izgalmas és érdekes.

Robert Hand: Planets in Transit – 248 old



Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az ujjlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Uránusz – Mars trigon

Általános tudnivalók az Uránusz – tranzitokról : Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

E tranzit lehetőséget ad az energikus cselekvésre és önérvényesítésre. Még ha egyébként bizonyos értelemben félszeg és visszahúzódó természetű ember vagy is, e tranzit lehetővé teszi számodra, hogy nyomot hagyj magad körül a világban. Mások felfigyelnek rád és elismernek azért, hogy képes vagy kitörni a régi szokások és viselkedésformák rabságából. Új oldalaidról mutatkozol be és olyasmikkel kísérletezel, amiket általában nem próbálnál ki. Elég valószínű, hogy sikeresen. Nem arról van szó, hogy korábban ne lettél volna képes véghezvinni ezeket a dolgokat, de nem hitted el, hogy képes vagy rájuk.

A Mars az egyéni önérvényesítés princípiuma, az Uránusz pedig lehetővé teszi, hogy új módokon csinálj valamit. Együttesük lehetővé teszi számodra, hogy oly módon fejezd ki egyéniségedet, mint soha azelőtt és újfajta önbizalomra tegyél szert.

Dönthetsz úgy is, hogy másokkal közösen tevékenykedsz, de ez csak akkor fog sikerülni, ha megengedik, hogy önmagad légy. Nem vagy abban a hangulatban, hogy kompromisszumokat köss, mert egyáltalán nem érzed ezeket szükségesnek, és valószínűleg igazad is van. Egyszersmind annak sem érzed különösebben szükségét, hogy rávegyél másokat, hogy kövessenek. Éppen elég elégedett vagy a saját utaddal és jobban szeretsz egyedül dolgozni. Önállóan teljesítesz feladatokat és kezdesz új projektekbe. Ezeknek tükrözniük kell ki és mi vagy valójában.

E hatás alatt mások szabadsága is foglalkoztatni kezd, mert saját erőfeszítéseidből tanulva megérted, hogy talán nehéz lehet elnyerniük szabadságukat. Emiatt talán olyan szervezetekhez csatlakozol, amelyek mások jogaiért tevékenykednek és valamilyen formában segíthetsz nekik szabadabbá válniuk. Segíteni fogsz azoknak, akiknek olyan harcokat kell megvívniuk, mint neked egykor.

Ha úgy érzed, hogy még sosem volt alkalmad mindenkinek megmutatni, ki vagy valójában és mások vagy olyan körülmények korlátoztak, amelyekre nem volt befolyásod, a tranzit lehetőséget ad arra, hogy visszaszerezd az ellenőrzést életed felett és azt tedd, amit akarsz.

Robert Hand: Planets in Transit –   397 old




Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.




Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Az archetipális Mars – Linda Reid

Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

Uránusz – Mars tranzitok (Howard Sasportas)

Az Uránusz ( Liz Greene)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!