Mars – Plútó együttállás | Robert Hand

A személyi horoszkópok Plútóját érintő Mars együttállás, valamint a  Marsot érintő Plútó együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Mars Plútó együttállás

A Mars egy év és 322 nap alatt tesz egy kört az ekliptikán. A Mars az aktivitás, asszertivitás, harc princípiuma. Tranzitjai nagyjából 10-12 napig tartanak; a bepontosulás, ill az azt megelőző/követő 3 – 4 nap a legintenzívebb. Amennyiben retrográd, a befolyás hosszabb időn keresztül érvényesül; a tranzit fényszög többször is ismétlődhet (amikor előre halad, amikor hátraarcot vág, aztán amikor újra direktbe vált). A Mars energizálja, aktiválja a horoszkóp azon területeit, amelyekkel kapcsolatba kerül. Ebből kifolyólag eseményeket, történéseket kiváltó szerepe is van. Erőt ad, lendületbe hoz, cselekvésre ösztönöz, fokozza a harci szellemet, vállalkozókedvűvé, kockázatvállalóvá tesz. Hogy ez jó vagy sem, más, egyidejűleg érvényesülő hatásoktól függ. Adott esetekben konfliktusokra, sérülésekre (főleg égés, szúrás, vágás hajlamosít), balesetekre hajlamosít. Megfelelő egyidejűleg érvényesülő hatások esetén egészségi problémák, pl lázas betegségek, gyulladások is társíthatók hozzá. – ford megj

E tranzit hatására kísértést érezhetsz, hogy átvedd az irányítást és bármi történjék is körülötted, keresztülvidd szándékaidat. E tranzit erőteljesen támogat mindenfajta ambíciót, de félő, hogy erőszakos és bomlasztó energiaformáról van szó. Az ego -energia gátlástalan kitörését jelképezi, amely semmiféle korlátozást nem kezel túl jól. És nem csupán arról lehet szó, hogy uralkodni akarsz mások fölött, hanem te magad is mások hatalmi játszmáinak áldozatává válhatsz. Erőszakos támadás esetén ez, vagy egy hasonló tranzit általában egyaránt fontos hatást gyakorol az áldozat és a támadó képletére. De az ilyen események nem kimondottan jellemzők erre a tranzitra. Egyetlen indikáció önmagában nem elegendő egy erőszakos incidens jelzéséhez, így felesleges ezzel riogatnod magad. Azonban segíthet képet alkotni ezeknek az energiáknak az erejéről. Ennek ellenére nem árt tisztában lenned azzal, hogy az alatt a néhány nap alatt, amíg ez a tranzit hat, jobb elkerülnöd a veszélyes környékeket.

Pozitívumait tekintve e tranzit kitűnő mindenfajta nehéz munka elvégzéséhez, különösen ha valamilyen fajta nagyobb változásokra kell sort kerítened. Még abban az esetben is, ha azt hiszed, hogy egyáltalán nem érdekel a hatalom, nagyfokú elégedettséggel tölt el, hogy van erőd és ezt használod is. Semmi okod nincs rá, hogy ne használd kreatív módon ezt az erőt. Semmiképp se áltasd magad azzal e tranzit időszakában, hogy nem tartod szem előtt saját érdekeidet. Dehogyisnem, és ebben nincs semmi rossz, hacsak nem keresztezi másokét.

Ebben az időszakban a komoly ego- konfliktusoknak is fennáll a veszélye: az erőszakos támadás ezek szélsőséges példája. Erőteljes energiáid hasonló energiákkal rendelkezőket vonzanak és mire észbe kapnál, egy hatalmi harc kellős közepén találod magad. Igen erélyesen, de a tőled telhető legnagyobb jóindulattal kell meggyőznöd a többieket arról, hogy érdekeitek kölcsönösen függnek egymástól.

Bármilyen feladatot vállalsz is, most képes vagy keményen és kitartóan dolgozni azért, hogy sikeresen teljesítsd. E tranzit egyaránt lehetőséget ad arra, hogy rengeteg dolgot hozz tető alá, vagy, amennyiben nem vagy tudatában energiáidnak ebben az időszakban, hatalmas pusztítást vigyél véghez.

Robert Hand : Planets in Transit, 253 oldFigyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Plútó – Mars együttállás

A Plútó természete hasonlít a teremtő és a romboló Siva istenéhez. A Plútó rendszerint egy struktúra lerombolásával kezdi, aztán újat hoz létre a helyében. A halál, rombolás, megújulás teljes ciklusa folyamán hatalmas erők hatnak, ugyanis a Plútó nem valami szelíd, de még csak nem is kimondottan finom bolygóhatás. Hatásait mindig igen világosan láthatod: a lerobbanó- és generáljavítást igénylő gépektől kezdve a minden szinten végbemenő rombolásig és a pusztulásig. Az egyik vagy másik szinten tapasztalható hanyatlás, amelyet követően a régi formákból új élet sarjad, tipikusan plútói folyamat. Bővebben: A tranzitáló Plútó jelentősége, Robert Hand

Ford megj: E tranzitok hatása nem csupán egzakttá válásukkor, hanem 5°-kal bepontosulásuk előtt és 5° -kal azt követően is érvényesül. (Egyeseknél előbb vagy később is: a hatókörökre vonatkozó szabályok hasznosak, de nem alkalmazhatók mechanikusan. ) A Plútó lassú mozgású bolygó, kb egy éven és 8 hónapon belül háromszor pontosul be tranzitfényszöge : egyszer, amikor direktben halad, aztán amikor tolat, aztán amikor újra direktbe vált. Azonban az ezt megelőző és követő 2 -3 év folyamán is orbison belül marad. Így, mindent egybevéve 4 – 5 éven keresztül, vagy akár tovább is érvényesül a hatása. Általánosítani most sem lehet: a legtalálóbb következtetések a személyes tapasztalatokból vonhatók le. Asztrológiában járatosabbak megfigyelhetik, esetükben mi módon és milyen időintervallumon belül érvényesül a tranzit hatása.

A nagy törekvések, küzdelmek időszaka életedben. Lehet olyan időszak is, amikor legyőzöl minden akadályt és győzelmet aratsz életed bármely területén, ahol érvényesülni szeretnél, de a hatalmas akadályok ellen folytatott elszánt küzdelmeké is. Noha végül képes lehetsz legyőzni őket, ez a harc nagyon kimeríthet. Nehéz megmondani előre, hogy e két véglet közül melyik lesz inkább érvényes rád.

Ez nagyon nagy energiájú tranzit, amelyet valamiképpen kifejezésre kell juttatnod. Ha ugyanis nem használod azt az erőt, amellyel felruház, valószínű, hogy vagy a körülmények áldozatává válsz vagy pedig egy olyan személynek, aki ellened használja fel ezt az energiát. Szélsőséges körülmények között ez a tranzit erőszak következményeként szerzett sérülést vagy egy másik személytől elszenvedett erőszakot jelezhet. De ilyesmi rendszerint csak akkor fordul elő, ha te magad egyáltalán nem vagy hajlandó ezt az energiát használni.

A Mars az ego bolygója, amelynek az a szerepe, hogy energiát adjon és segítsen megőrizni önálló, független egyéniségedet. Egy ilyen Plútó tranzit időszakában fennáll annak a veszélye, hogy megpróbálod kiterjeszteni egódat, hogy uralmad alá hajts másokat. E tranzit gátlástalan, mások leigázására irányuló vagy hatalomszerzési késztetéseket jelezhet, vagy pedig mások ilyen jellegű, dominanciára irányuló törekvései ellen folytatott küzdelmet. Azonban ha te vagy az, aki dominanciára törsz, mindössze ugyanennyire erős és gátlástalan ellenállást váltasz ki, így valószínű, hogy végül veszíteni fogsz.

A Mars azonban általában véve is energiát jelképez, amit mindenféle munkára lehet fordítani. E tranzit folyamán nagy dolgokat vihetsz véghez. A nagy erőfeszítéseket igénylő munkák könnyebben mennek, ugyanis jelenlegi tudatállapotodban könnyűnek tűnnek. A kemény munka a lehető legjobb mód arra, hogy egészséges mederbe tereld ezt az energiát. És ha inkább mások érdekében tevékenykedsz semmint azért, hogy uralmad alá hajtsd őket, a pozitív végkifejlet sokkal valószínűbb

Bármivel foglalkozol is azonban, ez nem a legjobb időszak arra, hogy sérüléseket kockáztass. A plútói energiák sötétebb oldala, rögeszmésségük és gátlástalanságra való képességük miatt most inkább kerülj minden olyan helyzetet, ahol ilyen természetű személyekkel találkozhatsz. Tanácsos elkerülnöd a rossz környékeket és azokat a helyeket, ahol sok a bűncselekmény. E tranzit időszakában előfordulhatnak fizikai támadások, főleg ha nem terelted más mederbe ezt az energiát. Nem ez a tranzit legvalószínűbb megnyilvánulása, de az óvatosság nem árt.

Robert Hand : Planets in Transit, 501 old
Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.
Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Az archetipális Mars – Linda Reid

A Plútó archetípusa 

Mars – Plútó fényszögek: a benned lakozó fenevad (Astroarena12)

Mars – Plútó : az átalakító tűz

így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!