Újhold a Halakban – 2022

A március 2-i újhold a Halak 12°-on született meg, helyi idő szerint 18h34’kor. Több szempontból is jelentős.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Eredetileg nem akartam külön bejegyzést írni a témáról, mert napközben, evilágibb leterheltségeim miatt szinte semmi szabadidőm. Általában a késő éjszakai/hajnali órákat szoktam minden másra, többek között blogbejegyzések írására fordítani. Amikor azonban, mint mostanság, a teherbíróképességem érzéseim szerint végső határait feszegetem, inkább megengedem magamnak azt a luxust, hogy aludjak. Most végül kivételt tettem, mert egy jelentős eseményről van szó.

Szabályos elemzés helyett pár vezérfonal.

A Halak újholdakkal kapcsolatos klisék általában a spiritualitás, együttérzés, élénk képzelet, a mindenséggel való egyesülés, kreativitás, káosz, álmok, illúziók témái köré csoportosulnak. Ezekben többé-kevésbé van is valami, de ugyanannyira fontos, hogy tizenkettedik jegyként a Halak egy ciklus végével áll kapcsolatban, amely akkor is lezárást jelent, ha ezt valami új születése követi. Halak újholdaknál tehát olyan kezdetekről beszélhetünk, amelyeknél a befejezés, az új létrejöttét megelőző, előkészítő szakasz már- már nagyobb szerepet kap, mint a következő fejezet.

Ez utóbbi igen fontos szempont. Bizonyos értelemben ugyanis egy szakasz végén tartunk. Atlantisz elsüllyedését nem véletlenül választottam a bejegyzés illusztrációjaként.




Az újholdképletben három csoportosulás látható, egyikük maga a Halak újhold és a vele együttállást képező Jupiter, valamivel távolabb pedig a Neptun kombinációja. A Nap/Hold-Jupiter együttállások az asztrológiai szakácskönyvek szerint igen szerencsések, Uránusszal való szextiljük pedig a szerencsés fordulatok formációja is lehet. A mérték persze relatív. Egy ukrajnai család, akinek épp mostanában teszik a földdel egyenlővé otthonát, nem biztos, hogy automatikusan erre  fog asszociálni. Ha a Kreml pszichopatájának annyira mégsem durran el az agya, hogy Ukrajnát és az egész világot megfegyelmezendő atomfegyvert vessen be, amelyet aztán, őt megfegyelmezendő, más országokból is nukleáris csapások követnek, kimondott mázlisták vagyunk. (Hogy valaki pszichopata, nem jelenti azt, hogy ne tudna stratégikusan gondolkozni. Sőt. Az igaz, hogy más srófra jár az agya és sokkal kevesebb gátlása van, mint egy közönséges halandónak, és a másoknak okozott szenvedéssel sincs különösebb problémája. Abban azonban szinte biztos vagyok, hogy a Nyugat részéről önveszélyes bagatellizálás kizárólag Putyin bekattanásának tartani  eddigi lépéseit. Inkább Robert C.Castellel értek egyet, aki szerint a haditervnek még csak az első fázisát láthatjuk. )

Újhold a Halakban 2022 március 2 , Bp 17h34

Ez az újhold egyszersmind felvezetője az április 12-i Jupiter-Neptun együttállásnak, noha bepontosulásáig még hátravan hat hét. A Jupiter-Neptun együttállások 12 évenként ismétlődnek, a jelenleginek a különlegessége, hogy mindkét bolygó a saját jegyében áll, így hatásuk fokozottan érvényesül. Legutóbb 166 éve, 1856-ban találkoztak utoljára a Halakban. A témákból tehát máris ízelítőt kapunk. A hit, bizalom, spirituális élmények, szárnyaló fantázia, a vizuális művészetek, egyedülálló képvilággal rendelkező filmek, élénk álmok, a tudattalannal kapcsolatos kutatások ill az iránta való élénkebb érdeklődés egyike a lehetséges analógiáknak.




A hatalmas infláció, káosz, tömegpszichózisok, pánik, menekültáradat, dezinformáció, csúsztatások, hazugságok, hamis remények, vallási fanatizmus, időjárás szélsőségei a kevésbé kívánatos szinkronicitások. 2015-ben, a Szűz Jupiter- Halak Neptun szembenállása idején is menekülthullámmal szembesült Európa. Az akkori és a mostani menedékkérők között azonban nagyon lényeges különbség van. Egyik kedvenc külpolitikai elemzőmet, a fentebb már említett Robert C Castelt idézve :

Ukrajnából érkező menekültek- 2022, Robert C.Castel oldalártól

„MENEKÜLTEK ÉS GAZDASÁGI MIGRÁNSOK
A háborúnak számtalan káros következménye van.
Ugyanakkor van legalább egy haszna is.
A képessége arra, hogy az arcunkba ordítsa, hogy a királynak nincs ruhája.
Ez igaz a migráció kérdésére is.
Az ukrán válság képeit még nem sikerült a média narratíva-bűvészeinek átmasszíroznia.
A meztelen valóságában láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat.
Nők, gyerek, idős férfiak, családok.
Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege. Talán gazdasagi migránsok, talán szerencsét próbálni jöttek egy jobb élet remenyében. Legitim emberi vágy, de azért nem kell őket menekülteknek hazudni. Ne űzzünk gúnyt a valódi menekültekből.
Mert aki a valódi életveszély ellen menekül, az nem egyedül jön, hanem a családjával.
Ha valódi mensch, akkor a családja jön nélküle, ő pedig ott marad harcolni, hogy legyen hová visszatérniük.
Érdemes ezeket a képeket az emlékezetünkbe vésnünk mert a harcok végén ott várnak ránk a narratíva-bűvészek a megszokott, régi hazugságaikkal.
Mintha semmit sem láttunk volna”.

“Menekültek” – 2015, Robert C Castel oldaláról




Polkorrekt valóságmagyarázók kedvéért: nyilván, 2015-2016 -ban is voltak nők, gyerekek is a Közel-Keletről érkező tömegben, de túlnyomórészt mégis katonakorú fiatal férfiak jöttek. Hogy mennyire váltották valóra az integrációjukkal kapcsolatos illúziókat (tisztelet a kivételnek), láthattuk. Ahogy 2015-ben azt is, hogyan használták fel a nőket és gyerekeket eszközként az áldozat szerephez. (A nők és a gyerekek valóban áldozatok voltak persze, több szempontból is). Láthattuk az ideiglenes szálláshelyek mellett az eldobált bontatlan ételt, a pazarlást. Hogy az akkori menekültek tekintetében a konzervatív állásponttal értek egyet, nem jelenti azt, hogy a jelenlegi kormány rajongója lennék, ahogy az, hogy ellenzéknek több dologban is igazat adok, szintén nem jelenti, hogy kedvelném őket. Az, hogy valamelyik fél szempontjaival éppen valamiben egyetértek, még véletlenül sem egyenlő azzal, hogy egyik vagy másik párttal azonosulnék, és pláné, bármelyikükre is szavazni kívánnék. Ezt elég részletesen kifejtettem egy korábbi bejegyzésben.

A durva általánosítások persze kerülendők, a 2015-2016-os menekülthullámban sem volt mindenki háborús bűnös, potenciális terrorista. Érkeztek valódi áldozatok is, és olyanok, akik sikeresen illeszkedtek be. És azzal is tisztában vagyok, hogy az idei menekülthullámban sem csak rendes emberek érkeznek, ahogy pl az ’56-ban, az orosz tankok elől külföldre menekülő magyarok között sem csak szabadsághősök és törvénytisztelő polgárok voltak. A most érkezők ezzel együtt sem említhetők egy lapon a 2015/2016-os hullámmal. Nemcsak minden okunk megvan a támogatásukra (ne feledjük, rengeteg köztük a kárpátaljai magyar), hanem ez kötelességünk is, kinek-kinek a lehetőségei szerint, magyarokat, ukránokat egyaránt. A Jupiterrel együtt álló Halak újhold, majd pedig a Neptunnal való konjunkció szerencsére a nagylelkűség és az együttérzés ilyen megnyilvánulásaira is lehetőséget ad.




A második kombó a Merkúr-Uránusz együttállás a Vízöntőben
A Merkúr-Szaturnusz együttálláshoz olyan analógiák tartoznak, mint bemerevedett frontvonalak, amikor a felek megszállottan ragaszkodnak álláspontjukhoz, nem hajlandók engedni, a tárgyalások megfeneklenek, arról pedig, hogy a véleménykülönbségek nem maradnak meg szájkarate szintjén, a Mars-Plútó pusztító kombója „gondoskodik”. (No és persze maga a Szaturnusz – Uránusz kvadrátot összekötő Merkúr is, bár az igazán destruktív közvetítő a Mars lesz a Vízöntőben március folyamán.)




A csoport hartmadik tagja a Vénusz-Mars-Plútó hármas együttállása a Bakban.

A Vénusz-Plútó együttállás:
A Leslie Hale-től decemberben fordított bejegyzésben szó volt arról, hogy a Vénusz 2021 november 4-2022 március 6 közötti, hosszas vendégeskedése során most kerül utoljára kapcsolatba a Plútóval. Ez a harmadik együttállás a Bak Vénusz tranzit tanulságait és végeredményeit is magában foglalja. A trendek már tavaly ősszel körvonalazódtak. Nemsokára a Vízöntőbe lép a Vénusz, ahol Uránusszal képezett kvadrátja, Szaturnusszal való találkozója a “biztonságról”, “stabilitásról” alkotott elképzelések maradékát is felülírja. Persze nem önmagában, hanem más hatásokkal összeadódva…




Ami a Mars-Plútó együttállást illeti:
2020 márciusi találkozójukhoz hasonlóan, a jelenleginél is az annyira amennyire stabil, eddigi világ utolsó napjait éljük. Akkoriban a koronavírus-járvány előretörése alakította át szinte egyik napról a másikról valóságunkat– persze ehhez sokkal erősebb hatások is kellettek, ld 2020 március, a Mars 2020-as tranzitja a Bakban. Most egy, a járvány után szinte törvényszerű háború fenyeget- más, nagyobb formátumú hatások -pl a Szaturnusz-Uránusz kvadrát által – katalizálva. Ha szerencsénk van, az ukrán-orosz konfliktus nem eszkalálódik világháborúvá, pláné nem nukleáris jellegűvé, de azért valljuk be, ezek a forgatókönyvek is benne lehetnek a pakliban.




A Mars-Plútó tranzithoz társítható analógiákból már több mint egy hete nincs hiány. (Kegyetlenkedés, erőszak, tömeges vérengzés, élethalálharc, hatalmi harcok, manipuláció, karaktergyilkosságok, dezinformáció, csúsztatások stb, stb, stb)

Egy bekezdés erejéig muszáj szót ejtenem a tiltások ellenére is olajozottan működő putyini propagandagépezetről. Persze, ez sem új keletű, és nem csak ehhez a tranzithoz társítható. Akit bővebben érdekel a téma, olvassa el a belinkelt szellemes cikket. Az orosz gyártmányú konteók által meghülyített, oldalamon cseppet sem kívánatos elemek gördítsenek tovább – én jelentéssel és tiltással díjazom észosztásaikat.

„De nem kell ahhoz a Kreml urának lenni, hogy az ember egy mesterséges valóságot buheráljon össze magának a sufniban a rendelkezésére álló elemekből, anyagokból, konteókból és beléje költözzön – sőt, mióta kitört a háború, lépten-nyomon találkozunk azokkal, akik jobban tudják, mi történik, akik szerint a média hazudik és akik most mindenkinél hangosabban hirdetik az ostoba babonáikat.
Nem, nem ártalmatlanok és a szó klasszikus értelmében véve nem is bolondok. Képesek gondoskodni magukról, szükség esetén elvégzik a munkájukat, bevásárolnak, tiszta, vasalt ruhában járnak, csak épp valamiféle inkoherens politikavallássá álltak össze a fejükben azok az gonosz, manipulatív, az orosz szolgálatok által korábban és más célokból elhintett összeesküvés-elméletek, amik az elmúlt évtizedben végigrohantak a közösségi oldalakon. Valóságos divat volt hinni régen a gyíkemberekben, aztán a chemtrailben, kicsit később jött az oltásellenesség (úgy általában, messze a COVID–19 előtt), az 5G elleni tiltakozás, a járványtagadás, vírustagadás, ezekből jött létre Qanon legendája, ami mostanra már mozgalommá dagadt, mostanság meg vagy tagadják a háborút, vagy egyenesen helyeslik azt”. ( A sötétség legmélye; Szele Tamás/Forgókínpad)




Nézzünk körül alaposan, hogy legalább a szép emlékeket megőrizzük, értékeljük a még meglévő lehetőségeinket, amíg még megvannak. Nem is kell olyan nagyon körülnézzünk, hogy ezrével találjunk olyanokat-pl az Ukrajnából tömegesen érkezők köréből, akik nagyságrendekkel rosszabb helyzetben vannak nálunk, és szinte egyik napról a másikra omlott össze az életünk.

Ez velünk is bármikor, bármelyik percben megtörténhet. A Mars Vízöntőbe lépését követően az ilyen forgatókönyvek valószínűsége meghatványozódik. Szeretnék abban hinni, hogy a Plútó-visszatérését és a Neptun-Neptun szembenállását „ünneplő” Egyesült Államok magához tér a sokkból, és kultúrharc helyett elkezd a reális problémákkal foglalkozni. Ugyanilyen jó lenne, ha a szabad világ, a Nyugat is képes volna a nem biztos hogy messze vezető gazdasági szankciók mellett más módon is fogást találni Putyinon. Persze, tisztában vagyok a lehetőségek korlátozott mivoltával. (Ráadásul, egyes külpolitikai elemzők szerint a valóságos helyzet az, hogy a Bundeswehr jelen állapotában még magát Németországot sem tudja megvédeni). Azzal is, hogy egy rossz mozdulat is kirobbanthatja a harmadik világháborút.

Adjunk hálát a sorsnak addig, amíg még nem tartunk itt.

Adjunk hálát a sorsnak, amíg még van fedél a fejünk felett, van mit ennünk, még nem folytunk bele a háborúba, hogy Magyarország még, a pávatánc-sorozat ellenére is igyekszik, legalább látszatra valamelyest EU-konform maradni. A putyini megoldások még nem vették át teljesen a terepet, még nem vagyunk Fehéroroszország 2.0. Még. Hogy ez meddig marad így, jó kérdés.

A bajbajutottaknak addig is segítsünk lehetőségeink szerint. Az emberség szempontjai mellett azt is szem előtt tartva, hogy akár egyik napról a másikra is kerülhetünk az ő helyzetükbe…

És végül, de nem utolsósorban, használhatjuk az újhold jupiteri/neptuni energiáját arra is, hogy reménykedjünk,  a Nyugat talán mégsem számolta még fel saját hegemóniáját. Hogy még mindig van visszaút. Aki késztetést érez rá, akár imádkozhat is. (A valósággal meghittebb kapcsolatot ápolók eközben persze tartsák készenlétben útleveleiket, ha eddig még nem kerítettek rá sort, csináltassák meg házikedvenceikét is, a kötelező oltásokkal együtt, gondolják végig, mit kellene magukkal vinniük, tartsák a közelükben ezeket a holmikat. A már hosszabb ideje nyugati országokban dolgozó honfitársak pedig, ha még eddig nem tették volna, kérvényezzék nagyon sürgősen az adott ország állampolgárságát, a kellemetlen meglepetéseket elkerülendő.)





Kapcsolódó

Ray Grasse: Az Egyesült Államok Plútó-visszatérése

Más oldalakról

A sötétség legmélye; Szele Tamás/Forgókínpad

Robert C. Castel : Putyin haditervének ez még csak az első fázisa

Koenen Krisztina : A Bundeswehr nemt udja megvédeni Németországot

Puzsér Róbert: A Nyugat saját hegemóniáját számolta fel

Mit jelent az, hogy valami nincs rendben Putyinnal ? (Válasz)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!